Не искам да работя и да нямам време за нищо,нито пари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не искам да работя и да нямам време за нищо,нито пари
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 2150 пъти
Ако искате ме критикувайте, нямам проблем с приемането на критика, искам да изразя моето мнение, което е различно от това на повечето хора. Аз съм на 18 години, досега винаги съм живяла в лукс, баща ми изкарва много пари и винаги сме имали всичко. Но няма цял живот те да ме издържат. Но осъзнавам, че е глупаво да ходя на някаква работа, да си губя времето и да съм нещастна, да работя цял месец за пари, които ще похарча за 1 ден като си купя тениска. Какъв е смисълът в това? Предпочитам дори да нямам пари, но да имам време и да не правя неща против волята ми. Никоя професия не ми харесва, не мога да бъда работник, не съм квалифицирана и нямам желанието. Нищо не ми е интересно. Предпочитам бизнес, но ще бъде след години, заради вирусът. При бизнесът поне нямаш таван на дохода и работиш няколко години и след това имаш свободно време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: bc0d3d1dae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аман от татини глезли, които си мислят, че светът е техен.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a80828fb48
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Искам да ти кажа, че този начин на мислене ще доведе до депресия. Говоря за идеята, да направиш нещо а псоле да си поичиваш.
Вариантие са три:
- Поболяваш се, защото никгоа не достигаш този момент.
- Намаляш изикванията си, намирайки някакъв компромисен варинат с по-малко работа или по-малко неща, които иска да имаш. Товага остава едно чвуство на незадоволенсот.
- Получаваш всичко което си искала, започваш да "си живееш живота" и след 3 до 6 месеца осъзнаваш, че не си щастлива и всичко, кеото са ти казали някога е било лъжа.

Моят съвет - намери неща, котио обичаш да правиш. Не го ли направиш, ще ти е мног, ама много тежко, дори и животът ти да е сравнително лесен и лек.
Ако имаш към какво да се стремиш, ще превъзмогнеш тежка работа, неблагодарни деца, лоши роднини и приятели, проблеми с политиката и прочие.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 86010c49db
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Това все едно съм го писал аз, когато бях на 18. Е, резултатът беше 15 г. депресия, от която се измъкнах едва на скоро много много трудно и която ми коства развод и дете, растящо без баща. Точно както го е описал номер 2. Промени си мисленето от сега, защото не те чака нищо хубаво с него.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 75d24302bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Ако съм на твое място ставам инфлуенсър и ще си работя и изкарвам много, много пари. Аман от работници и наемници. Живееш в лукс и това е само чудесен фундамент за този бизнес.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 34a57f25bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Смешна работа, няма какво да ти кажа освен, че ако не си промениш мисленето в най-скоро време ... ще имаш изключително неприятен сблъсък със живота и реалността!

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0ab802738c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Ако мислиш, че да управляваш бизнес е по-лесно, явно си доста наивна.
В доста случаи е много по-лесно да си обикновен работник, отколкото да отговаряш за хора и да се занимаваш с 1000 неща едновременно.
Един мой бивш шеф имаше 3-4 бизнеса.
Ставаше 4-5 часа сутринта, прибираше се в 10-11 часа вечерта.
Непрекъснато търчене напред-назад, нерви, пари, машини, транспорт, непредвидени разходи и какво ли още не. Накрая като теглеше чертата, като изплащаше всички сметки и заплати, взимаше с едни 200-300лв. повече от нас-работниците, които работихме по 8 часа.
Този мой шеф не беше мутра, не беше връзкар или партиен член, и заради това държавата и конкуренцията го спъваха почти всекидневно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3e39fa5aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Ами карай така, пък ако се и пропиеш или наркотизираш, ще повториш живота на хиляди богатски щерки по света.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 914128e9dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Добре де, ти можеш именно част свободно си време да посветил на хобита от които и да печелиш. Да превърнеш ходюбито си в работа/бизнес. Аз това правя. Не харесвам работа в екип, не харесвам някой да ми казва какво да правя и кога, да ми поставят срокове и ултиматуми. Не признавам никого за "авторитет" може някой да спечели уважението ми или не, но над или под мен никой не е.
Креативна личност съм, работя си фантазиите.
Предлага ми много добре платена работа в Германия по едно от моите хобита. От изключително малкото дизайнери съм в света в тази област, но лесно се крадат дизайните по принцип. Някой който е спец в производството а същото е достатъчно да види модела и може да го отработи. Но работата беше с уловия- да съм там, да работя в офис и работно помещение само за мен, но ТАМ, да не излизат дизайните ми от сградата, патента изцяло собственост на фирмата. На всичкото отгоре предварително да ми подадат насока в която да са дизайните ми. И категорично отказах. Моята си глава и фантазиите в нея не работят под нечие ръководство и насоки. Шеф да ми контролира мислите и фантазиите хахххахахха абсурд!
И си работя свободна от ангажименти към други. Когато, както и каквото си поискам аз.
Единствено където живея в момента (Испания) един път в седмицата имам работа при шеф, но той е толкова наясно с подобна дейност че, е по- скоро като приятел. Знае че, единственият начин да си ефективна и полезна за него е да ме остави в "мои си води"
Та нещо такова си задействан и ти. Ще си полезна на себе си и други без да влизаш в колелото на подчинени- шефове, без работно време и срокове, да правиш което ти харесва и с желание.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0656904eba
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Животът е гаден, моето момиче... Баща ти ти е направил "мечешка услуга", като ти е поднасял всичко на тепсия...

Сега те чакат много трудни години, за да се приспособиш към истинския живот. Да, в тинята си, започваш от нулата, и единственото измъкване от там е ум, ерудиция, натрупани знания, умения, квалификация, спечелване на уважението на околните/колегите/ръководството, превръщането ти за 10-15 години на самата тебе в специалист и ръководител.

Никой не го интересува какво искаш и какво не искаш. В живота си има логика - усилие, действие, принос, срещу които получаваш признание, пари, относителна свобода на волята. Едно време имаше една поговорка: "Който не работи - не трябва да яде!", и както и да са се променили нещата от тогава, тя продължава да бъде в сила, и винаги ще бъде.

Не ме карай да те връщам във времето само 100-120 години назад, когато ако не посееш, не оплевиш, поливаш, пожънеш, овършееш, смелиш, замесиш и опечеш - няма да има и какво да ядеш. И няма "Не искам" и "Това ми се струва безсмислено!". Струва ти се, ама те чака смърт... гладна смърт!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f4bdc1038d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 8,какво работиш?

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ff757defdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Здравей,
моето скромно мнение е, че трябва да намериш нещо, което ти доставя удоволствие и започнеш да го развиваш като умение. Желанието да започнеш работа след това ще си дойде естествено и няма да е нискоквалифицирана работа, за която ще ти плащат малко пари и ще се чувстваш сякаш си губиш времето докато работиш. Сега ти е времето да експериментираш, защото си млада, енергията ти е на макс, и имаш свободно време, което може да го използваш да си намериш своето нещо. Но трябва доста проба/грешка и ясна визия за това какъв живот искаш да живееш.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 644a843f29
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Пари е преди работа само в тълковния речник, защото "П"е преди "Р" в азбуката!!!!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: adf5dba419
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Ужас. Много си мързелива и разглезена. Няма да ги похарчиш за един ден парите. Ще си ги събираш. Ще ти остават за обичайните разходи и нещо допълнително. Когато работиш, ежедневието ти минава по-бързо. Не мислиш само къде и за какво да харчиш, а и си ангажирана. Затова ти остават пари. С тоя начин на мислене животът ще ти е безсмислен. Трябва нещи да изградиш със собствени усилия.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ef93a76871
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Има една приказка : "Кучето скача според тоягата. ".
Та значи, ще се научиш да живееш според бюджета, който сама можеш да си осигуриш, било то чрез работа, чрез собствен бизнес или като продаваш... тялото си.
Другият подход е да си намериш и оплетеш мъж, който да замести татенцето във финансово отношение. Тези мъже обаче обикновено не са глупави, и винаги можеш да изхвръкнеш от подобно гнезденце, ако не внимаваш страшно много в картинката. А с твоите разбирания за живота, честно казано не виждам как ще стане това.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c249b16f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Леле колко сериали си изглеждала!
Да е жив и здрав баща ти, че с такова мислене си му фалирала бизнеса точно за няколко месеца. Ти защо мислиш му се казва бизнесмен, идва от бизи (зает на английски), т. е. човек, който е по-зает и работи повече от останалите. Ако работниците работят по 8 часа, баща ти работи по 10, щом дори това не си с хванала на 18... Нищо, нищо, ще научиш нещата... По трудния начин!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9a88e0f158
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Баща ти лекар или програмист е?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker