На 16 съм, а вече искам да се махна от България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

На 16 съм, а вече искам да се махна от България
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1285 пъти
Здравейте, както сте разбрали от заглавието аз съм момче на 16, живеещо в столицата. Не знам, от къде дори да започна... дойдох тук да излея чувствата,които няма с кой да споделя. Имам чувството, че мястото ми не е тук нито се чувствам добре тук, нито виждам бъдещето си тук. Питате се защо? Пътувал съм из цяла Европа, всичките ми роднини са пръснати из континента, само аз родителите ми сме тук... не мога да разбера нещо грешно ли има с мен или просто средата в България е токсична, хората са токсични( не всички разбира се, но 9/10 са), не се вписвам с връстниците си, имам сташно много ,,познати" и приятели, които се броят на пръстите на едната ми ръка. Сега ще ви опиша картината на пълната деградация на моите връстници и на следващите набори- простотията вълнее на всякъде, 24/7 цигански ритми и гюбеци, амфети от 13 годишни, са една малка част от действителността тук,тъжната действителност, не знам какво да правя, сякаш средата тук е създадена в полза на боклуците и утрепките, а способните и умните са прогонвани, в момента се треса от много чувства. Та така стигнах до този момент, в който обмислям как да замина, дали ще е като обменен ученик в друга държава или нещо такова не знам още. Няма нужда да ми натяквате, че Чужбина не е идеална, знам, видял съм го с очите си, живял за по няколко месеца в държави като Германия и Швеция и за съжаление душевно ги чувствам доста по-близки от родината си. Самата мисъл, че чувствам чужди държави за по-близки от собствената си ме натъжава изключително много. Знам,че чужбина не е цвете за мирисане, но като тегля чертата изглежда,че е по-добре да продължа живота си там. Знам, че страната ми е в ужасно състояние, и че ако замина спомагам за нейното сриване и унищожаване, вместо да остната... Надявам се да сте разбрали нещо от несвързаните ми мисли

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: d6bdff2731
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А коя ти хареса повече - Швеция или Германия?

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 03f9df62fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Завършваш си средното образование тук в България и след това можеш да се насочиш към някоя от желаните от теб страни.

Усъвършенствай английския и немския език, ако си се насочил към Германия. В Германия има университети където обученията се провеждат на английски език.

Специално за Германия има големи възможности за работа, обучение и равитие. Имам приятели, които са учили и сега работят в Германия и са доволни.

Желая ти успех и не губи надежда!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4b6b18d87f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 1, и ти ли искаш да емигрираш?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: cdf5d6ee6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Решението е изцяло твое, дано не съжаляваш в бъдеще.
Сега да разгледаме какво си ни написал и дано осъзнаеш, че объркването е в теб самия и си предубеден. А предубедеността води до нереална преценка.
Веднага след твърдението, че не можеш да разбереш нещо грешно ли има с теб или просто средата в България е токсична, отсичаш че 9/10 хората са токсични. Задаваш въпрос с вече избрано мнение по него, това говори за несигурност в самия себе си, нямаш вяра в себе си, затова задаваш въпрос с готов отговор. После обвиняваш другите деца за собственото си невписване, те били такива и онакива, затова не си се вписвал в обществото си, не осъзнаваш, че това ти качество да не се вписваш в общество ще го носиш със себе си където и по света да идеш, заедно с възприетия манталитет да обвиняваш другите за собствените си несгоди.
Колкото до душевното чувство за принадлежност към родина, то се възпитава. Всеки човек се ражда без принадлежност към държава или етнос в ума и чувствата си, тази принадлежност посяват родители и близки, ако казваш на едно дете от бебе че е циганче колкото и бяло или негърче да е то, то ще се приобщи към циганското общество. При теб някой от възрастните е пропуснал /нарочно/ да те възпита като българче или е допуснал да те убедят, че е по добре да си германче, вероятно е същия, от който си възприел манталитета да обвиняваш другите хора за собствените си пропуски, това е проява на неговата завист към "по хубавия" живот на близките ви в Европа.
Станата ти въобще не е в ужасно състояние, тя е доста добре в много аспекти, дори ако се опиташ да я сравниш с по по най държавата на света, а сред всички държави в света е доста над средното ниво.
Ще питаш ама как имаме по добри аспекти от най-готината държава. Вероятно имаме по славна история с която да се гордеем, имаме по хубава природа- нямам предвид само красота, а и близостта между зимни и летни курорти. Можеш да живееш в Бургас лятото да плуваш в море, а зимата първата ски писта ти е на 100км "даули" сливенско. Със сигурност имаме по богато разнообразие на растения за площтта си, пред нас по видове ни надпреварва само Русия. Със сигурност имаме по малко на брой отровни или опасни за човешкото здраве растения и животни. Продължителен досег с нашата природа е малко вероятно да те доведе до болница. Наказанията ни са доста по снижени, по лесно плащаме глобата за неправилно паркиране, ако щеш.
В Европа ще си по добре, само ако останеш много ниско квалифициран, там чистачите по лесно оцеляват със заплатите си от нашите чистачки. Ако обаче си образован, умен и креативен тук имаш по големи шансове за успех, ще бъдеш успешен навсякъде по света, дори в Гамбия умния си е умен и успява.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9f0ab4850a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз много се радвам че живея в България, радвай се и ти. Тук е мястото на чалгата и кючеците, тук е мястото на фукните и гъзарията. Била съм в Германия и е много зле. Не само защото хората мислят много различно, Ами заради това че има страшно много чужденци. Не говоря за европейци, а за араби. Не дискриминирам различните нации, но с арабите винаги едно наум. Германия не означава само германци, защото всеки четвърти не е германец, или няма немски родители. Помисли си добре и дано не съжаляваш за решението си.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: ca897b93bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   От автора - Пропуснах да отбележа че не съм напълно българин. Баща ми е швед, майка ми българка, от малък са ме възпитавали в уважение към двете страни, зная двата езика, никой не ме убеждавал, че е по-добре да си германче,шведче или каквото и да е, напротив, родителите ми винаги са ми показвали хубавото и от двете култури , прекарвал съм цели лета при бг баба си и дядо си, възпитаван и учен на бг ценности. Бил съм в двете страни и така се случи, че в чужбина съм намерил по-приятна за мен среда и хора. Сигурен съм, че в Блгария има останали прекрасни, умни и талантливи хора, които все още не съм намерил Номер 4 мерси все пак за отговора ти има нещо, с които мога да се съглася и други, с които не. Ти казваш, че съм си сам виновен,че не се вписвам, ами да много си прав всъщност. Ако това да не се вписвам означава, когато ме викнат приятелчетата на наргиле или 33 в студентски да им откажа да, то определено,не се вписвам. От друга страна да, аз съм виновен, че не съм намерил подходящи хора тук,но пък от моя опит в чужбина намерих такива изключително по- лесно!? Едно от нещата, които направо ме побъркват в България и ме отвращават, че когато кажа на някои мой познат за своите амбициозни планове и как искам да се развивам и да направя нещо повече с живота си(и под това нямам предвид някакви сюрреалстични планове като да кацна на юпитер пред 2032г.) и реакциите на всички са или жестоки подигравки или съмнения съпроводени с репликата ,,слез на земята". Не знам как така стана, че изведнъж, като бях в чужбина броят на същите тези хора драстчно намаля:) Второ, да природата е ункална без съмнение, не виждам как това би помогнало на развитието ми като личност обаче? Но както ти каза и както аз съм казал, не всички са боклуци и все още има интелигенти хора, които си струва да познаваш в България.
Изводът от всичко това за мен е, че все още бих отишъл да се развивам в чужбина, но с едно на ум, че мога и да се върна след време в родината си( да въпреки, че не съм ,,100% българин " считам България за моя родина, над Швеция) и да създам нещо тук:)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: de73063c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мисля, че добре си се насочил. В училище и аз не се чувствах добре, така и не можах да стана част от компанията, защото, за да си готин трябваше да се подиграваш с някой друг. Да пиеш, постоянно да говориш за секс и да пушиш марихуана. От толкова грешни модели на мислене, говорене и отношение започнах и аз да се питам нормален ли съм и какво не ми е наред. Да се опиташ да завържеш нормален разговор с някой без да го иронизираш и да се чувстваш повече от него не беше ОК, но да парадираш с това колко пари, жени и т.н. имаш, беше.

След като завърших започнах да чета повече литература, която ми харесва и ме вдъхновява, в университета и на работа се запознах с хора, които все пак се държаха нормално и можеше да се усети себеуважение и уважение към другите хора. Но няма какво да се лъжем - много възрастни, уж зрели хора се държаха, държат се и ще се държат като тези от училище, но все от някъде трябва да се тръгне все пак. Въпреки че тук-там има искрица надежда мога да заключа, че културата на масата българи е 0 /огромна част дори не могат да пишат грамотно/, но пък самочувствието на същите е 100. Отново ще кажа, че добре си се насочил.
М 22

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4f086bc202
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Добре, спокойно, всичко е наред. Живеем в свободни времена, ти си човек и си равен на останалите, можеш да направиш каквото пожелаеш.
Завърши гимназия и заминавай, щом това е нещото, което ще те накара да се почувстваш по-добре и на място.
Единствено искам да ти кажа, че навсякъде ще имаш повече познати, отколкото приятели. Така стоят нещата, не е заради местожителството. А през следващите 3-4 години, докато завършиш, се опитай да промениш средата си. Наистина има страшно много млади хора като теб, чиито интереси не включват умението да клатиш дупе. Казвам ти го не за да те убеждавам, а защото и аз мислих точно като теб за упадъка и деградацията сред младите, докато не осъзнах, че не съм се обградила с мой тип хора.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 424da5a55c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   На 17 съм. Следващата година завършвам. И аз сега взех решението да се махам от България. Започвам да уча немски сериозно. Тука живота може и да е по-забавен, но не смятам че имам бъдеще.
В България царува простащината и тарикатлъка. Сега ще ме разкритикувате, но съм на мнение, че България не заслужава в нея да живеят достойни и съвестни хора.
Също така имам и един въпрос към патриотите:
До кога ще продължаваме да се сравняваме с Африка?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 94c62cdda9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Правилно си се ориентирал. Но част от проблема е в София - там е концентрирано със самонадеяни пишлемета и останалите като няма как да се изявят стигат до наркотици. Заминавай за Швеция щом можеш.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 0a1b4e8247
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Мисля, че се обърках с горния коментар, би следвало да е тук - http://spodeli.net/3/story-151545.html

Ако не, здраве да е :D

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 49320fceeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Брат бегай бързо, отначало ще ти е трудно но за 2-3 години ще дръпнеш и развиеш толкова колкото може и никога тук в Булгаристан.
По добре чистач в германия от колкото инженер в Булгаристан.
А така като те гледам ти няма да си чистач щото вече знаеш езика на родната страна на баща ти махаи се от тук ако може отиди при роднини в Швеция които да ти ти помогнат като за начало.
Не е казано че веднага след 18 трябва да учиш висше може да поработиш 1-2 години да си стъпиш на краката , казвам го и ще го казвам винаги на всеки един млад човек а и не само махайте се от тука нека останат само некомпетентни пияници , старци , цигани и наи обикновенни боклуци да няма кой да им работи на псевно бизнесменчетата тогава само ще се оправи живота в тази пародия на държава наречена Булгаристан.

И несе подлъгвай от хора който ще ти казват ама то не ама то това ама то природата ни е много хубава ама то планина и море еми ходи на нащо море пии минерална вода от 11 лева 500мл със заплата от 800 лева при висше и магистратура докато шефчето ти кара S класа 2020 жена му GLE 2020 а синчето дето цел ден пуши коз и вечерта шмърка афкетки в 33 kara CLS 63.
Запомни ще става много по лошо тук занапред в момента всички се прават на луди и намалят заплати и увеличават часовете за работа като се извиняват с корона вируса.А реално правят в пъти повече печалба на гърба на работника.
Ти си млад имаш време бих ти казал усъвършенствай езика си тия 2 години искараи сертификати(много помагат независимо в коя държава утидеш ще се гледа много по добре на теб) ако трябва несе занимавай с излишни предмети за теб.
Примерно ако искаш да си Лекар ,кво те ебе физиката и историята примерно.
Ако искаш да си Математик кво те ебе български език и литература.
Фокусираи се над себе си но мамкаму ако можеш махни се от тази пропаднала държава дето за най-мизерната работа в държавно учреждение(430 лв чисти пари) едва ли не трябва да те уреди министър.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: abc87ca6ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Замини да учиш в чужбина. Има много български ученици, които учат там. Ще си на общежитие, ако ти хареса ще продължиш и висше. Не е толкова трудно да заминеш, дори ако си непълнолетен. Няма да си първия, нито последния ученик, който учи в чужбина.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker