Объркана съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121207)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Объркана съм
преди: 3 месеца, 1 ден, прочетена 816 пъти
Здравейте. Момиче съм на 15 години. Преди няколко дни в „24 часа“ се появи статия за най-добрата ми приятелка, която си извоюва много награди и дори е сложена в графата „отличниците на България“, може да сте чели статията.
Та, аз и тя участвахме в едно състезание, от което тя спечели златен медал, сребърен медал, дрон и грамоти, а аз имам само бронзов медал и грамоти. Проблемът тук е, че леля ми и баща ми твърдят, че завиждам на момичето (което не е така, но те са толкова непреклонни, та дори ако им викна руската армия да ги разубеди, те няма да си мислят нещо различно) и ми мелят брашно на главата с довода, че третото ми място е нулево постижение. В някаква степен ги разбирам, защото всяко семейство иска детето им да е най-доброто, но от друга страна, първо, не мисля, че е справедливо да ме сравняват с най-близката ми приятелка и съученичка, и второ, не мисля, че това да съм трета в България и 56-та в класацията на шестте страни, които участваха, е нулево постижение, но както ви казах, не мога да убедя леля ми и баща ми в противното. Но има и още нещо, което искам да ви кажа, но искам да ме разберете правилно.
Може би ще ви се стори като глупава и дори комична прищявка, но винаги съм искала да съм в медиите или по телевизията, защото смятам, че имам качествата за това. Проблемът е, че съм дъщеря на кмета (ние сме от малък град) и ако това, което искам, се случи, всички веднага ще кажат, че наградата е нагласена или купена и че съм се възползвала от поста на баща ми в обществената пирамида, за да си гарантирам награда. (защото класът ми, а и цялото училище са мързеливи, злобни и завистливи хора и са на принципа „гроздето е кисело, не заслужава вниманието ми“) Аз съм изключително чувствително момиче и най-малкото нещо ме разплаква, затова често хората се възползват от този факт и ме обиждат, че съм грозна, дебела, глупава, дори са си позволявали да ми казват, че имам шизофрения, биполярно разстройство, ОКР, дори един път едно момче ми каза „знам, че си дете със СОП, няма какво да ми се правиш на много умна“. Според вас какво трябва да направя – да положа усилия, за да сбъдна мечтата си, или да не го правя, за да избегна завистливи коментари и слухове?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 1 ден
hash: ffefc9b49b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Момиче, справила си се супер. Как да не е постижение. Това, че има някой по-добър от теб-добре, винаги ще има. В случая не разбирам какъв е проблема на баща ти и леля ти. Гони си целите и да не ти пука. Ти не успяваш за другите, а за себе си. Винаги ще има комплексари които ще те принизяват до тяхното ниво, от теб зависи дали ще им позволиш.

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 8988cd35fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Баща ти и леля ти са комплексирани същества, които се самоизяждат от болни амбиции.
Съветвам те при следващи упреци от тяхна страна да ги попиташ какво са били постигнали те на твоята възраст, какви постижения са имали, какви награди, какви грамоти, в колко състезания или конкурса са участвали или са се гонили със съседските деца по кварталните улици?
Отговорът за техните постижения ми е ясен предварително, личи си от неадекватното им поведение.
По стечение на обстоятелствата съм близка до дете,
което печели първи места от международни конкурси, а тях гарантирано няма как да си ги купиш. Не знам в каква сфера се
състезавате, но местните конкурси в сферата на изкуството у нас в
действителност много често са уредени, а има и такива, до които и на
ниво кастинг не допускат определени кандидати.
Разбира се, че трябва да продължиш да се състезаваш.
Ако спечелиш първо място, да не ти пука от коментарите. Баща ти е кмет на някакъв малък град и не е някой чак толкова заможен или влиятелен човек, че да ти купи наградата.
А ибаща ти няма да е вечно кмет, но наградите ще си останат в твоята автобиография.

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 4aa58abd0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако това ще те накара да се почувстваш по-добре - аз съм никой, с никакви постижения и се чувствам супер добре от това.
Да си някой ще трябва да платиш цена. Цената и обикновено е свързана с носенето на отговорност. Когато го постигнеш и когато отговорността легне върху теб ще разбереш, че не това си искала и даже това ще те отблъсне от другите хора. Както вече и сама се досещаш. Ще те отблъсне дори и от вашите, защото те ще искат даже още повече, и ще става по-зле. На чужд гръб и 100 тояги са малко.

Въпроса тук е : пред кого се доказваш? Пред себе си? Пред родителите си? Ако е това, мотивацията ти е грешна и винаги ще страдаш или ще ти завиждат.

Ако искаш да си по-добра в нещо за общото благо, може тихичко да си го вършиш, без никой да разбира. Аз така правя.
Всъщност излъгах. Живея в Лондон и това което върша могат да правят не повече от 10човека в града (10млн)... да не кажа 3 ма. Но никой не знае за мен. И така спя спокойно всяка вечер

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 9f3c3c4d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Деиствай, важно е ти да си щастлива.

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: f538580e1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Чак ми стана интрресно и видях чичко гугъл какво ще каже по темата, явно става въпрос за момичето от Елена което печели медали по английски и информатика.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: 801d8358af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Не искам да те обезкуражавам, но си на 15, а разсъждаваш като малко момиченце.
Леля ти и баща ти са прави за това, което ти казват. Самият факт, че пишеш, че искаш да си като приятелката си, доказва, че й завиждаш. Родителите интуитивно усещат мислите и чувствата на децата си, но децата отказват да приемат истината и често пъти обвиняват родителите си.
Какво за теб е "искам да съм в медиите или по телевизията"? Ако си мислиш за известност си го избий от главата, ако си мислиш, че всички ще ти се възхищават си го избий от главата.
За да те има в медиите или по телевизията трябва наистина да постигнеш нещо впечатляващо, а аз четох статията за приятелката ти и честно да ти кажа, малко ще е трудно да я достигнеш. Все пак тя е родена с талант. Това е все едно да пееш като прегракнала гарга, но да си фантазираш, че ще си успешна певица и ще правиш фурор с гласа си.
А и щом си дъщеря на кмета, това няма как да не рефлектира! Дори ако се опиташ да докажеш, че не си си купила наградата, те ще измислят нещо друго, защото нали знаеш - кажат ли веднъж, че сестра ти е курва, върви и обяснявай, че нямаш сестра.
Но нищо, участвай си в олимпиади и си мечтай да достигнеш успеха на приятелката си...

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 801d8358af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Всеки себеуважаващ се завистник изтъква, че не завижда на приятелите си и дори те интуитивно да усещат завистта, хора като теб правите дори невъзможното, за да ги убедите, че всъщност се радвате на успехите им. Факта, че се сравняваш с най-добрата си приятелка, е достатъчно красноречив. Нямам предвид, че постигнатото от нея е висока топка и че и ти не можеш да я стигнеш, но просто имам предвид, че наистина й завиждаш... Ако не й завиждаше, нямаше да искаш да си в медиите и да си известна (не че тя е).

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 801d8358af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   От авторката - благодаря за мненията! И да, говоря за статията, която номер 6 казва. Вчера се оказа, че от БНТ са поканили приятелката ми на интервю и че утре ще я дават в национален ефир. Разбира се, че гордостта и радостта ми са безкрайни. Но същевременно ми става ясно, че колкото и успехи да постигна, едва ли ще се стигне дотам да ме дават по телевизията, а аз точно това искам и наистина ми е мечта, т. е. не съм като повечето деца, които искат да се хвалят в стил "вижте ме, по БНТ съм". Щом се сетя за това, пак ми става криво, че няма да сбъдна мечтата си и дори плаках. Притеснява ме, че дори да се изпише някоя-друга статия за мен, половината от хората, прочели я, ще си мислят, че се възползвам от служебното положение на баща ми, за да си спечелвам награди и тези хора няма да са само познати, а и например случайни коментатори във фейсбук и колкото и да се опитвам да докажа, че съм с честно извоювани награди, всички ще си мислят, че има нещо гнило. Другото, за което се колебая е дали да се включа в конкурс за есе (защото нито мога да пея, нито мога да рисувам, но от много хора ми е потвърждавано, че пиша много добре). Моля кажете ми!

 
  ...
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: 801d8358af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, и аз искам да съм като Кристиано Роналдо и цял живот да поставям рекорди във футбола, които да не могат да бъдат счупени, и аз си представям, че впечатляващите ми футболни умения ще ми гарантират световна слава, малки и не толкова малки момичета, които да точат лиги по мен, много пари, милиони последователи в социалните мрежи, престижни отличия като Златната топка и победи в европейски и световни първенства, ама реалността е друга. Така че, това цяла България да знае името ти, ще е като моя уникален футболен талант – с една дума: имагинерно. Така че вместо да се чудиш как да бъдеш известна по медиите и телевизията, си учи уроците, а през свободното си време работи, защото мама и тате няма да те издържат финансово цял живот.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 1 ден
hash: 801d8358af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Номер 11, не си спомням отбора на Португалия, и съответно Кристиано Роналдо, да са печелили мондиал. Май си искал да се сравниш с Лионел Меси.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: a6584fe36d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Мислиш си че родителите ти не те обичат и смяташ, че ако станеш достатъчно известна и хората ти се възхищават, те ще си променят мнението за теб. За да накараш родителите ти да се гордеят с теб не ти е нужен позлатен медал. Намери своята страст и своят път, вместо да следваш пътя на другите и вечно да си в тяхната сянка.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 45dd95c351
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Първо, не знам на колко години си, но пишеш прекрасно и разсъжденията ти са като на зрял човек. Поздравления!
Леля ти и баща ти очевидно нямат подход и си мислят, че така те мотивират. А може би те самите нямат постиженията, които искат и завиждат на някого и нападат теб.

Не те познавам, но нямам никакви съмнения, че някога ще те дават по медиите и то репортажите ще са прекрасни, позитивни и вдъхновяващи. Тепърва идват твоите успехи и постижения. Училищните състезания и международни конкурси за тази възраст са си тип връх и те създават дисциплина, отговорност и отдаденост към заниманията. Но след училище идват нови върхове и нови постижения. И твоето време ще дойде и ще си безкрайно щастлива и доволна, просто не спирай да вярваш в себе си и да работиш по успеха си. Бъди глуха за чуждите коментари, драми и нападки. Много, много, много се гордей със себе си и всичко постигното и продължавай с нови успехи! Ти можеш!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 88b163ef02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не се обиждай, но това, че си се разревала, като си разбрала, че приятелката ти ще я дават по ТВ, а теб не, ми звучи като реакция на малко дете, което дълго време е искало някаква играчка, но я няма, разбрало е, че приятелчето му я има и се е разплакало. Както ти е казал номер 7, ти си вече на 15, а разсъждаваш като дете, което е на третината на годините ти.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 часа
hash: 801d8358af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ако мислиш, че имаш нужните знания, запиши се в „Това го знам“ по БНТ.

 
  ...
преди: 22 дни, 4 часа
hash: c128c2095e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   16, грешиш. Ако авторката се запише за участие в това предаване, приятелката й ще си помисли, че тя иска да се конкурира с нея, което може да сложи край на приятелството им и ще стане нещо като мач, в който отборите постоянно си вкарват голове и изравняват резултата и накрая нито един не печели. И всяко от момичетата ще се старае да превъзхожда другото и ще си завиждат. Това е и причината двама брат да тренират един и същ спорт - единия винаги ще е втори.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker