Тъжно ми е от това което съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Тъжно ми е от това което съм
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2928 пъти
Аз съм момче на 19. Нямаме пари в къщи. Никога не сме имали. Живеем с малко и то за основните неща.

Сега уча, студент съм 1-ва година и ми е много гадно, че нямам 1 стотинка в джоба. Другите ми колеги излизат по барове, забавлаяват се, качват си яки снимки във фейсбука и т.н... Това е много яко- все са весели, усмихнати, модерно облечени със скъпи дрехи, изглеждат добре, чувстват се добре...
А аз не и ми е много тъжно - нито имам дрехи, нито пари, нито самочувствие, не излизам, нямам дори фейсбук xaxa.. Искам да се насладя малко на младините си и не си мислете, че искам алкохол, дрога, чалга и тн.. Искам просто да се облека хубаво, да си позволя да изляза на заведение с приятели, да се снимаме, да си пиинем малко, да се забавляваме.... да се радвам, че имам някакъв живот. Ама не става. И от къде всички имат толкова пари за скъпи обувки и редовни излизания? Как България е бедна, не разбирам да бяха 2-3 а то всеки 2-ри е с пари...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6f1aaea836
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И си за съжаление, и не си.

Първо - ти си студент, какви пари те гонят?

Колко пари изкара ти в живота си? Какво работи лятото, какво работиш през свободното си време? Чувал ли си за задочна форма на обучение?

Не те съжалявам. Аз на твоите години работех по 12 ч. на ден, за да мога чак след година-две да запиша да следвам. Имах три работи, работих над 40 ч. на седмица+РЕДОВНО обучение! Радвах се, когато имах ядене, съм си платила сметките и имах изобщо, какво да облека.

Откъде имат хората пари - ами работят или имат заможни родители. България била бедна! Ха!
Бедна е за бедните. Който си има работа, идва от добро семейство, той не е беден!!!

И ти не си беден щом не работиш, но можеш да следваш (кой ти плаща такси, учебници, тетрадки, храна, ток, интернет, компютър (за да пишеш тук)? )

Стегни се, излагагаш сееее!!!!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9f7f9e13db
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Можеш да си намериш някаква работа след училище, да трудно ще ти е, но ще имаш някакви пари в джоба.
S. I. S.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 26acb22696
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Бедните студенти РАБОТЯТ. Не само в България, ами по цял свят бедните студенти работят. Вечер са келнери, през деня вършат каквито си намерят почасови работи - всеки според уменията си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9ceb0a72b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На 19 години си, нямаш пари... Ама и работа нямаш сигурно? В такъв случай драскай едно СV и кандидатствай по обяви за работа, разпечатай си няколко листа от същия документ и тръгвай по магазини, будки или каквото и да е друго да се предлагаш за работна ръка. След като си намериш, работи и получавай парички, за да имаш. По принцип хората така правят. Който няма заможни и глупави родители, ходи на работа. И както казаха вече, пак че има кой да ти плаща образованието... Някои и това не получават.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 33aa315ce3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   За едно работно място кандидастват от 200 до 800 души.
Дали имаш шанс да бъде сред късметлиите работещи като вас, които са си намерили работа преди да ни удари кризата?

Я, напуснете работа и се опитайте да си намерите работа? Колкото и да сте учени и опитни, не си мислете, че работодателите ще се влюбят във вас щом ви видят на вратата.

Обяснете ми го този номер с носенето на СВ на ръка?
На кого да го даде това СВ, на келнерката или бабичката, дето си изкарва допълнително пари като продава вестници?

На ръка СВ не приемат особено ако пък не търсят работа с ти дават да попълниш СВ само да не те обидят и ти казват да чакаш обаждане, ако някога решат да наемат персонал мениджъра ще ви се обади. Така направи една приятелка и вече 6 месеца никой не й се обажда от магазина.
Много е лесно на теория, но на практика е много трудно.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 931fbe38f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Тъжно ти е, че порастваш и че трябва да поемеш и други задължения освен ученето? Ех, ако можеше да се върнеш в детската ясла само да ядеш и спиш!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9ceb0a72b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер 5 от номер 4:
Как става номерът ли? Ами точно както съм описала. И не, не съм си намерила работа преди да удари кризата, защото станах студентка септември месец миналата година и ми се наложи да бачкам (о, какво чудо! ). Минало е по-малко от година значи откакто съм започнала да си търся работа, защото когато видях, че съм приета - бум, тряс, търся работа на момента. Защото знам че майка ми и баща ми ще могат да си позволят да ми дават 3 лв на ден, примерно като за джобни и знам че тези 3 лева мен не ме устройват. Знам също така, че за тези 3 лева трябва да се нахраня, да отделя от тях някакви пари за нормалните човешки нужди като шампоан, сапун, тоалетна хартия, паста за зъби, прах за пране и т. н., както и да отделя за кафета. Е, ясно е, че няма как да стане и още по-ясно става, че трябва да се работи.
Отплеснах се, извинявай. Та така... От онзи момент в който видях, че съм приета, започнах да кандидатствам за работа - продавачка, сервитьорка, чистачка, работник в кухня, не подбирах много - само пропусках тези които изискват квалификации. Е, не намерих, но много състуденти са си намерили работа точно по обяви. Явно е имало по-добри от мен кандидати. И все пак се озовах във въпросния град, защото и с 3 лева щях да се науча да живея, но не ми се наложи точно защото прочетох за съвета "чукай по вратите със СВ в ръка". Не ми се наложи да обиколя целия град, честно казано, обиколих само квартала около уни-то и в центъра. Влизах както в малките магазинчета, така и в големите. Пребродих заведенията, както и в два хотела се набутах. По вестникарските будки не можеш да намериш собствениците, но пък в тези, в които няма само вестници ами и цигари, напитки и/или нещо друго по принцип е възможно. Влизах в даденото място и питах за собственика - в малките магазинчета ги улучвах, в по-големите заведения говорих с управителите, които по принцип отговаряха и за работните места. ВСИЧКИ до един настояваха, че НЕ търсят работна ръка, НО аз все пак настоявах да си оставя листа със СВ-то (като свършиха, давах само тел. номер на обикновен лист с името ми). Никой не ме попита на колко години съм, уча ли, какво правя... Не се вълнуваха, само си знаеха, че не търсят работници и точка. Тази обиколка отне не повече от 3 дена и се бях отчаяла, но в крайна сметка ми се обадиха за сервитьорка в едно заведение след не повече от половин месец. След това два пъти ми се обаждаха за чистачка, но реших, че предпочитам сервитьорството - заплатата не е висока (поне моята), но поне има и бакшиши, които получавам ежедневно. Ама както и да е, и това не те вълнува, предполагам. Та така... А си спомням, че управителката докато й казах, че искам да работя при тях, ми каза "Ние не търсим сервитьорки, довиждане. " и беше готова да си замине. Може да те вземат за супернахален, но важното е да ги убедиш да ти вземат СВ-то или поне номера. Явно от много места не ми се обадиха, но все пак ми се обадиха за настоящата ми работа, така че явно СТАВА НОМЕРА.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4cb85a5010
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ох, много съжалявам, понеже знам как се чустваш до някаде... по-малка съм от тебе и за мене е по-трудно защото за разлика от теб ти можеш да работиш да си помогнеш а аз не мога... : (

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f943df2359
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не мисли, че в България са педни повечето укриват данъци а после се осигуряват на минаималната заплата.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f9673ebd3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Работа не се намира толкова лесно. Аз например нито съм богат нито беден, не гладувам. Гледам колегите си някои са много по добре, позволяват си много неща, други пък трябва да работят, за да си плащат квартирата. Например един колега работи от първи курс, а сега е трети и му правя евала. Но бих искал да работя, за да се социализирам, живея много самотен живот и това ме изнервя, почти нямам приятели, нито пък гаджета. Бих искал да работя и заради това, но факта, е че работа не се намира толкова лесно сега. За едно място кандидатстват много хора, и много кофти, че за най-простата работа работодателите искат опит. Имам опит от преди да съм студент по заведение, но много често на тази работа избират момичета. Дори един продавач да си пак искат опит, а аз като нямам опит, и трудно ще те изберат. Е сега не мога да лъжа, да кажа, че съм работил нещо, което не съм работил, но е факт, че нашите работодатели не дават шанс на младите да придобият опит в нещо, което не са работили. Задават един глупави въпроси, като че ли кандидатствам на директорска позиция. Много кофти от три месеца само пращам CV без успех. Уча в не чак толкова голям град, нито е София, Пловдив, Варна или Бургас. Явно ще трябва да наблягам на ученето, та поне да зная какво ще работя.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1d2cabe032
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   №7
В моя град обявите за работа са точно колона и половина.
Горе -долу изравнена с тези за търсещи работа.
Няма лошо от оптимистични постове като твоя, но просто като видя вестника и след това скромното листче в бюрото по труда си мисля, че не си в час от доста време каква е ситуацията сега.
Очевидно живеем в различни градове и нивата на безработицата е различна. В моя град за едно място кандидастват 200 човека най-малко. Няма грешка 200 са.
Опитай се да се пребориш с 200 човека и ела ни се похвали или поне ако стигнеш до интервю за работа -обади се.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9ceb0a72b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 11 от номер 4 и 7:
Същата работа е и във вестниците за обяви в родния ми град и в този, който уча. Само че и в двата има колонка "Работа", в която преобладават обявите "търся работа", а колонката всъщност е умножена по две и е доста дългичка. Определено е травмиращо и отчайващо, но както се вижда в предния ми коментар - аз не успях да си намеря работа по обяви. Нито със СВ, нито с обаждане, а сигурно нямаше да успея, ако ще и голи снимки да им пратя както разбрах че правят днешните младежи. Естествено, че по обявите избират най-най-"кадърните" или поне тези, които се прехвалят или пък които, както казваш, имат опит. Само че представи си следната ситуация... Дадено работно място се освобождава по никое време, работодателят/управителят предпочита да си спести интервютата с 50 човека, а има такава опция - преди седмица/две/месец ти си отишъл и си настоявал да работиш (значи наистина ще работиш свястно щом не си стоиш у вас да чакаш някой да ти се обади), изнамира ти СВ-то и/или номера и ти се обажда да види какво става с теб, търсиш ли още, а ти евентуално търсиш, вика те на сладки приказки (интервю, де) и почти е сигурно, че ще те избере. Щом имаш кураж да хлопаш на всеки прозорец за работа, значи едва ли ще окъкаш пейзажа точно на интервюто.

Според мен си струва да се опита. На мен ми се струваше абсурдно, защото си бях свита, но безизходицата може да те направи много отворен, ако се налага, но и още по-свит, разбира се. Ето, сега през лятото трябва да карам стаж по специалността си, така че ще се наложи да пообиколя - може да драсна дали съм намерила нещо платено или ще се трудя само за да премина във втори курс. ;)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 96b6318b80
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Номер 5/11, има една проста поговорка: Успехът идва при този, който е готов за него. Аз бих добавил - и който се е борил за него. Няма НИКАКВО значение колко безнадежнда изглежда ситуацията. Има значение дали се бориш или вдигаш ръце и си викаш "еми няма смисъл". Ама като се бориш наистина да се бориш със зъби и нокти, до кръв и до сгромолясване. Ако го направиш, един не твърде далечен ден това, което търсиш само ще се блъсне в теб, без да го търсиш. Ако само гледаш статистиката и си казваш как няма начин, начин няма и да има.

Номер 4/7 е класическият пример за това, което говоря: Когато човек се бори, драпа, упорства и с всеки шамар, който получава, се нахъсва още повече, тогава той заслужава да има. Заслужава да намери, каквото търси. И един ден нещото само ще го намери, вместо той да го търси. И тогава най-пагубното, което може да направиш, е да си кажеш "Еее, аз за кво се бъхтих до сега, пък то накрая работите станаха от само себе си, да си бях седял вкъщи и то пак същото щеше да стане". НЕ! Не са станали от само себе си - станали са, защото си се борил! Ако си беше седял вкъщи без да си мръднеш пръста, щеше още да седиш и да чакаш. Защото тези, дето седят и чакат, не са си заслужили щастието да им почука на вратата. И да беше почукало, те нямаше да го оценят.

Дано си ме разбрал/а. И ти, и всички останали, които си казват "Положението е тежко, защото <произволно оправдание>. Лесно ви е на вас другите, дето сте се уредили".

Кубрат

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker