Баща ми реши да изостави - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Баща ми реши да изостави
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1408 пъти
Здравейте, имам голяма нужда от съвет в този момент. Нещата в семейството ми никога не са били наред, освен това баща ми си има любовница от вече поне 10 години. Преди няколко дни мама откри нови снимки на тази жена и направи скандал на баща ми. Днес той започна да говори, как смятал да ни изостави и че нямало да има пари за университета ми, щял да ни оставя по малко пари и прочие. Той разполага със стабилно наследство, тоест парите не са изкарани от него, а са семейни. И сега както с мама уж бяхме подсигурени и вярвахме, че има някой зад гърба ни, изведнъж баща ми решава да ни остави на нулата. Сама по себе си майка ми не разполага с нищо, защото уж живеехме добре, а аз наскоро станах на 17. Въпросът ми е законно ли е един човек просто да изостави така семейството си (те не са женени) и няма ли някакви закони, с които да мога да настоявам поне за своите права.


Благодаря за вниманието.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: ce8ac64b34
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има според мен. Той те е припознал. Ти си му дете и си пряк негов наследник. Консултирайте се с адвокат най-добре.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 02c47680e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Само да ти кажа, че този зрял мъж каращ втори пубертет е длъжен да те издържа до завършване на университет. Ако наистина си тръгне (което ще означава, че е жалко нищожество) то ще си заведете дело за издръжка. Просто и такива жени не ги разбирам, които избират да бъдат с мъж, който има семейство. Може ли нагонът им да е единственото нещо, ръководещо живота на двамата

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2095763519
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Разполагаш с възможност да предявиш иск за издръжка спрямо него, със съгласието на майка ти. За целта обаче първо трябва да има настъпил развод между тях. Имай предвид, че издръжката е доста скромна сума, която обикновено е около 1/4 от заплатата. Ако официално не работи ще получиш 130-140 лв. на месец дори и да има множество наследствени пари, както твърдиш.
Тази издръжка ти се полага до момента в който навършиш 18 години. Т. с. още съвсем малко време. След това можеш да претендираш издръжка за учащо лице - първо до завършване на средно образование, но не по - късно от 20-годишна възраст и после докато завършиш висше образование, но не по - късно от 26 - годишна възраст. След всеки случай на завършване на образование трябва да предявяваш нов иск пред съда, което са си разходи. Трябва да имаш предвид, че след 18 години в много редки случаи съдът присъжда издръжка. Законът гласи следното: "Родителите дължат издръжка на пълнолетните си деца, ако учат редовно в средни и висши учебни заведения, за предвидения срок на обучение, до навършване на двадесетгодишна възраст при обучение в средно и на двадесет и пет годишна възраст при обучение във висше учебно заведение, и не могат да се издържат от доходите си или от използване на имуществото си и родителите могат да я дават без особени затруднения. "
И на поставения въпрос - не, нямам законов начин, по който да накараш едно лице да се грижи за семейството си. Това е морално задължение.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 54ed48fc1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сърди се на майка си. И моята мама беше най- хубавата и се разведоха като бях на 15. Вече на 40 знам защо баща ми си намери любовница и ни заряза. Мразя го! Виждам го от време на време и не говоря с него. Но го разбирам защо избяга. Не е само негова вината. И престани да ламтиш за чуждото! Ако той реши така, така ще направи.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4192d28fc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Поискаи му издръжка като дете, съдете го с майка ти, само това че ти е родител по акта за раждане ще ви спаси донякъде. Съда ще го задължи да ти плаща издръжка до края на живота му. Единствения вариант да спре да плаща издържката е ако стане индвалид на определени проценти или да почине което не го пожелавам на никого

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 606bcb570e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Интересно обаче как това хлапе говори само за финансовия аспект - кой кви пари имал, откъде ги имал, какви права бил имал....

Ти кво очакваш да ти кажем - че имаш право да съдиш баща си за бабината си къща?

Малкият, само да те светна, че татенцето ти по закон е длъжен да ти плаща точно още една годинка. Която ще фръкне преди да си казал "пръц". След това - оправяй се сам. Същото важи и за маминка.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ce447ca3f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виж, той вероятно нарочно говори така, защото не понася майка ти, не я обича вече и това е, приеми го, не е нещо фатално. Но това изобщо не означава, че не обича теб, защото ти си негова кръв и плът.

Просто недей да взимаш страна в разприте им, дръж се неутрално. Като имаш някакъв проблем го споделяй директно с него - да не минава през майка ти. Като ти трябват пари за нещо казвай на него, а не на майка ти и тя да му предава. Просто общувай с него на лично активно и спокойно, и без да намесваш майка ти и отношенията им в общуването помежду ви.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 54ed48fc1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Голям смях ме разсмяхте! Издръжка? ! 150 лв. пари ли са? Докато тръгне делото. Докато се оправи бумащината и т. н. ще мине година. Каква издръжка? Докато е жив, ти право на неговото нямаш! Чак когато почине тогава. Но обикновенно остават два-три кредита. Телефонна сметка и текущите сметки които наследниците му наследяват. Ако смяташ, че е прахостник, се откажи от сега от него и от наследство докато е жив. Имам познат на който баща му наследи 100 декара. Продаде ги и имаше едни 90-100 000 лв. Всичко изпи и проигра на комар. Тегли голям кредит от около 20 000 и него профука. Сега моя познат изплаща кредита на баща си който почина и му остави само дългове. В природата има равновесие. Не може да ламтиш и грешиш и да останеш не наказан. Гледай си живота и не бъркай в чужди гащи!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 000d986f17
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Така, до номер 4 и 6. Вероятно вашите бащи не са крещяли и псували вас и майка ви всеки ден. Моят баща е такъв, от какво съм родена. Всеки ден излиза и си прави, каквото иска, а майка ми се отказа от целия си живот за да ме отгледа. Аз не му искам парите или каквото и да било, аз съм на 17 и има опасност да остана без дом, а вие ми говорите глупости. Толкова ли сте жестоки? Искам просто да имам завърша.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 000d986f17
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе половината тук сте много прости и жестоки същества

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9c7125a99a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Гадния живот боли! Защо мислиш, че мама ще те гледа докато си жива? Момиче! Вземи се в ръце и излез из под крилото на майка си. Тук сме били злобни. Къде е злобата? Кой ти навреди? Ти как си представяш живота си за напред? Ще ходиш на училище докато завършиш и мама ще ти готви, мама ще ти дава пари за дрехи и т. н. Идея си нямаш какви л***а ще изядеш докато не се научиш да се изправяш пред проблемите. Баща ти имал. Е нека си има. Постави се на негово място. Животът му да се окаже един провал. Да не може да се радва и гордее с детето си! Не го защитавам. Моят заряза жена и две деца на по 15 и 13 години. Аз и сестра ми сме грешките в живота му. Нито ми е плащал издръжка нито ми помага от тогава. Има друго семейство и момиче което ми е сестра на 19 години. Видя внука си на 5 години и знаеш ли какво му даде? ! Банан! Скапан банан! Стискам зъби и го ненавиждам! Не му искам имотите, колите или парите! Знам само, че трябва да продължавам да живея с психично болната майка на синът ми, само и само детето ми да не страда като мен и сестра ми! Порастни и влез в реалния живот.
М39

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: f865ac32dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Стани и ти любвница на някой мазен чичак, и той ще те храни и издържа. Най-вече с мъжко мляко, но това няма значение...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 43c8edf28f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Съжалявам но хората ти казват истината, няма как да накараш насила някого, като баща можеш да го съдиш за издръжка и толкова. Щом нямат и брак майка ти няма никакви права.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker