Когато ти кажат, че си жалък....Така ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121551)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Когато ти кажат, че си жалък....Така ли е?
преди: 11 месеца, 3 дни, прочетена 683 пъти
Здравейте, момиче на 14 съм. Искам да ви питам дали едно нещо дали е жалко от моя страна, след като ви обясня ситуацията?
Така, с най-добрата ми приятелка си прекратихме взаимоотношенията, края на април, защото не се разбирахме. В един клас сме. Аз бях онова момиче, дето пишеше за най-добрата си приятелка как са се скарали и така и не говорихме повече. Ако се сещате. Но няма значение. Преживях я. Но тя ме обсъждаше с лошо нон-стоп. Аз го виждах, и други хора ми го казваха. За неща от сорта на "Виж кво е облекла днес, много е грозна с това" и такива. Аз се изнервях лека - полека от това, но я игнорирах. Буквално на спирката едно "здрасти" не си казвахме, правихме се, че не съществуваме. Накрая 'и казах, че е жалка като така говори. Тя спря. Така мина 1 месец и половина.
Но вчера стана така, че 'и помогнах с едно нещо, защото някакъв на шега я беше сграбчил, и то нали на шега, но 'и беше неприятно и нито приятелката 'и, нито никой не помогна, и станах да ги разтърва и тя се сгуши в мен и после тя ме хвана за ръката с нея да отида до тоалетната. После тя ми благодари. Аз 'и казах, че е по-добре вече да се поздравяваме, защото все пак сме имали 10 години приятелство. Тя се съгласи.
Днес я поздравих в автобуса (сигурно и тя щеше първа да го направи, не знам, просто така стана). По-късно, в училище, тя даде нещо на едно момиче (аз седях до него) и трябваше аз да предам парфюма, а преди не го правех нарочно (звучи тъпо, но щом не се поздравяваме и ми говори зад гърба, няма на стане) и го направих. После тя видя, че пиша едно домашно и аз я питах за една задача, която ми липсваше, а тя мен за друга. Разменихме си тетрадките. И на един тест преди сме се питали нещо малко.
Но сегашната ми най-добра приятелка ми заяви, че съм много жалка с това поведение и, че човек, който ми говори зад гърба, след като си спряхме контакта, не заслужава нищо. Но и тя ми помогна със задачата и затова. Също така с някои момичета от класа не се харесваме много и имах драми, но вече си говоря с тях понякога, помагаме си за задачи. Това не е лицемерно, ако това ще ми кажете, не го правя с цел изгода! Лично аз, не виждам нищо жалко. Не обичам заради някви тъпи драми да си провалям изцяло отношенията с хората. А относно това момиче- да, тъпо ми направи, да говореше ми зад гърба, да, спря, но не я оправдава, но не виждам лошо някой път да си кажем една дума или да се поздравим. Аз не искам да си оправям взаимоотношенията с нея. Просто ме нараниха думите от новата ми приятелка. Дали не е права? Каза ми, че така ще ме използват, а аз няма да тръгна да прави някви услуги, просто за някои училищни работи, в нашата ситуация, не виждам нищо лошо, при положение, че и тя ми помага и ние все пак не се мразим. Израстнахме си приятелството, това е истината.
Кажете ми вие как мислите, извинете, че ви губя времето!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 2 дни
hash: c7929127ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Виж сега, авторке, хубаво е човек да не е злопаметен и да прощава на хората, които са го обидили или засегнали!

И винаги да се държи добре и да помага на хората!

Така, че не си жалка, а си постъпила добре!

Старай се да бъдеш винаги добър, любвеобвилен и отзивчив човек и ще имаш награда от Бога за това!

 
  ...
преди: 11 месеца, 2 дни
hash: 7003d52f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Мисля, че е добре, ако имаш възможност да си нормализираш отношенията с околните. Защото е ужасно да се живее в отровна среда. Приятелката ти е права, но това е нейната преценка и нейният избор. Това можеш да й го обясниш спокойно. Ти също имаш право на избор, а тя е най-добре да не те притиска. Всички искаме да натрием носа на тези, които са ни обиждали, но животът изисква да сме гъвкави и дипломатични. В края на крайщата, малко неща са " на кило кръв и торба пари". Много неща минават и заминават и след време изобщо не изпитваме някакви драми.

 
  ...
преди: 11 месеца, 2 дни
hash: 096f07d304
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Новата ти приятелка може би ревнува.
Вероятно старата ти приятелка иска да се сдобрите.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 2 дни
hash: 7abfea142f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Да не ти пука, много лесно така отстрани да дава някои мнения за друг непоискани мнения, некоректно е такъв тип поведение, нямат смисъл особено когато ти не си давала мнение непоискано мнение, търси си качествени хора, това е решението.

 
  ...
преди: 11 месеца, 2 дни
hash: 3010d6415b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Бившата ти най-добра приятелка не те заслужава, но си постъпила много правилно като си я спасила от момчето което я е сграбчило. Обаче умолявам те, не се опитвай да оправяш отношенията си с нея. Не знам дали го осъзнаваш, но може би е говорила така зад гърба ти докато сте били приятелки, ама да не си знаела. Разбирай се с тези хора, но им нямай доверие, защото е наистина жалко да те мачкат по този начин, а ти да си мила с тях. Може да си говорите, но не им помагай. Не им споделяй свои тайни и лични истории. Казвам ти, 99% от приятелствата в гимназията са такива. Фалшиви, лицемерни използвачи. Не се сближавай много с тях и си имай на ум какви са и какво са ти причинили. Това са напълно нормални работи в гимназията, само помни, истински приятели почти НЯМА. Ще си късметлийка ако тази една твоя приятелка се окаже истинска. Може би си изразява мнението по по-груб начин(и аз казвам на приятелите ми че са жалки и че вече вината ще е тяхна като бъдат предадени). Понякога точно от такива приятели има нужда човек. Но не бъди доверчива в никакъв случай. Ще си изпатиш ужасно(казвам от личен опит).

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 2 дни
hash: 1216d0c2d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Миличка в живота няма най-добър приятел.
Дръж се добре с всички, но си отстоявайки правата. От скандали и рекъл казал полза няма.
Всеки може да каже каквото иска, НО ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА, че е ВЯРНО!!! Това е просто позиция на някой си, тя можа да е положителна или отрицателна и зависи от лични интереси и т. н. Не взимай за "чиста монета" всяка дума.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 2 дни
hash: e998e1279a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Прочетох първите две изречения.
Казано е преди 200 години.
" Съдбата е жестока, а хората- жалки"
Шопенхауер

 
  ...
преди: 11 месеца, 11 часа
hash: a9e5a96274
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря много за коментарите! Тук те са 50/50. Смисъл и двете страни не са напълно прави, а не само аз да съм в грешка и това го разбрах. Но не мисля, че изобщо даже съм била в грешка, защото с това момиче не се поздравяваме тези дни и аз не го правя също. Просто това беше мнение на приятелката ми, но тя ми обясни защо така мисли, но няма лошо, важното е аз какво мисля.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker