Акнето.... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Акнето....
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 3503 пъти
Здравейте! Отдавна посещавам сайта и често чета различни истории. Особено за акнето съм виждал много, но реших да направя друга, защото не намерих същата по моята тема.

Така от 3 години имам пъпки по лицето, т. нар. акне. Казах си след време ще е минат, ама не те се множаха. Пробвал съм какви ли не глупости, като тръгнем от спирт, кремове, сокове и т. н. - с една дума нищо не помага. На 16 год. съм и съм момче, в интернет съм чел както казах доста теми за акнето и често съм срещал да се споменава, че то може да продължи до 25-26 год. при мъжете, което за мен е напълно ужасно. Преди да имам пъпки бях спортист(футбол) имах приятели, с които излизахме постоянно. Сега спрях с футбола, защото при удари с глава си наранявам лицето много яко, постепенно приятелите ми се отдръпнаха от мен(не всички ден) и често съм чувал да говорят зад гърба ми. Интересното по темата ми е, за др. мои приятели, които също им се появи акне. На мен преди 3 год. на тях преди год. - Докато аз си тъпчих лицето с глупости те нито веднъж не са си сложили нещо на лицето и вече нямат пъпки. Интересно ми е как при мен продължава вече 3-4 год. при тях мина за месеци. Знам различно са устроени всички организми, но това ми звучи много нечестно и гадно. Сега ми е гадно постоянно, боли ме лицето, щипе ме и какво ли още не - много се нервирам от няколко месеца и аз спрях да се мажа с разни глупости но няма ефект както при моите приятели :(:(:( Не, че съм много отчаян но се дразня, когато ми се подиграват и без да усетя може да изпадна в депресия. Знам ще кажете, това е от възрастта, да ама не... не може при едни да е едно а при други друго. Нито имам проблеми с семейството, нито имам врагове, отличник съм но пък всеки ден се събуждам по-ужасен начин ;( Интересно е още, че четох, че акнето се появява при лоша хигиена, което при мен е абсолютно абсурдно. При примерите с моите приятели, които давам споделям, че единият е много зле, който се къпе сигурно 3 пъти в месеца, пуши цигари, пие алкохол за наркотици не съм чул но може и това да взима. -горе долу същата е хавата и при другия. Както чух в един филм : Защо да си пазим здравето? ! - Ами да защо се питам аз? - Човека е алкохолик, пушач, нехигиеничен, дори наркоман и акнето му мина за няколко месеца. А аз нито пуша, нито пия, къпя се по 4 пъти в седмицата, дори допълнително, когато е наложително, мия се зъбите редовно, също така и лицето и ръцете. Абе кажи го аз съм същински МОНК. Това не мога да разбера. Това е просто споделяне не задавам никакви въпроси, но ако искате драснете някой коментар :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: e939c3781e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Споко не си единствен. И при мен акнето беше доста продължително и не се връзвай на приятели, които те оставят за някакви си пъпки. Представи си да ти трябваше подкрепа от тях за нещо наистина по-важно.
Иначе аз като бях на твойте години отидох при една дерматоложка, коята много ми помогна. Тогава ми беше дала да се мажа със Скинорен и да пия един антибиотик, за да ми се "прочисти" кръвта. Също така и Акнеаут актив доста помага. Моят съвет е да ползваш Акнеаут (това е лосион, който прилича на спирт, ама не е спирт) през лятото и ако не ти мине - през есента почни със Скинорен. През лятото не е много хубаво да се мажеш с кремове, защото е топло, човек се поти и няма много резултат. И двата продукта са без лекарско предписание и напълно безвредни.
Все пак най-добре отиди на дерматолог. При повечето мой приятели мина и с приемането на хапчета, а за това вече си трябва консултация със специалист :)
Ана

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 087c6e5f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Приятелю, 4 пъти на седмица мисля, че е твърде нехигиенично. Монк би се къпал по 3-4 пъти на ден. Моето акне също го третирах с какво ли не.. чесно казано най-доре се чувствах, когато го миех само с вода по десетина пъти на ден... появи ми се към 15 г., сега съм на 23... преди около година изчезна. Успех!!!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 36d5741b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   При мен помогна морската вода и миенето ест., но при мен проблема беше малко по особен.... при често миене кожата почваше да се бели, за това спрях да го мия ^^ Само като се купя си го плакна и тей за 1 лято ефект имаше :) За препаратите:поузвал съм Зинерит-действа, но пражи кожата мазна... ддз, мойта е малко чувствителна, нз как е при теб. Консултирай се с дерматолог

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 5c82e2cdd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До No: 1 от Автора: Здравей! Благодаря ти за коментара, ще го пробвам.
До No:2 Под 4 пъти имах предвид обикновено, а по принцип се къпя по повече пъти, защото се изпотявам често, случвало се е по 2 пъти на ден :)

Благодаря и на 3-мата! Ако някой е от Пловдив, да може да ми предложи някой дерматолог, който може да ми помогне ще съм му благодарен :)

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: acd0f20736
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здрасти, спокойно де!!!
На мен ми стана акне чак на 20 и го мъкнах и аз 5 години. Как се оправих - ами ограничих месото, повече плодове, зеленчуци... спорт.
Отиди на дерматолог. На мен ми изписаха Зинерит, това е вид антибиотик. Не намали много акнето, но изчезна гадното чувство и кожата се успокои много и спряха да излизат толкова нови пъпки, лошото е, че не можеш да го ползваш непрекъснато.
Купувай си козметични продукти с Цинк, на Манхатън има.
Дерматоложката ми изръси, че би могло и да е от малко секс, умрях от срам - така че и тук наблегни.

Иначе, генче.
Аз бих почнал да тренирам за мускули на твое място. Братовчед ми беше от акнистите, ама екстремно акне, та той се комплексира много, започна да тренира и направи супер боди. Сега е перфектен на външност, ама си остана комплексар и не може да си намери приятелка.
Ей, акенто е временно, гледай да си точен, да имаш приятели, хората отдавна са те приели такъв, какъвто си!

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: e939c3781e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Честно казано не съм запозната с дерматолозите в Пловдив, но съм чувала, че има добри лекари в града. Бих ти препоръчала да се поровиш в някой форуми в нета, защото все пак е важно да отидеш при кадърен лекар. Често по форумити има съвети - примерно пиши в гугъл дерматолог, пловдив, форум и би трябвало все нещо за излезе.
Иначе съм чувала, че има добри специалисти в Кожния диспансер в Пловдив.
Успех! :)
Ана

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: f052367d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   офф, еми мини през някоя козметичка. Божее.. много е сложно. Аз като бях на 12 ми се появиха 2-3 пъпчици и тогава за пръв път майка ми ме заведе. От тогава си ходя почти всеки 2 месеца. За тебе ще трябва през месец..

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 55b1b64fc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Здравей, и аз имам същия проблем, но вече знам как да си го разреша. Първо пий бирена мая един месец. отиди на козметик за пъпките. и продалжавай да пиеш бирена мая. Само да ти кажа, че от бирената мая не минава само спират да излизат нови. Тя се пие по 2 хапчета сутрин, 2 вечер, 2 на обят. до 3 месеца нищо няма да имаш по лицето. Но всеки месец по веднъж ако ходиш на козметик ще е по - добър ефекта

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: b17bd9d5b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   8, а колко дълбоко беше твоето акне?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 1ff2ee88ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ехх момче... Тъкмо мислих да пусна тема за това. Случай мен, на 14 съм /момиче/ имам този проблем от 2-3 години някъде... Преди половин година лецето ми беше ужасяващо зле!!! Цялото ми чело беше на едни "буци", гнойни върхове, подкожни пъпки... Чувствах се ужасно. И сериозно е от възрастта, НЕ Е ЗАЩОТО СИ НЕЧИСТОПЪТЕН! И аз имам съученик ама същата картинка, хаймана, безотговорен, пие, пуши и с трева се занимаваше, а кожата му-мечта... Просто природата е жестока :/
1. Отиваш в аптека и ще попиташ дали може да ти направят лосион. Съставки точно не знам, но основно са- салицилов спирт, сяра и някви други. Унищожава всичко! Аз забелязах резултат на следващия ден. След това- АКНЕ БП 5. Лекарството е към 15-16 лв, много е добро. Има активни съставки и петната ги маха.
Сега всичко е хормони, при момчетата е още по-кофти, но няма страшно! Говорих с дерматолог- предписа ми тези лекарства, но сам ми каза- Няма да спрат да излизат! В такава възраст си, че процеса няма да бъде спрян, но ще бъде овладян и сега лицето ми е (абе да не казвам голяма дума), но имам 2 и това е, защото... абе женски му работи. Появяват ми се веднъж в месеца, иначе е много добре. Не се депресирай, няма страшно. ВСЕ ОЩЕ СИ В ПУБЕРТЕТА, така ще всичко ще мине :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)