Защо мразите джаз и класическа музика? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо мразите джаз и класическа музика?
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1325 пъти
Здравейте!

Бих искал да ви попитам каква е причината някои от вас да мразят джаза и класическата музика. Аз не ги харесвам поради лични причини и поради това, че слушателите на този тип муика са доста несигурни в себе си и се опитват да са възможно, най-много различни от другите, за да се чувстват специални, елитни и по-образовани. Поне в повечето случаи. Това твърдение все пак е от мой личен опит. По мое мнение, въпреки че класическата музика се е запазила добре, джазът според мен е мъртва музика. Нека да ви бъде ясно, че не съм типичен тийнейджър, който слуша производствена музика направена корпорациите пълни с неталантливи измамници като Ариана Гранде, Били Айлиш, Тейлър Суифт, всяка модерна поп група, чиито писни са едни и същи и всеки модерен рапър, който си мрънка под носа. Аз обичам ексерименталната музика, която смесва жанровете. Любими мои групи, които подаржават на това са Gorillaz и Death Grips. Само да не си мислите, че и аз съм като моето описание за хората, които слушат класика и джаз, ха-ха.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4456f335ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз слушам доста джаз. Все още се свири много джаз, прави се нов джаз, както и се свирят джаз стандарти на по сто и повече години. От джаз до джаз има огромна разлика. Едно е суинг джаз, на който можеш да танцуваш с лекота и дори те кара да го правиш. Друго е бибоп дето не става за танцуване, а за слушане изисква специфична настройка. Според мен като чуят 'джаз' повечето хора си представят бибоп или някакъв фюжън, които не са много приятни за масата хора и затова г отбягват. Но примерно са съвсем с удоволствие ще слушат Caravan Palace - електро суинг.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 30d5efc3be
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   "Само да не си мислите, че и аз съм като моето описание за хората, които слушат класика и джаз, ха-ха."

Ем ти ни го показа...

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: cf56a2be8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Никой няма да слуша нещо, само за да "изглежда" еди-как-си... По-скоро някой може да слуша това, което е "на мода" по тази причина.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0fabf110aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Е, аз пък обичам джаз музиката, и не се имам за парвеню, сноб, елит, буржоа или каквото и да е било.
Просто много ми харесва тази музика, и не ме интересува кой какво мисли за мен.
Освен джаз, слушам и изброените от теб групи, както и много други.
Закърмен съм с AC/DC, Пърпълите, Металика, Роксет, по-късно Рамщайн и много други.
С братовчед ми по едно време се завъртяхме на 180 градуса и започнахме да слушаме Тупак, ДМХ, Биги, а по едно време и разни електонни- техно вълни ДЖ Алигатор, Тиесто и тн.
Завършил съм художествена гимназия, там пък повечето учители можеха да свирят на китара и бяха стари рокаджии, и айде пак вълна на рок, че по едно време и на пънк.
Обикнах джаза най-много през студентските години.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 67aa7ca08b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Едно време като бях малък в началото на 90-те, с майка ми ходехме при баба с влак и в 5 сутринта, докато чакахме влака, от тонколонките тихичко се чуваше джаз из цялата гара в тихата нощ, докато съм в полусънно и спонтанно медитативно състояние. Тази сюрреалистична картина така се е запечатала в съзнанието ми, че до ден днешен като чуя джаз, ми навява спомени за детството и сюрреализма и автоматично изпадам в някакво медитативно и спокойно състояние. Усещане за у дома и уют.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7e82df43e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Какво значи мразя. Научи се да боравишс думите. Един харесва едно, друг друго. Затова има различни стилови музика.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 56c4d8ba2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Аз мразя джаз и сега ще ти кажа защо. Защото звуците, които издава саксофонът ме дразнят. Вече мразя и Gorillaz и Death Grips, заради това, че ти ги слушаш.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 696e906c7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   По Радио Варна има специализирани вечерни предавания точно за такава музика, понякога ги слушам-"Джаз енциклопедия", "Програма класика", както и "Фестивалите", по Програма "Хоризонт" са "Алегро виваче", "Каста дива", "Джаз преди полунощ" и "Зона за рок и джаз"! Защото на фона на това, което всички слушат, на човек просто му се иска да избяга от него, в което не виждам нищо нередно! Предпочитам нещо различно и интересно, а не това, което ни се натрапва отвсякъде! Затова е създадено БНР-има избор за всеки! Естествено по БНР няма да пуснат доктор Дре, Ар Кели или пък Криско, 100 Кила или пък Ванко 1! В българския "Топ 20" не фигурират техни песни, но на Графа и на Стефан Вълдобрев-да!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a98bfb8758
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Истината е, че класическата и джаз музиката са комплексни и по-трудни за асимилиране от мозъка. Не е като поп музиката или чалката, които са построени само върху 3-4 акорда, които се повтавят през цялата песен.

Масата от хора търсят (на подсъзнателно ниво) нещо просто и лесно за асимилиране, което се набива в главата и си го тананикаш по цял ден.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1e4b57899f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Обичам джаз тип "Peter White" също класическа музика и рок.
А ти просто нямаш усет, музиката е "хубава" или "лоша" в зависимост от собствената ти вибрация. Твоята е кофти...

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 67aa7ca08b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   За мен няма по-стойностна музика от на Луиз Армостронг и Били Холидей.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: dfe0963f70
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Лично познавам хора които ходят на опера и казват че слушат клсическа музика само за да се правят на интелектуалци. Тя проста като галош работи чистачка в кметството, но ходи до операта с капела и разказва че гледала еди си кое представление.
Иначе аз харесвам най много френски рап, но и руски песни не отказвам

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ff49d7b9f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Кой джаз мразят? Вокален, инструментален, пиано, китара, саксофон, класически - 30-те, суинг, биг-бенд или импровизации, латино, авангарден. Пуснете си едно радио на мобилния за джаз, едно за класика и слушайте на път или ако имате време. За всеки човек има музика, която му харесва. Ако музика от един композитор и стил харесват 4-5 поколения това не пречи да се прави и харесва нова. Да се фокусираш на един стил не е полезно дори и за самочувствието. И не е нужно всеки да чува и знае какво обичаш и да си създаваш от това самочувствие. По-скоро търси удоволствието от музиката. Иска и култура и възпитание - не се яде с мръсни ръце и без прибори, а музиката е храна за душата.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 75ef7e4828
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   14, съмнявам се да познаваш такива хора.
Не знам как е по другите градове, нека хората да кажат. Но в Пловдив, освен пари (билет за опера е около 15-40лв.), трябва да имаш и ловкост на лисица, защото билетите за представленията в Драматичен театър и Операта се изкупуват още щом излезе програмата и 10 дни преди самото представление вече няма места.
То е цяла стратегия да се добереш до свободно време и билет, ти го изкара... Не те знам каква потребност храниш.
Съществуват хора сноби, ти си пример за тях, но те не са по оперите.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a39155dfca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Не знам дали са несигурни тези хора, но със сигурност са интелигентни и с добър вкус за музика .Безмислена ти е цялата тема, и аз досега не съм срещал някой който ги мрази. Чалгари и метъли да тях доста си ги хейтят

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a39155dfca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Няма какво да мислим то се вижда човек с претенции разбиране от музика, който няма понятие и едва ли не убива цял музикален жанр.
Джаза не е мъртва музика, колкото и да и и си иска да е така на бедната ти душичка Смешно не слушаш Ариана Били и Тейлър и чак ги обяви за неталантливи. Как да те приеме на сериозно човек ? Нямаш компененцията да се изказваш по този въпрос ,когато ти изпееш ariana grande my hair или някой добър вокал на Тейлър , тогава може да се изказваш. За Марая да не говорим съветвам те дори да не споменаваш името и в такива теми, само ще се изложиш още повече .Това че нещо е популярно в никакъв случай не го прави некачествено май си се объркал с Криско и Гери Никол .

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 183c85fdba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Досега не съм срещал някой тийн, дето "мрази" класическа музика и джаз. Освен това, "класическа музика" е доста неясен термин и повечето хора разбират почти всякаква, писана през 1650 до 1900 години, с изключение на народните "парчета".
Едно е да не харесвам, друго е да мразя.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e2ff676e30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Харесвам джаза и обичам класическата музика. За да се слушат / особено второто/човек е добре да има някаква подготовка или пък от малък да е слушал такава музика. Прекрасни са и двете.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f3b2d5952e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Според мен "мразиш" тази музика, понеже не я разбираш и не си дозрял за нея. Най-доброто, което можеш да направиш е да изоставиш и забравиш предубежденията си - и спрямо музиката, и спрямо хората, които я слушат... Като поживееш още малко ще разбереш защо.
На различни етапи от живота си ще харесваш (по-точно ще резонираш) с различни стилове музика. Бъди абсолютно сигурен, че предпочитанията ти няма да са винаги такива, каквито са сега.
Има много хубави теми в този форум. Например тази:
http://spodeli.net/3/story-52369.html
виж мнение номер 14.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b374990ff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   [ОТ АВТОРА]

Боже, Боже. Пуснах темата, за да имаме разбрана и цивилизована дискусия с адекватни отговори, а вместо това ми се навъртяха разгневени пикльовци, които почнаха да ме съдят. Затова е невъзможно да се обсъди нещо в интернет. Заради хора като вас. Отивайте в Instagram и Twitter. Там ще ви е по-приятно, отколкото тук. Много сте смели в речта си даже. Както Майк Тайсън е казал: "Със социалните мрежи ви стана твърде удобно да проявявате неуважение към другите, без да ви удрят в лицето.". Дал съм ограничена информация, така че не се надпреварвайте да се изкарате по-умни. Дори и правилата за коментиране на сайта не сте спазили. И ако ми кажете, че и аз не ги спазвам... вие не направихте ли същото преди мен?

Никога не съм казвал, че ги мразя. Това беше въпрос към вас и е само в заглавието. Казах, че не ги харесвам вече, поради лични причини. Нито съм незрял за музиката, нито нищо. Няма такова нещо като "незрял". Все едно да кажа на 40-годишен, които не харесва музиката, че е незрял въпреки, че човека знае повече от вас. Вие дори не знаете още къде се намирате. И не знам какво ми има на вкусът в музиката. Харесвам много жанрове, но мога да правя разлика между добри и лоши изпълнители. Това е дарба, която вие селяни нямате. Има разлика между успешен и добър изпълнител. Затова ви изредих поп идиотите (Ако ги слушате, не бих ви взел на сериозно. Как можеш да ги слушаш и да очакваш да те вземат на сериозно. Това не бих бил аз.). "Интелигентни и имат добър вкус в музиката" е доста силно изказване. Има доста изключения. Доста съм виждал да се правят на такива заради ниската им самооценка и поради факта, че са тъпи измамници.

Толкова искате да ви вземат на сериозно, но мнението ви не значи нищо за мен (Може да оспорвате, че значи, защото ви отговорих, но това е, защото ви съжалявам, че сте толкова елементарни и някой наистина трябва да ви каже). Приемате вкусът си за толкова елитен, че даже се обиждате, ако някой каже нещо лошо. Все едно е незаконно да не го харесвам. Вие сте толкова несигурни, че ако някой каже, че не го харесва, вие го приемате твърде лично като прости овце и почвате да дълбаете излишно. По-зле сте и от потребителите на Reddit. Нещо не е, както трябва вътре в главите ви. Това са факти, не се оспорват.

Довиждане, отделих твърде много време за вас, а сте само едни прости селяни. Много благодаря на малцинството, което подаде адекватни отговори.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: dfe0963f70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   До 16
Познавам разбира се, ако не познавах защо да твърдя такова нещо? Както писах, описаната жена работи в кметството, чистачка, но в кметството, за хора от кметството не е нужно да се редят на опашки за билети ако не знаеш. Достатъчно е да се звънне един телефон и да се каже "обаждам се от кметството трябват ни два билета" и готово, даже за някой представление може и безплатен билет да намажат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1080e753f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Да споделя за музиката. Само за протокола-балерина съм, уча в музикално училище, свиря на пиано от пет годишна. Музиката, поне за мен, е чувство и в различните ни състояния, може да изрази нас безсловесно. Няма хубава и лоша музика, има музика, която харесваш и такава, която не харесваш.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2a53ca4366
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Не приемаш градивна критика явно .Този който използва език на омразата тук с ти ,не ние коментиращитe. Още малко и ще ни забраниш да пишем порасни !

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2a53ca4366
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   22 единственият селянин тук си ти, но това че не го осъзнаваш си е направо за съжаление. Прави ти удоволсвие да хейтиш по успели и доказали се е от теб хoра (да визирам не само джаз музикантите, но и поп изпълнителите) Нямa кaк да бъдеш приет на сeриозно от никого, разбери го, ти си просто жалко хийтърче изпаднало в заблуда че е нещо повечи от другите, защото слуша еди какво си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 4f5c82f283
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Хората,които слушат класическа музика,го правят по същата причина,поради която други слушат поп,рок,чалга и т.н.-просто им доставя удоволствие. Може би наистина са по-затворени,но това е защото са обградени от хора като автора,които смятат, че класическата музика е ,,мъртва" и т.н. и им внушават-съзнателно или не-че са смотани,щом я слушат.
Аз харесвам класика,не я слушам,за да изглеждам образованаи,културна и др.,а просто защото ми харесва. Но когато кажа какво слушам,повечето хора ме гледат,все едно съм паднала от Марс,съответно аз не общувам с тях.
И,ако обичаш, недей да държиш такъв тон-никой не те напада,просто си казваме личното мнение.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b026c8b22e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Аз слушам само чалга, и поп-фолк други стилове не ме вълнуват. Не знам защо някои хора слушат джаз но моето лично мнение е че са хората слушащи чалга имат високо самочувствие. Когато започнах да слушам чалга след преродих. Така че това е решението за всички които нямат самочувствие. Надявам се да съм ти помогнала много поздрави и след седмица весели празници (:

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 451a94860a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   "Както Майк Тайсън е казал: "Със социалните мрежи ви стана твърде удобно да проявявате неуважение към другите, без да ви удрят в лицето.""

Виж, съмнявам си да си Майк Тайсън, а осъждан изнасилвач не е точно някой, който бих ползвал, за да покажа морално превъзходство.

"И ако ми кажете, че и аз не ги спазвам... вие не направихте ли същото преди мен?"

И какво от това? Някой не спазва правилата, следователн и ти не можеш да ги спазваш?

"Толкова искате да ви вземат на сериозно, но мнението ви не значи нищо за мен (Може да оспорвате, че значи, защото ви отговорих, но това е, защото ви съжалявам, че сте толкова елементарни и някой наистина трябва да ви каже)."

И отново същата тактика. Казваш нещо, осъзнаваш колко е глупаво, че си го казал, а после искаш да си сложиш "защита". Все една да направя тъпо твръдение и да кажа, че който оспорва тъпото ми твърдение е тъп!

"Затова е невъзможно да се обсъди нещо в интернет. Заради хора като вас." - Хмммм.

"Приемате вкусът си за толкова елитен, че даже се обиждате, ако някой каже нещо лошо"

Ами ... не обиждай хора. Последвай съвета на бате си Тайсън! Защото в същата публикация си написал:

"Това е дарба, която вие селяни нямате."
"вие го приемате твърде лично като прости овце и почвате да дълбаете излишно." .
"По-зле сте и от потребителите на Reddit" (дори не знам, какво трябва да означава това изказван, но следвайки установения досега тон, едва ли е нещо добро)
"Нещо не е, както трябва вътре в главите ви."
"... а сте само едни прости селяни."

Чудя се, какво би направил Майк, ако си на живо пред него и му ги кажеш тея неща? Сигурно ще сведе глава, ще каже че си прав и ще се метне от балкона!

"Това са факти, не се оспорват." - Не! Това са аргументи, а факти за подкрепата им липсват.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker