Майка ми се държи с мен като с бебе, помощ!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121388)
 Любов и изневяра (29755)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Майка ми се държи с мен като с бебе, помощ!!!
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1597 пъти
Здравейте, на 15 години съм и майка ми адски много ме задушава. Не ми дава нищо да правя сама, не си оправям леглото и стаята, защото на нея няма да ѝ хареса как ще ги оправя, не иска да ѝ помагам с нищо например миенето на чинии и сгъването на дрехи, защото мисли, че ще счупя чиниите, а за дрехите- не ѝ харесва как ги сгъвам и ще ги сгъне наново след мен, просто няма смисъл да го правя. Но това не е всичко. Като излезна навън ми звъни през 30 Мин и ако случайно не чуя телефона звъни на всичките ми приятели и ги пита къде съм, а никоя друга майка не го прави.... Разбирам, че се притеснява, ама чак толкова... Иска да ми изсуши косата, защото ще го направи по-добре от мен... Постоянно ме следи какво правя вкъщи. Ако си лежа и гледам филм се навърта около мен, влиза в стаята ми през 15 Мин и гледа какво правя, но се прави, че влиза за друго, обаче примерно пипа пердето и излиза. Или като се къпя ме следи колко време стоя, пита ме къпя ли се. Супер много прекалява, нямам никакво лично пространство. Най-много се дразня, че като ѝ обясня съвсем нормално, че това, което прави не е нормално за човек на моята възраст и че ме осъкатява по този начин като не ми дава да правя нищо сама, тя започва да се ядосва. Казва ми, че я тормозя, че е уморена и не ѝ се говори. И това е всеки път. И ми се сърди и ми казва, че повече за нищо няма да ми помага дори и да искам и на следващия ден всичко си е същото. Просто не знам как да ѝ обясня, че бърка и ми пречи по този начин. Изобщо не чувства, че бърка. И понякога полудява и тръгва да се кара и крещи. Вече изобщо не ми се занимава, защото каквото ѝ да ѝ кажа после нищо не се променя само излишно се караме. Като кажа на баща ми, той ми казва “Тя просто много те обича и за това го прави, ти си всичко за нея, но си права иначе ” и това е. Знам, че го прави от обич, но сигурно има и друга причина... не знам. Никога не мисли, че бърка, винаги аз съм виновна за всичко, а тя е права. Ако счупи чиния-обвинява мен, защото съм я гледала. Ако се карат с баща ми- пак аз съм виновна. Ако кажа какво мисля или как се чувствам- тормозя я. Не мога да си представя какво ще стане, ако си имам приятел. Ще ми е неконфортно да говоря с нея за това и някак срамно, не бих ѝ казала... Моля ви за помощ, просто не знам какво да правя. Как да я накарам да спре да се държи с мен като с бебе и да ме чуе най-после?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 9918e4d6a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е добре де - в бяната защо те притеснява ? Мисли, че маструбираш ли ? Ти ако искаш ще го правиш в леглото вечер.
Иначе я разбирам донякъде. Теб също.

Обсебващо е, но тя със сигурност го смята за нормално. Нищо не можеш да направиш освен да пораснеш ;)

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 47254d404e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много безсмислен коментар на номер1.

Авторке, ето една идея - след като баща ти смята, че ти си права, то можеш да говориш отново с него и да му кажеш нещо от сорта на: 'баща ми, защо не предложиш на майка да я заведеш на психолог. Но го извърти така, сякаш е твоя идея, защото ако разбере, че е моя, знаеш, че отново ще побеснее. Като утре ще стане време да замина да уча някъде, а тя няма да е престанала с обсебването си по мен, даже подозирам, че нещата ще се влошат, защото наближава и критическата. '

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: bc0b7cdc9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами време е да й вдигнеш един скандал съвсем уверено и да си "очертаеш територията" един вид. Имай позиция, бъди ясна и непреклонна, тя за това още нахалства и е в някакъв собствен свят. Майка ми е същата противна, обсебваща домакиня, но аз й теглих една още, когато бях на 12. Още на момента се промениха нещата. После с годините всеки път, когато се опитваше за нещо да се налага, я режех на секундата.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5e628c0a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно съм съгласна с номер 3. Първо хубаво й дай да разбере какво искаш от нея, с един дълъг спор, и след това всеки път като направи нещо задушаващо й се сопвай. Недей така само да гледаш и да й се примиряваш, ами бувално за всяко такова малко нещо което направи й прави коментар. Накрая все ще поспре защото ще й омръзна да й се заяждаш.
До номер 1: Как да порасне като майка й не го позволява? Никаква логика не виждам в това което си написал.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9b9072d034
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката: Много пъти съм спорила с нея, но просто няма никакъв смисъл. Само крещим и накрая си е същото... А когато ѝ се сопна, се натъжава и на мен ми става гадно, все пак ми е майка и ми е неприятно да я виждам тъжна. А в по-лошите случаи пак стават скандали и почва да ми говори как всичко прави за мен, а накрая това получава и т. н....

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: edb7e9b2cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Пробвала ли си да говориш спокойно, без скандали? Опитай се да оясниш на майка ти, че си ѝ благодарна за всичко, което прави за теб, но вече си голямо момиче и имаш нужда и от малко лично пространство. Разбира се, че всяка майка е загрижена за детето си и трепери за него, но при твоята майка ми се вижда прекалено. Не познавам майка ти, но да не би в детството си да е била обект на подобно поведение от страна на нейната майка, и затова сега да се отнася така към теб, копирайки този модел? Пробвай все пак спокойно да поговориш с нея и да и обясниш, че вече не си малко момиченце, пък дано се усети, че прекалява. Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 758c7206c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами още не е свикнала че вече си по-голяма...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker