Родителите ми ме докарват до самоубийство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Родителите ми ме докарват до самоубийство
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 1437 пъти
Момиче съм на 15 години. Майка ми е луда, наистина побъркана. Като бях малка постоянно ми викаше, но не ми посягаше. Беше залепена за мен, до толкова че тръгнах на детска градина чак на 5 и съм ходила най-много една седмица и после ме записа на училище на 6 години. Идваше да ме взима чак до 6 клас и ме излагаше ужасно. Когато бях на 8 тате беше заминал за Англия и тогава тя ме караше да плача на телефона да си идва и ме обиждаше. След 2 години той се върна накрая и тогава почнаха ужасните караници, чупене на врати, стъкла, удряния. От тогава съм много страхлива, защото станах свидетел на караниците им. Бях много антосоциална и до 9 клас нямах приятели. Тази година намерих такива и всичко беше добре докато не дойде корона вирусът и майка ми изгуби разсъдъка си. От 2 месеца не ми дава да излизам, спря ме от училище, днес и за закуска не ми даде да отида. Последния път за да изляза се скарахме жестоко и тя хвърли телефона ми и ме нацели с него и после каза, че ще я докарам до болница и плачейки я молех да ме изгони от вкъщи, за да бъда свободна. Вчера приятелите ми са били на кино и аз цял ден плача без да спирам и тя каза, че съм луда и ще ме вкара в болница, защото не ме било страх от вируса. Не стига, че нямам собствена стая, че и свободата ми отнеха. Искам да се самоубия, да се срежа или да скоча, защото тогава чак ще бъда свободна. Баща ми не й казва нищо, защото и той знае, че тя е луда и най-много да се скараме всички. Искам и аз да бъда свободна, да излизам, да се забавлявам… Не съм виждала слънце от месеци.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: 69ad66f4a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Поговори с училищния психолог и го помоли за съвет.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 4de9bb001f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Не знам дали ще помогне, но смятам, че ще е добре родителите ти да се разведат и да останеш да живееш с баща си. В моето семейство има домашно насилие и родителите ми сега са в развод. Имаше дело и се реши, че с брат ми ще останем при майка ни.(ние искахме така) Сигурно ще имате дело и ти ще бъдеш разпитвана в съда и съдията ще се съобрази и с твоите желания. Възможно е да направят психологически тест на майка ти и да работиш с психолог от "Закрила на детето" известно време(само по време на делото) и да се използва и неговия доклад. За да не се страхуваме от баща си, майка ни предложи да се преместим да живеем при нейните родители, докато не си купим друг апартамент, който да е далече от този на баща ни и живеем при баба и дядо от почти 3 години. Знам, че делата могат да се проточат, но накрая всичко се нарежда в хубава посока. Не знам дали тази идея ще ти хареса, и дали съм помогнала по някакъв начин, но се надявам да помогнах. Не се стресирай и бъди спокойна. Всичко ще се оправи! ;)

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 16321553ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Първо, разбирам, че ти е много тежко. Съжалявам те. Имай предвид, че има няколко важни неща тука. Отиди при майка си, кажи така, мамо, знам, че много ме обичаш, но нещата, които направи напоследък много ме нараняват. Обясни как се чувстваш. Попитай как се чувства тя. Изслушай я. Тя се притеснява за нещо. Чуй притесненията й. Нека види, че я уважаваш. Тя се държи така истерично, защото мисли, че не я уважаваш. Ако демонстрираш неуважение нещата ще се влошат. Прояви разбиране към нейната гледна точка, но кажи и твоята. Пробвай такъв разговор с нея. Изрови какво чувства тя, трябва да разбереш това. Бъди блага, не крещи. Дръж на своето, показвайки уважение към нея. Кажи, да ти си ми майка, разбирам, че се притесняваш за мене. И аз на твое място, сигурно щях да се чувствам така, но разбери и мене. Отделно от това, бъди търпелива с нея. Имай предвид, че един ден ще заживееш самостоятелно. Първо бъди търпелива. Тази жена, все пак има и добри качества, тя те е родила и те е отгледала. Може да не одобряваш подхода й, но трябва да се успокойш и да я разбереш. Виж нейната гледна точка, чуй я и без обидни думи, кажи твоята. Не ползвай логика. Покажи й, че я обичаш, но в същото време, кажи и своите нужди.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 1567b4b540
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Според мен поведението на майка ти не може да се извини. Сигурно е преживяла нещо за да се държи така но това не й дава право да те тормози. Безкруполно е. Щом е луда и се държи така години наред разговор с нея няма да доведе до никъде. Ако имаш баба и дядо или леля и чичо от бащината си страна (или майчината ти) и им се доверяваш, отиди при тях. За известно време или да живееш. Може майка ти когато остане насаме да потърси грешката в себе си и да се вразуми. Може също да се опиташ да говориш с баща си, въпреки че могат да се скарат, ти също имаш право на глас, а и твоето щастие е важно. Ако нямаш роднини, които да ти помогнат, питай приятелитите си, но в никакъв случай не си отнемай живота. Остават ти 3 години доато си пълнолетна, тогава можеш да се изнесеш и няма да дължиш обяснение на майка си. Знам че звучи клиширано, но ще стане по-добре. Аз съм колкото теб и години наред исках да се самоубия, и бях обезнадеждена. Щастието не идва бързо, но идва.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 6e3f83b1f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей! Поздравявам те, че си изключително бъуден, осъзнат и грамотен човек. Всяка ситуация има решение. Подкрепям идеята да потърсиш помощ от училищен психолог или просто някой друг преподавател, който да ти помогне в тази ситуация. Ако майка ти все още не те пуска на училище, обади се на някой от преподавателите си или ако няма как да говориш по телефона - пиши им съобщение.
Стискам ти палци! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker