Моите задължения? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Моите задължения?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 841 пъти
Здравейте, момиче на 14г. съм. Уча в най-елитната гимназия във Варна. Сутрин съм на училище и след училище уча още около час-два. Родителите ми смятат, че трябва да си изпълнявам задълженията, което го разбирам, но проблемът е там, че са перфекционисти и никога не са доволни от това, което ще направя. Задълженията са ми следните: да чистя вкъщи, да пазарувам за вкъщи. До тук добре. Но имам сестра на 5 години, която мога смело да кажа, че гледам изцяло. Взимам я от градина, водя я да играе по площадките за час-два, водя я и я взимам от тренировки, подреждам и стаята, когато никога не е подредена, къпя я, вкъщи аз съм човекът, който се занимава с нея, аз и чета приказки, аз я слагам да спи. Родителите ми са на работа до 17:30. Да отбележа, че разполагат с доста големи възможности. Излизаме по ресторанти 4-5 пъти в седмицата и аз съм човекът, който трябва да търчи след сестра си. Честно казано обичам да се занимавам с нея, но проблемът е там, че родителите ми смятат, че аз не правя нищо. Че съм не благодарна, за това, което получавам. Аз всъщност получавам подслон, плащане на сметки и храна. Когато излизам пари не ми се дават, когато си купувам нещо, например дрехи, ученически пособия и тн. също. Имам здравословен проблем, за който трябва да ходя на рехабилитация и на плуване, но те отказвам да ми го платят, понеже съм получавала прекалено много и съм била разглезена. Прави ми се проблем, когато чета книга, защо съм четяла, а не съм се усъвършенствала и развивала в някоя определена сфера. Бих се радвала да чуя вашата гледна точка Моето мнение е такова, че наистина трябва да помагам, но не да се грижа изцяло за сестра ми, която е дете на родителите ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4c6ae95230
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напълно си права. Предлагам ти като решение и ти да се запишеш на разни курсове за усъвършенстване, за да не им изглеждаш като безработна, разглезена пикла, която чете книжки. За рехабилитацията потърси съдействие от ЛЛ, някоя баба, близък възрастен, който да им обясни, че това е важно за теб. Ако няма такъв, ти настоявай за рехабилитацията.
Запиши се и на вечерни курсове и тренировки, не ходи всяка вечер на ресторант, за да не те ангажират да търчиш след сестра си, а да имаш дейности, които да са ти от полза.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6a033ff561
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съветът ми е да поговориш с родителите си и да им обясниш, че сестра ти ти отнема доста време. Иначе мисля, че не е правилно да не ти плащат плуването и т. н. Все пак още си на 14 години и няма как да си изкарваш пари сама (освен евентуално стипендия). Даже се чудя как намираш пари да си купиш някои неща. Относно развиването в някоя сфера... имаш ли любим предмет? Започни да се интересуваш повече от него и може би родителите ще са по-доволни.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4bb0831fd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   В тази история не виждам нищо реално, направо е абсолютен бълвоч. На 14 ходиш в елитна гимназия, пазаруваш за вкъщи и се грижиш за сестра си. Вземаш я от градината, водиш я да играе по площадките за 1, 2 часа, водиш я и я вземаш от тренировки, дори я къпиш. И за всичко това не ти плащат нищо. Сама си купуваш дрехи и ученически пособия. Нито ти плащат за рехабилитация и плуване. Получаваш само подслон храна и плащане на сметки. Какви сметки ти плащат нали казваш, че за ученически пособия и дрехи пари не ти дават. Откъде пък намираш толкова много време да вършиш всичко това което си описала. Ти въобще спиш ли. Личи си че си фантазираш, но логиката нещо ти куца за да опишеш всичко това логично. Много объркана история, както казах и по-горе това е абсолютен бълвоч на една объркана фантазьорка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f4301d144f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най- добре поговори с тях за това че само ти се грижиш за сестра ти, а за здравословният проблем, който изисква да ходих на рехабилитация и плуване, помоли някой близък или роднина да поговори с тях, тъй като според мен това е сериозно

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f4301d144f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Най- добре поговори с тях а това, че само ти гледаш сестра ти, която е на 5 години, а за здравословния проблем кажи на някой роднина да поговори с тях, тъй като е сериозно, поне аз така мисля

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8019443d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Според мен трябва да учиш сестричката да ти помага с подреждането на играчките- като подреди 3-4-5 пъти с теб ще обмисля колко точно ще ги разхвърля.
Може да и даваш мотивация да ти помага - например някакви гривнички, ластички, цветни химикалчета( не са скъпи предмети, но може да им се зарадва и ще ти спести ядове) Понякога и да принтираш някаква рисунка и да я подариш, за да си я оцвети също е мотивация. Може да се научиш да правиш оригами и като е послушна да и показваш как се правят. Бъди изобретателна.

Малко е трудно да си детегледачка на твоята възраст, работила съм с деца и знам как е. Аз често им казвах, че за да започнем със следващата игра трябва да подредим предметите от предишната игра обратно. На работата под ръка винаги имах я чаени бисквити (като тези от кафе) в определени дни имах керамични фигурки и тениски за оцветяване. Много ми помагаха тези неща. Децата също ми се радваха, защото получаваха по нещичко .

Сигурна съм, че не е лесно.. 2-3 годинки и ще порасне и няма да ти се налага да си постоянно с нея, ще е по-самостоятелна.
Недей да се оплакваш на родителите си. Те също имат задължения. Да работиш, да чистиш, винаги да има чисти дрехи и храна за вас вкъщи също е отговорност.
Ако искаш повече джобни- кажи им какво са ти разходите, обоснови защо ти трябват. Например" Мамо/тати ще ходя ... Искам да си купя .. може ли пари за това? " И започни с малки суми. Левче-две.
Ако по принцип нямат навик да ти дават и 5 лева- ако им искаш 20 ще ти откажат. Но ако им искаш за малки неща често- много е вероятно да получиш пак същата сума, просто ще им се вижда по-разумно. Успех.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9312c64ced
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Запиши се на курсове да се усъвършенстваш и спри да си детегледачка на сестра си. Или кажи на родителите си, че ще работиш почасово, за да изкараш пари за рехабилитация. И си намери почасова работа-платена. Категорично не се занимавай със сестра си. Ти на практика си безплатна детегледачка. Щом родителите ти имат възможности да наемат жена, която да я гледа. Ти се интересувай от себе си

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker