Работа на 14 (почти 15) години? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Работа на 14 (почти 15) години?
преди: 11 месеца, 8 дни, прочетена 528 пъти
Здравейте! Искам да работя, за да изкарвам пари, главно за една цел, но и да подпомагам на нашите, да не се налага да ми купуват някои неща. Проблемът е, че съм родена края на август и дори другата година да навърша 16, няма как да работя, защото вече е август и нямам време. За 2 седмици никой няма да ме наеме. Затова искам да питам: има ли някакъв шанс поне другата година, началото на лятото, на 15, да ме вземат някъде? Или ако има малък шанс, сега, все още на 14? От София съм.
Знам, за някакви флаери, но търсих навсякъде в Интернет обяви, ама нищо. На едната искаха поне 20 години. А и никакви пари не се изкарват.
За моите умения: знам английски, но май нямам издаден сертификат, и ако имам ми е B1, а то за нормална работа ти искат поне B2 вече. Комуникативна съм, мила, и хората ще ме харесат, ако ми е такава работата да работя с тях. За продавачка и сервитьорка в някакви забутани места, знам, че няма как. То вече за сервитьорка ти искат поне средно и език в някое ресторантче.
Кажете всичко, което ви идва наум. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 1883c70f03
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не е само до това, че още нямаш средно образование, а по принцип за да наемат на работа някой под 18 на работодателите им се налага да поручат специално разрешение от инспекцията по труда. Ако пък си и под 16, май си е направо невъзможно да те наемат легално. А никой работодател не би рискувал сериозни глоби и неприятности, че е наел някой на 15, като може просто да наеме някой на 18. Така, че просто трябва да изчакаш да станеш поне на 16. До това потърси други начини да изкарваш пари, примерно помагай на някой възрастен съсед с пазаруването или бъди детегледачка за няколко часа на бебето на някоя позната.

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: ef789a7e84
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Авторке-ти си още дете... , колкото и сега да не ти се вярва това, след време ще го осъзнаеш. Имам предвид, че после и да не искаш, ще ти се налага цял живот да работиш заради жалките пари.
Не си написала в поста си-по каква основна причина искаш да работиш-за какво ти трябват пари конкретно?
За флаери-не ти препоръчвам, особено -ако е в заведения, защото там си е риск от разни разгонени и умрели за секс пияни типове. Бъди внимателна...

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: e04afff8a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   На тези години бачках по автомивки. Съученик на сина сега е на 15 и работи след училище в автосервиз...

Работа има, по заведенията също постоянно търсят. Като те чета обаче "никакви пари не се изкарват" така. Искаш да си клатиш краката и да те замерват с хилядарки. Няма как да стане. Естествено че ще работиш за малко пари и сигурно ще е гърч.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 26cd0cf393
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Благодаря за бързите коментари, но мисля да препродавам някакви бижута (гривнички и такива) и някакви други неща. Мисля, да си направя Инстаграм стариница и така. Но проблемът е как ще давам на хората нещата. Може лично, както много хора правят, но си е риск. Ще го правим това с една приятелка, и тя ще участва. Но не е сигурно за това всичко, но можете някакви идеи да давате.

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 03a8a9f314
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Сега да бях на твоята възраст щях да уча и чета по цял ден и хич нямаше да мисля за глупости. Направи го и ти. Както ти написаха по горе след време ще осъзнаеш че си била едно дете. Каквото посееш сега, това ще жънеш после цял живот. А на родителите си можеш да помагаш по много други начини - вкъщи да е идеално чисто и подредено например докато те са на работа.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: 391ba7158e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Онлайн бизнес, добре си се насочила със страницата в Инстаграм. Нямаш идвя колко много можеш да се развиеш до след няколко години ако натискаш здраво. Личностно и професионално. Искаше ми се и аз да бях започнала на твоите години вместо да ходя и да разботя като сервитьорка до 18 годишна. Давай смело, не се плаши от провал, чети и разучавай. За всеки един въпрос, който би могъл да ти изникне вече има отговор, някой е бил по твоя път. За потъчките, може да ги пускаш лично през някоя фирма (Еконт, Спиди) особено ако в началото не са толкова много. Понататък можеш да сключиш договор с тях и тн. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker