Връзка с училищния психолог - да или не? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Връзка с училищния психолог - да или не?
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 2347 пъти
Здравейте! Моля в коментарите да запазим добрия тон, да не ме съдите, защото всички допускаме грешки, а и аз смятам, че не съм я допуснала все още. И последно, всичко звучи като някакъв филм или еротична история, но е самата истина. И аз не вярвам, че ми се случва, но е факт.
На 18 години съм вече, навърших ги на 17 ноември, преди броени дни. Тази година не беше лесна за мен. Чувствам се самотна, проятелките ми се оказаха предателки, които само ме използват. Живея в малък град, всички се познават, клюкарят и е ужасно. Рядкост е да срещнеш свестен човек. Майка ми е добра, но инатлива жена, и само се караме. Баща ми не съм го виждала от години, напусна ни и даже не са се развели още с мама. Загубих много близък човек за мен. Имам доста здравословни проблеми - язва, която беше възпалена, проблеми с крака, а напоследък бях и психически нестабилна. Имам изключително ниско самочувствие и страдам от чувство за малоценност. Поддържам външния си вид, но вечно се чувствам грозна. Не съм имала приятел никога, а със заобикалящите ме момчета не намирам общ език. Аутсайдер съм. Ще кажете “поредната депресирана тийнейджърка”, но по принцип не го показвам пред никого освен пред един човек. Това е той - педалогическият съветник (училищният психолог).
Октомври веднъж отидох в кабинета му, защото бях самотна и много разстроена. Излъгах, че е заради тестове по психология (за матурата), но човекът сякаш ме усети. Не обичам да споделям и да съм слаба, но тогава споделих някои от нещата. Разбрахме се всеки петък да оставам след училище за час и да си говорим, защото той лично ми обеща, че ще направи всичко възможно да стана един позитивен, уверен и щастлив човек, стига и аз да го искам. Мислех си, че е много трудно да споделиш на просто някой си, въпреки че това му е работата, и че едва ли наистина му пука. Но този човек наистина прояви разбиране. За да помогне на мен, често даваше себе си за пример и се оказа, че имаме много общи черти, преживявания и възгледи. Няколко пъти ми е казвал, че вижда малката женска своя версия и че съм по-различна от другите, затова може да ме мислят за странна. С времето си разказахме всичко за животите си и той наистина се превърна в най-добрият ми приятел. Може би виждах и бащата, какъвто исках да имам. Но съзнателно не съм имала други помисли. Както и да е. Та той ме окуражава, вярва в мен, помага ми да се опозная.
И напоследък забелязвам, че отношението му е по-различно от това на обикновен психолог. Започна да ме докосва при всеки удобен случай - не да ме обарва, но да ми хваща ръката, да ме целува по челото, да ми гали гърба повреме на разговор. Интуицията ми подсказваше, че има нещо, но все си казвах, че въображението ми работи в повече и няма какво да ми хареса този човек. Но ето, че на рождения ми ден, той сам си призна! Тогава беше петък, беше ми приготвил подарък и започна да ми говори как не е срещал по-мъдра жена дори на неговите години, нито момиче, което е толкова крехко и силно едновременно и че не аз, а той трябва да ми се възхищава и да се учи от мен. После отново ме погали, помоли ме да не се плаша, че имал повече от “учителски и приятелски” чувства към мен. Но нищо не ми е направил повече. Аз обаче бях стъписана. Не говорихме по тази тема. Разбрахме се, че идната седмица пак ще говорим и че той не иска да променя отношенията ни по никакъв начин. Тези седмица обаче бях болна и не ходих на училище и вчера той ми се обади да ме пита как съм (да, имаме си номерата). Пита ме дали не го избягвам, но му обясних, че по принцип не съм на училище. Отложихме разговора за следващия петък. А аз цяла седмица съм премисляла това, което се случва.
От една страна, се чувствам предадена, защото това е единственият човек, на когото имах някакво доверие. Сега не знам да спи ли с мен иска, да ме залъже, за да ми вдигне егото, объркана съм съвсем. Разведен е и има две деца, по-големи от мен. Разказвал ми е за развода и личните неща. Това с децата ме кара да се чувствам адски неудобно. От друга страна, осъзнавам, че и аз се чувствам привлечена. Много по-голям от мен е, 73-ти набор, но е много привлекателен и силен мъж. Разбира ме, а не си представям някое момче от съучениците ми да си говори така задълбочено с мен. Истински мъж е. И не, не съм влюбена, защото знам, че нищо няма да излезе. Но пък какво би могло да излезе с някой набор, като нищо не е сигурно в този живот? И секс да е само, предпочитам да е с този мъж. Но всичко е извратено... Не гледам на нещата едностранно. Една част от мен е отвратена от себе си. Виждате какви въпроси витаят в главата ми! Уверявам ви, че човекът не е някакъв педофил, аз изглеждам и говоря като жена, а и той сам казва, че за пръв път му се случва. С нищо не ме насилва, но ме обърква. Ако има начин да продължим както преди това, би било идеално, но той вече развихри въображението ми, така да го кажем и нищо не може да е същото. Какво да направя? Много се притеснявам, защото от понеделник пак съм на училище и бързо ще дойде петъка, в който ще говорим с него и ме знам какво да му кажа. Моля ви, помагайте със съвети. Извинявам се за евентуални грешки, но пиша от телефон и е много неудобно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: cf15e5be57
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Честно казано ме е страх да изкажа мнение, тъй като не знам как би го възприела. Харесва ми ,че мислиш и анализираш ситуацията отвъд розовите облаци. Голяма разлика, съществено различен начин на живот. Внимавай да не те закопае със своята любов. Добре е, че премисляш как той би могъл да те манипулира, все пак знае слабите ти места, а и професията му е такава.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3737438927
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбира се,че те насилва -ти си уязвимо положение ,а той злоупотребява със служебното си положение.Ако беше на запад,щеше да е в затвора,но нали тук не е проблем всеки да си го развява.В скоро време ще ти се натиска,да не говорим,че вече те целува.Ако се разчуе ,ддоста ще си изпатиш и уверявам те ,не е в твой интетерес да се разбутваш в 12 клас.Друго-недей да мислиш,че още никой не е разбрал,че висиш там след часовете.
Да речем,че нещо стане между вас. Колко време мислиш ще ти е интересен мъж на 40 и кусур, с две деца и мижава заплата.Ще заживееш с чичо си?

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f423075ada
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Бягай далеч.

Този човек се възползва от теб в момент на слабост. Не му позволявай. Ще съжаляваш много.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: eba606c683
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Той е голям мъж и иска секс с теб. Съветът ми е ако го искаш и ти да изчакаш да завършиш училище. Иначе ти го възприемаш като баща, а той теб като младо гадже. Не се занимавай с него. И като завършиш ако можеш замини да учиш в друг град, за да се измъкнеш от тази среда.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: cbbd05c016
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Aбсолютен непрофесионaлист, изпечен мaнипулaтер, изврaтен педофил именно, просто е дочaкaл зaрaди зaконa рождения ти ден, което не опрaвдaвa НЕпрофесионaлното му поведение с теб. Той не е психолог, a рaзгонен дъртaк който се възползвa от слaбосттa ти и дори вероятносттa дa го изхвърлят от училище, a и дa бъде съден не успявa контролирa сбъркaния му мозък.
Момиче, рaзбирaм че, зaрaди възрaсттa и липсaтa ти нa опит не си дaвaш сметкa с кaкъв си се зaбъркaлa, но товa е болен човек, неконтролируемо болен.
Съвет КAТЕГОРИЧЕН: пусни си тaйно телефонa и нaпрaви видео където перфектно дa се види, че си в кaбинетa ми, aко може и лицето, зaпиши целият рaзговор, провокирaй го дa говори.
Имaй товa видео, ще ти потрябвa.
Aбсолютно непрофесионaлно е първо дa говори зa своя личен живот и прекрaчи по този нaчин грaницaтa. Той ти е подaл "въдицa" зa дa му се довериш. След товa бaвно, мaлко по мaлко е продължил дa плете докaто те е омaил... тaкивa сa зa рaзстел!
Нaпрaви видеото, когaто зaпочне дa те притискa зaщото товa ЩЕ СЕ СЛУЧИ СКОРО, aко не му се пуснеш вече доброволно, ще покaже лицето си нa животно, прaти му или пусни видеото кaто се подсигуриш дa имaш копия зa полиция.
Може ли дa си чaк толковa нaивнa, че и обяснявaш, че изглеждaш и се държиш кaто женa, a не рaзпознaвaш зaплaхaтa.
Ти си просто жертвa нa един луд, потенциaлен изнaсилвaч, със сигурност педофил. Просто те е изчaкaл дa нaвършиш годините зaщото aко влезе в зaтвор зa педофолия ще му скъсaт зaдникa, тaм също мрaзят тaкивa кaто него. Но вече не издържa и зaтягa примкaтa.
ОСТОРОЖНО внимaние и се подигури с видео докaзвaщо нaмерениятa нa товa животно. Зa твое и нa други момишетa добро би следвaло с видеото дa отидеш директно в полициятa и дa си го прибирaт където му е мястото-в зaтворa. И не, не дa дaвaш видеото нa училищният директор, тихо-мълком ще го уволнят сaмодa не се рaзчувa зaрaди aвторитетa нa училището, но той ще продължaвa дa е нaвън и зaплaхa зa други момичетa. Ще се нaмести нa другa рaботa където ще имa достъп до децa.
Нaпрaви кaквото трябвa!

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5da84a581e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Първо това е много непрофесионално от негова страна. Второ дано не му е практика да ухажва момичета в по особен за тях момент.
Мен лично би ме обидило. Той използв служебното си положение за лична облага. И е показно за неговия характер. Да, такива неща се случват генерално в живота, но не и така хмм показно дс го наречем. В самите разговори - та не че съм специалист, но не мисля че му е работа и той да споделя. Абее гнило си е. Освен това наистина си е голям.
Според мен бъди вежлива и отклони интересът му и прекрати срещите. Нищо хубаво няма да излезе от това и нищп градивно. А на теб ти трябва сигурен човек, честен.
Аз съм жена на 27. Когато бях на 12 имахме мноого готин учител, всички девоййи го харесваха. Набор (75) - стоя година в училище, а лятото беше спасител на басейн. А аз ходех много често. Може да се каже, че е имало малко по различно отношение към мен, но никога не си е позволявал да го покаже недвусмислено, пряко, акамо ли да казва нещо. Така или иначе така и не се разбра дали просто не си въобразявам. След 7-8години намерихме контакт и по късно имахме кратка афера, вследствие на която остнахме приятели. И така до днес. За цялото това време може да съм имала разочарования, но съм благодарна че ме остави да раста и да карам по моя път, да срещам по подходящи за мен хора (все пак това са 15 год разлика). Това за мен е правилното отношение. И есин психолог трябва абсолютно да е наясно, че с това си поведение може да не ри помогне, освен ако не гони лични низки цели, което е тъпо и значи че наистина не уважава чувствата ти.
От това което пишеш мисля че си доста стойностен и интелигентен човек, осъзнат - нямаш работа с него. Според мен просто не си струва изживяването.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5bd99a10c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отпусни се, какво като е по-голям, ако те привлича, това няма никакво значение! Повярвай ми, минала съм по твоя път... и не веднъж съм била с по-възрастни мъже от мен точно 72ри-75ти набор, което прави 20-25 години разлика между нас и изобщо не съжалявям за това, по скоро ми ставаше жал за момичетата от училище които спяха с момчета от другия клас и след една седмица като се скарат те започваха да говорят ужасни неща за тях и да ги изкарват курви и всички им се подиграваха! Не казвам и че няма много сладки двойки в които и момчето и момичето са да кажем 18-19 годишни, но просто не при всички е така... изживей го, ако го чувстваш и не мисли толкова какво ще стане, понякога просто трябва да се пуснеш по течението, млада си, живей!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e87d7c406a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Виж, до един момент си мислих, че той е някакъв на 26-27 години, наскоро завършил университета и почнал първа работа като психолог в училище. Казах си: 'е, не е професионално поведението му, но какво пък, сигурно е свястно момче, може наистина да си помогнат психически един на друг и да излезе нещо хубаво от цялата работа и за двамата. ' Но като стигнах по - надолу и прочетох, че всъщност това е ЧИЧКА... е не, човек, прекратявай отношенията си с него веднага, спешно! Уверявам те, че той просто иска да се възползва от емоционалната ти лабилност. И не е вярно, че на твоята възтаст няма момчета, които не биха искали да си говорят задълбочено с теб. Айде като толкова ти се струват малки твоите връстници намери си някой 5-6 години по - голям, но не и толкова по - възрастен от теб. Друго - не той иска да ти вдигне егото на теб, а ИСКА ДА ВДИГНЕ СВОЕТО ЕГО ЧРЕЗ ТЕБ! Повярвай ми, че хора като него са много подли, коварни и хитри и могат много да те наранят!

Още нещо, като изключим всичко това дали е на 40 или на 20 години - той ако беше истински специалист и
професионалист веднага щеше да те пренасочи към друг свой колега при условие, че изпитва и най - малки наченки на сексуално желание към теб. Защото не е професионално, няма какво да обяснявам вредите, които може да ти нанесат едни такива отношения на емоционалната ти лабилност. Това неговото си е чисто възползване!

И ти препотъчвам да започнеш да ходиш при ЖЕНА психотерапевт, за да получаваш ОБЕКТИВНО отношение!

Ако искаш ме слушай, ако искаш не. Свободен човек си.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 22d894f2f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Според мен си много умно момиче, аз на твоите години не мислех така. Имай предвид, че това е психолог и знае как да те предразположи, знае какво да ти каже и т. н. Според мен твоите симпатии към него идват най-вече от изчезналия ти баща. А от негова гледна точка не знам, когато стана на неговите години тогава ще имам повече яснота :)
М31

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6809372506
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ужас! Моля те недей да ходиш повече при него. Ако продължи да те преследва му кажи, че ще кажеш на директорката. Ако наистина разбере ръководството, него ще го уволнят и ще ви говори целия град. Такива неща не остават скрити- покрити. Второто което е той те мануипурира, защото вижда, че си чувствителна и уязвима, идваща от нездраво семейство. Такива училищни " психолози " трябва на момента да ги уволнят. Аз ако разбера, че и моето дете е подложено на такива психо- атаки от психолога, ще му ги избия зъбите на тоя нехранимайко. Нормално е да се чувстваш привлечена от него, защото той ти дава подкрепа, разбиране и комплименти, неща, които никой не ти е давал, освен това е от срещуположния пол, но както сама си усетила той те е предал. Възползва се от лабилното ти положение за да ти втълпи глупости за да се възползва от теб. Най-безболезнено вероятно не си първата щом си позволява така директно веднага щом си навършила 18 да те сваля. Знае, че няма да го осъдят за педофилия. В нормалните страни никой училищен психолог не би си признал " чувствата", дори и да има такива. Узнае ли се- на момента ги уволнавят и съдят за злоупотреба с правомощията си. Пази се и не се поддавай на психическия и сексуален тормоз, защото това, които този прави е точно това- тормози те. Ти заслужаваш хубав живот, а не да си с накой, който ще си задоволява нагона с тийнейджърка и да те командва.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 69b66a8274
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз бих спала с него.
Сега сериозно : връзка учител - ученик никога не завършва добре. Принципно четох едно изследване, че много често се случва пациентите да изпитат чувства към психолозите, или обратното, но не е добре човек, който има чувства към теб да те лекува.
Но ако искаш да правиш просто секс, давай, няма да тръгне да го разпространява, все пак е зрял мъж, а и кариерата му зависи от това.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d5bb8b2053
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   На колко е?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f21084e601
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Абе усещам, че авторчето отново ще прореве, че психоложчето я е зае*ало и ше пита: Моля ви как да го забравя. Тоя освен да те чука друго не му се върти в главата. Не си му първата, но си наивна и глупава.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f21084e601
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Бате като видях думата силен, ясно е, че си от тия дето гледат напомпаните дъртаци. Ми нека ти кажа нещо, аз съм на 24 и съм пет пъти по здрав от тоз, защото ходя на фитнес и се зобя. Имам си мускулягите, тялото, краката, всичко.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3606749451
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Оставяме настрана разликата във възрастта. Подобна връзка е недопустима поради две главни причини:
Първо - той е част от педагогическия персонал, а ти си ученичка. За подобно нещо могат и да го съдят, макар че си пълнолетна.
Второ - той е психолог, а ти си клиент (било то и по линията на училището). Всъщност е напълно нормално да се появи привличане между психотерапевт и клиент. Случва се честно и не бива да се чувстваш виновна или ненормална. Но в такъв случай психологът е длъжен да овладее ситуацията и да си изясни нещата с клиента. Ако емоциите са толкова силни, че не могат да бъдат контролирани и пречат на терапията, психологът е длъжен да насочи клиента си към друг терапевт. За интимни отношения с клиент, на психолозите им отнемат лиценза до живот и повече нямат право да упражняват професията си. Даже е нередно психолог и клиент да имат всякакви други отношения - приятелски или бизнес. Просто има много силна емоционална връзка и клиентът (в случая ти) е много уязвим.
Според мен, докосвайки и целувайки те, той е прекрачи всякакви граници. Редно е да споделиш с родителите си и да докладваш на училищното ръководство. Ако наиситна не искаш да го злепоставяш - просто му обясни, че това не е редно и че няма как да продължите срещите си, заради привличането, което изпитваш. Ако семейството ти може да си го позволи, потърсете друг психотерапевт извън учебната среда. Но не се виждай повече с него!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fa0e6443ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Аз съм на 30 и имам щастлива връзка с момиче на 18.
Обичаме се много.
Годините разлика изобщо не ни интересуват.
Познато ми е силното усещане на привличането.
И зная, че то наделява над разума.
Нищо не е в състояние да го спре.
И да се одръпнеш това ще е времено.
Всички мисли ще ти бъдат за него. Ще ти се иска невероятно силно само да го видиш само да го чуеш и когато това стане няма да ти се иска да спирате да разговяряте.
Няма смисъл да се бориш против това привличане защото то е по - силно от теб.
По добре му се отдай така ще се чувстваш много по - добре.
Като не искаш да правите секс кажи му, че искаш да изчакаш за да си сигурна в чувствата си. А за сега му обясни това което обясни на нас. Че те привлича но се притесняваш и не би искала да бързате.
Той би те разбрал и отнесъл подобаващо.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 746e52e859
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Той само те използва, не ходи повече при него.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8e579d6e8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Като тийнейджърка, която също си пада по много по-възрастни мъже от мен мога да ти кажа, че колкото и да ти се иска да се сближите повече, то е невъзможно, защото разликата ви е твърде голяма. Дори и да започнете връзка, то тя няма да трае дълго, защото много бързо ще усетиш разликата в мисленето и действията ви и те просто няма да си пасват. Гледай с поне максимум 10 години разлика, така бихте могли по-добре да се разбирате.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3db39e7069
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Авторката: Вижте, в началото на месеца и той имаше рожден ден и му поднесох кутия бонбони, може заради това човекът да се е трогнал. Тази подробност забравих да я спомена. Напрежението го е имало още от малко след началото на "сеансите" ни. Просто явно рожденият ми ден е бил повод за признание. Давал е себе си като пример, защото аз не споделям на хора, за които нищо не знам, било то психолози. А всеки, който иска, може да говори с него. Така че на никого не прави впечатление, че оставам петъците. Не съм тръгнала да спя с него в училище или да започвам връзка/флирт докато съм още там. Той направи крачката. Макар че го оправдавам, знам как стоят нещата. Но след като завърша, какво ми пречи да пробвам с него? Тази мисъл витае в главата ми. Глупава съм, знам. Но ме привлича адски много. И не, човекът няма мускули, както някой спомена. Мъж с класа е, елегантен, но скромен, излъчва респект, но и спокойствие. Радко виждам такива в днешно време. Главно ми става неудобно дори не толкова заради самата разлика във възрастта, а заради това, че децата му са 95-ти и 97-ми набор, все по-големи от мен, а аз макар с малко, съм по-малка. Но не бих искала да спирам разговорите с него, помагат ми. Дали просто да не конкретизираме нашите отношения според рамките на училищната дейност и законите, а пък за нататък в живота каквото стане, стане. Този петък поне, трябва да говоря с него. Ще ви споделя, стига да искате, как се е развила ситуацията. Но на мен ми е много неловко. Какво може да стане?

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3606749451
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   17, не става въпрос за годините. Има щастливи връзки и с по-голяма разлика във възрастта. Проблемът е контекстът на взаимоотношенията им. Недопустимо е психолог търси секс с клиента си. Ако ставаше дума за психоложка на 26 и клиент мъж на 35 пак щеше да е толкова недопустимо.
Също така е неприемливо педагог да спи с ученичка, без значение дали е на 25 или 55.

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 0a357bf3d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

23.   Уважаема авторке,

Моят съвет е на този етап да прекратиш посещенията при психолога. Може да му обясниш защо, но те съветвам да не се срещаш с него повече, поне докато си ученичка в това училище. В интерес и на двамата е. Ако тръгне да се разчува, на себе си ще лепнеш петно, на него - много по-голямо и цял куп проблеми.

Няма да си играя с присъди и определния. Възрастовата разлика не я намирам за осъдеителна, непрофесионалното отношение обаче е съвсем друга история. А евентуална афера с теб на този етап си е доста грубо непрофесионална проява от негова страна предвид положението му. Всеки може да прояви слабост и да направи нещо неудачно (особено ако е бил сам дълго време в това няма нищо ненормално), затова в този случай контрата остава в теб. Спри да се срещаш с него поне докато не завършиш.

Когато вече не ви свързва нищо академично-професионално - може да започнете да се виждате отново, ако все още имате интерес. Човекът може да е напълно искрен в емоцията си към теб, но все пак имай 1, 2, 3... че и 10 на ум.

И по принцип, да си го знаеш за себе си - отношенията на работа трябва да са само отношения на работа и да не се омесват с други.

Дай си малко време и помисли.

Поздрави

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3c868d8f32
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Не става въпрос за подаръци, нито какво желаете и двамата. Просто легалното измерение на проблема е, че той е психолог, педагог, на работното си място е и е там с цел да си върши задълженията. С признаването на чувствата си той действа изцяло в разрез със законовите и морални норми на професията и положението си. Никой не е казал, че човек не може да се влюби. Просто той от позицията си в момента, след като знае, че ти си ученичка в това училище, дори и да има чувства не би трябвало да ти ги споделя. Ако държеше на теб както ти си мислиш нямаше да ти признае сега, а най- вероятно след като завършиш. Признал ти е, защото ти му даваш сигнали, че го харесваш, най-вероятно не си първата такава ученичка, която задява. Видял е, че тази схема действа и след като го харесваш няма да го изпортиш. За да е толкова уверен значи е разбрал, че тази схема действа, което значи, че го е правил и преди. Виж колко много хора са ти казали истината, а ти не спираш да го оправдаваш. Очевидно е, че го харесваш. Ако искаш да зействаш разумно, като отидеш в петък му кажи, че за негово добро и за твое не може да има нищо между вас докато си ученичка. Ако е свестен, ще те разбере, ако не- значи думите на всички коментирали ще се потвърдят.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: fda672b0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Виж авторке, завърши тъпото даскало и се запиши да учиш някоя интересна за теб специалност, НО В УНИВЕРСИТЕТ В ЗАПАДНА ЕВРОПА, тук - в никакъв случай. И ще видиш как ще попаднеш на подходящи за теб хора, с които ще можеш да разговаряш задълбочено за най - различни неща.
Изобщо, приключи с училището и си създай среда! В момента в даскало учениците сте в един социален инкубатор! Някои имат късмета да си пасват по характери едни с други, но пък други не. Е ти си от вторите. Затова послушай ме и насочи вниманието си към живота ти след училище. Не се забивай с този чичко, защото само му галиш егото. Ти си тинейджърка, на която ѝ липсва внимание и всеки мъж, които изглежда що-годе нормално и има някакъв опит с жените (не е девствен) лесно би могъл да ти влезе 'под кожата', точно както този психолог.. С това, което ти пиша не искам да те обидя, а да ти отворя очите! Повечето такива, ако не са пълни льохмани няма да се занимават с ученичка, а с някоя на 25-35 год. Но за да омаят 25-35 годишна или трябва да е някоя като теб, имаща нужда от какво да е човешко внимание, от психолог и. т. н. или самите те трябва да са мнооого, много вървежни типове, а рядко са такива и хич не се занимават с кои да е случайни жени.
Светът е голям и те чака, а чичкото го остави да си седи в кабинетчето си в даскалото...

На номер7 ще кажа, че мен пък ме е жал за нея.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 22d894f2f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Номер 22, а допустимо ли е началниците да спят с подчинените си? Какво става по офисите, знаеш ли?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: dfdec9f775
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Авторке много добре си се изказала в коментар 21.
И заради изказванията ти бих казал че си някъде към 23 - 24 г. Просто звучиш много зряло.
Аз не мога да добавя нещо повече от това което ти си намислила да направиш.
Но пак ще кажа говори с него кажи му това което казваш на нас.
Така и така виждам нещата.
Бъди уверена в това което казваш и не отстъпвай.
Не би трябвало да те претиска ако го направи стой далеч.
Нормалната реакция е да те изслуша и отнесе с разбиране. На свой ред да изкаже как мисли той.
И да интересно ще ни е как са се развили нещата.
Аз се учудвам но не толкова, че много коментиращи се хванаха за заглавието а не те разбират какво им казваш.

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: dfdec9f775
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Коментарите към другите коментирящи ще ги пусна отделно.
Засегна се законът. Той е пречка само когато властите разберат, че има някакво нарушение обаче в България те са много либерални.
Някой пък описва запада като обитавана земя. Но е факт, че откакто западното влияние влезе в България неморалните преди неща станаха нещо естествено.
Да вземем в предвид чалгата и разните им брадъри.
Имено от тях се учат младите хора как трябва да се държат.
Имаше изказване, че различните възрасти са на различен акъл. И това беше описано като нещо лошо. А моето момиче харесва в мен най много мисленето ми.
А сме много различни тя е още ученичка ще държи матури. Пък аз отдавна приключих с училището. Вълнува ме работата. Но въпреки това се обичаме много. Както беше казано не годините са важни.
Защо не харесваме жени на 25 - 26г.
Първо мисля, че жените си избират мъже, а не обратното. Разбира се процеса е двупосочен но имено тя е двигателя на нашата връзка.
Някой момичета преследват дадена личност години. Докато го получат. Ако мъж направи това ще се води психопат. Нищо че уж сме равни.
Второ аз не познавам момичета на 24 - 25 г който да не са с някого. Повечето дори са с деца. Пък аз не одобрявам идеята да зарежат партньорът си заради мен, щото после как да вярвам, че няма да намери някой по - добър. Искам връзка а не увлечение. Ми старомоден съм.
Просто чалга поколението създадено имено чрез запада създаде съвсем нови прототипи.
И дори законът смъкна границата за възможни интимни отношения от 18 на 14 г. Това никак не е случайно.
Така че как да харесам някоя на 25 като такива свободни са изключително редки. Обаче дори да се намери някоя то тя е толкова самостоятелна и затворена че просто не допуска човек до себе си.
В същото време следващото поколение направо правят всичко за да бъдат с някого.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3606749451
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   От 22 до 27 - не виждам защо изместваш темата. В повечето фирми правилата забраняват връзка между началник и подчинен. Даже в предната ми работа една жена я повишиха в мениджър на отдела и се наложи да преместят приятеля ѝ в друг. Аз лично не одобрявам смесване на лични и професионални отношения, но при психолог-клиент вредата е несравнимо по-голяма. А и не виждам по какъв начин връзките в офиса, редни или не, оправдават педагогическия съветник в случая.
Авторке, ако си чак толкова влюбена и не можеш да се откажеш - поне сменете контекста на отношенията. Приеми, че той вече не може да бъде твой терапевт. Прекратете сеансите. Изчакай докато завършиш училище или го помоли него да смени работата си. Едва тогава можеш да му дадеш шанс (пак не вярвам да се получи нещо, но поне няма отношенията ви да са толкова обременени).

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5da84a581e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   "Дали просто да не конкретизираме нашите отношения според рамките на училищната дейност и законите, а пък за нататък в живота каквото стане, стане. " звучи разумно, но като жена с опит ти казвам, че няма да се навие. Дори и видимо да се съгласи ще продължи да те провокира, докато един вид ти направиш стъпката. Ии всъщност се срещат много благороднини хубави мъже, стига да свършиш с това училище.
Според мен се съсредоточи върху изпити и матури, концентрирай се там, те са определящи за развоя на живота ти.
Разбира се, далеч съм от мисълта, че ще се предпазиш навреме, тъй като на тези години човек е любопитен най-малкото. Така че, в крайна сметка предполагам ще се стигне донякъде. Просто каквото и да става мисли, казвай си, ако нещо не ти доапда ии не се свени да си тръгнеш. И най важното учи! :) аа и ползвай предпазни средства. :) хайде спирам се, дръж ни в течение

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3f9fef7300
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Меко казано не ми харесва коментара на номер23, защото се усеща как проявява солидарност към въпросния 'специалист'. А не трябва, не е редно.

Хора, като този училищен 'психолог' (слагам не случайно кавички) трябва да бъдат строго санкционирани от закона и трябва да им бъде ЗАБРАНЕНО ДА ПРАКТИКУВАТ професията си, защото са НЕГОДНИ - често самите те имат нужда от психолог! А това, което прави номер23 е да внушава на едно момиче, макар и пълнолетно от скоро, но още в училищна възраст, което има супер много 'хляб да изяде'! докато стане завършена личност! (по мое мнение едно 10тина години.. имам в предвид не само за нея, а за всеки човек, защото дори в 20те си човек е на практика малък най - общо казано, макар и пълнолетен според закона) и съответно тогава да се очаква пълна! зрялост от нея, че нещата в тази ситуация едва ли не от нея зависят. Разбира се, че след като скоро е навършила пълнолетие е редно да поеме по стъпките на отговорността, НО ЗА СЕБЕ СИ - да мисли, че може НА СЕБЕ СИ ДА ЛЕПНЕ ПЕТНО! Докато наглия 23номер го изкарва, макар и със завиден финес, че едва ли не от нея зависи цялата ситуация как ще се развие и че ако все пак му се навие на акъла на чичето, забележете: ТЯ щяла да му лепне голямо петно и ТЯ да му създаде куп проблеми.. ако му се навие нали.... а пък той чичето какво - милинкия той, горкичкия, щото нали както елегантно е вметнал 23ти номер: 'Всеки може да прояви слабост и да направи нещо неудачно' (горкия чиче нали)

Зрялото отношение и поставянето на разума над емоциите, изобщо ПОСТАВЯНЕТО НА ГРАНИЦИ В ЕДНО ТАКОВА ПО – ИНТИМНО ОБЩУВАНЕ е редно! и нормално! да се очаква ОТ ВЪЗРАСТНИЯ! , ЗРЯЛ! ЧОВЕК - човек със солиден житейски опит, човек на една наистина сериозна възраст.
И като прибавим, че в случая въпросният господин е психолог, а тя му е на практика пациентка... абе гади ми се.

Жестоко съм възмутена от коментар23 и хората, които му симпатизират!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 0b5bfe01d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Авторката: Говорихме в петък с него, помолих го да запазим колегиални и приятелски отношения, но да не минаваме границата, иначе ще се наложи да спрем разговорите. Той се извини, ако ме е притеснил по някакъв начин и така. После сменихме темата и засега няма проблем. Държа на този човек и осъзнавам, че по-скоро съм виждала в него опора, затова съм имала въображаеми чувства. Отворихте ми очите, благодаря ви! Проблемът не е разликата във възрастта, а начинът, по който се развиха нещата. Сега ще го наблюдавам внимателно, да не се окаже това, което вие описахте. И наистина, ако той не беше започнал темата, изобщо нямаше да се обърквам емоционално. Все пак още имам уважение и доверие на този човек, но да кажем, че ще внимавам повече. Не че и аз нямам вина де.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: dfeee8b8f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   ' Не че и аз нямам вина де. ' - Авторке, нямаш вина. Разбери, че вина има само и единствено чичето а. к. а така наречения психолог.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker