Момиче, което усеща, че трябва да се промени. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Момиче, което усеща, че трябва да се промени.
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1482 пъти
Пише ви момиче в 9 клас, което усеща, че трябва да се промени, ще ви бъда благодарна, ако ми помогнете!
8 клас го минах така да кажем между капките. Кандидатствах в една гимназия (среден клас). През учебната година не учех много. Абеее въобще не си учех. Имах всякакви оценки, но предимно 5 и 4, което ме устройваше. Можех и повече, но ме мързеше. Нещата се стекоха така, че се преместихме в друг квартал и съответно смених, и училището. В момента съм в достаа елитна гимназия. Може да се каже, че ме приеха, но все още съм под въпрос. Направих входните, които просто ми разказаха играта. На доста по-високо ниво на трудност, отколкото тези в миналата. Последните няколко дни осъзнавам, че искам от мен да стане човек! Искам в бъдеще да работя по професия, а не да бъда продавачката в кварталния магазин. Искам да бъда отличничка! Обещах си, че ще уча! И уча! Но наистина го правя отново горе-долу от тук- на ей там, с огромно нежелание. Помня много бавно. За да си науча перфектно за следващия ден са ми нужни околко 6-7часа, след 2час ми писва! Искам да ви помоля, ако има нещо било то книга/филм/песен, което ви е вдъхновило, нещо, което да ви е стимулирало! Какво е то? Отворена съм за всякакви съвети! .

П. С. не знам дали успяхте да разберете нещо, пълна каша е, но така е и в главата ми. Извинявам се!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: de17852ade
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж сега, не ти трябва да бъдеш отличничка, а да учиш с разбиране!
Като научиш нещо и да ти остава трайно в главата, да си го разбрала наистина, а не просто да си го назубрила, да ти пишат 6 и повече да не те интересува.
Един ден като завършиш училище никой работодател няма да го интересува дали си било отличничка, а какво можеш, какво знаеш, как се справяш с/сред хора.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c01f8fa65a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И какво толкова правиш, че не четеш? Телевизия ли гледаш, в интернет ли сърфират, не мога да разбера? То е ясно, че когато ги има тези изкушения, ученето изостава! А вашите не те ли контролират? Вземай се в ръце, иначе и за чистачка няма да те вземат, а на тях им искат поне средно, така че учи, остави телевизията и интернета, те хляб няма да ти дадат, хляба е в книгите-просто си дай малко зор, че да не оставаш на поправки!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e13611438c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Стимулират ме идолите ми, ако нямаш идол, който се занимава с това което и ти искаш да правиш, значи вероятно тази професия не е за теб. Преди да решиш какво искаш да работиш се интересувай максимално от занаята, разбери кои са най-известните/най-добрите в това и така на татък за да си сигурна дали реално искаш да се занимаваш цял живот с тази професия или каквото и да е!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 72426493a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Доста дълго време учех по математика на фона на музика. Обикновено за повечето хора страничните шумове са дразнещи и пречат, но на мен ми помагаше да се отпусна, а когато съм спокойна се концентрирам по-добре. Честно казано познавам и други, които учат по-добре с музика. Може само да опиташ, ако ефектът е обратен, не го прави редовна практика. Учих веднага след като се прибера от училище, докато материала още ми е пресен. Тоест, учих ден за ден, писах си домашните в деня, в който те са дадени. Като се замислиш, ще осъзнаеш, че е по-трудно да си спомниш нещо, което си чула в час преди седмица, а не преди няколко часа. Важно е да си правиш малки почивки, малки, колкото да изслушаш 2-4 песни, да изпиеш малко сок/кафе/чай. Ако усетиш, че си пренатоварена, редно е да си дадеш почивка, иначе ще блъскаш на едно място с часове и няма да стане по-лесно. Съветвам те да си купиш тетрадка, в която да разработваш уроците. Не да преписваш дословно, а да записваш накратко това, което си разбрала. Учи от тази тетрадка. Самото записване отнема време, но ако имаш фотографска памет, определено ще ти е от ползва и ще запомняш по-лесно. Учи всеки урок, дори и вече да си изпитана. Има две причини да го правиш. Първата е, че за тестовете ще ти е нужен материал от целият раздел, а втората е, че понякога като пропуснеш 2 урока и третият ти е непонятен. Винаги ми се е струвало нечовешко да се учи за следващия ден по над 3 часа, все си мисля, че за всеки има начин да намали времето и да подобри качеството. Можеш да подчертаваш важното в уроците, обикновено има много излишна информация. Питала си и за стимули. Аз лично навсякъде си бях залепила всевъзможни цитати, бях подредила бюрото си да ми е удобно, имаше неща, които бяха задължителни при ученето, като цял ритуал и всичко беше с цел да ми е приятно през часовете, в които уча. Това е най-важното, да ти е приятно и удобно. Всяко начало е трудно и новата гимназия не е изключение. За да те успокоя, ще ти кажа, че всяко ново начало в образованието ми е било провал. Първата година оценките ми са по-ниски, концентрацията ми е по-малко, стресът ми е в повече, сякаш се блъскам в стена, тъпча на едно място и не се получава нищо добро. Не се отчайвай и не се отказвай. Продължавай да се виждаш с приятели и да се занимаваш с хобита, но освен това отделяй време и за уроците. Не може да се затвориш в стая с една купчина учебници, насила, и да очакваш, че ще запомниш и научиш материала бързо и лесно. Грешка е да не се полагат усилия, но е и грешка да претоварваш себе си. Вече имаш цел, това трябва да е твоят стимул.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b29fa36be1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Научи се да работиш с ръцете си. Няма по-добро от това.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 80577b2e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Щом за да се подготвиш за следващия ден са ти нужни 6-7 часа, значи не ставаш за друго, освен за продавачка в кварталния магазин.

Впрочем, това също е професия, така че мечтата ти да "работиш по професия" ще се сбъдне. Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5265c61299
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката:
Благодаря на 1, 3 и на 4 най-много. Това с музиката го правя понякога, не ми пречи и ми е приятно.
До номер 2-не правя нищо друго! Прибирам се в 16:30(имаме до късно часове и СИП-ове). Докъм 20:30 уча, понякога и по-късно, докато се оправя за другия ден и става 22:00, един час за телевизия и интернет, и това е.
Номер 5-наистина ли? !?
Номер 6- това е факт да, за да бъда перфектно подготвена за следващия ден ми са нужни толкова. Не мога да кажа, че съм чак толкова бавна просто, когато имам 2 урока, 100 думи на чужд език и по останалите 2-3 предмета по 2-3 страници домашна!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c2669bf65a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Браво, че си се амбицирала. Моя съвет е да наблегнеш и да учиш повече по предметите, които са ти нужни за това, което да учиш. Не е нужно да имаш по всичко 6. Примерно ако искаш да учиш право давай с бгто и историята, ако искаш да си инженер наблегни на математиката и така... Просто седни и си дай сметка с какво искаш да се занимаваш, успех.
И не слушай такива като номер 6 дето се опитват да те демотивират. Като бях на твоята възраст повечето хора ме мислеха за кръгла нула. Сега 10 години по късно съм по успешна поне от 90 процента от тях.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 65680c336d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей! Пъвро, игнорирай мнението на xxxx като но.6 :-)
Ще ти разкажа за моя опит. Аз бях нещо подобно на теб, но още от 7-8 клас започнах да уча избирателно - математика и точни науки. Много сериозно. Просто с това исках да се занимавам. Другите предмети... ами... малко през просото. Завърших и следвах желаната от мен специалност и вече над 18 години практикувам професията си. Тя ми носи много - удоволствие, доходи, самочувствие. Също така интервюирам кандидати за работа, водил съм поне 100 интервюта.
В това число и на много млади момчета и момичета. Въобще не ме интересува дали са били отличници или не, важното е как разсъждават и мислят, дали са упорити и работливи, какво могат и доколко искат да се учат.

Продължавай с амбицията, помисли и реши какво точно искаш да работиш и наблегни на него. Това е изключително важно. Усилията се възнаграждават! Доказано!

Успех, стискам ти палци! Можеш!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker