Пристрастяване към социалните мрежи. Много ми пречи! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Пристрастяване към социалните мрежи. Много ми пречи!
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1349 пъти
Не съм си и мислела, че мога да изпадна в такова състояние - да проверявам социалните мрежи през 2 минути. Направо не мога да се контролирам, дори не разбирам как телефона попада постоянно в ръцете ми. Уж само за две минути да видя какво става, и отбивам поне 2 часа във Фейсбук и Инстаграм, без да разбера как минава времето. Не съм активна, много рядко качвам нещо, но някакси искам да видя на момента дали има някаква новост, дали някой е качил или споделил нещо. И в ютуб само си губя времето. А имам да се готвя за кандидатстудентски изпити!!! Не мога да се концентрирам и за 5 минути като хората, помогнете ми, не знам как да престана. Че и, ми трябва интернет, докато уча езици, а нямам компютър/лаптоп и уж трябва да си ползвам телефона за нещо полезно, а все все се озовавам с някоя соц. мрежа. Ето и днес, цял ден си загубих времето в това. Как да превъзмогна този проблем и да се фокусирам върху ученето? Чувствам се ужасно, нашите си мислят, че се готвя за изпитите по цял ден, а аз... Преди като чувах за такова пристрастяване ми ставаше смешно и го смятах за глезотия. Сега като си го причиних, разбирам колко е трудно и не знам какво да правя. Уж си обещавам, че от утре спирам и на следващия ден пак - старата песен на нов глас...
Ж20

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: e6d0593d59
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз също имах същият проблем. Това си е самата истина. Социалните мрежи пречат на четенето и на много други неща. Като цяло се оглупява от тях. Чел съм много по темата. Моято първоначално решение беше да се контролирам и успях. Но не след дълго пак влязох в този "филм". Така, в крайна сметка реших да го изтрия. И сега се чувствам по-добре.

В твоя случай бих те посъветвал да спреш да си плащаш интернета и да ти го спрат. Помага, със сигурност!
Аз така направих за 1 месец и резултата е следния:
Прочетох 2 книги. Всеки път, когато исках да избягам от скуката започвах да правя нещо смислено: да рисувам, да се разхождам в парка, да търся реален контакт с други хора. Да ходя на кино и т.н.
И понеже интернет все пак е важен, защото е средство за информация. Аз реших да си купя карта на ваучер с ограничен интернет. Когато ти е ограничен, го използваш само за най-важното.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8775d51578
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами те затова са направени "социалните" мрежи.Това е един от начините за въздействие и манипулация над масите,който цели превръщането им в немислеща и консумираща непрестанно общност.И аз бях като теб, в един момент се усетих,изхвърлих тотално фейсбука,никакви чатове,ползвах само търсачките за да намеря нещо,което ми е необходимо.Цяла седмица се гърчех като червей мечтаейки за познатите иконки.Започнах да чета книги-имах усещането,че сякаш наново се уча да чета.Започнах да ходя в планината и да рисувам морски камъни в къщи.Телефона държах далеч от себе си,често пъти изключен.За малко стажувах в една благотворителна организация,която подпомагаше бедните,там видях и научих много неща,дадох си равносметка колко много имам и видях как направеното добро по някакъв начин се връща при мен.
И така в кански и танталови мъки абстиненцията ми започна да отшумява и започнах да си възвръщам нормалния разсъдък и лице,продобих сякаш човешки лик.Интернет е полезно нещо,стига да не се прекалява с него.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6a0feb57ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ще ти кажа само едно: най-ценният ресурс, който имаме на този свят е ВРЕМЕТО, понеже единственият, който по никакъв начин не можем да възстановим, ако го загубим. Пари и приятели се печелят и се губят, работа и хобита - също, Но изгубиш ли си времето - край, няма връщане назад.
От своя страна социалните мрежи губят страшно много време, без да се усетиш...
Та прави си изводите сама - пречи ли, не пречи ли, според мен най-същественото че, че ти губят времето, време, през което можеш да се образоваш и квалифицираш, да общуваш (истински и пълноценно) с хора.
Това е!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8229dce21f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто си триеш социалните мрежи и готово. Или потърси помощ

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 83d461bf62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не трябва да влизаш там! А и не те ли болят очите, главата-един час ми трябва и съм готов! Защото "бялото" много ярко свети! Като излизам, слушам само радио, вече съм на 36 г., но не съм като другите, не ползвам слушалки! Не искам да рискувам да ме блъсне някоя кола, защото шофьорът ли ще бъде виновен, че аз не съм го чул? Мнозина правят тази грешка, че не се пазят, като са се вторачили в тези телефони! Че и като гледам, събрали се две момичета или момчета на спирката и единия показва на другия "Я виж това!" Минавам зад тях-някакви клипчета, публикации-неща, които пряко не ме вълнуват! А ти трябва да посетиш психолог-има време за учене и за всичко останало! Просто си създай режим-ставаш сутрин, закусваш и учиш поне до обяд, после обядваш, може още час-два да учиш и после гледай телевизия, влизай в социалните мрежи! Мозъкът е най-активен сутрин, към следобед не чак толкова, а вечер е време за развлечения! Все пак си на 20, не си нито на 10 или 15, минаваш за зрял човек! Крайно време е да се вземеш в ръце!

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9b82d4d2c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей аз също бях като теб Съветът ми е да си взема книга и вместо да си 24/7 на телефона във Фейсбук или инстаграм ще е по добре да си не с телефон, а с книга в ръка при мен действа дано да се получи и при теб а ако не стане за всеки случай опитай да се пристрастия към нешо полезно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 82abcb20f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти щом на 20 още не си влязла в университет, при това потресаващо ниско образователно ниво... по-добре си търси работа като сервитьорка отсега, че годинките текат.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e1d66ef4b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 7, аз съм на 29 и съм студентка. Какво искаш да кажеш с твоя коментар?

Bluebell

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9255501e25
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Благодаря ви за отговорите.
Понякога наистина искам да си изтрия социалните мрежи, но все си мисля, че ми трябва Месинджър за да се разбирам с приятелите си за разни неща. Не знам.. Мога ли да ползвам Месинджъра без Фейсбук? Иначе наистина на моменти усещам, че съм затъпяла и, че не мога да мисля. Чувствам се толкова уморена от толкова позлване на телефона и оставям задачите за вечерта - а тогава още повече не мога да мисля и искам да си лягам.
Номер 7 кой е казал, че задължително на 19 трябва да ставаш студент? Бях отличничка в елитна гимназия, но заради семейни проблеми се наложи да отложа кандидатстването. 1 година не е фатална. И това със сервитьорката какво общо има? Недейте да подценявате толкова сервитьорките. Не всички сме с богати родители, нито с връзки за да ни издържат или да работим нещо друго.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a4efbbca85
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Важното е, че си осъзнала този проблем, много хора не си дават сметка, че прекарват много време в соц, мрежи. Осъзнатостта е първата крачка към решаването на проблема. От написаното си личи, че си умно момиче. Аз също имам такива дни, но предимно когато нямам много работа или почивам и като прекарам един ден в нета осъзнавам, че съм си пропиляла деня и ме хваща яд. И сега съзнателно сядам за 2-3 часа проверявам най-важното и ставам, защото не искам пак да съжалявам в края на деня. Пробвай малко по-малко да се откажеш, оставяй си телефона далече от теб, първо за 5- 10 мин, после за 30, аз съм изкарвала и цял ден без тел и нет, просто защото имам много други занимания, които са ми по-интересни - книги, пъзели, филми, разходки.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4af7556b38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, можеш да използваш месинджър без фесбук, но аз си изтзтрих и него. Просто преди да го изтрия взех номерата на всички и ги намерих във вайбър. Честно да ти кажа се чувствам страхотно от както го изтрих. Въобще не ме интересува вече кой какво публикува. Ако искам да разбера някой как е му се обаждам, вместо да гледам разни стени. Много хора си мислят, че като си изтрият фб и край, животът свършва.. Ми.. Не.. Аз мисля, че точно тогава започва

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker