Имам чувството, че никой не се интересува от мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121397)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Имам чувството, че никой не се интересува от мен
преди: 1 месец, 16 дни, прочетена 326 пъти
Здравейте! Аз съм момче на 15 години. Напоследък доста често се замислям върху факта, че на никой (освен мама, тати и баба, на които дори и на тях имам чувството, че не им пука особено) не му пука за мен, не се интересува как съм, дали съм добре.. никой не ми се обажда дори и по телефона просто така да ме чуе. Смятам, че съм добър човек, винаги когато някой е имал нужда от мен, искал е помощ или да съдействам за нещо, съм давал каквото мога и от гледна точка на външен вид изглеждам добре и то не малко. Приятели колкото и малко да съм имал, съм ги имал, но вече не са ми такива заради лицемерието, предателството.. и то от хората, които съм обичал и съм имал безрезервно доверие. Най-вече ме боли, че колкото и да се старая за даден човек, за поддържането на нашето приятелство, нещата не се получават и ми се забива нож в гърба... И си оставам напълно сам.. няма кой да ми честити рождения ми ден освен мама, тати, баба и братята ми... И чувствам една голяма празнота в себе си... А другите деца на моята възраст си имат компания, приятели и то не малко... Много ми е гадно, че ми се случват нещата по този начин, че не намирам човек със сходни горе-долу интереси на моите, някой на когото мога да разчитам и да се доверя, когато ми е тъжно - да споделя, да си поплача на рамото му, да споделям хубавите си моменти.. някой, с когото да изляза на разходка в парка, да гледаме кино заедно, да споделяме незабравими моменти.. защото на мен такива неща ми пълнят душата и ме карат да се чувствам щастлив.. дори вече не ме интересува толкова дали това ще бъде момче или момиче (това не означава, че съм педал). И това е общо взето.. според вас какво мога да направя, за да продължа напред, как да намеря своя човек?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 15 дни
hash: 91c960daf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Търси ги ти, ако си самотен, хората са егоисти като цяло...

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 8813db418a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Хората са лицемерни, реално трудно се намират най -добри приятели или истински дружки. И аз имах проблеми със сприятеляването и още имам. Просто намирам временни и те ранно или късно си отиват. Трудно ми е било винаги задържането и преди влагах смисъл в това. Но с времето влагах цялото ми внимание повече в себе си отколкото на околните и просто спрях да обръщам внимание на такива детайли. Записвах се на кръжоци обърнах се към рисуването и писането и с времето почнах да правя по - дълги приятелства. Но принципно зависи как е отношението ти към околните. Дали си авторитетен. Това е което кара хората да бъдат впечатлени. Просто не се меси в работата на хората ако някой иска помощ без да обобщава точно от кого не му я даваш ти. Не отиваш там дето не си поканен. Прави се на щастлив дори и да не си. Когато си сам и ако обикаляш някъде ту в училище, ту из родният ти край вървиш с гордо наперена глава, гледай хората в очите и изслушвай отсрещният без да се намесваш.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 0fc4df65be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Запиши се на спорт, какъвто ти харесва, там ще срещнеш хора с подобни интереси на твоите, след някоя година почни работа, от теб зависи да си щастлив в живота и да имаш каквото искаш.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 14 дни
hash: e47e37ca69
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   И аз съм в същата ситуация.... дори и да имам приятели (нз колко са истински някои от тях), празнотата я има, в училище съм почти изцяло сама. Не знам как да ти помогна, като и аз съм така и аз не мога на себе си да помогна. Скоро ще ходя на психолог, това според мен е добро решение.

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 47af0f2920
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ходи на спорт, занимания. На 15 си голям и мама и тати, показват, че си обгрижван от вашите много. Ставай самостоятелен.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 95be064cc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Няма да стане брато! Какво да направиш за да имаш компания и следователно приятели?
Да си направиш един buzz cut, носиш само анцузи, на Nike, Adidas и др., анцугът е със запретнати крачоли да ти се виждат чорапите, чорапите са на Nike, носиш чанта от тип бананките, на Nike! Или Adidas, няма значение, стига да е на марка. Слушаш яко МВТ, Димов, яко чалгата, Емануела, Преслава, Галин, всичко! Каза, че си на 15, къде ти е гаджето, хващаш Еди коя си общата и правиш квото правиш... Всяка седмица ходиш у дискотеката и се напиваш яко бате, яко и МАЗНО! И начинът ти на изказване, използваш 20 думи в речника си, на всяко 3-то изречение казваш, , бате", на всяко пето, , мазна" и на всяко десето, , курви". Успех брато!

Майтапа на страна. Аз съм 14 годишно момиче, никога не съм се вписвала в общоприетите стандарти на масовото общество. Въпреки, че съм интелигентен и ерудиран човек, творческа натура и изглеждам много добре, не веднъж съм го чувала от съученици, от приятели и от семейството ми разбира се, масово бивам осъждана и неразбрана, поради нетрадиционните си възгледи. Не всички ги изтъквам, като например това, че ми е противна западната мода момичетата да носят панталони 5 номера по-големи, викат им over size, за какво ти е да носиш панталони като на палячо от цирка, не разбирам. И това всяко 3-то момиче да ходи с дълга до кръста коса, с изрусени кичури или пък червена, по принцип циганките ходят така, ама щом е модерно... преди циганин беше синоним на мизерник, мърльо, а сега копираме от тях, няма да се учудя и ако копираме от сенегалци, например. За този стандарт съм грозна, не нося дълга до кръста боядисана коса, не се шпакловам с фон дьо тен и коректор, като цяло освен оцветяващ балсам не нося никакъв друг грим, не се обличам като хипи или като нощна жрица, имам си собствен стил. Същото важи и за момчетата, които масово отговарят на горе описания ми тип и които момичетата харесват, а аз им се чудя на простотията. Относно интелектуалните ми способности, за много хора това е параван, повечето си мислят, че така искам да изпъкна, че според мен съм нещо повече от другите. Първо на първо, не бих си причинила това, да чета насила само и само да покажа колко знам, общата култура и разсъжденията ги попивам от видеа, статии на интересни теми, както и ситуации от реалния живот, общо взето съм практик. Второ на второ, и да искам да изпъкна със знания няма абсолютно нищо лошо, знанията са нещо хубаво, с което мога да изпъкна сред тълпата, а не да ме знаят с простотия, пиянство и други подобни.

От 7 години се боря с масовото невежество между хората, лицемерието, егоизма, злобата. Но в един момент си казах, , Както се отнасят хората с мен, така и аз ще се отнасям с тях". Спрях да пиша на всички "приятели", да видя дали ще си направят труда да проверят как съм. Иначе казано проведох експеримент. Този период, равняващ се на около 3-4 месеца, ми беше сравнително самотен, общувах си само с хората от новия клас и новото училище (аз съм 8 клас), но осъзнах, че с много хора имам общи интереси, възгледи, любими неща и общ език. Новият ми клас ме харесаха значително, в стария бях масово отхвърляна и често подигравана за неща без основание. Харесах се и сред учителите, които бяха силно удовлетворени от общата култура и факти, които често добавям. Та, да се върна към експеримента. Стигнах до извода, че в периода от около 4 месеца ми бяха писали само 2-ма човека, от останалите няма ни вест ни кост. Бях силно разочарована, след като установих, че 98% от хората с които съм била близка, не са ми никакви приятели. Осъзнах, че с тези хора всъщност не съм излизала, виждали сме се в един период от време, след което просто са ме забравили.
Ето какво, съдейки по скромния си 7 годишен опит, мога да те посъветвам:
1. По-добре е да имаш 5 приятеля, които да са истински, от колкото да имаш 100 приятеля, които да са фалшиви. Това ще рече следното: Преценяваш всички хора от обкръжението и тези, които прецениш, че най-много се доближават като интереси, манталитет до твоите, си затвърждаваш връзките с тях. Има и два варианта: Да намериш 3-5 човека, с които да си излизаш, да риташ, да си лафиш с тях, общо взето да стават за всичко. Или да са да речем 10-20, като с едните да излизаш и да се забавляваш, а другите да си споделяте, говорите на малко по-сериозни теми. Който подход ти харесва.

2. В намирането на общи интереси. Не казваш какви са твоите интереси, но се опитай да разнообразиш ежедневието си, отиди в музей, отиди на планина, отиди на някакъв научен фестивал, каквото те влече. Ако не си фен на излизането, можеш да се поинтересуваш, да речем от история, има страшно много видеа, факти, предавания на такива теми. Когато си информиран ще можеш да разговаряш със всякакви хора и съответно да намерите общи интереси. Това ще ти помогне и да разшириш кръга от приятели, ще имаш приятели спортисти, художници, приятели, които се интересуват от история и др.

3. След като си намерил твоите хора, остава и как да ги запазиш. Имай предвид, че хората може да са заети, да излизат с други, да не се учудваш ако не винаги са на разположение. И на мен не ми е никак приятно, хората били заети, не са заети да висят 10 часа в социалните мрежи, но са заети да ми пишат едно, , Честит рожден ден" например. Свикни с това, че хората поставят себе си на първо място и дори в много случай ти ще си им последен приоритет.

Успех с намирането на компания, надявам се да съм била полезна!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 дни
hash: c1b9d5bce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Здравей, надявам се да ме прочетеш.

Един коментар много правилно ти е казал, да се запишеш на спорт, спорта дига самочувствието. Имах един съсед толкова смотан човек, не съм виждала никъде, и по държание и по дрехи беше 0! Стоеше си вкъщи, нямаше приятели нямаше никой освен родителите си, и една сестра. Но колко бяха близки, не мога да кажа. Същия като теб, но доста по-голям от теб. Повярвай ми, у вас никой няма да дойде, да те хване ръка и да те изведе на вън... Та въпросния пич, откакто тръгна на спорт, хвана си работа, и не след дълго си намери жена! Сега той е един прекрасен татко! И пълноценен човек! Ти също можеш! Напълно ти разбирам състоянието склонен си към депресии! Но ти не си сам! Запиши се на спорт, или на някое твое хоби, свирене на китара, танци... футбол.. все едно харесваш. Отдай се на нещо което харесваш, но вкъщи не се затваряй, много ще сбъркаш.... Ти си на училище, може би може да се включиш в някой проект? Просто търси себе си. И пак ти казвам, никой у вас няма да дойде, ти трябва да идеш при хората! Желая ти успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker