Синът ми е нацист - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121568)
 Любов и изневяра (29810)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18622)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Синът ми е нацист
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 2448 пъти
Здравейте! Наскоро имам сериозен проблем с моя 14-годишен син. Лятото започна изключително много да се интересува от Нацистка Германия, Фашистка Италия и други личности с такива ценности. В началото не виждах нищо лошо - предполагах, че този период му е интересен. Преди няколко дни ми заяви, че мразил евреите, циганите и турците(изброил беше още няколко етнически групи, но не мога да си ги спомня). Първоначално си помислих, че се шегува. На следващият ден излезнахме да пазаруваме и се разминахме с групи от 5-6 роми. Гледаше ги с огромно презрение и омраза. Забелязах това и го попитах защо така ги гледа. Той ни отговори, че единствените същества, които трябва да обитават Земята са белите, а такива, , изроди" да бъдат вкарани в газови камери. Бях ужасена! Моето дете, което никога не е било възпитавано в расизъм, нацизъм и други такива неща, да ми прави такова становище. Въпросът ми е какво да правя? Да го заведа на психолог, да го накажа или да продължавам ли да подкрепям такова поведен. Моля, за мнения!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 12f0d6229a
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   На психолог

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: f79263fc93
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Синът ти започва да става истински мъж. Ще го приемем в нашите среди да види какво е успех и слава. С този начин на мислене от толкова ранна възраст - само респект заслужава.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3faabcf7de
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Веровтнл има някой по-голям младеж или група от младежи, които му влияят.
Обяснете му, че човек не може да избира с какъв цвят на кожата ще се роди, не може да избира към коя раса и националност ше прибадлежи, но може да избира как да се развива, какъв да бъде, дали да е лош или добър.
Задайте му въпроса той как би се чувствал, ако се беше родил черен и някой е решил да го убива заради това, без изобщо дори да го познава?
Ако и след подобен еазговор нищо не му трепне, ще трябва да го заведете на психолог.
Дори и заради неговата собствена сигурност, защото гледа по този начин и може да го поступат някъде.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7dee26b847
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Според мен, такива хора имат вътрешна агресия, която не могат да реализират, съответно си намират някой обект, когото да мразят и ако могат, да тормозят. А, дори и да убиват, по някое сгодно време.
Сама ли го отглеждаш? Момчето има нужда от мъжка фигура, която да е авторитет и да го насочва в света.
Апропо, евреите са станали на сапун, защото не са желаели да спонсорират Хитлер с парите, които са имали.
Също, смята се, че самият Хитлер има еврейско потекло и то не е било много за гордост.
Също смятам, че детето има нужда от някаква смислена посока, в която да влага мечтите и енергията си.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 98c836ec60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И аз на неговите години имах такъв кратък период. Просто се интересувах много от история, политически науки, философия и тн. Четях много, купувах си книги и имах различни интереси.
В крайна сметка я надживях тази крайност. Често юношите изпадат в крайности, трябва да го знаеж това.
Опитвайте се да го държите в страни от неприятности, сбивания и подобни. Психологът също не е лоша идея.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0cf5369b28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Когато бях на 14 и аз имах залитане към нацизма, сега съм на 18. Та според мен това е временно влечение и не чак такъв проблем ако не го изразява публично и не рисува свастики навсякъде и не крещи "Heil Hitler", а ако го показа публично най-вероятно когато види как другите ще започнат да се отнасят с него, сам ще се откаже от тези неща. Пък ако продължава просто му кажи, че има хора с всякакви възгледи и го посъветвай да не говори въобще за тях и да си държи мнението за него. И не е лоша идея да го заведеш на психолог, защото приемането на нацизма като идеология може да е защитна реакция заради проблеми които го мъчат(при мен беше така) обаче не му споменавайте защо е там защото ще стане по-зле.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 255245bad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Ох, за огромно съжаление и аз установих, че не малка част от колегите ми под една или друга форма подкрепят извращенията на нацисткия режим. Говорим за възрастни хора, а колкото по-голям е човек, толкова по-трудно да приеме чуждо мнение, било то и за добро. Като цяло в обществото ни е насадено силно разделение, дискриминация и омраза.
Много е странен и вашият казус, но по въпроса ви "да подкрепям ли подобно поведение", отговорът е категорично НЕ. Омразата не е нещо, което трябва да бъде подкрепяно по никакъв повод. Безсмислено е да влизате рязко в спорове, защото това може би ще затвърди повече нацистката му позиция. Най-добрия начин според мен е със спокойни разговори да му обясните, че всеки има място под слънцето и никой не избира от каква раса да се роди, с какъв цвят на кожата и т. н. Може да го поставите на мястото на същите тези хора, горени в газови камери и как той не би имал вина, ако се е родил евреин, ром, хомосексуален и т. н. Много хора имат пренебрежително отношение към ромите защото са необразовани, но проблемът не е в расата, а в липсата на образованост и добра интегрираност, може и това да се повдигне като въпрос. Добре ще е предварително и вие да се подготвите с добра, позитивна литература по въпроса, за да не се окажете неподготвена и при интерес дори да му я препоръчате.
Правят ми впечатление все по разширяващите се подобни настроения, което може би се дължи на някаква вредна пропаганда. Може да му обърнете внимание и на това колко е важно какво чете човек, какви са му източниците и дали имат добронамерени цели. Няма да е лесно, защото вероятно доста му е набито това в мозъка, при необходимост може да се направи и консултация с психолог, но всичко зависи и от вашата преценка дали не би имало обратен ефект. Като за начало задължително започнете с разговорите и възможностите, които описах по-горе.
Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 098b32ecce
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

9.   Кажи му, че според същите тези нацисти и българите като славяни са се считали за подчовеци и са подлежали на заличаване. Обясни му, че сме били сложени на едно ниво с ромите и евреите и тогава може да се усети за какво иде реч. Също така е хубаво да разбере, че според нацистката идеология единствено германските народи са имали право на съществуване, а той доколкото предполагам не е такъв.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 9697fced37
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Задължително трябва да му обясниш, че дадена власт щом е отхвърлена то значи не е добра, а това кой какъв да се роди не си избира, а също така да му обясниш че абсолютно всичко на този свят е измислено за да дели хората а монархията да контролира всички както е било винаги и никои нищо не може да измени и ако иска да си осмисли живота да си измисли реална кауза. Трябва да му се говори че трябва да прави добро а не да става престъпник и да има в предвид че абсолютно всичко се следи, а също вариант е да му се говори да стане следовател да се бори с истинската престъпност.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8a4db926aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Обясни му, че "роми" няма, има цигани. "Роми" е политкоректна измишльотина, налагана изкуствено. Навсякъде по света са известни като цигани (в съответната форма за езика).

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d0456b12cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Моят син е също на 14 и също се интересува от нацизма. Поиска книги на Хитлер и чете. Говорих с учителката му по история и от нея разбрах, че на повечето деца темата е интересна.
Старая се да му говоря за християнската позиция. Водих го при свещеник, с който си поприказваха. Кротна се за малко. Втория срок пак ще учат за Хитлер, надявам се да не започне да разсъждава отново дискриминационно.
Аз вярвам в теорията, че каквото мислиш, това ти идва и върху теб. Той вече няколко пъти се убеди, че е така.
Питам го как би се почувствал, ако ме убият само заради произхода ми или цвета на кожата.
Добре, че вече е пренатоварен с домашни и няма време да мисли много за нацизма.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 09ca7fdc7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Нормално. То и не му се предлага нещо по-интересно и си запълва вакуума с това. Като се замисли човек, идеологията предлага сигурност в кръга от съмишленици и доминантност над останалите. Лошото е, додобно мислене е проектирано за масите, а те не са най-интелигентните и трудно моделиращите се. Предполага бяга като дявол от тамян от другата гледна точка и не иска да се образова и да разбере, че "пръчката има и друг край". Щото нацизма работи против малки общности, но примерно ако китайците и те мислят така за нас едва ли ще ни е добре (Щото ако си мислите, че те не са ултра националисти или, че друг народ ще каже, евала на българите и трите им морета, те са богоизбрания народ, се лъжете). По кофти път е тръгнало детето. Сменете средата, психолог... Щото до сега този вид режим до нищо добро не е довел освен репресии на собствените си "почитатели". За справка Германия, Сев. Корея, Русия, Китай... Куба, Либия. За това е хубаво и да се четат книги.. да се дебатира... да се види един проблем от няколко ъгъла. THINK OUT OF THE BOX

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0155006f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Нито един от коментарите не е верен! Сега ще ти кажа нещо и няма да ми повярваш защото и твоят мозък е промит с неверие от обществото.

Моят приятел Явор беше по СЪЩИЯ НАЧИН и не знаеше защо обожава Хитлер и мрази циганите, и така нататък. Обществото го пращаше на доктори и тем подобни простотии с които само ще изтормозиш детето!
ИСТИНАТА- Преражданията съществуват и твоят син е бил нацист в предишен живот и си носи кармата в този! Преживяванията му са по- скоро спомен от миналото! НЕ МИ ВЯРВАЙ не те карам но това е истината! Можеш да му помогнеш като го заведеш на духовни хора да изчистят кармата му но ти няма да го направиш.

В такъв случай казвай си оле мале но започнеш ли да тормозиш детето НЯМА да ти благодари защото обществото НЯМА отговорите! Обяснявай на детето че миналото трябва да се пусне и сега е в нова реалност и живот, САМО ЛЮБОВТА И ПРИЕМАНЕТО постигат промяна!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0155006f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Така че обяснявай на детето с любов че убийството е лошо и всички сме едно, не можем да си вредим един да друг но не му се карай и не се шашкай!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2620297344
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   А вие НЕграмотници, се научете, че ром е спиртна напитка. А по цял свят на тия субекти им казват gypsy, което в превод е циганин.

Научете се и го запомнете, че ми писна да чета малоумници дето полит-коректната пропаганда ги е програмирала, и повтарят като папагали "ромите, та ромите".. Какво общо имат ромите (бутилките с ром) с миризливия и крадлив циганин искам да питам аз? !? !?

И ако мислите да не ми качвате коментара, искам да кажете кое от написаното от мен е лъжа...

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5aed33dcc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   До номер 15-казваш ИСТИНАТА. Цитирам те:
"Преражданията съществуват и твоят син е бил нацист в предишен живот и си носи кармата в този! Преживяванията му са по-скоро спомен от миналото! НЕ МИ ВЯРВАЙ, не те карам, но това е истината. "
Можеш да му помогнеш като го заведеш на духовни хора да изчистят кармата му... "
Да, прав си, че преражданията съществуват, но човек се преражда много пъти и във всеки минал живот човек изгражда отново карма. Не зная за какъв спомен от миналото говориш, но ако човек не е духовно просветлен в сегашния си живот той не може да знае какъв е бил в предишен живот и да си спомня миналото. Също казваш майка му да го заведе при духовни хора за да изчистят кармата му. Къде в БГ има такива "духовни хора", които са способни да изчистват лоша карма. Само духовно просветил се човек може да усъзнае донякъде собствените си грешки в минал живот и да приеме нов начин на мислене. Никак не е лесно. Но човек за да прогледне духовно трябва да изучава религията на Хиндуизма мноооого сериозно. Аз съм прочел около 45, 50 книги по Хиндуизма. Имал съм духовни видения и зная кой съм бил в последния си живот. Сегашния ми характер и поведение отговаря на характера ми от това което съм бил в последния ми живот. Няма да пиша повече за прераждания защото зная, че никой няма да ме разбере, дори някой може да ме помисли за полудял. Горко на този/тази, който има такива мисли в главата си.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a971e9252a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Брат аз повече бих се притеснявал защо преродил се нацист се ражда тук, а не защо дебилчето на някаква неадекватна средностатистическа средноинтелигентна овца мразил мангалите. Ти смятай оня е колил и бесил и за да го накажат се ражда при нас, разбрахте ли сега къде сте попаднали?

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a5a742ecd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Вземи пример от сина си, има причина да ги мрази.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1beb1a3273
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Госпожо вие сте срам и позор с подобни изказвания и отношение към синът Ви. Вие и всички други с поведение като вас живеещи в измислен свят без връзка с реалността, набиите си го в главите, че нямате право да се изказвате за нещо без да го познавате обстойно, какво представлява. Вие не сте си имала задълбочани вземане даване с цигани, но иначе сте много компететнта по въпросът с тях. Не, че сте го родила, не че е отличник в училище или нещо друго, а именно това, че е нацист е нещото за което трябва да се гордеете най-много със синът Ви. Това означава преди всичко будна съвест, позиция и висок IQ. Останалото бледнее.


Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d9e3b98f1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Ало "чорбаджията" и подобни (!!! ) - ANSH - NAH - ZEE (AshkeNAZI)
От модерна България СМЕ около 9% от населението- потомци!
Никой от нас не е расист в смисъла, който вие влагате!
А смисъла, който вие влагате не ви прави чест защото мрази те своите си..!
За нас, такива като вас са по- скоро подминати от еволюцията примата!
А ти специално "чорбаджи" недей да твърдиш, че знаеш За нещо, за което нищо явно не знаеш.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: acc89d173d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Номер 2 ми взе думите от устата.
Трябва да се радвате, че синът ви възмъжава а не изпедерастява, като много от наборите му!
Я си представете, че имате дъщеря, която се ебе с цигани.
Как ще се чувствате тогава?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 2105159e6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Наистина е добре да се помисли за психолог. Иначе утре може да тръгне на някъде с побъркани скинари и подобни откачалки. Влезе ли в такава секта животът му е съсипан.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 10e4c97215
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Прегледайте момчето за симптоми на Аспергер-ХДНВ. Аз бях същия на същата възраст.
В интерес на истината: не, не се подобрява и промених убежденията си чак след 4г натякаване и дискусии на тема жертви на холокоста.

Сега съм Анархист-Комунист и бия фашисти след Луковмарш :(

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 74d46b1eba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Браво на момчето. Добре е ориентирано.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker