Ново училище , нямах приятели , помощ ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Ново училище , нямах приятели , помощ !
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1206 пъти
Здравейте, 8 клас ще съм и много се притеснявам. Знам кои са ми в класа и ми стана зле. Кифли, ходещи по дискотеки и проблема не ми е в това, а това че не съм като тях и никога няма да бъда. Сменяла съм няколко училища, защото бях тормозена. Беше психически и физически. Където и да ида винаги ми се присмиваха и обиждаха. Нормално дете съм, уча, пиша си домашните и съм отличничка, но все пак имам и някоя по-лоша оценка, излизам навън - не съм зубър и не съм задръстена, но винаги ме тормозят. Мила съм към останалите, но те се държат с мен все едно съм боклук. Излязох от зоната си на комфорт и опитах да си отстоявам на своето, но стана още по - зле. Летата не излизаха много, но това си намерих приятелки и излизах, но за жалост те не са в моя град и вече ги няма. Страх ме е. Искам да си намеря приятели и да имам хубав клас. Много съм срамежлива и наплашена от преди. Има чувството, че пак всички ще ме мразят и ще ме обиждат. Може ли да ми дадете някакви идеи как да си намеря приятели, да ме харесат и общо взето да не ходя на училище със страх.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: fb1bdc413a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Еей, не се притеснявай, всичко ще се нареди. И при мен е така, в класа ми е същото. Не знам и не мога да ти дам съвет как те да променят отношението си към теб, но може да им помагаш например, нали си умна, би трябвало да преписват от теб на тестовете. И ще ти бъдат благодарни и няма да те тормозят. Бъди себе си, бъди малко по-отворена, но не разкрепостена и не позволява на такива "хора", ако въобще са, да ти развалят деня.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ba2a8a6100
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей аз съм на13години и съм в същото положение, разбирам те идеално. И мен ме тормозеха като бях в 5клас, но спряха. Сега пак си нямам никого. Само, че не мога да сменя училището, защото тук има само една гимназия. Виждам, че си побликувала историята вчера, вече мина първият учебен ден. Разкажи как е мнаило намери ли си приятели?

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 96364db069
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Съжалявам за това, което си преживяла. Можеш да се консултираш с психолог ( може и с училищния такъв). Недей да се настройваш негативно, първо опознай съучениците си- ще има поне един със сходни на твоите интереси. Ако някой отново те тормози, веднага кажи на учител или родител. Понякога е много трудно да създаваш приятелства, особено ако си срамежлив, но бъди мила и отворена ( разбира се, в нормалните граници) и ще си намериш приятели. Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 344effbea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей! Много добре разбирам как се чувстваш. При всички тези години тормоз е нормално да искаш приятели и задружен клас. Повярвай ми, навсякъде ще има поне двама, с които можеш да си паснеш, сприятелиш и говориш. Но, не може всеки да е твой тип. Опитай се сега в новия клас да говориш с повечето хора, не е нужно да се сприятеляваш всички, но все пак да имаш някаква представа какви са и дали можеш да си приятелка с тях. И това става с време. Нека ти дам няколко съвета за осми клас.

1. Бъди СПОКОЙНА. Това е МНОГО важно, най-важното. Аз в 8ми клас бях твърде притеснена, това ми изигра лоша шега. Психиката ти е наистина важна в този период, така че бъди спокойна и се опитай да приемаш новостите с лекота, да не приемаш всичко навътре и да не се отказваш на най-малката трудност. С времето ще свикнеш с всичко.

2. Говори си с другите, бъди мила, но знай, че не всеки може да ти бъде приятел и с времето ще си проличи кой какъв е и в коя компания пасва, така че знай, че това е нещо, което ще се формира в бъдеще. За сега просто опознай класа ти, говори с него, все ще има някой свестен.

3. Нямай твърде високи очаквания. "Задружният" клас е рядкост, защото това са около 30 индивидуалности с различни характери и интереси, не може всички да се харесват. Уважението е фактор, разбира се. Така че ако го има във вашия клас, имаш късмет. Но да не си задружна/близка с класа не е от огромно значение, много познати не харесват класовете си, пък са щастливи. Това са просто хора, с които учиш. Ако не си паснеш с масата от тях, да имаш няколко приятелчета е супер.

4. Не забравяй, че най-важното, след психичното здраве, е ученето. Разбирам, че ти е стресирано сега, но намирай време за това и за мислите дали това, което учиш, те удовлетворява, и дали учителите си вършат работата както трябва. Ако съучениците ти са чак такива гаднярчета, които се подиграват и просто ти бъркат в здравето, а и учителите и обучението са зле, може да смениш училището.

Все пак бъди независима от класа ти и знай, че той не те определя. Важно е да се развиваш в добра среда, да. Така че ако е толкова зле, можеш да смениш нещата. Но виж тази година, или този срок как ще е.

Пожелавам ти много успех и късмет, ще се справиш! ❤️

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6bcfab3bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Според мен се запиши на някакъв курс - по математика, по езици и пр. Там, където са деца, които наистина учат. Тамможе би ще си намериш приятели и съмишлиници. Иначе училището... Незнам.. Съвсеми ли няма нормални деца там?

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6f79aeb76d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей! Аз съм момиче колкото теб, но в девети клас и в класа, който ми е нов от една година имам само две приятелки и само с тях общувам, а с другите откачалки от класа ми не,
много рядко. Вярвам, че след като се опознаете всички ще си намериш трябва време :). Онлайн приятелства са готини с хора, които имате общи теми, аз около три такива и съм се срещала с тях и не е зле. Запиши си танци, аз сега се записах, за да разширя приятелския си кръг и скоро ги почвам, и се вълнувам. Ние по-интровертните хора сме по-трудно разбрани от обществото. От 7, 8 милиарда души все някога ще си намериш подходящите приятели, аз така си казвам :). Запознай се с приятели на твоите съученици както аз правя. Заговори някой от другите класове. Ако сайта не беше анонимен с радост бих искала да се запозная с теб. И аз за жалост бях много местена заради токсичната ми майка за съжаление. Няма да е винаги така :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker