Грозна ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Грозна ли съм?
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1963 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 14 и съм 7 клас. В класа ми имам приятели и то почти половината от съучениците. Дължа това на факта, че съм умна(по отношение на оценки).
Днес разбрах, че някой/някоя ме е нарекъл/ла(не искам да уточнявам пола) ГРОЗНА. Аз си имам(вече ИМАХ) самочувствие. Последно ме са ме наричали грозна в пети клас и тогава го преживях тежко :(
Никога не съм се мислила за грозна, мисля че съм хубава и симпатична, но след тези думи не мога даже да си вдигна главата. Дали този човек е прав и аз наистина съм грозна. Косата ми е руса, очите ми са светли, но тези думи сякаш ме пронизаха с нож. Забравих да спомена, че този човек е казал, че съм като ударена в лицето :( Според мен имам правилни черти, но не знам как ще си вдигна главата следващия месец.

Как да преодолявам такива обиди и да не ги приемам толкова навътре. Всеки коментар може да ми е от полза.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7242ad3d7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Откъде да знаем,бе,човек? Нито можем да те видим,нито нищо.На боб ли да гадаем или на карти? Бахти тъпите теми и върпоси.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 64e12bd199
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   На красиво момиче никой няма да каже, че е грозна, а това че си руса и синека не значи нищо.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 681c7b7f80
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Хората завиждат. Ти сигурно си много красива и за това е казал така. Не трябва да ти пука какво мислят другите. Ако ти се смяташ за красива и умна значи си такава, а другите да си говорят каквото щат и на теб да не ти дреме. Бъди с високо дигата глава

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5102fc9d64
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   1, айде сега, става въпрос за 14-годишна девойка.

Виж сега, красотата е много субективно нещо, и все пак съм сигурна, че не си грозна. Като станеш малко по-голяма и добиеш повече увереност в себе си, ще видиш как изобщо няма да ти дреме какво били казали тоя и оня.

Аз далеч не се имам за неземна красавица, но се харесвам как изглеждам, грижа се за себе си, спортувам, храня се здравословно и имам хубава фигура, съответно имам самочувствието да си ходя без грим, често и вечер си излизам по дънки и кецове, когато не съм в настроение за рокли и токчета, без изобщо да ми пука кифлите как са се докарали и нацапотили и какво щели да кажат примерно.

Самочувствието ми е дотам, че дори когато съм виждала много по-хубава от мен жена, съм си казвала "и все пак ако можех да избирам, пак щях да изглеждам така, както си изглеждам - като себе си". Някой може да каже, че е самовлюбено и надменно, и пак - не ми дреме особено какво ще каже някой си. За мен това означава просто, че човек е в мир и хармония със себе си и с тялото си и не би го сменил за нищо друго.

Един ден ще видиш, че ще добиеш и ти увереност и самочувствие. И това ще дразни някои хора, защото няма да си подвластна на дребните им заяждания и коментарчета. Но такъв тип хора не заслужават и секунда от вниманието ти, така че това няма да те притеснява особено.

Горе главата, момиче, и успех!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 393c756a38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   2, как ли пък на красиво момиче никой няма да каже, че е грозно? Красивите момичета са най-много плюти за външния си вид. И има значение, разбира се, че е русо и синеоко момичето. Мечтата на поета. Красива си и не им обръщай внимание на глупавите приказки, момиче.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2d6f5b977b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хората казват на хубавите грозни, именно за да им смачкат самочувствието и да ги принизят.
Просто не си го слагай на сърце, не всички ще те харесват.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3fab8e7873
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не си грозна, а просто въпросният човек е злобен, завистлив и явно с ниска култура на поведение. Не се тревожи, ако се справяш добре, постоянно някой ще ти завижда и можеш да чуеш какво ли не - че си тъпа, че си грозна, че си смотана и т.н. Но в случая се е случило така, защото ти трябва да преодолееш зависимостта си от мнения на случайни хора и да проумееш, че собствената ти самооценка не трябва да зависи от менението на околните. Т.е. дава ти се урок, който трябва да научиш. Просто е трябвало да кажеш - за едни грозна, за други хубава, а за мене си най-хубава и да се разсмееш! Въобще не си го слагай на сърцето, нито се депресирай от подобни глупости. Мен също всякаква са ме наричали - грозна, прилича на ... и куп още глупости, но имам достатъчно много приятели и по няколко момчета на ден ми пишат колко съм нежна и красива. Аз също имам отличен успех. В началото мен също ме нараняваха подобни думи, докато в един прекрасен ден не осъзнах, че го правят от завист и ако престанеха, започвах да се чудя какво не е наред и да се вглеждам във външния си вид. Т.е. хейтърите са ти мерило доколко успяваш. Ако нямаш хейтъри въобще, значи нещо не е наред. За съжаление това е нашата изкривена действителност и разбирания. По-скоро се притеснявай ако нямаш хейтъри, отколкото обратното.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7131e2604c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Красотата е нещо субективно. Вярно, че има някакви стандарти и обикновено хората, които нямат правилни черти на лицето, обикновено не се вписват в графата "красиви", но и това е относително. Има хора с нестандартни черти, които са много привлекателни и други с правилни, които са невзрачни. Обикновено тия които използват "грозна" като обида, го правят от завист. Когато бях на 15, в училище имаше групичка момичета, които ми викаха, че съм грозна. А аз бях сто пъти по-привлекателна от тях, не се хваля, но това беше истината. И в лице и в тяло и естествено, момчетата ми обръщаха внимание на мен. Та те от завист ме обиждаха. Няма да забравя как веднъж по време на междучасие отидпх до тоалетната, вратата беше притворена. Леко я бутнах и тъкмо навреме за да чуя как 3 от тях, обсъждаха как ми завиждат за косата и дупето. Можеш да си представиш как им увиснаха челюстите, като ме видяха и разбраха, че съм ги чула. Не обръщай внимание на такива изказвания. Важното е ти да се харесваш. Пък ако има нещо, което да не ти харесва (всички имаме комплекси, споко), знайче до 17-18 години лицето се променя.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f73075fcfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Първите два коментара са под всякаква критика. Та, за мен няма грозни хора, всеки си е уникален по своему. Открий нещата, които харесваш в себе си и ги подчертавай повече. А що се касае до такива слухове, отиди при човека от който е дошъл и говори с нормален тон. Ще се стресне по този начин и повече нищо няма да говори зад гърба ти! В крайна сметка ще срещаш най- различни хора и мнения, но не трябва да ти пука за тях, освен ако не са от наистина близки хора, които ти желаят доброто. :) ~д.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6ec60f65a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   За всеки човек ще се намери поне един тъпак, който да каже, че е грозен. Обикновенно това са хора, които не са в ред, защото не е нормално да ходиш и да говориш така за хората. Ти като видиш някой грозен отиваш ли да разправяш на всеослушание или на него лично, че е грозен? Не, нали? Познавам човек, който разправя, че Анджелина Джоли е грозна. Ненормална работа.

Не му се връзвай общо взето. Най-вероятно си изглеждаш съвсем нормална, ако беше грозна щеше да знаеш. Грозните хора знаят, че са грозни. А това, че косата ти е руса и очите ти са сини няма никава връзка. Моят съвет е да говориш да някой възрастен по темата преди наистина да си повяряала, че ди грозна. Може да е са училищния психолог, ако те е срам от другите.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e1d5066ccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ох, мило момиче! Има много причини по които тинейдрърите биха казали нещо такова и колкото от тях имат общо с истината, толкова от тях нямат. Момче би го казало от "страх" да не се "издаде", че всъщност я харесва...тъпо нали? Ама ние от малки дърпаме косата и дразним момичетата, които харесваме - просто сме си такива. Момичетата казват толкова много неща на повърхностно ниво, които просто са в някакъв разговор без да ги мислят всъщност, просто в стила на това, за което се говори - маската на това да си като другите, да си готин и кой знае какво. Не знаем. Може пък който го е казал да не те намира за привлекателна. Това е ок. Някои ще те харесват, някои не - това е живота. Целта не е всички да те харесват...това е най-голямата заблуда на това поколение. Не е нужно да се харесваш на всички. Достатъчно е да харесваш себе си, което чета, че е така и да има поне един човек, който харесва и избира теб пред другите. Достатъчно е някой да те харесва и да си красива за специалния си човек. Сигурен съм, че някое момче те харесва, най-вероятно тайно, но дори и да не - вие сте на 14...Ще ги има много, ще видиш. Не знам мен на 14 някой дали ме е харесвал :D това е ок. На 16 се намерих с любовта си. Много хора не харесват как изглеждам, но специалния ми човек ме хареса и това ми стигаше. Мисли така и ще ти е по-лесно да преодоляваш такива неща и да не ги приемаш толкова навътре. Някои хора го казват, защото виждат, че те наранява, а на тази възраст се чувстваш "готин" и "силен" като си гаден. Ще мине. Нищо ти няма :)

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e357fe6503
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Е и на мен ми казваха в техникума - вълк! Бях ядосала някои хора и то бяха обиди, то бяха подмятания. Аз съм симпатична и го знам със сигурност, но тези обиди малко или много влияят на самочувствието. Много вероятно е да ги дразни нещо в теб и затова да говорят тези невярно обиди. Горе главата!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 52cc7898f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Щом нямаш някакъв дефект, а и ти се виждаш като красива, значи не си грозна. Проблем обаче имаш - цялата ти психика се крепи на външния ти вид.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: af44ba070c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   не обръщаи внимание на някакви хора.. важното е ти как се чувстваш

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: bf14e6e02e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   От авторката. Ще се опитам да отговоря на повечето коментари.

2. Донякъде си прав.

3. Човекът, който ми го е казал ме е виждал само един път.

5. Много ти благодаря. Наистина започнах да гледам живота от друг ъгъл.

6. Не мисля така, но всеки има право на мнение. :D


7. И това го има.


8. Започнах да се замислям за този човек, който ме е виждал само един път и то за няма и 5 минути и според е наистина много комплексиран щом веднага е започнал да ме обсъжда.


10. Хубаво е, че тези момичета не са ти повлияли на самочувствието.


11. Не мога да отида при този човек, защото дори името му не знам и не му помня даже лицето :D


13. Аз се мисля(мислех) за хубава. Дано и хората да ме виждат като такава.


14. Благодаря ти. Наистина се почуствах много по-добре. Даже започна да не му отдавам значение.


15. Опитвали са се да те смачкат.


16. Напълно си прав и осъзнавам проблема. Ако не се чувствам красива, за мен аз не съм човек и не ставам за нищо. Недай си боже да ми излезе пъпка и света рухва. Не смея да се погледна. Ще се опитам да не е така.

18. Вярно е. Лошото е, че чак сега го осъзнах и то от напълно непознати хора.


Много благодаря на всички, които се включиха. Наистина се чувствам толкова по-добре, даже не ми пука вече. Пожелавам ви приятен ден!!! Впрочем очите ми не са сини, а чисто зелени.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f940d5fe20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Така, ще ти отговоря кратко: не си грозна! Не ми трябва снимка, не ми трябва и лична среща с теб! Това беше отговора. А знаеш ли откъде знам?

1. тези, които се водят грозни, стават обект на постоянен тормоз. Няма как някой такъв да е наричан грозен за последен път в 5-ти клас и до 7-ми да е минавал под радара. Онези, които според британските учени имат по-малко мозък от нас /новина от тези дни/, не пропускат момента! За най-малкото те нарочват и ти съсипват живота.
2. другия жокер е, че ти сериозно обмисляш възможността да си грозна. Подобно на лудостта и грозотата следва едно правило: личи си. Пак по същата връзка: лудите никога не се питат дали са луди. Те се смятат за нормални. Та ако ти си някоя самозабравила се грозница, ти никога и по никакъв повод не би обмисляла възможността да си грозна. За такъв човек такава възможност не съществува! Те са красиви и толкоз!

Така че живей спокойно и се чувствай в правото си да върнеш комплимента за грозотата, когато го получиш! Тези, които го раздават, не са свикнали да им се връща и докато се усетят какво става, малкото им неврони ще се запалят, което ще доведе до авария в ТЕЦ "На мама убавеца/убавицата", оставяща ги без думи или максимум ще кажат някое лафче за печелене на време. Това ти дава време да вдигнеш глава на горе и да ги подминеш сякаш са фас на улицата. Не падай на нивото им, просто се защити еднократно и ги остави да гледат като теле в железница! Те са онези, на които им доставя удоволствие да унижават постоянно другите.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 1753a5b276
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Няма грозни хора, а различни възприятия

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker