Нямам приятели. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нямам приятели.
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1400 пъти
Здравейте!
Аз съм момиче на 15 години и нямам приятели.
Никога не съм имала много приятели. Винаги съм била притеснителна и срамежлива сред непознати и това ми е пречело да се сприятелявам.
Проблемите със сприятеляването започнаха, когато бях още малка. И един от проблемите беше, че когато бях доста по-малка със семейството ми се преместихме от а София и отидохме в доста по-малък град.
В началото там ми беше наистина трудно, защото не знаех как да разговарям с другите деца и в началото постоянно седях сама, но това се промени скоро и се сприятелих със децата там. Играхме заедно, след училище всички се събирахме да играем. И беше супер, защото не се чувствах изолирана в онзи момент, защото имах приятели и то доста. И дотогава не съм се чувствала самотна.
Но след пет години се върнахме в София, за майка ми и баща ми започнаха много да се карат. (три години след като се върнахме в София се разделиха) Те всъщност никога не са се разбирали. Винаги е имало скандали вкъщи на които съм била свидетел. Но не обръщах толкова внимание на тези неща,защото бях малка и не разбирах какво се случва. Но това е друга тема,която вече съм минала и не мисля, че тези неща ми тежат, защото когато пораснах разбрах как са стояли нещата и сега ми е ясно, защо са се случвали тези неща.

Когато се върнахме в София бях четвърти клас и не познавах хора от тук. За разлика от брат ми и сестра ми, които веднага започнаха да се виждат със старите си приятели, но а нямах такива.
Мислих си, че в новото училище ще си намеря много приятели, както в старото, но не стана така. Чувствах се в началото доста изолирана. Трудно се сприятелих с децата и макар да бях приятелка с повечето никога не съм била приятелка извън училище с тях. Но и тогава не ми правеше толкова впечатление, защото тогава не бях толкова голяма и нали излизах с майка ми с роднини и не се чувствах толкова самотна.
Но когато станах седми клас вече започна да ми прави впечатление, че нямам приятели и че не излизам. По принцип аз съм по-спокоен човек и не обичам шумните компании, в които се пуши има или пие. Не ми е приятна такава обстановка, макар че повечето на моята възраст се движат в такива компании.
Преместих се в друго училище след седми клас, но и там нищо не се промени, въпреки че съм по-близка с някои от хората там пак не мога да го нарека приятели, а защото ние сме приятели само в училище.
В последните две години наистина се чувствам самотна, защото нямам с кого да излизам или с кого да споделя нещата които ме тревожат.
А и наистина ми е не приятно, защото всички на моята възраст излизат с приятели и се забавляват. Все пак това е времето, в което трябва да се забавляваме, защото после няма да имаме тази възможност, защото ще трябва да работим и няма да имаме време за тези неща.
Знам, че сега е времето, в което да създавам дълготрайни приятелства, но не се получава. Приятелствата ми с хората са нетрайни.
Искам съвет какво да правя. Знам, че трябва да променя нещо, но не знам какво, наистина много съм се чудила какво да направя.
Ако някой има съвет да ми сподели.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 69bd622371
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Ако искаш да се запознаем на мен ще ми бъде приятно само си дай Viber или messenger

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 6b968ebd08
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще се опитам да ти помогна!Първо недей да чакаш хората да те заговорят!Виж,кои твои съученици не ходят в такива компании,които не са ти приятни и се заговори с тях.Не може всички да са толкова лоши.Второ-можеш да се запишеш в някой клуб в училище.Така ще се запознаеш с хора с твоите интереси.Колкото и да си срамежлива,опитай се да бъдеш по-активна в клас.Взимай участие в повече дейности.Така определено ще те забележат!!И накрая-гледай да не съдиш много хората и да имаш големи претенции за това какъв трябва да е един човек.Недей щом видиш,че един човек примерно да пуши и веднага да го отхвърляш като приятел.Пушенето е просто един много лош навик,но никой не е идеален.Надявам се съветите ми,да ти помогнат.Ходи с високо вдигната глава и самочувствие!Извинявам се,ако имам правописни грешки.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d86dea98bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей! Ти сама казваш, че не си по шумните компании и не обичаш да пушиш и пиеш като твоите съученици. Значи имате различни интереси. В никакъв случай не искам да приемеш, че те съветвам да започнеш да правиш тези неща! Според мен трябва да помислиш какво обичаш да правиш или какво те влече от сорта на някакъв спорт или нещо свързано с изкуство и да се запишеш на такава дейност. Хем ще има хора с същите интереси, хем ще се научиш да правиш ново нещо. Надявам се да съм ти помогнала!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 76d492cd4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 1
Нещо получи ли се?

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 76d492cd4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей, разбирам те идеално. При нас момичетата е много сложно да задържим някоя наша другарка, понеже или са завистливи или имат някакъв друг проблем. Мен всички ме използваха и ми се подиграваха, но ги зарязах и аз нямам приятели и се чувствам много самотна. Трудно се живее с буца в гърлото и то доста незаслужено.
М 16

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker