Депресия или какво??? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Депресия или какво???
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 984 пъти
Здравейте! Аз съм момиче, на 18г. Надявам се някой да прочете това. Наистина се нуждая от помощ! Чувствам се ужасно. Самотно ми е, тъжно ми е и няма с кого да споделя. Родителите ми се карат. Баща ми пие и ядосва цялото семейство. Имаме финансови проблеми. Когато съм с приятели се опитвам да се откъсна от това, но и в тяхна компания аз пак се натъжавам. Те се смеят около мен, а аз се чувствам самотна и неразбрана. Вкъщи е същото. Чувствам се сякаш съм в тежест на родителите си. Прибирам се и плача, на другия ден се правя, че ми няма нищо. Страшно обичам семейството и приятелите си. Когато съм около тях почти не говоря. Вече не се чувствам достатъчно близка с приятелите си. Не мога да споделя нищо и на най-добрата си приятелка. Дори тя не ми обръща много внимание. Просто гледа да се забавлява. Аз си седя отстрани, после ме пита по нета дали ми има нещо, казвам и, че няма и това е. Настроенията ми се сменят постоянно. Тя няма да разбере. Дори и не знам как да споделя с някого. Нямам доверие. Не знам защо се чувствам по този начин. Не искам да живея така. Понякога си мисля да се самоубия, но знам, че това ще нарани семейството ми. Може би само това ме спира, не знам. Не искам съвети от сорта на "ще ти мине", "дръж се" и така нататък... Дори сред хора се чувствам някак си сама и неразбрана. Ако се оправя това ще е за няколко дни и после пак така, всичко отначало. Не знам как да си помогна, страх ме какво ще последва. Страхувам се от промяна и като цяло не знам как да се справя с всичко това. Ако някой се е чувствал по този начин моля за съвет. Как да се измъкна от депресивното си състояние? Има ли начин да спра да се чувствам ненужна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: d7457fdce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами и аз съм така но не мисля за самоубийство. Даже моето състояние е по-лошо, но след дъжд изгрява слънце.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 12b8ae60e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Скъпа, бъди силна. Аз съм с теб. Да, не те познавам лично, но чрез твоите думи аз разбрах много за теб. Виж, разбирам те напълно, просто ти си много чувствителна и приемаш доста на дълбоко нещата - в случай финансовите затруднения на родителите ти, но всичко ще се оправи, обещавам. Успокоявай се и моля те, не се самоубивай, защото всеки е жив по някаква причина. А ти заслужаваш да живееш! Няма да е все така, помни ми думите. След месеци, година, ти отново ще се върнеш на статията си и ще кажеш : "Еха, не искам да се чувствам никога повече по този начин. " Да, защото си се справила с проблема си и е преминал успешно процесът на възстановяване на душата ти. Не, не е депресия, просто имаш нужда от почивка... Уморена и разбита си и също така не е нужно да се доверяваш на всеки срещнат. Бъди себе си, учи, спортувай или се занимавай със свой дейности и мисля, че ще се почувстваш по-добре. Иска ми се сега да съм до теб.... Да изтрия сълзите ти и да те прегърна нежно....

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 22c1f655bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   До номер 2. Много ти благодаря за отделеното време. Твоят коментар наистина ме накара да се замисля над нещата. Сега съм по-добре. Опитвам се да не мисля много. Иска ми се и по-близките ми хора да ме разбираха по този начин, също като теб. Още веднъж благодаря ти! Пожелавам ти успех!!!



От авторката(:

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 82e09ffe45
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Депресията е друго нещо. Номер 2 е прав/а-просто емоциите и проблемите са ти дошли в повече. От колко време се чувстваш на предела на силите си? Просто имаш нужда да си поговориш с някого, да ти олекне, това те измъчва. Ако трябва иди на психолог няколко пъти, няма нищо срамно в това, щом приятелите ти не биха те изслушали и не забелязват, че те тревожи нещо.
✖ Момиче, 18 год. ✖

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c404bff9e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Лично аз съм имала много семейни проблеми и съм мислила за самоубийство милиарди път, но се замисли не искаш ли да видиш какво ще стане в бъдеще? ! Опитай се да говориш с тях или с някой от двамата, ако вече си го направила прости измисли нещо като решение и им го сподели, ако трябва отиди да спиш приятелка, за да си малко по-далече от тях и просто да имаш приятели около теб и да си заета с нещо. Все пак те винаги ще са до теб. Мисли за бъдещето и се цели към най-доброто!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker