Какво правя с живота си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какво правя с живота си?
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 859 пъти
Честно казано не знам какво искам да напиша. Не знам какъв отговор търся. Нито пък какъв отговор очаквам.

Просто искам да... не знам... да си поговоря.

На 19 съм. Не се харесвам много. Много съм чувствителна, мразя го това, лесто се разстройвам. И на външен вид не мисля, че съм кой знае какво.

Уча в университет, специалност, която не ми харесва. Сама си я избрах. Мислех, че ще ми допадне. Е, не ми допадна :Д

Имам си приятел, който обичам. Понякога не знам дали обаче е "той", дали искам да сме вечно знаедно. Не съм убедена. Заедно сме от година и малко. Напоследък всичко е много на настроения. Дали мое, дали негово. Караме се понякога за глупости. Е, напоследък малко по-често. Това ми тежи много...
Липсва ми, с този вирус.... в различни градове сме сега. Може би наистина го обичам. Искам да го гушкам много като го видя :Д Можеби напрежението около всичко ни влияе

Работя като сервитьорка в малка сладкарничка. Приятно е. Не се занимавам с пияни или побоища. Харесвам си работата. Мисля, че за момента е много добра, защото времетп е много гъвкаво. Работодателите са малко... не знам. Аз бих организирала работата много по-различно. По-лесно за клиентите и за персонала. Но... на кого му пука.

Семейството ми е страхотно, много ги обичам. Винаги са били... семейството мечта за всеки. Родители, които винаги са се обичали. Най-големият им спор е за... например какво ще ядем днес :Д и то не е и спор.. Като цяло даже защото ги имам, нямам право да се оплача от живота. Има къде, къде по-тъжни хора от мен. По-нуждаещи се, по-малко обичани.

Все съм се чудела... Кажете ми и Вие какво мислите. :Д
Аз не съм перфектна и го знам, тогава.... заслужавам ли да имам перфектен приятел или перфектен живот. Трябва ли да съм нахална и да отнемам на по-добрите хора от мен "приятеля"
примерно :Д Сега.... знам, че е много объркано :Д Но ето пример : Едно момиче, не много хубаво има прекалеееено високи изисквания към дадено момче (приятелят й). Иска той да е висок, ама и да е с плочки, амааааа и да има сини очи или там зелени (каквито искате си ги измислете). Тя самата не е такава. Има ли право да го иска от партньора си? Няма право, нали? А ако и тя е перфектна, има... Сиреч грозничките са си с грознички. Красивите са с красиви. Ако се потрудиш да си красив, тогава заслужаваш да си с красива "сродна душа"


И след като написах този абзац.... струва ми се абсурден, честно. Но наистина ми е минавало през акъла такова нещо. Това не е много нормална мисъл :Ддд


Друго какво да Ви кажа.
Нямам цели. Не знам " каква искам да стана като порасна". А може би знам, ама съм пъзла и ме е шубе да го изрека. Определено се сещате, че няма мнооого общо със специалността ми от университета :Д
Искам да се занимавам с танци. Ето, казах го!!!! Или с нещо на сцена. От малка го искам. Ноо идва един момент, в който си даваш сметка, че искаш да имаш семейство, а с такава работа ще можеш ли да го изхранваш? ! После родителите ти, които винаги са казвали, че ТИ трябва да избереш, се намесват. И това е доста шоково, читатели (до стигналите до тук :Д ), защото те не са се намесвали никога, а сега го правят. И ти светва една червена лампичка ТЕ СЕ НАМЕСВАТ, ТОВА Е НЕОБИЧАЙНО, значи може би трябва да ги послушаш.


Нямам вече много приятели. Имам малко, но истински!!! От друга страна аз съм зодия везни :Д обичам около мен да има много хора, и винаги е имало попринцип. Но сега не е точно така. По едно време бях станала много Асоциална спиш-университет-работа; работа-университет-спиш.
И в края на семестъра ти искат проекти, а ти се чудиш защо не си поучил малко поне преди това :Д и пишеш курсова 10 мин преди изпита. Но това е друга тема :Д



Може биииии просто нямам воля. Мога много неща всъщност. Зажелязала съм, че съм сравнително сръчна. И все започвам разни неща, и все не ги довършвам или не си спазвам обещанията спрямо себе си. Що се отнася до мен... съм доста... некоректна, а не е хубаво така. И все го правя. И пак, и пак. "От понеделник ще уча много повече от сега" - да бе, толкова бях скапана, че просто исках да ям, да пия вода и да си легна. После четох, че не било хубаво да си казваш, че от понеделник ще почваш А ОТ СЕГА. Е, при мен и от сега не стана. Наистина трябва да поработя над волята си.


Сега е 04:31. А аз просто не мога да заспя. Попринцип харесвам повече вечерта. По-красива е. Но и понякога ми е по-тъжно. Сещам се за разни неща, разигравам ги отново и отново в ума си. Предполагам на всеки се случва?


Ей сега като пиша, забелязах, че много пъти написах "Не знам".
Станах много несигурна последните години. Имам някакъв страх от провал. От бъдеше. От смърт (от това най-много ме е страх, отбягвам тази тема винаги)
Та, може би трябва да се науча да заменям думата " не знам " с нещо по-стойностно. Може би с "мисля", "сигурна съм, че.. " Дума, показваща, че аз всъщност имам мозък и размишлявам. :Д


Общо взето май това е за днес.
Чувствам се " цялостно объркана" (нов израз) :Д
Все едно се движа по теченито. Нито се боря с водата, нито плувам с нея, просто си плавам.


Искам да ви попитам
С какво може да се заменят думите/ израза " не знам"?
Как да поработя над волята си?
Как вие се справяте с целите си? Постигате ли ги?
А как си ги набелязвате?
Живота Ви такъв какъвто го искате ли е?
Щастливи ли сте?


Имахте ли хубав ден?
Надявам се да е чудесен!


Леле.. как ми се смениха настроенията. Започнах да пиша много разстроена, после ми поолекна. Сега ще заспя малко по-спокойно, надявам се. :)

Ако има правописни и пунктуационни грешки, моля да бъда извинена!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 780406699f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сеедно аз съм го писала. Толкова много си приличаме с теб... :) Повярвай ми и аз съм в това положение. На 19 г., объркана, не харесвам специалността си. Аз също искам да се занимавам с танци и актьорско майсторство, но нямам куража да се захвана. И аз мисля, че тези неща донякъде не могат да ти осигурят семейство, защото ще бъдеш много зает и няма да имаш време за личния си живот, но аз се успокоявам с това, че животът е пред мен и има време за всичко, стига да има и желание! :) Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5769eb0640
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Опитай със " знам ли" :)

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 91d96a54f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторката

Мерси много, това някак ми дава надежда(като прочета ,че и други хора мечтаят за това,което и аз ) Не знам дали някога ще се престрашим... Напоследък си мисля дали просто танците да не ги превърна в хоби. Преди ходех на народни танци, мога да кажа,че ми се получаваха нещата. Това ме правеше щастлива. Сега определено обаче ще е доста трудно . И покрай работата. Но определено искам да го направя.

Мисля си също..дали да не го запиша пък после. Ще си изкарам тази специалност,която уча сега..и може и да запиша нещо с танци или актьорско майсторство.

Няма да сме много стари,нали 1 :Д
Ще ни стигнат силите предполагам:Д



Благодаря и на номер 2. Опитвам се!


Целувки ♡

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 780406699f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От номер 1 - Никога не си прекалено стар за нещо! Да превърнеш танците в хоби е чудесна идея. А за актьорското майсторство не се иска да си завършил НАТФИЗ...Аз също обмислям тези варианти, но ще видим как ще се развият нещата занапред. :)

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8054694559
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Пусни се по течението!
Животът е един, не го пропилявай със занимания, които не ти доставят удоволствие.
Прекъсни специалността, щом не те удовлетворява. Във форума има много теми на хора, недоволни от университетските си години именно по тази причина. Не е редно професиите да се делят на "престижни" и "непрестижни" - ако си упорита и мотивирана, можеш да се реализираш като инструктор по танци, хореограф... Ако успееш да създадеш връзки с правилните хора и си достатъчно "отракана", можеш да бъдеш от танцьорите, снимащи се в музикални продукции. Те определено си докарват по-висока заплата от някои "престижни" професии. Важно е човек да има желание да се реализира!

 
  ...


...
преди: 4 години, 29 дни
hash: 91d96a54f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторката

Знам...но много ме е страх да направя тази крачка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: cad05da5bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Звучиш като човек, който не знае какво иска да прави с живота си. Набележи си някакви цели, каквито и да било, и ги изпълни поне за да се чувстваш удовлетворена.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker