Искам да се преместим в София - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искам да се преместим в София
преди: 4 дни, 5 часа, прочетена 303 пъти
Привет готини хора, аз съм момиче на 15 г., родена съм и живея във възможно най-тъпия град наречен Добрич. Искам да се преместим в София, но татко не е съгласен. Мама живее там, но в квартирата на приятеля и е адски тясно, а имат и малко момченце. Това лято бях при мама за един месец и София ми харесва мега адски. Всичко е яко, молове, кафета, момичетата супер мацки, а момчета супер яки пичове. Нищо общо със селташките залухари в Добрич. Знам, че квартирите в София са скъпи, но може да си купим някакъв апартамент ето как. В Добрич имаме голяма къща, аз, татко и баба живеем на втория етаж, а първия даваме под наем. Гледах в сайтове на имоти, ако прододем къщата ще имаме пари за да си купим двустаен в София. Ние с баба ще сме едната стая, татко в другата. Освен това проучих и заплатите. В София търсят шофьори, татко там ще взима голяма заплата и ще се кара из София, а тук вози разни дебили по селата. Рядко има културен курс до Варна или Шумен, на който ако не съм на училище ме взима със себе си. Освен това в София и баба ще взима по-добра пенсия. Но той не иска, даже почна да се смее като му казах, какво трябва да направим. Баба също не е съгласна, а така искам да сме в София!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 дни, 8 часа
hash: 433967e029
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Като завършиш, почваш уни, работа в София и се местиш.

 
  ...
преди: 3 дни, 7 часа
hash: c60c843f4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Няма ли вариант някак да се преместиш при майка си? В май-лошия вариант като станеш на 18 ще се махнеш ама защо да не е по-рано? Има хора дето искат да си живеят на село, майка ми е по същия начин, мрази София и не иска да стъпва тук, а ние с баща ми си живеем тук и не бихме отишли на село.

 
  ...
преди: 3 дни, 7 часа
hash: 0698b7a1c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да предположим, че се преместите сега. Как ще си смениш училището? Няма да те прехвърлят в някоя престижна гимназия в средата на 9-ти клас. Най-много да се съгласят да те вземат в някое мизерно квартално училище, пълно с наркомани и пропадняци. Да не говорим, че там нямаш приятели и среда и тепърва ще я изграждаш като "новата". И ще се буташ в една стая с баба ти? Няма да имаш никакво лично пространство. Колко време си мислиш, че ще издържиш? Зор да се преместите веднага. Още 3 години и можеш да живееш където си поискаш.

Иначе, относно плана, които предлагаш. Никой нормален човек няма да си продаде къщата за двустайка в София. Не си струва. Да не говорим, че с наема баща ти може и да има по-добри доходи, отколкото би имал в София. Това, че виждаш обяви с големи заплати, не означава, че са такива за всички подобни позиции и че всеки може да се уреди на добре платена работа. Пенсията на баба ти няма да е по-висока, не зависи от града, в който живее, а от трудовия ѝ стаж и заплатата, на която се е осигурявала. Не се надявай да убедиш баща ти и баба ти да се преместите, те са си много по-добре във вашия град. Добрич може да ти се струва тъп, защото ти е скучно там и го приемаш за даденост. В София може да има повече неща за правене, но също така е много мръсно, пренаселено, трафикът е отвратителен. Масово хората се бутат там само заради по-високите заплати. Нямаш представа колко хора, работещи и живеещи в София, си мечтаят да се махнат от тази мизерия и да си живеят спокойно в къща в по-малък град, като Добрич, например. След време и ти ще оцениш какво имаш и че даже си късметлийка. Сега е нормално да те влече големият град, който ти се струва вълнуващ и пълен с възможности. Ще си го изживееш след като завършиш училище, няма за къде да бързаш.

 
  ... горе^
преди: 3 дни, 3 часа
hash: 40c2efcb49
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   На баба ти пенсията е фиксирана, и в София, и в Добрич, и на Луната все тая пенсия ще взима...

 
  ...
преди: 2 дни, 23 часа
hash: 4c53ee389e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   След 3-4 години ще можеш да отидеш в София, за да учиш и ще живееш в общежитие с още две момичета. Дотога може и да ти преминал меракът. Баба ти няма да взима по-висока пенсия в София.

 
  ...


...
преди: 2 дни, 21 часа
hash: 758019760e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   А не е ли много по-лесно като завършиш училище да кандидастваш в някой университет в София и да идеш да учиш и да живееш там? После си намираш работа наемаш си квартира и оставаш.

 
  ... горе^
преди: 2 дни, 20 часа
hash: c7ddac4e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Не мога да отида при мама, тя е с приятел, в квартирата им е мега тясно, а имат малко момче, който ми се пада и брат. Адски сладък е и го обичам, но тримата спят в една стая, където е и кухнята, като бях лятото ми разпъваха едно легло в коридорчето, дето сутрин се сгъваше и ставах рано, че иначе трябваше да ме прескачат адски фрашкано е в тях.

 
  ...
преди: 2 дни, 18 часа
hash: 0a7cd67a8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами как няма да се смее баща ти на подобно предложение, то останалите аз се размях. Детски ти е акъла още и затуй такива глупости ти хрумват. Никой нормален човек няма да продаде двуетажна къща, която на всичкото отгоре му носи доходи, за апартамент в София. Баща ти да не е луд да я продава? Не си заслужава. Има си сигурен доход от наемателите, вие си живеете на просторно и той си има работа с която е свикнал и добре се е уредил. Къде ще ходи тепърва по София да проси работа, като там има стотици таксиметрови шофьори и трафика е хаос? Животът там също е по-скъп, ще имате повече разходи със сигурност. Ти като тръгнеш по моловете нали ще ти трябват пари? Не стават тъй нещата. Пък и как мислиш да живееш с баба си в една стая? Голяма си вече, нужно ти е лично пространство, пък и жената също може би не иска да дели стая с теб. Идеята ти е налудничева, меко казано. А и както вече са ти казали, пенсията на баба ти ще е една и съща в Добрич, в София или на Луната.

Като завършиш училище, ако те приемат в някой университет в София, ще отидеш да живееш там. Между другото, всички софиянци през ваканцията бягат от столицата. Кой на море, кой на планина, кой на екскурзия в чужбина. Но на никой не му се стои там. Вярвай ми че сега ти се струва кой знае какво, но след 5 години живот там така ще се отегчиш, че само ще чакаш да дойде уикенда за да отидеш на друго място.

 
  ...
преди: 2 дни, 1 час
hash: 05d56f2766
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   "в София и баба ще взима по-добра пенсия"

Ако беше така, до сега всичкото пенсионер да се беше изнесъл в софето.

 
  ... горе^
преди: 1 ден, 23 часа
hash: c7ddac4e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Татко не кара такси, а рейс, автобусен шофьор е, а в София се движат хубави рейсове. Проучих и заплатите на шофьорите в градския, яки са и търсят шофьори. Тук вози разни смотаняци и оръбляци по селски курсове. Понякога ходи до Варна или Шумен, е там ако ме вземе е супер, дори му помагам като продавам аз билети. Не съм някоя разглезена както ще си помислите, помагам и на баба, пускам прахосмукачка, простирам дрехи, мия с мопа. Ако сме в София мога да започна и почасова работа, там има мега много възможности, за които в тази селташка залухария наречена Добрич въобще не не може и да си помисли.

 
  ...

...
преди: 1 ден, 29 мин.
hash: c7ddac4e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ако бях автобусен шофьор, последното място където ще искам да карам рейс е в градския транспорт на София. Виж сега момиче, проявяваш инициатива, а пък явно наистина не си разглезена, която чака всичко наготово, но нещата не са толкова прости. Имате двуетажна къща. Влез в положението на баба ти, която е свикнала там. Пенсията и в София няма да е по-висока, дори поради по-високите цени, ще бъде с по-малка покупателна възможност. Баща ти наистина може да започне работа в градския транспорт, но прочети добре изречението с което започнах. Така, че и той едва ли би се съгласил да смени работата. Отгоре на всичкото, имате някакви допълнителни доходи от къщата, предполагам, че си имаш собствена стая. Как си представяш в една стая с баба ти, голямо момиче си вече. Пък и баба ти може да иска самостоятелност. Самата казваш, колко било тясно при майка ти. След четири години, когато завършиш отиди в София, поживей на квартира, плащай наем, и тогава Добрич може да ти стори възможно най-хубави град за живеене.

 
  ...
преди: 19 часа, 43 мин.
hash: a024a96609
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   И в Пловдив се търсят шофьори, заплатата е 3000 лв, ако ви устройва.

 
  ... горе^
преди: 19 часа, 42 мин.
hash: a024a96609
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Дори в Пловдив билетите са хартиени и ако някой му върне билета, може да препродава от време на време и да взима допълнително 10-15 лева на ден.

 
  ...
преди: 19 часа, 34 мин.
hash: f62e87dfac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   По принцип вие си знаете, не искам да ви убеждавам, но освен София, помислете и за Пловдив, във фирма КЗТ Златанови заплатата е 3000 лева, отделно много пътници си оставят билетите на седалките, за да ги вземе шофьора и да ги продаде отново и да спечели допълнителни приходи.

 
  ...
преди: 10 часа, 22 мин.
hash: 81b9de13eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз пък ти завиждам. Цял живот живея в София и вече не мога да я понасям. Тук е тотално пренаселено, скъпо, хората са изнервени и като цяло става все по зле. С кеф бих се преместил в малък град, в къща като вашата. Да ми е тихо и спокойно. А ако баба ти е живяла цял живот в къща, трудно би свикнала в апартамент.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: 1 бр
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker