Депресия от нищото! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Депресия от нищото!
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1149 пъти
Момче на 18 години, работя. Всичко ми е добре, взимам хубави пари работя в фабрика, близко е до дома ми, живея с майка ми и бих казал че имаме хубав живот благодаря на господ! Но проблема е че почти винаги съм депресиран, рядко са моментите в които се смея, имам разни мисли в главата след като збъркам някъде или се проваля взимам го много на вътре не говоря само за работа и за живота попринцип и седмици наред тъпча на едно и също просто не ми излиза от ума. По едно време зимах атаракс, това е леко хапче бензодиазепин не си мислете че е нещо сериозно към което може да се презстрастиш това е просто хапче което помага да преудолееш някакъв стресов момент. Почти винаги съм социален, излизам сред хора само в уикендите сам си в нас. Не искам да ходя на психиатър защото ще ме искарат някакъв луд и няма да мога да си искарам книжката за шофиране.

Вие какво мислите по темата? Как мога без никви лекарства да съм щастлив и спокоен както другите, те имат сумати проблеми, пък се смеят и се радват на живота аз само за 1 проблем и откачам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 00ec365043
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момче, няма да те изкарат луд. Но бензодиазепините предизвикват зависимост.
Според мен си отегчен вероятно, без да го осъзнаваш. Това създава тревожност. Замисли се как можеш да обогатиш ежедневието си: с хоби, нови приятели, книги, някое пътуване. :) Успех с шофьорския курс.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 5a2f3f823b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Започни да спортуваш, например тичай, плувай. След спорта прибираш се и започваш да правиш водени релаксации и медитации - има мн записи в интернет. Постепенно ще усетиш промяната. Бъди упорит. Всеки ден поне по 15 -20 минути на ден благодари за всичко, което имаш в живота си
Ако пиеш нещо пий - жълт кантарион, има го и на таблетки - римотив мисля се казва. Или си купи насипен и си прави чай. Поне е по- безвредно от някакви химии.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 62ba2237e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Първо и най-важно - идеята за щастие и нещастие. Знай че щастието е миг. Минута, две, пет... и след това е само спомен за щастие. Тренировката е цял живот, без почивка.

Аз в депресията винаги виждам два аспекта - мисловен и физически. Двете вървят заедно, но много по лесно е да започнем от физическата тренировка.
Започни с дихателни упражнения за отпускане, после аеробни упражнения, бягай, плувай... може ако те влече да минеш на силови, но правилното дишане е основата за да се преодоляват емоционални пориви и да се спрат погрешните мисли.
Когато тялото е заето да се поти, мислите се забавят и не са толкова интензивни. Така по-лесно ги контролираш, спираш да обмисляш "абе аз щастлив ли съм и тия защо са по-щастливи от мен? "

След упражненията идва анализът. Това с което си зает сега през цялото време, но го правиш в погрешна посока и потъваш в дупката. Прави го писмено. Спреш ли да пишеш трябва да спреш да мислиш по въпроса. Пиши си какво искаш да чувстваш, да преживяваш, какво не искаш да преживяваш. Така постепенно ще си набележиш цели и желания, към които да започнеш да се стремиш и полека-лека да постигаш, частично, изцяло или просто да се озовеш на верния път (който за даоистите е най-важен, а целта е маловажна). "Мнозина се стремят към върха, а не осъзнават, че удоволствието е в изкачването на планината. "

Грешките и гафовете ги приемай като уроци. Всички ги правим докато се учим. Записвай си ги ако искаш, винаги е полезно. Ще забележиш след време, че мнооого си преувеличил ефектите им. А и все по рядко ще ги правиш. Естествено ще идват нови...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 4d42a4b95a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момче... какъв е тоя правопис?
А относно въпроса ти-зависи от човека, един е с по-издръжлива психика, друг не. И да искаш, и да не, то си е в теб. И да ти кажа да гледаш по-леко на нещата, файда никаква..

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: a758aa93c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мисля, че прекалявате с дезодорантите и химията за лична хигиена. Не се потите и не излъчвате адреналина от организма си. Това руши бъбреците, черния ви дроб и мозъка. Това е депресията в същност, а не това което мнозинството счита, че е!
М 1964

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 9672c5ee44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Излизай сред природата, запознавай се с нови хора, повярвай в себе си, комуникирай повече с колегите си. Намери си хоби и започни да го практикуваш. Каквото и да е. Гледай повече комедии, като си в къщи. Изкарай книжка шофьорска, щом работиш, изтегли малък кредит и си купи кола, пътувай събота и неделя и до други градове, разхождай се, не стой на едно място, срещай се с повече хора.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: ff5cf558fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Скуката е най-големият ни враг, а и мързела! Колкото по-задоволен е един човек, толкова по-нещастен е. Познавам хора, които всичко им е наред- имат пари, ходят по почивки, имат хубави дрехи, що годе хубави коли, и пак са нещастни. Защо ли? Ами, защото те не се развиват като хора. Имат всичко и не се стремят към нищо, а има толкова много неща, които могат да се правят в този живот. Вместо да си губиш времето в безсмислени разсъждения и вглабяване в себе си (което те депресира), запиши се на спорт, купи си книги, ходи на походи в планината, ходи на социални сбирки и събития, намери си хоби като цяло. Толкова е просто.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 3c456e947b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ха, ако тази тема беше писана от момиче на 18 щяхте да я направите барлива от подигравки, критики, подмятания, че ѝ трябва х**, и че само х** ще ѝ оправи живота... , и като цяло ей такива лайна.
Тука виждам засега само това с правописа е вкарано, и то от един, който в същото време е използвал небългарска дума в изказването си.
А, да, друг пък е вкарал разсъждение за мързела, което не виждам какво място има точно в тази тема.


Сега към автора:
'след като збъркам някъде или се проваля взимам го много на вътре' - ето оттук ти идва проблема. Това е често срещано и при момчета, и при момичета. Много комплекси са ти набити - много критика и чувство за вина.

Често хората на повече години избиват комплексите си директно, или индиректно (супер завоалирано, прикрито такова, дори чак интелигентно на моменти) върху тези, които са на по-малко години от тях. И по този начин си правят и оправят деня най-общо казано. Мога да пиша много дълго за това, но сега нямам възможност, а и особено настроение, само ще ти кажа едно - Ключът е да не им връзваш.

Няма да стане от раз, но трябва да се настроиш да не им връзваш. Никой човек не е идеален. Всеки има някакви негативи, всеки бърка. Като сбъркаш някъде - ами сбъркал си и това е. Продължаваш напред! Най-успелите хора да не мислиш, че не са бъркали. Ами бъркали са, и то адски много, но това не ги е спирало да вървят към целите си. Затова са успели.
Също те съветвам при първа възможност да се изнесеш от вас. Отиди в някой областен град да живееш. Не допускай да останеш да тъпчиш в тази фабрика.
И не се обяснявай на разни хора за живота си, за мечтите ти, за плановете ти.

Казваш, че ще караш шофьорските - ей пък тука пък обезателно трябва да се настроиш да не се връзваш на критика. Ще бъркаш и това ще е нормално!

Не ти трябват никакви хапчета, просто запомни, че не си с нещо по-малко от другите хора, че е човешко да бъркаш, и че не бива така да се самонаказваш с това чувство за вина за всяка грешчица. Ти имаш право да се радваш и да се смееш, разбери го това нещо.

ж31

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker