Нямам цикъл от 4месеца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нямам цикъл от 4месеца
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1535 пъти
Здравейте, на 13 години съм. За първи път цикъла ми дойде юли месец за около 5 дни. От тогава никакъв го няма. През лятото отслабнах много. Дали е възможно да е от това. Говорила съм с майка ми тя се обади на генеколкожка и тя каза че това е нормално и трябва да изчакаме още. Страх ме е ако отида на лекар да не ми изпишат някакви хапчета от които да напълнея. Все пак цяло лято отслабвах. Моля кажете ми какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0dcb73c28a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Гинеколожката е казала, че е нормално и да изчакате, значи не трябва да се шашкаш. Може наистина да е от диетата. Сега си яж редовно, не гладувай. Също по принцип избягвай стреса и всякакви притеснения, защото това също може да влияе. На 13 години няма да посмеят да те тъпчат с хапчета, споко.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 939a9df81a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката. Моля ви кажете ми какво да правя доста съм изплашена.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 567b2d4882
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се притеснявай от надебеляване, а от здравето ти, от хапчета не се дебелее! А и ако се какво от това, о-важно ти е здравето. Ако надебелееш, ще отслабнеш пак, какво толкова, но пък ако се окаже, че имаш някакъв проблем, е по-добре да го лекуваш. На мен цикъла ми дойде на 14 и не съм имала такива проблеми, но пък може би защото е бил закъснял, не се притеснявай, ще се регулира, а ако не, здравето ти е по-важно от това дали си пълна или слаба.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d1eec74b74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не се притеснявай, още ти идва отскоро и не се е нормализирал. Аз в началото на два пъти текох обилно по две седмици, а в един период не ми беше идвало 6 месеца.
Когато ми беше обилно кървенето, и двата пъти ходих на гинеколог. Първия път не помня да са ми изписвали нещо, втория пих известно време противозачатъчни (беше много гадно, това доброволно няма да го пия :D).
Когато половин година не ми дойде, пилих на главата на баща ми да ме води пак на гинеколог и той накрая каза, че ще отидем да ми пуснат едни кръвни изследвания. Та дотам бях с гинеколога, като чуех кръв и ми се изправяше косата. Менструацията сама си ми дойде в един момент и досега вече няколко години не ми е прескачала.
А за хапчетата, не мисля, че може кой знае колко да напълнееш. На мен като ми изписаха противозачатъчните, ми казаха, че може да задържам вода и затова да кача леко докато ги пия. Аз обаче се самонавих, че ще стана дебела, и това сигурно се е отразило на храненето ми, та си понапълнях малко. Но не мисля, че е от хапчетата, по-скоро да съм си казвала "яж си, то от тия хапчета така или иначе ще надебелееш", типично в мой стил. Иначе после си отслабнах много лесно пак.
Но не мисля, че имаш сериозен проблем. Това, че си отслабнала много, наистина може да е предизвикало промени в и без това още нередовната ти менструация, а и щом специалист ви е казал, че е нормално, тогава няма нищо. Само полека с отслабването и не забравяй да ядеш :)

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 97bbf01374
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Със сигурност е от отслабването, не се тревожи, разбърникала си хормоните и имунитета си.
Не се шашкай толкова, успокой се, не го мисли и ще ти дойде.
Пробвай се да напълнееш пак и яж мазнини. Аз така си изгубих цикъла за половин година преди няколко години, защото избягвах всякакъв вид мазнина за определен период, подлъгана от един режим, но след като пак започнах да приемам мазнини, всичко се оправи.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 921610b4e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо някой хора се опитват да убедят момиче, че е нормално след отслабване 4 месеца да няма цикъл? Детенце, не знам какви диети спазваш на 13 години, не знам какво е теглото ти, но има вероятност да се доближаваш към анорексията. До 18 години тялото ти се променя и диети се спазват по предписание и под лекарски надзор! Моля те, отиди поне на контролен преглед и обясни, че цикъла ти е спрял. Нека лекаря да прецени дали това е нормално или не. Това, че гинеколожката е казала, че е нормално, не означава, че това е е така. Когато става на въпрос за здраве винаги и нужно и второ мнение. Отиди при друга гинеколожка и нека и тя да даде своето мнение.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker