Не мога да се науча да шофирам, дайте ми някои съвети! (Момче съм.) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не мога да се науча да шофирам, дайте ми някои съвети! (Момче съм.)
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 1247 пъти
Здравейте, на 18г съм, скоро се записах на шофьорски курс. Не знам защо, но просто не ми се получава шофирането изобщо. На 10ти час съм, а още не мога да карам нормално. Все нещо не мога да направя правилно, например случайно изпускам съединителя понякога, колата изгасва. Понякога пък обърквам предавката и тн подобни. Преди курса никога не съм карал кола. Баща ми не иска да ме научи, буквално от 2 години му говоря за това, на него грам не го интересува. Казва ми, ще се научиш, лесно е, не знам си какво. Не е като да няма време, просто не иска.
Инструкторът е много добър, всичко ми обяснява, разбирам го и пак не мога да го направя на практика. Защо така? Всеки час сгрешавам едно и също и пак не мога да се науча. Листовките ги минавам, БЧК също, но на карането съм направо...
Вече близо на половината часове ще стигна и пак съм зле. Айде първите 5 часа да съм зле, както и да е, но вече и съм на 10ти и пак.. Добре де, как така всеки има кого да го научи, я баща му, я брат, я някой друг. Питал съм приятели, даже пари съм им предлагал, . Няма, никой не иска. Само аз съм така без грам опит преди това. Не знам, явно няма да стана шофьор, сигурно. Как така не се намери никой да ми помогне? Сега ще кажете - имаш инструктор. Е, да, ама друго си е да знаеш нещо преди това, а не като мен, да не знам откъде се включват фаровете в началото. Не знам, вече имам чувството, че инструкторът иска да ме изгони и да не се занимава с мен. Мисля си, че е така, защото вече много често го изнервям, вика ми.
И така ми става неудобно и забравям, и правила, и всичко друго. Той инструкторът е добър човек, ама аз като съм зле... Не знам, какво ще правя. Аз съм свикнал да вървя пеша, но пък кое момиче ще се хване с някого, който не може да кара?
Много съм зле, дайте ми някой съвет, моля. Какво да правя?
Така, както гледам, ще ме скъсат на кормуването, затова мисля да си някаква стара кола, да я карам някъде, където е празно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: 83c23441d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Нямаш мускулна памет, като натрупаш часове ще спре да се случва.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 2060fd1700
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Преди няколко месеца изкарах шофьорските - и аз нямах никакъв опит до преди това, даже не знаех кое е спирачка и какво е съединител. Всеки се учи и запаметява по различно време, така че не се отказвай, ако има нужда вземи някой допълнителен час от унструктура и си готов - на мен ми се наложи да взема 4 допълнителни, но си взиех изпитите от 1вия път. Дори и да не усепееш от 1вия път не се отказвай, имам приятели които успяха чак на 3ти/4ти път.
Ж19

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 91244587a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От човек с малко опит (2г и около 40, 000км зад гърба си):

1. Никой не може да ти изгради навик, общо взето става с проба-грешка. Внимавай в обстановката, все едно си американски пилот над Сирия - оглеждай се често, какво се случва около теб - огледалата са за това.

2. Пробвай да караш на леко отворена прозорец - аз така се научих, защото не си вярвах на очите - по слух какво става около мен. Не е правилно, но помага за пространствена ориентация.

3. Относно тръгването - повече газ и бавно отпускай съединителя. В цифри: 1700-2000 оборота и започваш бавно да отпускаш съединителя. Почнат ли да падат докато тръгваш - задържаш в това състояние за 1 секунда, след това плавно пускаш съединителя. Готово!

4. Ако се притесняваше докато караш - инструкторът има минимум 15г. опит, чифт огледала и чифт педали. Още преди да си разбрал какво става - той е готов на спирачката. А и колата има пълно Каско ;).

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 362de65783
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Търпение и практика! Приготви си една хубава сума за допълнителни часове. Ще станат нещата, явно при теб ще е по-бавно. Да не те притеснява това!

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 796bb43afd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Момиче съм и бях в подобна ситуация. Преди да запиша курса никога не бях сядала зад волана. С тази разлика, че поради проблем с очите баща ми никога не е имал книжка и кола. Та нямаше кой да ме учи.
Късаха ме 3 пъти и се отказах. Няколко години по-късно, започнах нова работа и реших, че книжката ще ми е полезна и записах курса отначало. Взех го от втория път и веднага си взех една стара кола.
Сега, 10 години по-късно, мога без проблем да те закарам до Варна или Бургас, но и да шофирам в най-гадния трафик (от София съм).
Мисълта ми е, че всичко става с много практика.
Да, правила съм глупости, за щастие не сериозни, удряла съм бордюри, одрах колата на един съсед при паркиране, но се научих. И както казах сега аз карам всеки път когато тръгнем на дълъг път, защото на мъжът ми му е писнало и предпочита да се вози.

 
  ...


...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: c4ecb94728
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не се притеснявай! Повече кураж и вяра. Аз също бях така никакъв опит...Смених два инструктора...при второто ми сядане зад волан, какви неща ми чуха ушите от първия инструктор...няма значение. На изпита ме "късаха" 4 пъти, на 5-я го взех. Мога да кажа, че истинското учение започва, след курса, когато седнеш сам зад волана..Аз съм в процес на обучение все още и се уча с всеки изминал километър. Успех! Вярвай!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: e1b6cf6380
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ще се научиш трябват тренировки. Майка ми късно се научила да шофира, но няма кола. а беше само на 32 тогава. Е все ще ти доъде късмета.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 58608338de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Много е важно да усетиш колата, потегляне, спиране, завой на полигон, без да се съобразяваш с пътна обстановка. После е много-по-лесно. За съжаление май курсовете сега дапочват от улицата направо. Всички са се научили. Щом не въртиш волана в разни посоки и не вдигаш ръцете и краката по време на движение ще се справиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker