Онлайн приятелствата, приятелства ли са? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121570)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18623)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Онлайн приятелствата, приятелства ли са?
преди: 5 месеца, 12 дни, прочетена 574 пъти
Здравейте. Момиче съм на 15 и имам онлайн приятели, една от които ми е най добра приятелка и се познаваме от една година. Уж сме си доста близки, но се усеща една празнота, тя си е по близка с други хора, има си и други най добри приятели, което е нормално, защото едно е онлайн, друго е на живо. Уж и двете много искаме да се видим ама тя все намира някакво оправдание да не се видим... Донякъде разбирам, защото е заета, на 2 часа път сме една от друга. Донякъде и я разбирам но от друга страна имам чувството че не иска да се видим. Случвало се е да я ревнувам от нейн приятел и приятелка, с които се познават от много повече време и е нормално да е по близка с тях защото и са на живо. Аз мнооого се обвинявах затова, но просто стана... Имам я като сестра и тя мен уж ме има за такава ама не знам вече. Имаме и друга обща онлайн приятелка, с която обаче са си близки и даже и се видяха скоро и е логично да изревнувам, разсърди ми се малко но се оправихме. Въпроса ми е дали още да сме приятелки и има ли как изобщо да СМЕ НАЙ ДОБРИ приятелки...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 170b7b52f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Според мен онлайн приятелите съществуват, но никога няма как да си сигурен за човека като онлайн... смисъл на живо можеш по езика на тялото и т. н. да разбереш дали на 100% те цени/обича/уважава. Не че не може и като ти говорите, но е друго. Има и друг вариант.... когато двама слдуши се видят на живо, а през дълъг период от време са били онлайн приятели, може да им скапе отношенията. Не знам как точно, но съм го чувала. Просто онлайн приятеля не е същото според мен. Не е на 1000% като нормалния приятел... можеш просто да и го кажеш директно в очите, да я питаш!

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 0ebcd8e73a
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Реши се и на нещо истинско в реалността, за да изживееш хубавия момент, има го, създаи си удоволствие, тръпката е хубав момент, изживяването й е точното решение.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 42d0548e5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   То си имаше и виц по случая:

Младеж и девойка, които са се запознали онлайн с цел връзка, се срещат за първи път на живо в хубав ресторант. След като са се видели за сефте, и двамата седят един срещу друг като гръмнати...
По едно време младежът нарушава неловкото мълчание:
- Спокойно! Няма да се притесняваш! Сега започваме да пием водка, докато се харесаме! След това вече е лесно!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 47cd0fca71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Авторката: Още нещо забравих да добавя. Хем знам че е нормално да си е по близка с другите(аз знам за някои нейни приятели, казвала ми е) но пак ревнувам малко и не знам защо

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: ed191964a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Не.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 35934aa14d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Според мен да, даже са по-истински от тези на живо. Мой личен опит. Имам приятелка от 2016 и все още сме приятелки, най-близката ми е една приятелка с която се запознахме през 2017. На живо имам приятели от детските си години, но понякога просто не ги понасям и имам чувството че съм приятелка с тях само защото сме приятелки от детски години, но знам, че някой ден вече няма да сме толкова близки. Иронията е че съм по-близка с хора с които се запознах онлайн.

Но както споменаваш ти " Уж сме си доста близки, но се усеща една празнота, тя си е по близка с други хора, има си и други най добри приятели, което е нормално, защото едно е онлайн, друго е на живо. Уж и двете много искаме да се видим ама тя все намира някакво оправдание да не се видим... Донякъде разбирам, защото е заета, на 2 часа път сме една от друга. Донякъде и я разбирам но от друга страна имам чувството че не иска да се видим. лучвало се е да я ревнувам от нейн приятел и приятелка... ", за жалост, те обаче почти нямат приятелства на живо които да са по-дълги от нашето. Но пак ревнувам, защото едно е на живо. Ако беше на живо щяхме да сме онова иконично дуо(двете не се познават една с друга, но и с двете по различен начин щяхме да си паснем повече ако сме се виждали на живо). Най-гадно е като не ти отговарят с часове, ясно е че имат живот за разлика от теб. С едната се видях, за жалост само за час.

Понякога ми иде да хвана влака и да отида при тях(едната е от София, другата понякога ходи в София при гаджето си), но до сега те не са го правили за мен. Е, едната искаше. Ама не стана. Родителите и не я пуснаха. Може би като стане на 18. Но другата е на 21. Тя може, но ми казва как няма никого в града в който живея и понякога ме кара да се чувствам недостатъчна за нея. Тя има много приятели в София. Но заради дистанцията си викам " Без повече онлайн приятелства. " щото ми е много гадно. Да не говоря че имам приятели от други държави, с тях никога няма да се видим и знам че някой ден ще спрем да си пишем.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 157fec4ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Авторката: Номер 6, малко не разбрах това за ревнуването какво мога да направя

 
  ...
преди: 5 месеца, 10 дни
hash: 066a126b9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Не, пълна измислица!

Докато "не изядете една торба сол" с един човек, не може да се каже, че ти е приятел!

 
  ...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: 665b8e258f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Еми аз в реалния живот имах само използвачи и ме караха да се чуствам не достатъчно добър за тях, и са ме изоставяли. И съм се запознавал с такива от други държави олайн и някакси усещам, че се държат по - добре с мен и може би са по - добрите приятели за мен. Накратко искам да кажа, че разтоянието няма значение и, че е онлайн. Онлайн приятелите може да се окажат дори по - добри приятели от тези в реалния живот. Тези мои " приятели " от реалния живот си излизаха без мен и ме лъжеха, че са заети. Но виждах как си качват статуси в фб как си излизат с други без мен, естествено и на мен ми е гадно. Мисля че ние нямаме голям избор в реалния живот какви хора да срещаме. Не избираме да се раждаме в конкретна държава и конкретен град. А конкретната държава или град ти дава ограничения какви хора да виждаш. За да видиш други хора трябва много да пътуваш и да търсиш хора, ако нямаше интернет, а интернета ти дава много повече възможнасти да намираш хора по целия свят без да се налага да пътуваш. Аз казано честно в моя град не намерих истински приятелства и бях самотен и немога просто така да напусна града и да търся други хора. С интернет е къде къде по - лесно и няма толкова ограничения. Но е вярно, че много хора могат да лъжат за самоличността си и можеш да бъдеш разочарован, ако ги видиш на живо. А и може и просто да спрат да ти пишат. Абе въпрос на късмет си е... какви хора ще срещнеш. Еми авторке не искам да те разочаровам, но можеби си нямала късмет дори и да е онлайн приятелка. Гледай за червени флагове, ако спре да те търси с месеци значи може и да не сте толкова добри приятелки. Но не се отчайвай все пак интернета ти дава много повече възможности да намираш приятели по целия свят.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: dcb82750e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Авторката: Номер 9, това за приятелите от града ми е до болка познато. И аз нямам приятели от моя град, винаги са ме използвали, не са ме искали при тях, лъхали са ме че ме искат, а в същото време не... Онлайн уж мислех че са идеалните хора, но понякога и там не можеш да намериш, или намираш, но все нещо липсва, понеже едно е онлайн, друго е на живо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker