Не мога да го понасям - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не мога да го понасям
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1122 пъти
Момиче на 16 години съм. Брат ми е на 10. Не мога вече да издържам буквално се сривам психически... Това дете е толкова нагло и безочливо. По-цял ден седи на дивана и играе на една и съща игра. Кара всеки да му носи храна и още какво ли не. Случайно някой мине ли пред телевизора, докато той играе започва да вика, да се тръшка и изпада в истерии. Почти всеки ден реве за нещо. Прибирам се питам майка ми за какво реве: "Не знам, за някаква кутийка нямам идея за какво говори". Когато нещо не му изнася започва да изпада в истерии и да реве, реве и вика все едно някой го коли. Той буквално се държи като някой луд, отива в другата стая и започва да си говори сам как не е виновен и подобни. Накрая винаги всичко свършва с "Добре маме, ама така повече няма да правиш". Той е мамино синче, както и да го погледна. Получава всичко. Направете си сметка аз получавам по 20 лева на седмица(2, 80 на ден), той повече от 3. Аз когато бях колкото него получавах по левче. Винаги мрънка за нещо, винаги нещо не е на ред. Разбира се заради това гледам да не седя почти никога в нас. Но един ден се прибрах от работа бях изморена имах 1 час свободен преди да изляза пак, реших да погледам телевизия, сядам на дивана и тръгвам да взимам дистанционното, но в същия момент той влиза взима дистанционното и включва играта. При което започнах да викам, а баща ми казва да го оставя да играе. Друго, което ми е останало в главата беше преди около 1-2 години, бяхме се скарали за нещо и просто думите му ме удивиха: "Дано умреш от рак дано". След това още ми е казвал да умирам, но за рака не е споменавал. Реших да го спестя на майка ми понеже винаги се сърди и на двама ни. Държа да спомена, че никога не съм го псувала или кълняла по този начин, ако имам да казвам нещо го обиждам, но не стигам до крайности. Друг спомен е как е казвал на чичо ми, че ще се самоубие на 12, понеже се били скарали. Ревала съм не веднъж(без ничие знание) просто защото не издържам. Говорила съм с майка ми напълно сериозно, че му има нещо. Освен това че ще го израсте, и че няма какво да направи друго не казва. Каквото и да кажа отговора е един и същ. Той го израства вече 4 години.
Има още много за казване, но ще стане прекалено дълго, не че сега не е... та МОЛЯ КАЖЕТЕ МИ КАКВО ДА НАПРАВЯ. Не мога да издържам наистина....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 813aa346d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Чети и поеми инициативата да го възпиташ. Той се е отпуснал, защото явно вашите са го изпуснали като малък. Естествено това не значи бой и наказания, с добър и мек тон, но той трябва да разбере, че има и други същества на този свят и те заслужават колкото него, както има време за неговите игри така има време и за тебе да гледаш телевизия. До 12 годишна възраст се възпитават децата така, че още не е късно. Това с истериите е просто неговият начин по-който е свикнал да получава неговото и така се държи, защото вашите са били слаби и са го оставяли щото не са могли да му кажат не когато е ревал. Някои деца примерно намират начин да се справят с тези проблеми като се молят на родителите си и се стараят да са добри. Той ще се тръшка, но като види, че не става по неговата и че нито ти нито майка ти вече му угаждате ще дойде време в което ще се откаже да реве и просто ще се примири. Надявам се това да помогне, късмет и всички най-добро!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: dacc4e1172
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ето живото доказателство за родителите, които възпитават децата си в свободния! Брат ти е нагледен пример на повечето днешни деца. Нагъл, всички са му длъжни, егоист, разглезен лигльо. Няма да се промени, изпуснат е вече. Просто трябва да го изтърпява някак си. Вземи си поука и не възпитава твоите деца, толкова либерално, че сама виждаш до какво води това.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 224aa48400
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Виж , миличка , съчувствам ти искрено ! Разлигавен е до крайност , няма как да го превъзпиташ , защото е късно за него и защото ти си му сестра , а не майка и баща .
Ще ти дам обаче една идея - като крещи и се тръшка се прави на сляпа и глуха , пълен игнор и прави каквото ти искаш .

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 19d96bf862
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не искам да поемам никаквя инициатива. Това дете си има родители, които обаче са го изпуснали и явно нямат никакво намерение да се опитат да го оправят. Наистина едвам издържам, но ще потърпя още 2-3 години и дано се изнеса.
От авторката

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d54db18a74
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Сещам се, че като бях малък и аз имах такъв супер разглезен период. Много се отварях и на баща ми и на майка ми. В един момент и двамата решиха да ми спрат компютъра и кабелната, и да ми дадат да чета книгите за лятото за училище, но и още няколко други книги... И така ща-неща като нямаше какво друго да правя, започнах да чета книги. Баща ми ме изпитваше през няколко дни за историите от книгите да види дали съм ги прочел. Това ми обогати общата култура и станах малко по-смирен.

Въпросът е, че ти няма как да наложиш такива наказания, защото не си му родител. Затова трябва да убедиш родителите си някак в това, че непрекъснатото игране вреди и, че трябва да се занимава с нещо по-продуктивно. Това за умирането от рак най-вероятно го е чул от някой геймърски канал в интернет или приятел, който го е чул от там (на английски има такъв израз/мем "get cancer and die", както и други популярни фрази като "папка аутизъм" и подобни, които са английски мемета преведени на български).

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c2c032aaa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ха позната история и аз съм си приказвал сам - с разликата в това, че съм на 25 години и имам сестра на 14 сестра ми е по- кротка от мене, е като бях колкото брат ти, че и малко по- голям и аз съм изпадал в истерии но с годините всичко премина

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker