Относно излизанията? Помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Относно излизанията? Помощ!
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 3129 пъти
Здравейте... Малко се съмнявам, че точно тук бих намерила съвет, но вече ми писна така че се надявам някой да го прочете и да ми помогне.
На 15 съм сега ще съм 9 клас, проблема е с това че наще ми няма никакво доверие.

Сега лятната ваканция, се трябва да съм с майка когато ходим на плаж примерно, ако изляза в 12 най-късно 5 трябва да съм в къщи? Това нормално ли е ? Съвсем обикновено момиче съм, не като останали К****и от класа ми или повечето ми приятелки. Много хора са ми го казвали дори момчета, нито се гримирвам кой знае колко само спирала и това е, косата само я изправям и се обличам съвсем нормално не с отворени блузки, и прекалено къси полички. Ако не е от това от какво друго?!

Замисляла съм се... може би заради това което сестра ми направи и избяга от вкъщо за да е с едно момче. Преди това всичко беше идеално, може да е било защото съм била по-малка не зная, но дали това със сестра ми ги е накарало да мислят така. Ако баща ми ме види дори да говоря с момче,ще побеснее. До сега не съм имала гадже, колкото и момчета да ме харесват дори и аз да харесвам някой просто ги отблъсквам, защото знам че няма как да се получат нещата. Как да ги накарам да ми вярват поне малко?!

Не пуша, не пия. През учебната годината, никаде не излизам, абсолютно никаде само училище вкъщи и това е. Само събота ако изляза от 12 до 4. Неделя пак трябва да уча. Правя всичко по силите си, относно учението. Тази година завърших с 5.00 и пак не са доволни. Но ми беше първа годиина в ново училище, с нови учители,нови приятели. ДА може би компанията с коята се събрах не беше правилна,но тази година ще се постарая още повече. Дали ако имам идеалните оценки и баща ми види това.. би помогнало по малко ?!

Нямам приятели точно поради това,че излизам само за 3,4 часа. Говорела съм с мама тя ми вика говори с баща си. А с него това няма как да стане, вика ми 3 часа не са ли ти достатъчни, какво толкова правите?!
Моля ви помогнете ми, всеки коментар би ми помогнал. Мерси предварително и се извинявам ако някаде има грешки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 613957ffb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И моите родители бяха такива прекалено загрижени. Сега какво стана от мен, когато пораснах? Един саможив, антисоциален тип, който предпочита да стои вкъщи пред това, да излиза навън с приятели. Нито имам гадже, нито умея да общувам хора.

Бях отличник в училище и какво? Сега съм част от работническата класа. Ако се бях научил от малък да говоря с хора, да манипулирам, да управлявам, можеше и шеф да стана. Ама уви!

С две думи - родителите ти, също като моите, не знаят как се възпитават деца.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c81bf48bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Притесняват се, не че ти нямат доверие. А и да ходиш по заведенията не е най-важното в живота. Гледай да се учиш добре, та да имаш шанс за развитие пък на кафенетата майната им. Като станеш на 18, здравомислеща млада госпожица, вдъхваща им увереност и успокойствие оковите сами ще паднат. Слушай майка си и баща си, каквото и да правят го правят за твое добре, не за лошо както на теб ти се вижда сега

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f35ebf4e7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Трябва по един или друг начин да убедиш вашите (не с думи, а с действия), че могат да ти имат доверие. И нашите бяха така, но с времето се "отпуснаха", дано твоите да не са някъв фрапиращ случай А и едва сега започва животът за теб. Запиши се на някакви курсове - карате, танци, че дори и фитнес ... само да не си във вас, но не зарязвай учението, защото ще ти трябва ,)

>>> Тишански <<<

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5ec17dcf24
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1 е прав за съжаление. Аз имах по-голяма сестра, която дълго си беше задръстена и очакванията бяха и към мен такива. Животът ми се състоеше в учене. Майка не ме пускаше на никакъв спорт, за да не съм паднала. Не мога да плувам, да карам ски, каквото и да е било. Тайно от тях направих книжка, но с това повтаряне, че не може да мога аз да карам кола, не се качих на кола 10 г., сега сама се уча.
Каквото съм постигнала в живота си е благодарение на възпитанието, да НА ВЪЗПИТАНИЕТО, самочувствието и съветите, които ми даваха доста по-възрастните ми приятели. Бъдещият ми съпруг ще е с 25 г. по-възрастен от мен. Нашите се примириха. Просто излизаш на 18 - 19 от дома, но не си готов да взимаш решения и продължаваш със затворничеството. Обичам родителите си, но и до днес трябва да се боря с несигурността, която ми внушиха!
успех

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 67bc2a63ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И мислиш, че с успех в 8 клас 5, 00 ще са доволни? ! Няма как! Аз 8 клас го завърших с 6, 00. Но както и да е.
За излизането като се минат поне 2 години ще са по спокойни и ще излизаш повече. Но не губи и това доверие, което имат в теб досега, че ще стане много сложно.

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ec8624b5d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Може би хората ще те посъветват да слушаш родителите си, но те не са прави. Ти си на 15. Не можеш да чакаш до 18 за да имаш приятели или да имаш социален живот. Това нещо не се отлага. На 15 си достатъчно голяма да имаш приятели и си и достатъчно голяма да имаш гадже. Ако продължаваш така ще се превърнеш в социален инвалид. Говори с родителите ти, а ако не те разберат просто игнорирай мнението им. Повярвай ми, и те ще се чувстват зле ако всичко това ти се отрази. И дори и още да не го виждаш, то вече ти се отразява.


Passion

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5ec17dcf24
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Passion, напълно си прав(а)!!!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 3b432c97f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И с мен се държаха така, като бях на 15, накрая спрях да ги слушам, излизах си когато поискам, прибирах се пияна по нощите. Започнаха се непрестанни скандали, накрая избягах с приятеля си за един месец на морето. След като се прибрах отношението им се подобри, видяха че съм своенравна и сега не ми забраняват почти нищо..казвам ти го само като опит :)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b41a1d102f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Леле, нваправо не знам къде се намирам!!! Май всичките, които се изказахте сте недорасли тинейджърчета, които си мислят че светът им е в краката? !
От всичко което чета разбирам че обществото ни е пълен упадък. На 15 било нормално да се прибираш по нощите-пияна, да те лашкат вече и ми говорите, че това било социален живот...? Майко мила! Ще станела "социален инвалид"- глупости на търкалета. Не е нужо да стоиш до късно в задимени заведения, да прибираш след 10 за да създадеш социални контакти-
може и при други обстоятелства да се създадат! В края на краищата на 15 си все още. Трябва да се съобразиш с родителите си, защото те дърпат юздит. Когато пораснеш достатъчно, че вече да и независима и сама да носиш отговорност за себе си, тогава можеш да игнорираш тяхното мнение, но до тогава трябва да ги уважаваш и да се съобразяваш с техните изисквание относно вечерен час и т. н, дори да са малко деспотични. Повярвай ми не ти мислят злото а се страхуват за теб и гледат да те предпазят!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7d26cfb25d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9 . Първо в историята на момичето няма вечерен час , а следобеден час ,което е направо шокиращо . Втори никой не е казал , че е нормално на 15 да се прибираш пияна всички казаха , че на 15 е нормално да имаш приятели и приятел. И трето , родителите в случая не са прави .. не могат да третират 15 год. си дъщеря като 10 годишно лапе ! Мила проблема не е в теб ти си съвсем нормално момиче :) проблема е в родителите ти .. те са болни мозъци (надявам се да не съм те обидила но те не могат да възпитават като хората) Надявам се да не станеш социален инвалид , съдейки по написаното все още си нормална. :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ec8624b5d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 9,
Понеже видях че цитира мене, би ли ми отговорил къде посъветвах авторката да излиза посред нощ по барове и да я "лашкат" разни типове? Нямах в превит това, защото на 15 не и е нито мястото, нито времето да ходи по дискотеки и барове. Но не и е и мястото в къщи. Достатъчно голяма да е излиза с приятели, да си има гадже, ДА ИМА СОЦИАЛЕН ЖИВОТ.
И понеже ми направи една бърза характеристика каква съм, моля сподели ти на колко години си и защо си мислиш, че имаш по голям ЖИТЕЙСКИ опит. ;)
Ей такива родители с уж "висок морал" и амбиции за възпитаване провалят живота на децата си. Разбира се момичето може и да се провали, но все пак на 15 е достатъчно голяма да избере начина си на живот. Ако е умна, няма да е по барове да я "лашкат". :)

Passion

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 3cc22fb5a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке коментиращите май са взели да се карат но аз искам да ти дам по подробен съвет.
Събираш родителите си заедно на заведение да не могат да крещят, казваш им предварително, че искаш да говориш с тях и отказваш да говориш в къщи по въпроса, дори не споменаваш темата на разговора. Желателно е заведението да е по далече от вас да не се чувстват комфортно да повишават тон.

Питай ги какъв е проблема какво ги притеснява говори им, че не си вече толкова малка и глупава да не можеш да носиш отговорност за повечето от действията си и ако ги е страх да не правиш секс им кажи, че то секс ако искаш и в 12 на обед може да правиш и по този начин не те предпазват от секса.

Ако говориш уверено и без недомлъвки без срам и страх ще имаш успех.
Успехът в училище няма никъква връзка с това, не може всички да завършат с 6,00 защо ги има другите оценки ако никой не ги получава. Да всички родители искат тяхното дете да е отличникът но да се замислят те ли са били отличниците в техните класове и крушата не пада далеч от дървото, много рядко дете на чистачка и монтьор завършва висше с отличие. Обещай им старание, обещай им, че ще си отговорна и глупости нама да правиш, кажи им вече си голяма и не пропилявай шанса си позволят ли вечерен час спазвай трябва да извоюваш доверието.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b41a1d102f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От №9
Passion на 15 съвсем не е нормално, поне не е правилно да си има "приятел"!!! Това че повечето момичета на 15 вече са имали поне по двама партньора зад гърба си, съвсем не им прави чест. За всяко нещо си има време и ранните връзки не водят до нищо добро.

Сега ако ти си от този тип хора или си бил/а, тогава разбирам те защо подкрепяш тези неща. На 15 си си още дете, макар и замомена девойка умствено съвсем не си дорасъл и много лесно се подвеждаш по нечий акъл, за да си в тон с компанията!

Аз мисля, че родителите на момичето имат някаква по-сериозна причина да я държат толова изкъсо. Тя сама сподели, че сестра и правила опит за бягство...

За това мило момиче имай търпение, нещата ще се нормализират. Опитай се да се сприятелиш с вашите вместо само да мрънкаш, че не те пускат до по-късно да излизаш.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ed75e81589
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   #13 Не че не нещо, но времето на комунизЪмЪт отдавна отмина (не го казвам с лошо чувство, просто намеквам, че възгледите ти са прекалено "овехтели"). Извинявай, но какво търпение искаш да има? Та тя е на петнадесет. 15 за бога! (XV) На 40 годишна възраст ли вече да тръгне да се оплаква, а дотогава да развива приятелството си с родителите? По - скоро гледам си на принципа "Ти мисли за родителите си, а не изисквай обратното".

Аз лично съм доло-горе съгласен със примерната ситуация, която е описал #12. Говори със тях, бъди непреклонна. Дай им да разберат, че по този начин те не ти помагат... а нали уж това е целта им. Сега, не казвам да не се съобразяваш въобще с тях, но ги накарай да разберат позицията ти, и ако е възможно, да направите някакъв компромисен вариант (който да устройва и теб, и тях).

Сега, има и друг вариант, но там вече са други нещата... и най - вече, ако прекалено много зависиш от родителите си, не е най - препоръчителен. Моите мама и папа също бяха прекалено строги, но аз не се съобразявах с тях.

Естествено, случвало се е да правя и компромиси, но като цяло, никога не съм бил толкова зависим от тях. Накрая те вече се предадоха, и престанаха да бъдат "тираничните родители". Та нито съм се пропил, нито съм се пропушил, нито имам купчина незаконни деца (макар че от скоро време започнах наистина да се замислям за "наследник/наследница"), завърших 12 клас със 5.70, и съм в перфектни отношения с нашите (които се "осмеляват" да ми дадат единствено съвет, но никога и да ми се налагат)
Netherrealm

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b41a1d102f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   14 от 13
Абе не, че нещо, но защо разсъжденията ми да са комунистически...? Защото мисля, че на 15 е рано за гаджета и за секс ли? Само да ти кажа, че съм на 25, не на 50 години. На 15 ходех с токчета, изрусявах си косата, можех да се прибирам и в 10 часа ако пожелая, но любовта ми е била само в главата, не и между краката!!! А като си спомням моите съученички какви ги вършеха, направо тръпки ме побиват, и дори тогава разбирах, че не е редно това да се случва на тази крехка възраст.
Извинявай много, но и на мен едното ми дете да бяга от вкъщи с гадже и да ми къса нервите от притеснение, тогава сигурно и аз ще стана деспотична към другото си дете! Първо пораснете, после родете по едно дете и тогава си изказвайте "демократичното" мнение!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b650a8c5dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Здравей,
Мисля, че родителите ти по - скоро се притесняват за теб отколкото ти нямат доверие. Просто в днешно време такъв е животът - страшен! Но това в никакъв случай не означава, че трябва да те ограничават от всичко(както ми се струва, че правят) защото след това ще се отпуснеш изведнъж и не се знае какво ще се случи!

Моят съвет е да им противоречиш и да държиж на мнението си, накарай ги да разберат, че дори и да не си толкова порастнала, не си и малкото момиче, по което трябва да тичат постоянно! :-)))
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker