Не намирам изход. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не намирам изход.
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1466 пъти
Момиче съм от Русе. Проблемът е, че бях гадже с едно момче и му изпратих моя гола снимка, а той на мен негова. Но той я е изпратил и сега цялото училище и града ми я има и всички ме обсъждат и ми се подиграват. Знам, че ще ме обвините, но нещото вече е станало, искам да върна времето назад, но просто не мога. Изпратих снимката на човек, на когото имах доверие и не очаквах, че би могъл да направи това. В депресия съм, спрях да се храня и мисля, че започвам анорексия-отслабнала ужасно много, зъбите ми се рушат сами, пада ми косата, но това е друг проблем. Всеки ден мисля за случилото се, умирам от срам и вече дори обмислям да се самоубия, защото не понасям всичкото това унижение и психичен тормоз. Принципно имам високо самочувствие и пред хората ходя с вдигната глава и не им показвам, че съм слаба, защото ще започнат да ме тормозят още повече, но отвътре се чувствам ужасно. Но кое е редно при една такава излагация-да ходя с вдигната глава и да не обръщам внимание сякаш нищо не се е случило, или да гледам непрекъснато към пода и да показвам срама си. Защото ако ходя уверено както винаги, изглежда така сякаш нямам срам или се гордея с постъпката си, а това не е така, аз се чувствам ужасно и наистина съжалявам за всичко това, но не мога да върна времето и да променя нещата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 1dc0192a61
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ситуацията е наистина кофти, но не трябва да свеждаш глава, само защото се е случило такова нещо. Всеки греши, а и ти вече си научила урока си. Няма смисъл да се самосъжаляваш за нещо минало. Момчето е виновно, че е злоупотребило с доверието ти. И аз съм правила грешки, но няма смисъл цял живот да се тормозим заради това. Всичко ще отмине, така че не се тревожи.
П. С. И аз съм от Русе. Бих искала да ти помогна.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e006c8301a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Права си, не можем да върнем времето назад. Но както казват хората- всяко чудо за 3 дни. Хората рано или късно ще забравят за това нещо и ще се фокусират върху нещо ново. Недей да се нараняваш още повече, не се самоубивай. Опитай се да забравиш тази случка колкото и да е трудно. Повярвай ми, всичко ще бъде наред след време. Просто бъди силна. :)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e420125938
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Говори с вашите и им обясни, те ще те посъветват най-добре. Не е излагация, просто бившият ти приятел е постъпил като леке.
От цялата ситуация виновният е той и в това няма никакво съмнение. Какво ще си помислят хората? Добър въпрос. Само че трябва да знаеш, че хората никога, ама абсолютно никога не могат да оценяват обективно. Като чувство, определено няма да ти е приятно да нямат добро мнение за теб, но това няма да направи мненията им по-обективни. Нека ти разкажа нещо.
Това било отдавна. Имало един старец, когото всички обичали и който бил абсолютен светец. Единственото му прегрешение, през времето на целия му монашески живот, било това, че заедно с чая обичал да си похапва и вишнево сладко - на което другите монаси не гледали с добро око, смятали го за чревоугодничество. Тъй като в ония времена се смятало, че телата на светите отци, след тяхната смърт, трябвало да ухаят благовонно, то след като тялото на стареца било положено в малката стаичка (в която и живеел приживе), при затворени прозорци, хората започнали да усещат неприятна миризма. Оттам се разнесъл слух из целия град, слух, който гласял "абе тоя може би не е чак такъв светец" и оттам се знае, че всеки обича падението на праведния. Праведния в кавички, просто хората винаги обичат да принизяват тези, които не харесват - това не означава, че отсъждат правилно. Ето ти пример с манекенките - ако не знаят 5 столици, ги наричат тъпи и коментарите се изреждат с различни видове обиди. Разбира се, едно на ръка, че никой няма да им даде метод как да научат, второ на ръка, че, ако примерно научат 5 думи на чужд език - никой няма да ги похвали.

При теб ще е същото. Разказах ти го, защото, може би, ако разбираш хората по-добре, ще знаеш защо постъпват по определени начини.
Общоприетата философия е, че за да е щастлив човек, той трябва да е харесван. Всеки казва, че не му пука за мнението на хората, но не е така - това е цяла движеща сила(освен, ако не живееш в изолация, няма как да не ти пука). За да са харесвани, хората правят доста щуротии, повечето несъзнателни. Ходят на фитнес(за да направят тяло, което другите да одобрят), искат богатство(за да ги видят другите, че са постигнали нещо, и да ги одобрят), ходят на солариум, купуват си по-нов телефон, за да не изглеждат назадничави, искат да движат с готини хора...
Не попадай в тоя капан, чак и да искаш да се самоубиваш, заради грешката на един глупак. Проблемът е, че той дори не е осъзнал. В бъдеще може и да осъзнае, а може и въобще да не разбере какво е направил. Хората не могат да виждат какви въздействия оставят техните постъпки.
Ако вземеш 100 човека, всеки един ще е на различно ниво - като мислене, като характер, като кълбо от емоции. Всеки един от тия 100 проявява дадено качество, като любов, злоба, завист, омраза в определена степен. Ако най-ниската интензивност на качеството го означиш с "1", а най-високата със "100", то при един злобата ще е 27, при друг може да е 50, при трети 95.
Не може да очакваш разбиране от хората, можеш ти да ги разбираш - кое ги движи, кое ги кара да мислят по един начин и това, можеш и да ги приемеш такива, каквито са, а може и да не ги приемаш, но така работят нещата.
Затова ти казвам, че техните оценки няма да са обективни, каквото и да отсъждат в главите си. Реално ти обмисляш да се самоубиеш точно поради тая причина и ако сега неодобрението от тяхна страна(на хората) е високо, то дори и да не беше станал гафа с тая снимка, въпреки че тогава нямаше да искаш да се самоубиваш, и дори да беше "перфектна" отвсякъде, то пак щеше да има хора, които да не те одобряват(това е причината известните да страдат). В крайна сметка обаче, не си убила човек, пък да и да беше убила, мненията им пак щяха да са субективни - те нямаше да виждат причините довели до това да искаш да убиваш. Ето тоя галфон те е оставил, някои момичета почват да разбиват сърца, за да си отмъщават. Причинно-следствените връзки са толкова дълбоки, но хората са толкова слепи. А пък ти искаш да се самоубиеш за глупости... в крайна сметка не си дърво - можеш да се преместиш в друг град, друга държава.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2061315547
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това, което се случило е ужасно, но недей да пишеш за самоубийство, защото не подкрепям хората, които мислят, че самоубийството е решение на проблемите. Помисли, че имаш близки, които са те отгледали, дарили с дом и любов , не мислиш ли как ще се чувстват те. А относно ситуацията , мой съвет е повече не изпращай голи снимки на никого, защото вече не може да се. вярва. почти на никого на 100%, освен на най-близките ти от семейството. След време ще се забрави за този случай, но това момче ще му се върне за съжаление всичко лошо някой ден, защото нищо не остава неизплатено на този свят. Така и не разбирам какво печелят хората, които правят мръсно на другите, а не погледнат първо своя живот.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: bc90af9a50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей, съжалявам за това как се чувстваш. Наистина е неприятно, но като всяко чудо за три дни и това ще мине. Не се депресирай а приеми ситуацията с чувство за хумор.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: c1e546622d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Грешка. За съжаление урокът си го научила прекалено тежко и орекалено рано.
Ако искаш съвет - сподели на родителите си и го осъдете нещастника. Но тук отново трябва да си понесеш писледствията - срама от родирелите.

Сега слушай внимателно. Всяко чудо за 3 дни! След месеци ще стане нещо друго - всички ще говорят за него. Няма и да се сещат за теб

Хората в порбо се снимат. За една шибана гола снимка не прави световна драма. Станалото - станало. Запиши се на спорт/танци и изливай гнева си там. Учи и се стегни. Постави си цели и ги гони.
Едната ти се подиграва, защото е влюбена в него.
Втората е дебела и не може да се снима гола.
Третият иска да спи с теб, а не му пускаш.

Майната им!
Запомни уроците - такова доверие на никого.
Когато другия път се подиграват на някого - протегни ръка.
Сега отиди и се наяж. Ако можеш - сподели с родители. Ако не с училищния психолог. Светът е пред теб и всичко лошо ще отшуми.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 396875b36f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо ти не изпратиш неговата гола снимка? Добре това не е решение на проблема и не ти казвам да го правиш или да не го правиш. Не знам какъв съвет да ти дам. Можеш да отидеш да живееш другаде. В друг град например. И друг път не изпращай голи снимки или каквито и да е дори и да му имаш доверие.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b9e3fcae3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Публикувай неговата гола снимка! Сам си го е изпросил и отмъщението не е нещо лошо в тази ситуация!
One girl

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0274e1d6b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Първо на колко си, и второ твоите родители не виждат ли някаква промяна в теб? ! Хората които са ти се подигравали със сигурност не са ти приятели. Знаеш че постъпката ти е била ужасно тъпа! Един от вариантите е да живееш в друг град или да вървиш с вдигната глава!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 377c61eb79
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е да не си първата. Я стига. Станалото станало. Никога повече не го прави. Дреме им на хората за теб, хранят си егото. Ще поприказват и ще млъкнат а и се очаква от теб да се държиш по този начин. Да кажи, без дрехи съм, красива съм какво още искате да кажете. Просто трябва не да се срамуваш а да си понесеш последствията и да мислиш какво правиш. Самоубийството решение ли е? Да съсипеш вашите ли искаш? Животът не и нищо повече от отговорност.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 073f2ec09a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте! Благодаря ви за разбирането. В девети клас съм и не мога да се преместя. Мама и тате не знаят нищо за случилото се, виждат, че има проблем и ме разпитват, но не мога да им споделя, защото те не ме разбират, а и вече е станало и с нищо не могат да ми помогнат, единствено ще ме накажат и ще ми се карат със седмици. А и ме е срам да им кажа такова нещо. Искаше ми се да разпространя и неговата снимка, но няма на кой да я изпратя, а и как се изпраща толкова гнусно нещо, така само себе си излагам. А никой друг не е съгласен да я разпраща, по същата причина. Всички я имат в телефоните си и ме гледат лошо, други ме гледат разочаровано с тъжен поглед, трети се шегуват с мен. Когато ходя с вдигната глава чувам: "Няма ли срам". Всички ме мислят за ку*ва, и мислят, че аз съм виновна. Такава щях да съм, ако сама си бях изпратила снимката на всички, но не. Все едно пък на мен ми е приятно всички да ми я гледат. В крайна сметка това не е тяхна работа. Правя се, че нищо не е станало, но където и да мина навсякъде се говори за мен. Всъщност на момичетата всякаш не им пука особено, тези, които ме гледат лошо и ми се подиграват са повечето момчета. Но как да ходя с достойнство след случилото се... И на всичкото отгоре снимката е без бельо, срам ме е главно от това, че ми се виждат зъ*ната.

-Авторката

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: bf2de84881
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Зърна като зърна! Стягай се, момиче!
Хубави ли са - хубави са!
Наяде ли се, както ти казах?
Стегна ли се в училище?
Надуй музиката и се накрещи на воля.
Не падай ниско!

Ако си пред мен ще те шамаря! Не заради голата снимка. Заради това, че си проваляш живота.
Вече ще знаеш как да се пазиш!
Усмивката на устата!
Бързо! Много бързо я слагай!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 24 дни
hash: 2ad49a3f82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Вече приятелите ми се отказаха от мен заради снимката. Срам ги е какво говорят хората за мен. Сега нямам никакви приятели и всички ме гледат лошо и не искат да ме доближават. Казват ми, че аз съм си била виновна, че съм се снимала, а не момчето, което ги разпространи. Не знам какво да правя, от ден на ден става все по-зле. Не ми се иска да бъда сама.

Авторката

 
  ...
преди: 6 години, 12 дни
hash: 8ddff32792
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   В случая ти си жертва и директно кажи на всички, че ти не си дала съгласието си да се разпространява снимката и че този е предател и е подсъдим, което е истина. Остава ти единствен вариант да кажеш, че ще прибегнеш до полиция, защото се разпространява снимката ти без твое съгласие и всеки, който го прави е подсъдим, още повече че си непълнолетна. Поговори с приятелите си и им обясни, че си обичала този човек и не си и предполагала, че ще извърши такова предателство и се нуждаеш от тяхната подкрепа. Кажи, че ще подадеш жалба в полицията за разпространение на лични снимки на непълнолетно лице. Всичко става не с мълчание, а с говорене. Върви директно кажи на виновника какво смяташ да направиш, а на останалите момчета кажи, че тази снимка не е за тях и не си давала съгласието си за разпространение, и че това, че дрисльото те е предал и се е оказал задник може да му докара дело в съда. Кажи, че ти също имаш негова гола снимка, но не си тръгнала да я разпространяваш и че утре те могат да са на твое място и да не им знаят много устата. Само директно нападение ще ги оправи, недей да си мълчиш, и кажи с какво си виновна, с това, че някой те е предал ли или с това, че прави подсъдими неща? Всеки кажи има интимен живот и не им влиза в работата какво човек прави с половинката си. Една снимка не те прави курва. Обясни им, че актовата фотография дори се води изкуство. За себе си ще знаеш, че повече не трябва да се доверяваш за подобни неща на никой. Но само с говорене ще стане. Да си мълчиш няма смисъл, кажи им, че всеки втори се е снимал за гаджето си, но това, че някой извършва престъпление за твоя сметка, може и да пострада, ако се обърнеш към полицията.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker