Цигара веднъж в месеца? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Цигара веднъж в месеца?
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1505 пъти
Здравейте!
Момче съм на 15 години.
Може да ви прозвучи странно или дори смешно, но през последните няколко дни ми се пуши адски много.
Преди това не съм пушил никога цигари, но въпреки това имам огромно желание да го направя.
Знам, че е вредно, но въпреки това желанието си остава.
Та... да попитам, ако пуша по 1 цигара в месеца ще ми вреди ли много? Пак... знам, че е странно и дори смешно, но фактите са си факти. Мисля, че 1 цигара в месеца няма да вреди много. А пък и приятелите ми казват, че въпреки всички минуси цигарите успокояват, а аз имам доста проблеми (това е друга тема). Водя живот с постоянен страх и напрежение и смятам, че това малко ще помогне да забравя за това и да се успокоя поне малко.
Моля споделете вашето мнение без хейт.
Предварително ви благодаря! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: d6b4f48eba
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Цигарите са за слабите. Ако имаш проблеми в живота, или ги реши, или намери начин за успокоение, който няма да вреди на здравето ти, има предостатъчно такива: фитнес, спортуване, медитация и т.н.

Дори ако пушиш само по една цигара на месец, това ще бъде само за кратко време. Ще започнеш да се изкушаваш и в един момент ще започнеш да пушиш по цяла кутия на седмица без дори да се усетиш.

Пушенете причинява рак, импотентност и още много други проблеми. Не си струва само за едното успокоение.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 26e456777b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Такова нещо като една цигара няма,без да се усетиш бройката ще се увеличава не месечно, а дневно. Съветът ми като пушач от 10 години е да не се занимаваш въобще с тази отровна пръчка. Отделно да не говорим ,че спонсорираш съвсем умишлено индустрия за смърт. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 57e2a04582
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   То няма лошо да пушиш по една цигара в месеца, но от опит мога да ти кажа, че точно така се става пушач. Аз така започнах на 14, по една в месеца, после по една в седмицата, после по една на ден и сега съм на 40 години и пуша по две кутии на ден, имам сериозни проблеми с дишането, задъхвам се, не мога да тичам, не мога да работя физически тежка работа и кашлям и не мога да спя от кашляне понякога. Затова щом си стресиран и имаш проблеми те съветвам да се обърнеш към психиатър, не към психолог, а към психиатър. Изписват се леки или тежки антидепресанти, които значително помагат при живеенето в страх. Лично мен ме излекуваха. Не е нещо страшно и даже е по-добре от пушенето. Просто аз започнах чак на 20 да пия антидепресанти и вече бях зависима от пушенето. Но ти имаш шанс да се спасиш навреме. Не е срамно или лошо да пиеш лекарства, а точно обратното. В чужбина хората си ги пият, само в нашата държава приемат такива хора за луди, а дефакто не сме луди.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 96bdd770db
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всички така сме почнали - само 1 цигара месечно, само 1 цигара седмично и така до 1 кутия на ден. Рядко някой почва директно с 1 кутия дневно.

Аз едно време почнах така като теб с надеждата да е безвредно - от време на време. Е, да, ама не. Няколко месеца, дори години може и да караш така, но в един момент се закрастваш. Сега мислиш - 1 цигара месечно. После ще мислиш - където 1 цигара, там и 2. После - където 1 цигара на 2 седмици, там и всяка седмица и накрая всеки ден.

Ако сега ти е трудно да не пушиш, после ще ти още по-трудно да спреш, дори и да е само 1 цигара месечно. Аз сега ако можех да върна времето, нямаше да почвам дори и с една, но тогава си мислех, че може ей така от време на време да си припалвам. Да, ама не. Или пушиш като хората, или не пушиш дори и по 1. Избери си от сега. Няма лошо да пушиш, ти си решаваш, но това дето ще си останеш на 1 цигара месечно го забрави. Просто няма да стане. Ще стане, но само временно.

Така че или си пуши, както си трябва, или изобщо не почвай, че почнеш ли, почт сигурно до няколко години ще стигнеш 1 кутия на ден и ще ти е трудно да ги откажеш и вероятно ще ти остане за цял живот.

Имай предвид, че цигарите забавят растежа, а ти си на 15, така че може да ти повлияят на ръста. След години може да ти повлияят и на плодовитостта и ерекцията също. Да не стане, когато искаш деца да не можеш лесно за оплодиш жената, или да не можеш да я задоволяваш качествено и да ти кръшка. ТИ си избираш, но каквото и да избереш, знай, че няма средно положение - или пушиш или не.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1548b96190
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ха ха Все едно да питаш ако ядеш една лъжица лай** на месец много ли е отвратително. И да кажеш че мислиш че е малко отвратително защото е само една лъжица и само веднъж месечно.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7957c2ee37
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ха-ха, то това е като да вкарваш само главичката веднъж-дваж и после цял месец да си трайкаш... Една цигара месечно, ти луд ли си?
Ефектът от една цигара месечно е точно колкото от нула цигари месечно... Но затова пък зарибяващият ефект е огромен... Съвсем коро ще станат по 1 на ден, а след това и по една кутия на ден...
Не дърпай Дявола за опашката!
Пушенето няма да ти донесе нищо друго, освен негативи и излишни разходи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f2a572140e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Намери си друго средство за успокояване, например спорта! Невъзможно е да пушиш по 1 цигара на месец, защото организма ти ще иска още, а ти нямаш дисциплината да издържиш.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a2ee5483ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От автора:
Беше ми пределно ясно, че цигарите вредят и смятах, че няма проблем да пуша веднъж в месеца. Очевидно нещото ''1 цигара в месеца'' не съществува... аз в никакъв случай не искам да си прецаквам организма с както вие казахте по 1 кутия на ден затова ще спра!
Както каза номер 4 НЯМА СРЕДНО ИЛИ ПУШИШ ИЛИ НЕ!
Благодаря за съветите! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker