Уча много по математика и все нищо. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Уча много по математика и все нищо.
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1101 пъти
От 5ти клас имам 2ки по математика. Сигурно е защото се преместих в ново училище. Не знам. От 4ти кас математиката почна да ми куца. Защо? Преди бях най-умната по математика и сега е ужасно. В 5ти клас до 7ми имах госпожа която не обеснява нещата ясно. Поне за мен. Имахме допълнителни часове и все преди(като съм 2ра смяна) или след(като съм 1ва смяна) часовете ходих 2/3 пъти в седмицата на консултации. Не ми помагаха едва с 3 завършвах. Исках в 7ми клас всичко да е ок ама не беше. Имах 2 на матурата. Разочаровах се от себе си, защото само по математика учих по цели дни и по-малко по другите предмети, даже не учих по другите предмети и пак имах 4 и 5 по тях, а по математика само 2ки и 3ки. Най-добрата ми приятелка има само 4ки, 5ици и 6ици по математика и пред нея се чувствам тъпа. Аз уча повече от нея и пак имам 2ки. Това означава, че съм тъпа. Сега в гимназията имаме ужасна госпожа по математика, защото не обеснява нормално. Обеснява задача и на половината на задачата се връща в предната задача и така ме обърква. Първият срок беше добре и даже много по-добре от 5ти, 6ти и 7ми клас. Завърших с 4, но сега съм на път да завърша с 3 и това означава 3 за годината. Класното беше ТРУДНО!!! Учих цял месец и вчера задачите бяха покъртително трудно и ще имам 2. Аз просто съм провал.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 22116c7d66
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мога да ти кажа, че изобщо не си провал според мен.Ако наистина учиш толкова, както го описа не знам какво би ти помогнало.Можеш да започнеш да ходиш на уроци.Аз съм 10ти клас и имам 3ки и 4ки без да решавам задачи вкъщи, дори не си пиша домашните, но това е, защото госпожата понякога след тест, ако съм за двойка, ми дава да допиша нещо и ми пише 3.
Аз знам, че ако се стегна ще изкарвам по-добри оценки, защото като седнах да уча здраво миналата година изкарах 5.50, дори ми се учудиха близките.
Та при теб положението е по-лошо ако след толкова учене не разбираш нищо.Това не означава, че си тъпа.Математиката не е за всеки.Съветвам те ако нещата продължават така, да говориш с учителката и да и обясниш, за да не те оставя на изпити и да повтаряш.
Късмет!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e6f0f243ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не, не си провал. Не си попаднала на добър преподавател... Едва ли в теб е проблема. Учителите не са много доволни от заплатите си, работата е стресираща и ето... Опитай да намериш добри частни уроци, ако можеш

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 773c618e9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Просто е, започни от 4-ти клас наново всичко и наваксай до 7-ми клас. Това ще ти отнеме около година, ако си достатъчно серизоно, след което наваксай през лятото материала, който си пропуснала заради това едногодишно наваксване и така ще изравниш знанията и започнеш наново. Вземи един абонамент от уча. се и започвай. Ако ще се занимаваш с висше в областта на точните, природните науки, остав на заден план всички разказвателни предмети и се концентрирай върху математика, химия, физика и биологията може би.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3e9f1aaaba
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Някакви тъпи оценки в училище не те правят тъп или умен. Просто приеми, че математиката не ти е силна страна и открий това, в което те бива. Аз нищо не разбирам от математика, не ми и пука, но езиците ми вървят, както и изкуството /свиря на китара/. Математиката гледай само да не оставаш на поправки, намирай начин дали с преписване, дали да помолиш учителката да ти даде да научиш определени задачи и да те изпита на тях, но намирай начин, ама не се задълбавай в простотии.

Сатурн

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 98e0bf6352
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Може би си просто тъпа.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 27471243e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Намери си добра частна учителка и ходи веднъж в седмицата при нея за по 1/2 часа да решава пред теб задачите и да ти обяснява всичко едно след друго, само това му е майката, няма как да ги научиш нещата в училище при положение, че не си случила на преподавател. Частни уроци и тва е, щеш не щеш, струва си парите, а и не всички взимат скъпо.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: c50d9f53c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Мило момиче, как точно учиш по математика? Математиката се усвоява най-лесно като решаваш задачи, прилагайки правилата, които са ти преподадени. Съветът ми е следният: първо четеш урока и разглеждаш задачите - примери. Обикновено урокът се състои в усвояване на няколко правила (теореми, определения и др. понятия) и методи за решаване. Ако трябва пререшаваш решената задача - пример към съответната точка от урока и си я сравняваш, за да видиш какви грешки допускаш и какво не си разбрала. Не трябва да остава нищо неясно. После решаваш задачите след урока, като почнеш от 1-ва, т. е. най-лесната. Да речем, не можеш да се справиш с 1-ва, тогава се връщаш и намираш подобна решена задача в урока. Следваш стъпка по стъпка метода за решение (ако е алгебра) или прилагаш съответното правило (ако е геометрия). След като си решила 1-ва, преминаваш на втора и т. н. Поне 2/3-ти от задачите трябва да решиш, следвайки горните стъпки. Така усвояваш и запомняш правилата и методите по-лесно и се научаваш да ги прилагаш правилно. С времето ще развиеш тази си способност и ще ти става по-лесно.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ebf2ed9a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Виж, момче на 16 съм. Въпреки, че съм с математическо и аналитично мислене, то математиката не ми е бил плюс някога, въпреки, че моята силна страна са биологията и химията, както и онази част от физиката, която се занимава с биологията и химията, а именно биофизиката и физикохимията. Така, че там където гори "пламъкът" ти, там ще наблягаш. Или с други думи, там където ти е силата, там ще наблягаш.
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker