Булимия...Как да кажа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Булимия...Как да кажа?
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1312 пъти
Здравейте... Моля ви не ме съдете, просто имам нужда от малко подкрепа, защото съм много отчаяна...
На 17 години съм и всичко започна преди една година.
Реших да отслабвам за лятото, но все не можех да трая и си хапвах вредни неща. Април месец няма да забравя се погледнах в огледалото и изпаднах в пълна истерия. Не бях на себе си. Започнах да крещя и да викам, разплаках се, паднах на земята. Полудях. От тогава нататък си казах, че ще отслабвам и че ще бъда сериозна в това ми начинание.
Бях на солети и вода, солети и вода 24 часа в 7 дни в седмицата. През две седмици ядях за награда по един банан. Аз съм 1. 78 висока. От 62кг бях станала 50, 2
Накрая един ден просто не издържах и отидох до магазина и пръснах 35лв само за гадории... Изядох всичко и толкова много преядох, че като станах от леглото просто се изповръщах на земята, тогава майка ми се беше прибрала и много бързо го изчистих, защото щеше да ме пита.
Толкова зле никога не се бях чувствала. Чувствах се гнусна сама на себе си. Беше ме срам, че погълнах толкова много количество вредна храна. Исках да потъна в земята.
На следващата седмица не ядох абсолютно нищо. Нито един ден, все лъжех майка ми, че съм яла в приятлка или някъде навън. Откъм телосложение изглеждах много прилично, майка ми ме харесваше, но ако разбере по какъв начин отслабвам сигурно толкова ще се засрами от мен, че ще се наложи да се изнеса направо. :(
След като бях на пълен глад една седмица, на следващата се натъпках отново. Отново повърнах.
Случата се повтори седем пъти...
Докато накрая не започнах да повръщам, дори и без да съм яла. Явно организмът ми беше свикнал с това и ми стана като навик... Независимо дали бях яла или не... Повръщах... Зъбите ми започнаха да се развалят, по долния ред от вътрешната ми страна зъбите са ми на едни бели петна и не са така лъскави...
Отчаях се...
Не знаех какво да правя... По едно време (за период от две седмици) започнах да се храня нормално, но на всяко ядене си броях калориите, бях си изтеглила приложение, което ти мери калориите и приложение за приемане на дневното количество вода. А това просто убиваше желанието да се храня... Ям, ям, вкусно ми е, но накрая просто ми идва да повърна. И така се и случваше. Отчаях се още повече и се тъпчех като някаква луда... Веднъж сестрата в училище замалко да ме хване, но аз казах, че попринцип съм от малка уж с раздразнен стомах и не ми понасяли всички храни... Размина ми се... И така и до днес.
Никой не знае историята ми, много се срамувам от себе си, просто искам да потъна в дън земя и никой повече да не си спомни за мен. Абсолютно никой не знае какво правя и на никого не съм казвала. СРАМ МЕ Е ОТ СЕБЕ СИ! Аз съм позор! Моля ви не ме съдете!
Имам проблем, осъзнавам го много добре, но не знам как да се справя сама... Имам нужда от помощ... Не знам как да кажа на майка ми страх ме е, че ще я раьочаровам тотално, тя не е виновна за нищо, а аз такава гадост да и причинявам... Просто не мога да си простя това, което правя, но и не мога да престана да го правя. Станало ми е като рутина.
Нещото, което ме накара да споделя пред вас е, че преди седмица повърнах кръв... Малко се уплаших, но не го взех от внимание. Да ама случката се повтори. Повърнах кръв още два пъти. От тогава разбрах, че проблема е сериозен.
Искам да помоля за помощ, но не знам как, ще ви помоля за съвет. Как да преодолея тзи страх да кажа на майка ми, не искам да я разочаровам, много я обичам просто. Сигурно ще и разбия сърцето... :(
Много ви благодаря предварително! Често ще влизам да чеквам отговорите, защото здравето май ми се влошава...
-Криси, 17

П. П. Пускам темата в “тийнейджърски”, а не в “здраве и красота”, защото проблема ми е повече “как да кажа”, а не “дали да кажа”
Благодаря и на модераторите, ако темата е вече факт!
Обичайте се! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 050c99e000
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По- добре сподели с майка си. Тя ще ти помогне със сигурност а и ще ти олекне.Бившата ми приятелка е била болна от булимия преди години, и ми разказваше че е имало период , в който за да започне да яде на ново, е яла по един банан на ден, хапка по хапка.Кажи на майка си!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: df69d240b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, слънчице! Пише ти момиче на 18 години, което 3 години се бореше с тази болест! Ти си прекрасна,не си чудовище,не се срамувай от тази болест,тя не е срамна! От 67 килограма стигнах до 38 първоначално булимия превърнала се в анорексия! Дълги години се криех в блокове,под мостове, навсякъде,за да мога да повръщам,отказвах да споделя проблема с родителите си по същата причина,животът ми беше един ад,а болестта беше задача на която не намирах решението! Съветът ми е кажи на родителите си по възможно най-бързия начин,не чакай и секунда,те са хората ,които ще могат да ти помогнат,с любов и грижа ! Ако не бях споделила с родителите ми не вярвах,че сега ще съм жива,с тяхната подкрепа се справих! Запомни ти си прекрасна,ти си едно слънчице,спри с това повръщане,погледни се в огледалото и погледни колко прекрасна си и дали наистина искаш да съсипеш това,което си! Знаеш ли, аз се излекувах с постоянните мисли .. че има някои хора,които са неизлечимо болни, болести,които не зависят от тях,а аз самата имах дадено ми от Господ здраво тяло и се запитвах дали наистина искам да го съсипя .. за това ли ми е даден този живот,за да го приключа сама.. замисли се - по този свят има толкова бедни дечица,стари хора,които нямат и една стотинка за прехрана,а ти даваш толкова пари за нещо,което хвърляш в тоалетната.. също така паричките ,които изкарват вашите наистина ли искаш да свършат пускайки водата на тоалетната.. коментарът стана много дълъг,така ще успех миличка, всички ние сме с теб,знам,че е трудно,че борбата е трудна,но вярвам с цялото си сърце,че ще успееш!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 30610c9c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Млад подрастващ организъм и всичко това, което си причиняваш защото гледаш обработените от професионалист снимки на някакви звезди с милиони, чийто целулит виси на реални снимки. Първо почни да четеш за здравословното хранене. Второто заради това, което правиш рискуваш да увредиш себе си и да се бориш да възстановявяш цикъл и т. н за да имаш деца един ден. Да изглеждаш добре не слаб е първо вътрешно усещане и второ здравословна храна и спорт. Сподели със семейството си. Почни режим от спорт, хранене и психолог.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: eae64e7158
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ах миличката ми! Тази болест е много скрита...
Не се учудвам, че се страхуваш, но трябва да се изправиш срещу страховете си! Обичай се такава каквато си!
Поговори с майка си затова без да се притесняваш и я накарай да отидете на доктор, защото работата е станала сериозна.
Според мен ти се е отворила язва в стомаха от цялото това повръщане, но може и да не е нищо сериозно!
С любов от Габи, 26 <3

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker