Страшни нива на безпокойство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Страшни нива на безпокойство
преди: 3 години, 19 дни, прочетена 1257 пъти
Добър ден. Момче на 16 години съм. Имам невероятни нива на безпокойство, които не мога да контролирам. От 2019 година се безпокоя за какви ли не неща - например, да не допусна лексикална грешка повреме на някакъв разговор. Това безпокойство ме убива - вече не мога да говоря уверено - винаги заеквам докато говоря и си забравям думите! Не мога да го преодолея... а преди не беше така! Всичко започна, когато стария учител по Български език започна да ми натяква колко съм бил зле по съответния предмет и че това се дължало на факта, че не говоря на български вкъщи...

Второто - страх ме е да не кача нещо във Фейсбук послучайност. Не качвам във Фейсбук от 2019 - оттогава просто ме е страх от публикуването на постове... същото и с харесването и споделянето на постове в същата платформа.

Третото - messenger. Няколко пъти ми се случи да реагирам на съобщения на мои приятели със сърце без да знам. Това става например докато телефона ми е в джоба - понякога просто си слагам ръката в джоба където е телефона и някак си реагирам на съобщения, без дори да знам! Страх ме е някой ден да не пратя послучайност някаква снимка на някой, без дори да знам... Тогава ще полудея!

Преди да си правите заключениия - не, не се шегувам. Това безпокойство ми разрушава самочувствието (най-вече ако говорим за вербална комуникация). Не знам какво да правя, в безизходица съм! Някой има ли съвет, който да ми даде? Благодаря предварително и приятен ден.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 18 дни
hash: 434a0fd563
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Здравей! Радвам се, че попаднах на историята ти, защото аз имам същия проблем от няколко години. С времето, след като осъзнах каква ми е пречката в живота, реших да търся информация относно това състояние и съответно какви са причините, то да възникне. Понаучих доста по темата и се оказа, че такива хора сме по сетивни. Но истината, е че при всеки безспокойствието е в следствие на различни причини. Не знам как се е породило при теб. А ти смяташ, че всичко е започнало, от това което ти е казал учителя ти по БЕЛ. От прочетеното бих казала, че си доста чувствителен, което въобще не е лошо, защото това са най-съвестните хора. Но за съжаление точно, поради това, че сме по уязвими, сме и по притеснителни и по податливи към определени състояния, а едно от тях е безспокойствието, което доста пречи на нормалния начин на живот. Да, реално това за което се притесняваш, изглежда абсурдно. И при мен е така, особено с тези чатове в ,,Messenger". Това ,,безспокойство" идва от страха да не би някой като види реакцията ти на някое съобщение, или нещо друго, ако си пратил, да те разбере погрешно и още по - лошо да имаш някакви проблеми. Дано да не греша в предположенията си, но друго по логично обяснение не ми идва. Но като се замислиш, дори и някой да те разбере погрешно, винаги можеш да му обясниш, че си пратил това погрешка, а и все пак това е ,,touch screen". А и може да си изключваш мобилните данни и Wi-fi, и да не си включваш светещия режим, демек да ти се показва екрана. Особено, когато си го държиш в джоба и без да искаш го докосваш. Така няма да има предпоставка да пратиш нещо без да си искал. Аз така един път без да знам, когато и на мен телефона ми е бил в джоба съм била набрала някой от контактите ми, но после обясних че не е нарочно. И знай, че за всеки проблем има решение и най-важното, че не си сам, и че има и други като теб, които те разбират! Може би, ако се запознаем и, ако знам повече за теб, бих могла по ефективно да ти помогна и да се справиш с този товар! :)

М. 18

 
  ...
преди: 3 години, 18 дни
hash: 9892bf9aa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Е това е толкова лесно преодолимо. Запиши се на курс по ораторство. Курс за оратори или как се казваше. Там всички са притеснителни и отиват затова. Като се запишеш и те питат защо, кажи им че имаш мечта да станеш актьор за да преодолееш сценична треска или просто да заемеш ръководна позиция след време и ще ти трябват ораторски способности.

 
  ...
преди: 3 години, 18 дни
hash: d91d50f605
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Купи си Седатиф от аптеката, без рецепта е, смучат се по 2 таблетки 3 пъти дневно или при необходимост. Аз ги ползвам само, когато ми се налага да правя нещо "по-рисково"

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker