Притеснявам се да каня приятели вкъщи. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Притеснявам се да каня приятели вкъщи.
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 2614 пъти
Здравейте, пише момиче на 15г. От доста време насам искам просто да поканя някоя приятелка или приятел на гости вкъщи, да си поговорим, да гледаме филм, да послушаме заедно музика. Просто понякога, когато съм сама, имам нужда да мога да поканя някой вкъщи. Притеснява ме това, че ако го направя, който и да е, ще остане разочарован/а от мен, понеже аз не живея чак във кой знае колко хубав и луксозен апартамент, както някои мои връстници, но лично аз и на това, което имам съм благодарна. Нямам заможни родители, но правят всичко по силите си, за да имам всичко от първа нужда и да бъда добре и страшно много го оценявам. Живеем си в съвсем обикновен апартамент, без скъпи мебели или скъпи украси и хубави декорации, които да го правят красив, но има необходимите за всеки един пребиваващ човек неща, макар и да не е красив и пр. Възможностите на моите родители са толкова. Не сме гладни, не сме жадни, за което отново съм благодарна и най-вече, че въобще имаме покрив над главата си. Просто се притеснявам приятели да не говорят после нещо зад гърба ми, да ме обсъждат и да се отдалечат от мен. Леко съм объркана и не зная какво да правя. Вие какво мислите по въпроса? Какво бихте ме посъветвали? Ако има нещо неясно или имате някакви въпроси, пишете, за да мога да изясня и да отговоря. Благодаря предварително на всеки един, прочел това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 026f7fd920
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако са точни приятели дори няма да забележат, ако се отдалечат то тогава кому са нужни такива “приятели”. Бъди индивидуалист, не се стреми да се харесаш на другите, защото хората винаги ще намерят причина да те обсъждат.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: cbdd01dc84
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От това, което си написала личи, че си добро момиче. Ако твойте приятели решат да се отдалечат от теб заради такова нещо-значи, че не са ти приятели и освен това не са стойностни хора.
Поздравявам те за това, че уважаваш родителите си и труда им. Рядко има деца на твоята възраст, които са толкова разбрани. Браво!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a23fda1614
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ейй, аз съм момиче на твоите години, мога да кажа че съм бедно момиче, нашите едвам връзват двата края. И мен ме беше срам да водя приятели в нас, но си казах че ако държат на мен няма да ме оставят заради такава глупост и почнах да каня адски много приятели и се забавляваме, нищо че е мизерно и разхвърляно. Просто и те са хора ще те разберат, а и много по-важен е характера и отношението ти към хората, така че ако държат на теб ще те разберат. Поне така направиха моите приятели, чиито родители са изключително заможни. Айде ще ти стискам палци и по нататък пиши какво е станало.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 293d6f1042
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, искам да ти кажа че напразно се притесняваш. Все пак каниш приятели за забавление за да прекарате хубаво време, а не на инспекция на апартамента ти.. ако наистина те съдят по възможностите ти то си губиш времето с тези хора! Бих казал че си късметлийка, аз имам обратните проблеми, имам хубав апартамент, декорации, LED осветления и какво от това, като имам толкова малко приятели с които мога да гледам филм, да си говорим по цели нощи или да играем видео игри! Така че не се притеснявай, мога да ти обещая че никой няма да изкаже негативно мнение за апартамента ти! Забавлявай се и се радвай на това което имаш! Успех ^^

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: bc642fff2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И нашия апартамент е обикновен, нямаме скъпи мебели. Коридора ни дори е с мокет. Но си каня гости и им е приятно в къщи. Винаги идват с желание. Не знам, аз нямам чак такива притеснения. Но може би, си познавам приятелите и знам, че държат на мен. Аз също като отида някъде, никога не се оглеждам. Нито би ме разочаровала бедността на някой, нито ако е разхвърляно. Както и не бих завидяла, ако е лукс. Важни са за мен хората.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a1ef7fb308
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз бях по същия начин до 14-тата си година. Ние живеехме 5 човека в гарсониера, а аз делях стая с майка си и двамата си братя, с майка ми спяхме на едно легло.
Мен също ме беше срам да поканя хора вкъщи, защото всичките ми приятели знаеха, че сме голямо семейство и си мислех, че ще ме съжаляват, ако разберат, че живеем в толкова малко пространство. Дори лъжех, че имаме 3 стаи и прочие глупости.
За първи път поканих някого в 8ми клас и то не, че се бях престрашила, ами имаше някаква ситуация, която не си спомням и приятелката ми трябваше да влезе вкъщи. Срам, не срам... влезе и след като всичко мина добре, аз някак си се успокоих и малко по малко си преодолях срама.
Разказвам ти всичко това, за да разбереш, че не си единствената, която изпитва подобни чувства. Обаче не трябва да ти пука. Стига у вас да е чисто и спретнато, никой няма да ти се подиграва. Не си. мисли, че всичките ти приятели и съученици живеят в пълен лукс. Вероятно и техните жилища са подобни на твоето, но дори да не е така, не трябва да се притесняваш - те ще ти дойдат на гости, за да споделите времето си и да се забавлявате, а не да оценят мебелите и декорациите.
Един съвет - научи се на гостоприемство, как да предразполагаш хората, да ги караш да се чувстват добре, когато са у вас и да искат да се върнат. Хората помнят отношението, което са получили, а не дивана или лампата.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5f90ece15f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако приятелите, които поканиш у вас са ти истински приятели и са ти достатъчно близки няма да ги интересува как изглежда дома ти, и няма да злословят. Те ще дойдат заради теб, заради твоята компания. Хубаво е, че оценяваш какво имаш. Ако все пак изпитваш някакви притеснения, постарай се дома ти да изглежда свеж. Почисти добре, подреди, постарай се да проветриш, напръскай стаите със свеж ароматизатор или парфюм/дезодорант. Разбира се не е нужно да прекаляваш. Приготви или купи нещо вкусно за хапване, за да почерпиш гостите си. ( не е нужно да е скъпо) Добре поддържаният и чист дом винаги изглежда добре, и носи приятна енергия- независимо дали е със стари или нови мебели.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 0a5775e54a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не си мисли, че повечето твой връстници живеят в някакви супер луксозни апартаменти. Доколкото разбирам родителите ти са от средната класа като моите. Аз също не съм канил приятели вкъщи, но при мен беше понеже не обичам да каня гости. Ако искаш да поканиш някой просто го покани. А пък ако някой започне да ти се подиграва зад гърба ти, значи не е бил истински приятел.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 34788ebdb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Кани си себеподобни! Ако приятелите ти са високомерни и надценяващи се, и в дворец да ги поканиш, пак ще вирят нос, че са по по най.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e3a6f12feb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей авторке, няма от какво да се притесняваш. Истинските приятели никога няма да те мерят по възможностите ти. И аз като теб живеех в скромен и стар апартамент, когато бях ученичка. Имах много заможни приятели, които приемаха това за нормално и често идваха у нас дори да спят. Оттогава минаха 20 години и още сме приятели и ме обичат все така. Онези, които не оценяват теб, а онова, което имаш никога не са и няма да бъдат приятели. Те са дребни душици. От сърце ти желая истински приятели и приятни мигове с тях!

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 510ee1981a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ако са ти истински приятели няма да говорят зад гърба ти!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 777e041162
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, първо поздравления за начина на мислене.
Второ - това е един чудесен начин да отсееш истинските приятели.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1295ad30e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Изобщо не се притеснявай! Апартамента на един от приятелите ми изглежда супер, но дръжката на вратата му е донякъде счупена и всеки път когато затваряш вратата без да внимаваш, те се откъртва (дръжката). Един от най-добрите приятелски спомени в нашата група се разви когато един стар приятел влезе опитвайки се да си прави на много страшен, но дръжката се откърти, напълно убивайки персоната му. До ден днешен се хилим на спомена. Моят апартамент пък е доста еднообразен и, благодарение на (не)майсторските ми бояджийски умения и нежеланието на нащте да дадат 50 кинта за бояджия, боята в стаята ми на места е по-тъмна, на други пък по бледа.. За тапета да не говорим. Ама затова пък имам страшна звукова система и почти всеки ден се разбиваме всички за сметка на съседите.

Абе, в крайна сметка на хората не им пука нито за боята, нито за тапета, нито пък за съседа; Не им пука дали живееш в палата на Симеон 2 или бежанския лагер в Харманли, стига да има приятелски моменти и кеф.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 0773e279d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ако приятелите ти наистина държат на теб за тях няма да е от голямо значение дали живееш в дворец или коптор. Ако те зарежат за това, че не живееш в лукс а като обикновен човек то значи не са ти истински приятели.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker