Депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Депресия
преди: 9 месеца, 27 дни, прочетена 670 пъти
Здравейте! Ровя вече от половин час и намерих този сайт. Искам да споделя нещо и да потърся помощ. Вече почти трета година съм в депресия. Всичко започна началото на десети клас. Час по физическо, нов учител а аз не исках да бягам. Каза ми някои думи които наистина ме обидиха а аз съм доста чувствителна. От него ден започнах да бягам от часове и като цяло да пропускам училище. Спрях да ям, месеци на ред карах на енергийни напитки и сладки(дъвки, бонбони, близалки). Не ядях нищо друго, само при мисълта за храна ми се гадеше. Спрях да излизам с приятели и да общувам. Единственото за което излизах беше за да се напия до припадък. Почнах да се заяждам с всичко живо, изпатих си як бой заснет на видео защото не се научих да си затварям устата. Стигнах дъното началото на 2022. Пиех по 4 енергийни на ден, пуших цигари и приемах други неща. След време развих булимия. Всяка хапка се връщаше обратно от където е влязла. Почти година и нещо бях така, стоях будна през нощта, спях в училище и през деня. Имаше дни в които не можех да държа в ръка празна бутилка от водa. Ръцете и краката ми бяха покрити в рани и разрези от само нараняване. След време оценките ми паднаха и се наложи да посетя училищния психолог. Ходех с една моя приятелка от време на време, тъй като тя е СФО(надявам се да съм изписала правилно) а нейният психолог беше много разбирателен. Главната психоложка обаче разбра и забрани да ходя. Каза че било само за деца с истински проблеми и ако аз ходя лишавам другите от време със специалистите. Както и да е, средата на миналата година се подобрих до колкото можах без ничия помощ. Започнах да се храня и да обръщам повече внимание на интересите и приятелите си. Голяма промяна обаче настъпи началото на 11 клас. Едва 4 седмици бяха изминали от започването на учебната година и ме обвиниха в тормоз над друг ученик. Тя се размина с лъжите си а мен ме предложиха за изключване. В последствие с Медиаторката в училище която много ми помогна решихме, че е най- добре да мина в самостоятелна форма на обучение. Това обаче е голяма промяна за мен, от както не съм на редовно дните ми започнаха да се сливат. Правя едно и също всеки ден и се чувствам като затворена в един безкраен транс, изживявайки всичко отново и отново. Някои дни се чувствам толкова далече, но толкова близо от всички като че ли съм затворена в голяма топка за хамстер. Живота ми не отива никъде и понякога ми се струва че съм неспособна да променя нещата. Малко по малко усещам как се завръщам към старите си навици. Не искам да позволя на това да се случи, не мисля че мога да мина ада втори път.

След 6 месеца ставам на 18, работя понякога в магазина на баща ми така че имам пари, искам да питам мога ли да отида на психолог без родител. Не съм споделяла нищо с тях и искам така да си остане. Старомодни са и не вярват в депресии и тем подобни. Опитах се веднъж да споделя, но нещата много се объркаха. Надявам се някой да отговори скоро, само искам да знам дали ми трябва родител за да ида на психолог или не. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 26 дни
hash: bce36acd86
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Да можеш да идеш на психолог без родител, дори е задължително да си сам/сама. Имай предвид, че те не правят чудеса от първото ходене и може да отнеме време - зависи колко искренно ще подходиш пред него/нея и дали ще си паснете с професилналиста.

Може да имаш нужда и просто да си споделиш какво те мъчи и да ти мине, но много зависи какво точно е "то".

Успехи!

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: e6fedfd119
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Здравей, прочетох поста ти и съжалявам за това през, което си преминала... Според мен, не е нужно да си с родител щом имаш нужда от психолог. Освен това, след няколко месеца ставаш пълнолетна и въобще няма да ти трябва възрастен.
Не мисля, че който и да било психолог би ти го направил на проблем, че си отишла без родител, все пак не си съвсем малко дете...
Психологът ще го интересува, най-вече да си вземе парите за сеанса, а не на колко си години с точност.
Препоръчвам ти обаче, когато търсиш психолог в Интернет, да прочетеш и мненията, отзивите на хората, дали са доволни от нея/него и т. н. и задължително избирай психолог, който има отделен кабинет някъде, недей да ходиш в дома на някого, защото е опасно само момиче... , ако се наложи да си в дома на някой, понеже повечето имат частни кабинети в дома си, вземи си за всеки случай един лютив спрей за самозащита, никога не е излишно това. И бъди внимателна и предпазлива.
Писала си, че си вземала и други неща... освен алкохол, ако искаш може да напишеш писмо, всички писма там са анонимни, в сайта drugsinfo-bg. org, пиши им имейл по ел. поща, много са отзивчиви, конкретни, обясняват всичко, което не е ясно на някого, отделно преди време им писах за препоръка на един мой познат, имаше нужда от психолог, хората от сайта веднага ми дадоха координати и контакти за връзка с няколко психолога. И въобще не е нужно да става въпрос за наркотици, пак може да се допиташ до сайта за препоръки за психолози според твоя случай. В имейла няма нужда да си пишеш името, но им кажи за кой град искаш да ти препоръчат психолог, а и така ще е по-безопасно, защото сайта е известен и поне няма да попаднеш на някой шарлатанин.
Пиши после какво е станало с теб...
Не знам какво ти е казал тъпия учител по физическо, но не е трябвало да му обръщаш внимание, този свят изобилства от простаци.
Хубавото е, че си имаш собствени пари и ще можеш да ходиш на психолог и без да искаш помощ от родителите си. Преди 2 години един сеанс беше 40-50 лв.
Ще се справиш, важното е да вярваш в себе си и да се успокоиш, ще видиш, че с времето нещата ще се оправят.
Сподели, ако искаш какво учиш, кои са любимите ти предмети, с какво искаш да се занимаваш, когато завършиш, какви са хобитата ти... и успяла ли си да намериш добър психолог, как се чувстваш и т. н.

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: ae11d4713b
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Здравей!
Направо на въпроса, при положение, че имаш 18 и имаш собствени средства можеш да посетиш психолог без знанието и одобрението на родител.
Надявам се да намерите или да намериш решението на проблема.
Горе главата и бъди силна!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: f5738efa8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Дано модераторите одобрят коментара ми, тъй като бих ти предложила вариант. Има една онлайн платформа - Разкажи. ми. Не съм я ползвала все още, но мисля, че би ти било полезно, ако се свържеш със специалист от там. Може онлайн да комуникирате чрез съобщения, разговори, мисля че може и на живо да си провеждате сеансите.
Съжалявам за това, което си преживяла. Кофти е, че си минала самостоятелна форма на обучение, но скоро като завършиш може да продължиш следването в университет, да работиш и постепенно нещата ще се оправят.

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: f160eb7921
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Имаш пара, обърни се към психолог. Надали някой тук ще бъде чак толкова полезен. Успех :)

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: 20e9c2f781
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   на психолог можеш да отидеш ако искаш без придружител. само имай предвид таксите за психолози. от 40 лева нагоре.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: 81f974e2c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ами на мен психолог не ми помогна. Помогна ми само Бор (Boron) като хранителна добавка на капсули от аптеката, но рядко се среща. Да не се бърка с пудрата "Боракс", която е токсична при поглъщане!

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: c9b976c8d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз съм от гр. Смолян. Имам сходна история с такава форма на депресия. Разликата тук е, че след споделяне и търсене на помощ всеки ме игнорира, не помага - даже всеки желае смъртта ми. Дано някой ти помогне, мило дете! Хората са станали безверници и без душа, без чувство за емпатия. Всеки гледа себе си!

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: 4942c4f1bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не би трябвало да ти е необходим родител. Но, помисли че така си съвсем сама в средата на твоите проблеми. Депресията е достатъчно сложен проблем, за да се правиш и пред родителите си, че нищо не се случва. Помисли дали няма да е по-добре да се върнеш в училище. Ще имаш разнообразие, ще те държи в кондиция, няма да прекъсваш връзка с хора. Не знам колко е било правилно да ти предлагат да си останеш в къщи. Посещавай психолог, имаш нужда, проблемите ти са сериозни.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: c6285d0d3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Не знам как се реплейва на коментар тук, много съжалявам както казах съвсем случайно намерих този сайт. За човека който каза че имам 18, нямам. След 6 месеца ще ги имам, но има много време до тогава. Четох историята на друго момиче на моята възраст тук и много хора казаха че не може да отиде на психолог сама, или й казваха просто да сподели с родител, че не е сериозно. Благодаря на всички които не направиха същито и отговориха и споделиха мнение и сайтове. Ще потърся нужната помощ скоро. Много Ви благодаря!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker