Интернет ми съсипва живота, какво да направя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Интернет ми съсипва живота, какво да направя?
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1469 пъти
Не, че е лош, но проблемът ми е, че съм пристрастен към ФБ, LinkedIn, няколко форума, новинарски сайтове и към Сподели. Имам периоди, в които вися по цели дни. Но има и нещо друго - имам рядко име и в БГ съм само аз с него, та ми е неприятно да имам онлайн присъствие с истинското си име. Във ФБ съм с прякор и презиме, така съм вече и в Джобса и по сивита. Снимки почти никъде не публикувам. Не знам защо, но изпитвам неприязън да ме има в Интернет с истинското ми име и всеки непознат да вижда какво правя. Страх ме е, че как съм с рядко име и фамилия някой може да злоупотреби със снимката ми и имената и да пише глупости за мен и от мое име. И го бяха направили всъщност.

Дори си изтрих LinkedIn наскоро - всички снимки и историята на работните ми места, защото не искам да си развявам живота из нета. 2013-та като нямах и ФБ най-добре ми беше, но от тогава до сега създадох много приятелства в чужбина и без ФБ и ЛинкдИн не мога. Затова не ги трия, но периодично трия всички снимки и информация. В момента ФБ ми е деактивиран, използвам само месинджър рядко. ЛинкдИн ми е напълно празен откъм съдържание, никакви работни места, името ми е прякор + презиме, а не рядката ми фамилия и първо име. Нямам и снимка. Изтрих си и блогът, който поддържах. Хем съм пристрастен към Интернет, хем като имам онлайн присъствие не ми допада. Колкото повече вися, толкова по-нещастен и депресиран съм. Колкото по-малко влизам, толкова по-добре за щастието ми. Мисля да блокирам всички социални медии и новинарски сайтове и само да чета Испанските сайтове, защото уча испански.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 627c3df65b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ограничи си времето онлайн. Наистина е много пристрастяващо и това е обсъждано между мен, приятели и роднини, всички сме съгласни по темата. Работата ми често се прехвърля на компютъра, налага ми се да проучвам теми, да събирам информация, да я обработвам и представям в проекти, ако не работя, то кисна във форуми и сайтове. Свършвам с "домашните" и се почва едно киснене пред монитора. Ако се захласна, мога да го правя цял ден без изобщо да го осъзная. Затова си ограничих времето на компютъра и телефона. В началото беше някак криво, после свикнах. Запазих си профилите, но не публикувам и не стоя там дълго. Стоя онлайн около час-два, ако искам да се свържа с някого, му звъня за кратък разговор, колкото да си уговорим среща. След това решение животът ми стана много по-продуктивен. Занимавам се с реални неща, не с виртуални. Естествено, че е много по-лесно и удобно да си пиша с приятел в месинджър, но и изобщо не е толкова приятно, колкото разговорът очи в очи.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 328a8df866
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм по същия начин. До преди 2-3 години нямах фейсбук, месинджър и тн. Дори нямах и смартфон. Парите не са проблем, даже майка ми все ми натякваше- айде, няма ли да си вземеш хубав телефон. Всички постоянно ми натякваха защо не съм имал фейсбук и тн.
Та преди 2-3 години се реших, направих си фейсбук, месинджър, вайбър и другите простотии. Започнах постоянно да кисна на телефона. От тогава започнаха и мъките ми (мъки е доста силно казано).
Преди като не се занимавах с тия глупости ми беше по- леко. Като някой ме търсеше просто ми звънеше. И аз гледам да не публикувам много снимки, ама постоянно приятелката и приятели ме тагват, шерват и не знам си какво още. Всеки знае къде съм и какво правя.
Почивам си, забравил съм да изключа нета и веднага почва да ми цъка месинджъра.
Това пристрастяване е много тъпа работа, всеки си забил главата в тъпия телефон.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 8d52d40d62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не интернета ти съсипва живота, а определени безсмислени сайтове, като фейсбука. В интернет има толкова интересни и полезни неща за гледане, учене или нужна информация за работа или търсене на решение за друг проблем, че на човек няма да му стигнат десетки живота за всичко. Просто трябва да подбираш къде влизаш и какво правиш. А ако името ти създава неудобства в живота, може да го смениш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 40c5fdd219
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Но не е само пристрастяването, едно момиче пишеше лоши неща за мен в интернет все едно е мен. Много противно ми стана, още повече че в България само аз имам тази комбинация от име и фамилия. Замислих се, че и сивитата, които изпращам насам-натам може да попаднат в лоши ръце и да пишат глупости за мен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker