Майка ми заяви,че ме мрази - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Майка ми заяви,че ме мрази
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1572 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 14 год. От известно време имам проблеми с майка ми. Тъй като баща ми е тираджия и постоянно пътува, майка ми изцяло се грижи за мен(тя е безработна). По принцип, когато сме сами е горе-долу спокойно, но когато баща ми си е вкъщи, тя започва да ме клюкари. Била съм направила не знам какво. Мислех го просто за фаза, но вече е ежедневие.
Например днес се прибрах и тати се беше вкъщи. Вечерях и взех телефона на майка ми, за да изтегля видео, което ми трябваше за училище(тя сама ми го даде). След малко идва и почва да ми вика защо съм й го взела. Бяха останали малко MB и ги изразходих. (рутерът вкъщи е скапан и никога няма интернет). Започна да ме обижда, да ми посяга, а аз говорих с много спокоен тон, свикнала съм. Това, Което ме изкара извън нерви е че с цяла сила удари лаптопа ми- не е за първи път. Баща ми й каза да спре. След малко идват, а тя вече ме е изпортила и почвам да ми четат конско- била съм се държала ужасно, че аз съм разочарование, грешка, нищожество, изрод. Била съм нагла, тъпа, интересчийка. Пред хората съм се правела на вода ненапита, а вкъщи съм показвала истинското си лице. Аз съм била толкова долна и жалка, че не са могли да ме гледат. Това са думи и на баща ми. Той е същият като нея. Обижда ме, бият ме понякога. Те не ме разбират. Не е заради пубертета, просто с тях сме твърди различни. Никога не съм имала гадже, имам добри оценки. Аз по принцип не излизам често-предпочитам да чета и да съм сама, отколкото в лоша компания.
Даже мама днес заяви, че ме мрази. Не може да ме понася и иска да се отрече от мен. Когато ми викат аз понякога не издържам и почвам да плача, те казват заради злобата, която тая в себе си, защото съм нямала приятели и съм отхвърлена от обществото. Причината е, че не съм намерила подходящи хора. Преди малко пак ми се караха половин час и може всичко това да е несвързано. Може и да са прави. Какво да правя? Моля да публикувате историята ми. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 968a9ee01c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ужасни приказки за дете! Все пак, гледай да не ги ядосваш, защото всички пубери казват " не ме разбират", а всъщност късат нервите на родителите си. Мързи ги, нищо не помагат в къщи, имат претенции за покупки, не учат, отговарят.
За телефона-майка ти ти е разрешила, но не е очаквала да изразходиш лимита й. Когато са в прилично настроение говори с тях за дом интернет и им кажи с каква скорост ти върши работа.
Общо взето, вникни в какво ги газираш, гледай да не дразниш майка си. след като завършиш можеш да ги напуснеш, но сама ще трябва да плащаш сметките си.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 879850ab30
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   При първа възможност се махай от тях, и като дойдат да ти реват след някоя година, им тегли една майна.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a8d6f7936a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Може майка ти да е изнервена от липсата на социален живот и на баща ти. Незнам какво да ти кажа, освен да изчакаш да станеш на 18 г. И да се изнесеш от вас. Може да отидеш на квартира или да учиш в друг град. Събирай си парички, ако ожеш и се махай оттам.
Другият вариант ако имаш баба и дядо емда отидеш при тях ли поне да ходиш през уикендите. Поговори и с баща си-кажи му, че несправедливо те обиждат.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d37e447062
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Проблемите сa си между тях, a мaйкa ти ползвa теб зa буфер зaщото не смее дa се изпрaви срещу същинския мотив-бaщa ти! Просто е зaвисимa от пaрите му. Жaлкa женицa безникaкво рaзвитие, сегa си дaвa сметкa колко е зaгубилa в живот с тирaджия и сaмa отглеждaщa дете. A нa теб животa тепървa ти предстои и може и дa ти зaвиждa донякъде.
Лесно можеш дa я обърнеш срещу истинския и проблем и дa се опрaвя кaкто може, a не дa си изливa отровaтa върху теб.
Сaмо тънко нaмекни нa бaщa си, че проблемa не си ти и никогa не си билa, дa се. зaмисли зaщо тя имa нуждa дa създaвa дрaми и скaндaли когaто той се прибере и дaли не е някaк по-спокойнa когaто него го нямa. Просто му го подaй тaкa, зaгaдъчно и ги остaви стaрите дa си чешaт простотиятa сaми.
Мaйкa ти не мрaзи теб, тя мрaзи себе си и собственaтa си неспособност, жaлкото си съществувaне. Ти след някоя годинa ще отлетиш и създaдеш свой си живот някъде. A тя ще остaне сaмa, с този хaрaктер и никой мъж нямa дa я изтрaе. A бaщa ти... почти съм сигурнa, че си имa някъде "дружки/приятелки" зa из дългите пътищa и товa съвсем я побърквa. Тоест и той и ти си имaте все пaк личен живот, сaмо тя не, но никой не и е виновен, може дa рaботи и излизa, дa създaвa контaкти, просто я мързи и нямa кой дa изтърпи лошия и хaрaктер.
Всичко което ти говори сa в същност нейните вътрешни стрaхове, злобa, комплекси, проектирa върху теб себе си.
Учи, рaзвивaй се, нaблюдaвaй дори кaкво НЕ бивa дa прaвиш, кaквa не бивa дa бъдеш, дa не зaвисиш никогa кaто мaйкa си от мъж и пaрите му. Стaни силнa, незaвисимa, обичaщa се женa!
Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d3161b8e58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   По принцип и аз като малка имах такива проблеми. За съжаление няма никакви ограничения и всеки идиот (без извинение), може да има дете. Майка ми е забременяла на 18 години и винеше мен, че съм й съсипала живота и всекидневно ме обиждаше и биеше, а психическия тормоз и страха са още по-болезнени. Според мен можеш да се оплачеш в закрила на детето, не оставяй така нещата...Яд ме е, че освен да ти съчувствам не мога да сторя нищо. Дано все пак е някакво успокоение, че не си сама и други хора са живели така с години. Важното е, че в трудностите се изгражда характера ти и ще станеш стойностен човек. Аз също не обичах да излизам и пр. Всичко ще е наред един ден....

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a01be992d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Еми така е, като си избирате за майки някакви абсолютни кифли, дето себе си не могат да оправят, камо ли дете да гледат...
Какво гадже на 14? Ти да не си циганка?
Стискай зъби още 4 години, намирай си работа, квартира и се изнасяй от вас.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 29a9b31a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Историята ти е много тъжа и в такива изповеди винаги си задавам много странични въпроси, защото ние четем една гледна точка и нямаме реален поглед над ситуацията. Не ти лепя етикети, съмнявам се, че си лошо дете и че те имат право в думите си, но ми се иска да можех да видя една такава случка, за да дам адекватен коментар. Може би имаш някаква вина спрямо тях, може би не си говорила достатъчно, не си ги допуснала до себе си, или по някакъв начин ги засягаш с поведение. Рядко някой родител е доволен от тинейджъра си, независимо какво дете е той. Точно в историите, които си споделила, не мисля, че си сторила нещо немислимо, вероятно просто вашите са крайно изнервени за някакви техни си неща и ти си лесната жертва. Майка ми винаги е бил нервен тип човек, с годините много омекна и сега говоря с нея като с приятел, но тя пали от 2 и докато бях по-малка все е имало ситуации да ми вика и да казва неща, които не мисли. Не събирай злоба в себе си, помня, че имах желание да се изнеса веднага щом мога, че все планирах как да си устроя живота сама, все си мислих, че няма да им ходя на гости и други обичайни неща, които всяко дете казва и мисли, когато е наранено и ядосано. Не бъди крайна, никога не съди себе си заради това, което си. Има всякакви хора на този свят, ти не си грешна, не си лоша и няма нищо фрапиращо в интересите ти. Ще дойде време и да излизаш и да си намериш компания, дори и да срещнеш любовта, просто сега имаш други неща изведени на преден план и това не те прави по-малко човек от останалите. Хубаво е, че не се дрогираш, не изкарваш лоши оценки, не крещиш на вашите и изобщо... кротка си, проблемът ти е, че си свита и че започваш да вярваш на думите на родителите ти, които просто не се съобразяват с възрастта ти и с това, че може сериозно да те наранят и да ти докарат разни комплекси.

Знам, че е трудно и на мен ми е трудно да не съдя родителите ти в момента, но е важно да бъдеш позитивна и да запазиш доброто в себе си, докато оставяш лошото да мине и да отмине покрай ушите ти.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6fe9159300
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Всъщност всичко, което майка ти говори за теб се обзалагам на 1000 лева, че едно към едно се отнася за нея самата!
Запиши вашите на телефона ти тайно как те обиждат и те унижават и занеси записа в Закрила на детето, Ако трябва да караш живот още 4-5 години с тези хора тотално ще ти скапят психиката.
Хора като родителите ти не е трябвало да се размножават. Те са хора негодни да общуват с деца и подрастващи. Запомни, че за нищо от обидите и глупостите, които ти говорят не е вярно!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1ed8bbd752
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   xDDDDDDD :D :D :D

Най-вероятно мама е болна или нещо такова. Или може би това, че е постоянно сама я кара да се чувства нещастна и си го избива на теб. Кажи и да сменя "пътуващия" си мъж, че скоро много лошо ще стане. И спри да плачеш за нищо. вероятно след време ще си по-корава.

П.С. Подай жалба за психически тормоз.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ee59dfeb3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Защо не се оплачеш в Агенция Защита на детето? Или ми кажи къде са вашите да им потроша ребрата и да видиш другия път дали ще бият и плюят. Мразя такава сган като вашите.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 050e7ea12d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не се обиждай от това, което ще ти кажа.

Твоите родители не са прости хора. Те са завършени Простаци.

Липса на уважение, липса на съчувствие, дребнавост и безразличие. Държат се с теб лошо, защото не им стига възпитанието да те подкрепят и напътстват. Не се безпокой. С теб се държат така, както и с всички други. Те просто не могат по друг начин. Дотолкова им стига тавана на културата. Не може да ги промениш.

Но може да промениш отношението си към тях. Учи прилежно. Вслушвай се във съветите им. Те все пак са твои родители. Но когато нещата ескалират отново, не ги нападай, не им кращи. Кажи им: "Крясъците и боят не са урок. Подразнила съм ви с нещо. Покажете ми къде сбърках. "
"Съжалявам, че направих това. Вие самите ми разрешихте. "
"Попитах ви за разрешение. Вие не възразихте. "
"Разбирам, че сте ми ядосани. Ще поговоря с вас, когато се успокоите. "
"Разбирам как се чувствате. Обяснете ми спокойно и без викове какво очаквате от мен. "
И може би най-важното:
"Аз съм такава не без ролята на вашето възпитание. Ако ме наричата "боклук", то вие сте провалили се родители. "

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d9af77a1bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Миличка, и аз ще повторя казаното от номер 8, запиши
ги тайно как те обиждат и после върви със записа в „Закрила на детето ”, също така сподели и с класната си и с училищния психолог те също могат да ти помогнат. Моя позната вече на 21 г. имаше подобен проблем с баща си като малка. Той я третираше като слугиня и я биеше. С малкия и брат се държеше по -различно винаги го глезеше и по - хубавите подаръци бяха за него. Майката беше избягала в чужбина оставяйки децата си при звяра. След като в новото и училище забелязват, че е с посинено око я пращат при психолога тя му споделя положението вкъщи и от училището веднага се обаждат на „ Закрила на детето”и още същия ден социалните пристигат с полиция и я извеждат от дома и. След това я приписаха на вуйчо и тя заживя нов спокоен живот без побои и тормоз. На номер 6 искам да кажа следното никое дете не избира родителите си , децата се раждат чисти и невинни и не трябва да страдат заради чужди грешки! Да виниш момичето за грешките на техните е меко казано просташко!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 51438be59e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Автора-Благодаря Ви за отговорите! Исках да Ви обясня нещата и да ме посъветвате нещо, не да ги оплювате толкова! Разберете ме, все пак са мои родители! Сигурно се дразнят от мен или това, че не говоря с тях. Все пак благодаря за отговорите!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 89a481e663
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Миличка ,това ,че са ти родители не оправдава нечовешкото им отношение към теб ! Ти не заслужаваш да живееш в такъв ад и трябва да вземеш мерки срещу тях иначе ще се съсипеш още няколко години при тях ! Те няма да се променят разбери вече не един и два случи на малтретирани деца дават по новините !

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b6f29e1a91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   ДО НОМЕР 10 И ВСИЧКИ ИДИОТИ ДЕТО ДАВАТ СЪВЕТИ ДА СЕ ОБЪРНЕ КЪМ ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО!
В никакъв случай не се обръщай към закрила на детето ще те вземат от родителите ти и ще те пратят в дом! По-добре си мълчи там, събирай пари и като завършиш се изнеси и отиди да учиш някъде и там ще имат общежитие. Аз съм била в същата ситуация... Успех!

-darkness

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: cca72f8cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Интересно, че тук не се включи един привърженик на ранното раждане и създаване на семейство. Къде са сега застъпниците на това хора да се размножават, без да са били подготвени за това - финансово и психически.

Майката на авторката има проблем със себе си и не е честно да си го изкарва на нея.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker