Мисля да избягам от вкъщи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Мисля да избягам от вкъщи
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2107 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 15.. Приятелят ми е на 18 и сме заедно от близо 6 месеца... Родителите ми знаят и принципно ме пускат да седя с него до 22:00... Но днес се прибрах в 22:30 и баба ми ме беше причакала с една голяма пръчка на ъгъла и през целия път до вкъщи ме биеше... Пътят беше около 50 метра... Прибрах се вкъщи и започна да ме навиква, че от мен нищо не ставало, че съм била разочарованието на семейството и ако от тук нататък не съм вкъщи в 21:00 ще счупи пръчката по мен... Наистина понякога прекалявам, но не смятам, че този път съм направила кой знае какво, че да се държи с мен така... Не знам дали ще е по-добре, ако просто изчезна и отида в един приятел за няколко дни... Това не се случва за първи път и наистина не издържам повече.. Помогнете ми не знам какво да правя... Дайте ми съвет... Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 429526c796
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм по принцип против насилието, но в твоя случай май ти е малко пръчката.
Първо, радвай се, че имаш родители/близки, на които изобщо им дреме за теб
Второ, когато си се уговорила за час, ще го спазваш. Достатачно либерално са ти позволили хората до 22 часа за твоята възраст. Като цяло и по Закон нямаш право да се мотаеш след този час. Ако се мотаеш навън без родител след 22 ч. всеки полицай може да те прибере и да удари яка глоба на вашите. Законите не са измислени ей така, за забавление.
Не мисля, че часът ти е много строг. Напротив. Максимално либерален е за твоята възраст
Сега слушай баба ти и се прибирай в 21 ч. докато се докажеш. Ако избягаш ще стане още по-лошо, но самата идея заради такава глупост да бягаш показва, че си едно непокорно момиче, което само за внимание е готово да стори всичко. Може би си била глезена като дете и сега не можеш изобщо да се справяш с елементарни отговорности като това да се прибираш навреме.
Щяла да избяга при приятелка - много добре знаеш, че утре ще те намерят и пак ще ядеш пръчката. Май ти харесва.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: bd5ecb9eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Следващият път нарочно я остави пак да ти посегне, а в това време нека приятелят ти се скрие наблизо и да заснеме на клипче как те бие и да викне полицията след това. Ще им покажеш клипа, а после и на социалните, както и следите от побоя и ще подведат под отговорност баба ти, а теб най -вероятно ще те преместят при по -нормални роднини. Вашите какво мислят говорила ли си с тях по въпроса?

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 89faf2c3e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Сори, но всеки 15 годишен трябва да мисли за бъдещето си, по-конкретно да учи, а не как да избяга, щото нищо не бил направил.
Ми, избягай! Ожени се за приятеля си, народи 1-2 деца и ела след 5 години да пишеш тук как е.
А, и на социалните се оплачи, хубаво ще е да поживееш в приемно семейство.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7e479582bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добре де, какво ти пречи да се прибираш в 22 ч.? Вашите се притесняват. Виждаш колко опасности има-наркотици, убийства... влез им в положението и се прибирай навреме. След три години ще си пълнолетна и ще може да се прибираш когато искаш.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 4394064180
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ще се вкараш в много голям филм ако избягаш. После има да те влачат по полиции, психолози и разни подобни.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: bbcdbe3da4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз мисля, че трябва да си държиш на думата и да се прибираш в уречения час. Да беше, да кажем, на 18 години, щях да те разбера. Но още си непълнолетна и през нощта навън се мотаят всякакви психопати, пияници и педофили. Нормално е семейството ти да се притеснява за теб. Кой знае какви мисли са им минали през ума през този половин час, в който ти най - спокойно си се разхождала без дори да им се обадиш. Влезни им малко в положението.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9040411b58
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   *Още си малка, за да бягаш от в къщи.
Радвай се, че ти позволяват до 22:00 да си навън, а този час за теб е нормален, това че си имаш приятел, не значи че трябва по цели нощи да не се прибираш.


*Най-вече родителите ти не ти мислят злото, а искат да те предпазят по някакъв начин.
Когато навършиш 18 год имаш правото да се изнесеш от в къщи и да се разбунтуваш.


* #2 - Родителите й не я тормозят физически системно, а ако викнат социалните, няма да я предадат при по-добри роднини, а в дом или в приемно семейство, където там е още по-лошо.
Не може да се настаняват деца току така, първо трябва да се докаже физическо или психическо насилие, след това да се говори с всичките роднини, трябва да се види какъв начин на живот живее самото дете.
Нещата не стават толкова лесно, както си мислите.



*Авторке, трябва да мислиш за образованието си, а не да мислиш с кое гадже да избягаш.


*Наскоро във фейсбук имаше "Зов за помощ", момиче на 15 години било изчезнало от една седмици, родители и роднини сигнализирали полицията, както и непознати хора споделяха снимката на момичето, молиха се да е жива и здрава.
Накрая излезна...
Ами момичето си бягало от в къщи системно, без да предупреждава къде е, а при връщането си написала публикация, че се върнала от почивка и да не се филмирали.







-Maryjane

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 489a7cb3f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 1 ти пък какво разбираш от либералност, точно така нищо. Към авторката: Кажи им, че ако само те докоснат още веднъж ще избягаш, но преди това ги помоли да се отнасят по-добре с теб и виж дали има подобрение ако не отиди при приятеля си и да видим как на ваще ще им се прииска да си при тях и да те обгрижват.
Успех :)))))

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ddec0e29b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Как може да те бие с пръчка? И мен са ме биели но когато станах на 16 започнах и аз да посягам. За всеки шамар връщах на секундата - удрял съм баща ми. Сега съм на 24 и засега се разбираме но ядоса ли ме пак мога да му посегна- Тренирам бокс

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ddec0e29b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 1 прекали! Малко й било пръчката айде да те видим ти ако се поставиш на нейно място дали ти няма да изядеш пръчката а? Извинете за грубостта, но първия коментар прекали с злобата.

Мъж на 24

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d15af247fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Независимо какво си направила никой никога няма право да те мачка!
Не позволявай никога никой да ти посяга, да те тормози, да ти крещи!
На никой с нищо не си длъжна и никой с нищо не ти е длъжен!
Ако сега им даваш да те мачкат, ще те мачкат цял живот и с годините стават все по жестоки и става все по трудно да се отървеш!
Незаконно е да те бият!
А за 30мин. закъснение си е по скоро избиване на комплекси и показност кой командва!
Свирепи хора станахме в България!
Помни хората те мачкат само, ако им позволиш! Уважавай себе си и не позволявай да се държат с теб лошо!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3eed5b6593
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Сега ще ти говоря не като възрастен, а като студент, който точно навлиза в живота и не е нито тинейджър, нито родител. Запомни това, защото разбирам и теб, разбирам и вашите.

Първо. Да избягаш не е нещо "просто така". Вашите могат да пуснат сигнал в полицията, могат да вдигнат социалните мрежи на главата си, могат да залепят обяви навсякъде и да се свържат с всичките ти приятели и техните родители. Ти няма къде да отидеш. Дори да имаш пари да напуснеш, ти нямаш и няма как да имаш постоянен и достатъчен доход (не и докато учиш). Да приемем, че се изнесеш. И какво? Приемаме, че някак си не те намират, в този случай оставаш сама, защото няма как да се местиш по къщите на приятели. Наскоро заживях с приятели в друг град, нямаш представа колко много неща имаше за купуване- храна, препарати, метли, щипки и прочие. Това са все работи, които има у вас и не ти правят впечатление, но в един момент оставаш сам на ново място и трябва да си ги набавиш. Когато се изнесеш, създаваш цяло едно ново домакинство, всеки месец плащаш сметки (всевъзможни- телефон, интернет, квартира, ток, вода, кабелна, тец и др. ). От къде ще си набавиш тия пари? Да приемем, че започнеш работа, окей, но ти все още учиш, трябва ти нещо почасово, което означава нещо крайно нископлатено, което ще е колкото едни прилични джобни. Освен това, че ти си записана в училище, хем вашите знаят къде и как да те намерят, хем, ако не ходиш става голям проблем, хем си непълнолетна и няма как сама да се отпишеш и запишеш другаде. Впрочем и работа не можеш да започнеш без писменото съгласие на родител, защото си на 15 години. Ако се изнесеш само за няколко дни, за колкото и можеш да се издържаш сама с джобните, ще стане голям проблем и не просто след 21 часа ще трябва да си вкъщи, ами ежедневно, целодневно ще си си в стаята, защото никой няма да ти разреши да оставаш сама и да излизаш. Не прави глупости, бягането от вкъщи е лошо решение.

Второ. В България боят е масов метод за възпитание, изпитан от почти всички нас. Не е правилно, не го подкрепям, но всеки познава една баба с пръчка, твоята е роднина, моята беше ненормална съседка, вкъщи бяхме само на шамари. Естествено, родителите ми реагираха остро на тази съседка, моля това да не създава излишна драма тук. Авторке, баба ти се опита да те възпита да бъдеш млада дама, която не създава впечатление на разхайтено момиченце. По закон ти трябва да си се прибрала след 22 часа, но това е проблем, който ти нямаш... родителите ти са отговорни за теб, повярвай ми, законът ще накаже тях, защото ти не си ги послушала и няма да се почувстваш добре от цялата тази работа. На твоите години се прибирах между 21 и 21:30 часа. Когато бях с голяма компания, в която е имало момчета, които родителите ми познават и са спокойни, че ще ме изпратят и ще се прибера жива и невредима, са ме оставяли и до късно, но това беше по-нататък. Бях навършила 19 и се обаждах да кажа на майка ми, че ще закъснея, макар че по закон имах правото и да не се прибирам, имах възможността да работя и да се изнеса, но още бях 12 клас и живях под нейния покрив. На този етап няма кой да ме контролира, но родителите ми са ми набили в главата, че всяко действие е на моя отговорност и последствията са за моя сметка. Ако се беше случило нещо с теб, баба ти щеше да плаче с дни. Понякога крещя на по-малкия ми брат с часове, че не се пази, не го правя защото съм лоша, правя го, защото ме е страх за него, защото докато е с мен е на моя отговорност, обичам го и искам да е добре. Това правят всички твои баби, дядовци, лели и родителите ти.

Трето. Не знаеш какво да правиш? Дръж се разумно. Мисли по няколко пъти преди да направиш нещо. Ако си далеч от вкъщи, обади се по телефона и предупреди, че ще закъснееш. Попитай може ли да стоиш до по-късно с приятели пред блока или у вас в стаята ти, защото ви е забавно, но имаш вечерен час и един вид, всички да са спокойни. Оценявай загрижеността на роднините ти, защото те наистина не го правят с лоша мисъл. Извини се на всички, бъди отговорна и разумна занапред. Спазвай си вечерния час, когато роднините ти видят промяната в теб, ще започнат да ти гласуват повече доверие.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 400dd87649
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Мила, в основното училище имах една съученичка майка и се беше развела с баща и когато била малка и живееше заедно с майка си, приятелят и, баба и и дядо и. Като беше по -малка бягаше от училище, крадеше пари от майка си и пастрока си. В гимназията не учеше, висеше по кафенетата, сменяше гаджетата и висеше във фб. Веднъж налетя на бой на майка си, защото тя и приятелят и бяха сложили парола на компа, за да не виси на него по цял ден. В момента е на 24 г. едвам избута средното като взе от третия път матурите, сменила много гаджета, с 2 аборта зад гърба единият, от които правен в 10 клас и едвам я вземат на работа като обикновено я гонят на третия месец, понеже не се справя. Докато живееха заедно с бабата и дядото те донякъде я контролираха, но щом се отделиха на квартира тя започна още повече да деградира. Единствено от баба си имаше страх и респект, защото тя беше строга с нея, шамареше я за най -малката издънка. Веднъж тя се осмели да и отговори и веднага последваха 3 звучни шамара. Може би, ако майка и беше включвала повече бабата във възпитанието и вместо да замазва грешките на дъщеря си тя сега нямаше да е такъв провал!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 53baa3fcd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   На 15 си играех с куклите, тя гадже на 18 си имала вече. А за тия, които я защитават и особенно мнението на номер 2 си е направо смешно. Щом си непълнолетен и родителите ти все още те издържат трябва да изпълняваш това, което те казват. Някой деца си мечтаят да са на твое място, да има кой да ги обича и да им се радва, да имат легло, на което да си легнат, да имат всеки ден храна на масата, да имат 2 лева да си купят закуска сутрин, но уви, те са по контейнерите или някъде по скамейките. А тя нашата се оплаква, че баба й я е била с пръчката. Спокойно, не си единствената, и аз съм яла много бой, но винаги съм знаела, че има за какво. А и сама се досети, ако изпълняваш това, което ти казват и ги слушаш дали ще те бият? Ако ти бях родител и беше избягала от вкъщи със сигурност нямаше да те потърся. Сама щеше да се върнеш. Филмите не са за правене, а за гледане ;)

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0f17fc0b1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Миличка, всеки е бил на 15 и е имал проблеми с родители и баби, обаче ако заради такава глупост избягаш от вкъщи, ами тогава определено ще си заслужиш боя! Да, баба ти със сигурност няма право да те бие, но постави се на нейно място, жената се е притеснила, че вече е късно и просто е реагирала лошо. Виж сега, възрастните хора са си такива, по-емоционални са и понякога реагират доста необмислено, обаче вместо да правиш още по-големи глупости, постарай се да я ядосваш по-малко и да и докажеш, че си отговорен човек. Хем претендираш, че си голяма и имаш права, хем се каниш да постъпиш точно по детски. И като избягаш от вкъщи какво? Ще изкараш акъла на вашите, ще те издирват с полиция, накрая ще те намерят и ще имат основание хубаво да те набият! Да не говорим, че ще им загубиш съвсем уважението и доверието. Е, тогава по-доволна ли ще си? Когато почнат да те водят и взимат от училище като малко дете, просто защото няма да ти вярват? МИСЛИ МАЛКО! Най-лесно е да им направиш на пук, ама после да не се сърдиш, ако и в 20 часа не те пускат да излизаш! Просто докажи, че си отговорен човек и може да се разчита на теб. Другото са си просто детинщини, които само ще затвърдят мнението на баба ти, че си малка и трябва да те държи изкъсо.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 21f9a9f3b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Бягството на непълнолетен от вкъщи е незаконно. Квалифицира се като противообществена проява!
Съветът ми е да правиш, каквото ти казват, и да спазваш забраните, които ти налагат, и по всякакъв начин да избягваш да се забъркваш в неприятности с "Детска педагогическа стая".

Вкъщи не те малтретират, не си тормозена психически. Изяла си някой и друг пердах. Не го одобрявам, но какво пък толкова, нищо лошо не се е случило. Преглътни го, направи си изводи от случилото се и продължи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker