Татус - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Татус
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 1175 пъти
Здравейте. Момиче на 14 съм и от скоро имам една идея, която постоянно я обмислям. Искам на глезена от вътрешната страна да си татуирам малка татуировка (пчеличка; по 3 причини, но не искам да ги казвам). Имам приятелка, която сама вкъщи със специална игла и мастило си направи татус (пак май на глезена) и всичко се е получило добре, не е имало проблеми или инфекции. Тя не е професионалист, сама се е научила, но мога да 'и имам доверие, защото го е правила и е умна и знае. Да го направя ли, или ще съжалявам след години? Според мен няма много да съжалявам, защото, първо, тя ще е много малка, второ, тя е на глезена и не всеки ще ми гледа краката, дори през лятото, трето, тя ще е твърде проста и няма да има много детайли. Но ако го направя има друг проблем.... Родителите ми не знаят и нямам намерението да ги моля въобще, защото лошо ще стане. Ясно е, че няма да ми дадат, но после ако реша да го правя, сигурно ще ме проверят след време, а глезена ако не съм с чорап/обувка/бежава лепенка/грим в този момент, край. И не знам как ще го крия, защото е тъпо всеки ден да ходя с лепенка като съм вкъщи и е лято/пролет/есен като не стоя с чорапи или постоянно да слагам коректор или фон-дьо тен. Изобщо какво да правя, защото много искам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: 1d44c6e725
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Е за какво ти е този татус като ще го криеш?

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 907ed823f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ще съжаляваш и после ще се чудиш как да махнеш татуировката. Премахването е доста болезнено, а и не навсякъде успяват да я премахнат капествено.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 0e810e986e
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Генерално не бих се доверил на приятел, братовчед и така нататък без да е професионалист и само защото "разбирал".
Второ идеята ти за татус е тъпа, но твоя си работа. Аз съм никой и не трябва да ти пука за мнението ми, живота си е твой.

Татуировки се правят от професионалисти, които работят качествено и без рискове от инфекции. Татуировката трябва да е нещо смислено, което да загатва за теб, твои мисли, твои преживявания, твои цели, не да си татуираш България над всичко и да мяташ боклуци навсякъде.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 4c08745d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Абсолютна тотална простотия. Намери да правиш нещо по-смислено и не се води по акъла на другите като теб.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 30523e6227
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Пълна простотия. Ако ще си правиш татуировка, иди в нормално студио. Поне спазват някаква хигиена. Но пак е простотия. Жена ми има няколко татиуровки, които си е правила като е била между 16 и 20. Две махна, другите ги остави, защото от тия махнатите си останаха белези. Самата татуировка я няма, но стои нещо като белег. С годините кожата ти ще се промени, самата татуировка ще се промени... и трябва да си наясно, че по-красива няма да стане.

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: a430006ee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   2- Не е толкова болезнено защото тя като е малка лесно ще се махне принципът е да се изгори кожата където е мастилото и като е малка съответно ще боли малко защото ще се изгори само малка част от кожата

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: a430006ee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   И също изгарянето се прави с лазер и попринцип боли повече слагането от колкото махането

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 09bd4e3ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ма верно, веднага "татус", пчелички, пи*ки и т. н. Как пък един на 14 не влезе тука и да напише какви идеи има за света, как мисли да се развие, нещо ползотворно. Примерно, "помагаме на една самотна баба". Сигурно тия, които ги правят подобни неща, просто не влизат в подобни сайтове, защото нямат време. Това ме кара да помисля и за себе си...
Иначе са прави, абсолютна, безсмислена глупост. Ето, номер 3 пише да не слушаш никого, защото "живота си е твой". Да, обаче, хората сме се запазили(или поне бяхме се) през годините заради колективното учение. Тоест, предходно поколение пази от по-предходно научените неща, за да ги предаде на новото. Така че, за да няма тема след 20 години "съжалявам, че се нашарих като плашило", се сдържай и си насочи енергията в по-смислени неща.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: cd5d4057d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Благодаря на всички за коментарите, но то и да искам в студио (аз съм от София) искат, ако нямаш 18, придружението на родител. Това отпада. Наистина може и да сте прави, че не е добра идея да го правя.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: d7a183951b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Тялото си е твое, но реално както са писали и преди мен - татусите са по-скоро не себеиязва, а липса на самочувствие и желание да бъдеш забелязан. И когато човек не може да измисли нищо смислено, за да бъде забелязан, защото е посредствен, решава, че като се нашари ще привлече внимание върху себе си. Донякъде е така - аз лично забелязвам подобни "нашарени" хора и искрено ги съжалявам, защото разбирам колко не се харесват в собствената си кожа, за да се опитат да я преобразят... Е да, ама проблемът е в главата... Замисли се защо до неотдавна единствените хора с татуировки общо взето бяха пандизчиите и мъже, минали през родната казарма... И защо до ден днешен в сериозните институции не гледат с добро око на хора с татуировки, а в Япония дори татуировките са си направо знак, че си член на мафията... Млада си и се водиш по мейнстрийма, но вярвам че ще достигнеш и до етапа, в който ще вземаш далеч по-стойностни и осъзнати решения от това как да се нашариш или с кой да спиш, за да си вдигнеш "рейтинга" сред околните младежи.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: cd5d4057d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От авторката към номер 10. Не знам защо реши, че искам да привличам внимание, като обмислях за нещо много малко и то на глезена и не всеки ще го вижда, дори и през лятото. Със сигурност не ми е за това. И всички сметнаха за много тъпа идеята ми за татуировка, но тя означава много за мен. Даже има 3 "значения", ако така мога да кажа. Просто не си мислете, че е за внимание, ако беше, щях да искам нещо по-голямо и на лесно видимо място. А за номер 8: Аз няма да се шаря, а просто искам една мъничка татуировка. Не знам дали да я правя, но може би няма.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: e29bcf93bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Съветът ми е да не го правиш.
Първо, татуировка от непрофесионалист със сигурност ще изглежда зле. Има си техника, дори и за малките татуси; татуистите се учат с години, и обикновено са художници, приложници, въобще разбират от изкуство, а едва ли твоята приятелка е професионалист.
Второ, рискът от инфекции и усложнения не е за пренебрегване. Мой съученик така сам си беше пробил дупка на носа за обица и при него нямаше проблем, но проби и носа на една съученичка, при която се получи страшно възпаление и доста време й отне да се лекува.
Аз имам малка татуировка, която си направих на доста зряла възраст, но сега, десетина години по-късно, ми се ще да я няма, дори обмислям да я махна с лазер, толкова вече не ми харесва.
Не се поддавай на първосигнални импулси. Изчакай, навърши 18 и ако все още искаш татус, отиди при професионалист в студио, за да стане като хората. Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 237bd0123d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Абе, момиче, какви са тия глупости? На 14 с татуси. Порасни още малко на години и на акъл и ще разбереш каква глупост е това.
Никога няма позволя на моите тийнейджъри да си направят татуировки. Нека съм старомоден.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 7cfbc245df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ето слушай сега. Аз съм мъж на 24. На твоите години ходих по мачове и бях ултра националистически настроен. От тогава планирах как на едната гърда ще ми е България, на другата Левски, на краката неща за отбора ми, на гърба някакви други простотии. Ми дойде ми акъла постепенно и се радвам, че си татуирах някакви стойностни неща. Ако бях решил да го направя тогава сега щях да си блъскам главата някъде.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 67261b3b29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Татуировки- НЕ си правят хора, които имат ниско самочувствие или за да се пъчат пред другите, а защото искат да си имат нещо татуирано на тялото-което има СПЕЦИАЛНО ЗНАЧЕНИЕ -лично за тях самите.
Към авторката-недей да се влияеш от чужди мнения-ти си решаваш, тялото е твое, животът си е твой, ако искаш-го направи, защото потиснатите желания-са по-лошо нещо. Има много хора, които са си правили татуировки в домашни условия-само с игла и мастило и са си живи и здрави, и нищо им няма.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: e15cfab13f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   След като си я направиш няма нужда да криеш от родителите си. Нищо няма да могат да направят вече. Една приятелка стана на 18 имаше пари и в студио си направи. После си я показа на родителите. Беше и на ръката.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: bd8d33ec89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Аз съм сигурна, че поне една от причините за татуса е момче! Защо не ни обясниш 3-те значения, сайта е така ли иначе анонимен. Никъде няма да те чуем или видим. На 14 години е рано за татуировки изчакай поне 17! И който си е направил един татус е последвал и още, и още. Грозно е, момиче да има татуировка изрази чувствата си, към човека заради който я правиш. Защото съм сигурна, че го правиш заради някое момче! Не го прави, защото може да съжаляваш. И съм сигурна, че ще съжаляваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker