Искам да пътувам за Сащ, възможности? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искам да пътувам за Сащ, възможности?
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 754 пъти
Здравейте, как мога да замина за Сащ искам по специално в Бруклин, Ню Йорк, да намеря любавта на живота ми там, да се оженя, искам да започна работа там, но как ще стане. Освен да кандидаствам някъде може ли да ми кажете възможностите или шанса с който мога да изпълня мечтата си, има ли тук хора които са били в щатите, и как е положението там. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 258c9c6c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Точно сега ли?

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 15ae9fcf9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Завършваш с бакалавърска степен, било то в България или Европа и кандидатстваш в местна компания. Ако те харесат, ще пуснат нужните документи и ще ти съдействат за работна виза. Работната виза, трябва да се подновява на всеки 6 месеца и ако си изгубиш работата, ще трябва да си намериш нова, преди да изтече този срок, въпреки, че ако си останал след това и си намериш нова работа, пак ще се поднови, стига да не се издъниш и да не те натиснат емиграционните.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 464654fb09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   По начина, по който се изразяваш, предполагам, че си още в тийнейджърските си години.
Хубаво е да имаш цели и мечти, но изчакай малко да видиш и реалността каква е, а и точно в момента с този коронавирус трудно ще заминеш. Доколкото знам няма интервюта за визи в момента и май няма да има поне до началото или средата на май..

Колкото до заминаването, можеш да отидеш на бригада да видиш как е и да си прецениш дали ти харесва. Това е възможно ако си студент на редовно обучение в България (нямам инфо как стоят нещата за българи, учещи в чужди университети). Намираш си фирма, която се занимава с бригади в САЩ и се записваш. Има доста такива фирми и цените са горе-долу еднакви - около 2000-2500$ общо за програмата Work&Travel, самолетен билет и допълнителни такси. Прочети в нета, много хора са ходили и има мнения по темата.
Има и друг вид програми, които не изискват да си студент, но не съм добре запозната.

Самата аз отидох на бригада миналата година и посетих доста места по Източното крайбрежие. Прекарах там 4 м. като през повечето време работих и успях да пътувам около 20 дни. Страната много ми хареса, исках да остана, но не е толкова лесно. Има варианти, но са или скъпи, или незаконни или изискват брак. По мое лично мнение най-добре е да имаш спонсор за визата, примерно работодател и да имаш завършено образование, за да можеш да започнеш прилична работа. Тоест да отидеш с осигурена добре платена работа, защото в противен случай ще си мизерстваш.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5952f864cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "по-специално в Бруклин" - ясна е работата, гледаме 5 филма и си правим фантазии. Много си наивна. Не искаш ли да живееш и работиш в Овча Купел? За Бруклин сигурно фантазията включва да се омъжиш за полицай-негър.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: b53fc4fb49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Зависи на колко си, но попринцип може да започнеш работа към американска фирма и да те командироват в САЩ, този вариант е напълно възможен, но изисква по- специфично проучване.
Иначе ако си млад, кандидатстваш за стипендия и заминаваш да учиш, но имайки предвид че в САЩ висшото образование е непосилно за голяма част от американската средна класа, предполагам и на теб ще ти е трудно. Там родителите спестяват дълги години като пораснат децата им, да могат да ги запишат в колеж

Сега ще напиша личното си мнение. Първо спестявай пари за самолетен билет, иди ама не като на екскурзия, а реално да се потопиш в живота там и ако наистина ти хареса, вече след това прави планове.
Също така трябва да знаеш, че там в САЩ е цяла трагедия ако член на семейството си изгуби работата, защото ама много трудно се намира работно място там, особено тежко ще е след сегашната криза. За това първият вариант с работа за американска фирма ми се струва най- правилен.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: b53fc4fb49
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ох колко съм глупав! Аз давам съвети да ходи да търси фирма да я пращат на командировка, стипендии, самолетен билет...
А тя има планове да ходи в Бруклин...
Как може да искаш да ходиш там? Не че е невъзможно, не че е скъпо или трудно, не че е твърде хубаво, просто не е хубаво.
В САЩ има колосално количество жертви от един вирус! Защо въобще ще ходиш там? Нали всеки трябва да знае че не от холивуд трябва да се информираме!
Положението там е тежко. Не случайно Тръмп се хвали колко работни места е създал. Много е тежко особено в някои щатове.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: b53fc4fb49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Също да кажа че в момента е забранено влизането на чужденци в САЩ.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker