Кафе, енергийни, кока кола - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121347)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Кафе, енергийни, кока кола
преди: 10 месеца, 20 дни, прочетена 819 пъти
Здравейте. Споделете колко чаши кафе пиете на ден и напишете какво е (еспресо, 3в1, капучино и т. н) и какви други кофеинови напитки пиете с кафето или без(монстър, хел, кока кола, пепси и другите кофеинови) и колко често консумирате енергийни напитки? Коя ви е любимата? И мешате ли кафе с енергиини или кафе с кола и такива комбинации? И ако има някой който се е опитал да спре кофеина да сподели за колко време и как го е спрял а и каква е причината за консумацията на кофеин под формата на енергиини кафе кола споделете (дали е стресиращата ви работа, изтощение от нощни смени, тренировки, или просто отпадналост) ако се питате какво ме засяга това е просто любопитност, интересно ми е! Виждам че все повече и главно млади хора правят такива комбинации или пият по 3-4 енергиини на ден както и кафета. Аз лично много обичам кафе пия по 2 да 3 на ден. Енергийните няма какво да се лъжем вкусни са пристрастяващи са но и изключително вредни. Пия по 2 кенчета на седмица което мисля че е ок. 3в. 1 и капучино по 2 на месец. А колата може би веднъж седмично. Затова ми е любопитно другите хора колко често и защо консумират изброените продукти. Аз лично нямам конкретна причина в момента не работя нямам кой знае какви тежки занимания с някои изключения.
Благодаря за отделеното време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 61f80659ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   За мен кафето и енергийните са еднакво вредни. Кафето има стотици mg кофеин, докато в един редбул от 250 мл. има 75-80. Да редублът е газиран и има Е-та, но пък имайки предвид факта, че повечето хора слагат захар в кафето, което пият по 2-3 пъти на ден, не е проблем.

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: d430fdb384
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Пия само кафе- 2 кофеинови и 2 без. Направо съм пристрастена. Като млада бях с ниско кръвно и това ме връщаше в кондиция.
Никога не съм пила енергийни напитки, рядко пия безлкохолни заради захарта. Мисля, че последните две са много вреден навик за младите. Всеки човек трябва да си регулира натоварването и съня и почивката. За съжаление, вредните навици бързо стават за винаги, за това -по-полека.

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: dba7295cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не пия никакви такива напитки, но за сметка на това зная една, която в 3 часа през нощта изпраща разни картинки по соц. мрежите за лека нощ. Момичето пие по няколко кафета на ден и явно вече е хахо, че да не спи.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 00d4bd84c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Да си призная честно, енергийни напитки в живота си съм употребявал само веднъж, преди години като ученик пих един монстър. От тогава никога не съм пил повече. Газирани напитки не пия. Преди години пиех редовно кола, но от доста време вече не. В редки случаи, главно през лятото, може да се случи да изпия някой тоник, но като цяло е рядко.
Кафе обаче пия. Обичам хубавото кафе. Не пия по много. Едно кафе на ден ми е достатъчно. Пия само еспресо, топ марки - Julius Meinl, лаваца, пелини, коста и др. В редки случаи пия и скъпо турско кафе, има един турчин на пазара, който внася от Истанбул. Но пия рядко, защото ми идва по-силно. Често пия кафе с мляко. Едно кафе на ден ми е достатъчно - освежава, зарежда и доставя приятно настроение. За мен ако се пие в нормални количества, кафето е дори полезно. За полезните му свойства, особено за мозъка, има много статии в нета, който иска - да чете. Млад човек съм, на 28 години, ако има значение.

 
  ...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: a6d675653e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мешаме = разбъркваме, любопитност = любопитство, сельо, образовай се...

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: a0fb921ac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Monster Punch (тъмнорозовото кенче) ми е любимата. Сутрин студена и взета на гладно има най-силен ефект и вдига тонуса. Ако пък искам цяла нощ да съм бодър, спя след обед след което удрям кафе и след него монстър. До 5 сутринта няма заспиванка. А в енергиините напитки кофеина не е най-силния стимулант, има и таурин, който е още по-силен. От списъка със съдържание не съм засякъл вредна съставка в монстъра. За другите не знам.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 72faa5135f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   20 години пиех кола нонстоп - едва не ми изяде главата. Пробвал съм редбул веднъж като малък и го изплюх - отвратително на вкус. Мразя кафе. От 5 години не съм близвал друго освен вода. Осъзнах, че това е "легална" наркомания и след известно време на сухо, енергията взе да ми се връща от само себе си, но е и факт, че ножа беше опрял до кокъла и нямах много избор. В края на краищата, радвам се, че стиснах зъби и не се поддадох, защото живота ми се обърна на 180 от това, което беше.

 
  ...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: bdfd487658
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Към номер 1. В грешка си в кафето има около 70-80мг кофеин колкото в кенче енергийна. Няма стотици мг както си написал/ла.

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 64d56a28a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз пък пия по 2-3 водни чаши ЧИСТО кафе дневно-по 2 супени лъжици слагам от това разтворимото Нова Бразилия и си го пия винаги чисто, но пак съм си приятно замаяна, ха ха, то не е ли да си почине тялото в сън или друг вид релакс, като например четене на хубава книга, слушане на хубава музика и т. н., кафето не е нещо кой знае какво. Принципно го пия, като лекарство-с цел ободряване, но мога и хич да не се сетя за него-всичко е в Психиката общо взето...

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 0656c0ef04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Преди години пиех страшно много кафе. В един момент се наложи да го спра по здравословни причини. Издържах 6 месеца. Сега пия по 2-3 чашки висококачествено чисто кафе. Еспресо. В малки дози кафето е полезно. Става дума за хубаво, чисто кафе. Не разтворими кафета, 2-3в 1 и. т. н. химии. Работата ми е натоварена, изискваща концентрация. Карам и нощни смени. Тогава пия и кока кола. Енергийни напитки-не. Много са вредни.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: fab9627f7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Нито пия кафе(дори сутрин), нито па енергийни напитки, просто никога не съм проявявам интерес към тях(слава богу, измежду сладкото което консумирам денем, си е направо късмет, че не съм)... Най-много да започна деня си с чашка горещ шоколад, стига ми това дори като закуска. А газирани вече пия много рядко, до 2009г някъде много обичах да пия там разни Derby-та, и въобще всякакви газирани, след това обаче лека-полека започнах да спирам(пак пия де), но при мене както се казва-ако ми дадеш ше пия, като не няма, но от вафли, торти, шоколади и т. н. така и не можах да се откажа с времето, просто защото като малък баба и дядо ме бяха свикнали... Иначе Пепси кола не обичам, само Кока, но и нея вече много рядко я пия, и то ако има повод някакъв, Schweppes Mandarina също обичам, но така да ида да си купя и да го изпия, ако не наведнъж, то поне за ден-два, вече трудно може да се случи! ...
Ония, които мешат кафето с кола, са откачени-що за комбинация, навремето имаше и газирано, пак Derby, Coffee Cola: е само веднъж го опитах, просто отврат! ... Какво остава пък да налееш ти в кафето си кола, направо безумие, мани...

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: d85947c51c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Пия кафе веднъж в месеца, понякога и веднъж на няколко месеца. Останалите боклуци от изброените съм ги опитвал, но не ги пия. Енергийна напитка съм пил последно преди 2 или 3 години, а преди това дори не помня кога е било. Сигурно ми се събират 3 за 10 години.
Уникални боклуци, които са абсолютно ненужни. Добитъка обаче ги лочи като свиня.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker