Станах безчувствена - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Станах безчувствена
преди: 12 години, 10 дни, прочетена 7343 пъти
Не знам дали мястото на това, което ще напиша е в тази тема, не можах да преценя. Та просто искам да си излея това, което ми е отвътре. Напоследък толкова много неща ми се насъбраха(няма да ги споменавам) и за капак хората, на които държах се оказаха въздух под налягане. И точно това е, което най-много ме съсипа. Попринцип съм много чувствителена, лесно се смея, лесно плача, лесно съм наранявана. Толкова много хора дойдоха и след това си отидоха от живота ми, разрушавайки го малко по малко.

Точно, когато имах нужда от някого, обръщайки се не видях никого, но някой друг има ли нужда, аз винаги трябва да съм насреща. Известно време преди това изкарах една година в много тежка депресия, и естествено никой не ми обърна внимание от приятелите до родителите. Не ме мислете за някаква депресирана лигла, не съм такава. За едни две години толкова хора ме нараняваха, а аз държах на тях изключително много, особено на двама трима, други се оказаха лицемери, разбирам че нищо не съм знаела за тях, че са били с маска.

Момчето(голямата ми любов до тогава), се оказа пълен кретен и използвач, а как добре го прикриваше. И най-накрая един важен за мен човек просто ме как да кажа "заеба". Бяхме толкова близки, а изведнъж започна да се държи гадно с мен, да не ме отразява, без дори да знам защо, никакви драми не сме имали. Толкова ми беше трудно, плаках, виках, мятах предмети. И от известно време осъзнах, че вече съм станала безчувствена, без мотивация за нищо, просто се примирих с живота изобщо.

Не показвам никакви чувства, не мога да се фокусирам добре върху каквото и да било, дори когато отвътре усещам, че ми се плаче-не мога да изкарам и една сълза, като в някаква летаргия съм. Не обръщам внимание почти на нищо, не се трогвам от нищо, не очаквам нищо от хората, „приятелите” вече не значат нищо за мен, пет пари не давам за тях... и това все пак не е нормално. Нямам доверие в нищо, за пред хората лепвам усмивката, но всъщност ми и все тая за каквото и да е.

И в моментите на проблясък го осъзнавам и това ме плаши, никога не съм била такава, не мога да се позная от старите снимки, сега сякаш отвътре съм куха и не виждм никакъв изход. Това е в общи линии.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 дни
hash: 2b8a7de4c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Малее! Идеално те разбирам! Аз съм същата като теб!
Миналата година се случиха доста неща, и моето сърце беше разбито 1-2 пъти, и аз имах проблеми и още имам, и при мене имаше несгоди с важни хора за мен и общо взето пълна каша за една година!
И преди ми е било трудно, и преди е имало препятствия, но от миналогодишните събития още не мога да се съвзема и сега пак се бяха насъбрали милион пумии, абе разбирам те просто!
И аз бях загубила желание за всякакъв живот, желание да правя каквото и да е, бях се превърнала просто в един призрак, който блуждае ден и нощ, само яде, спи, ходи където трябва, но в началото и края на деня, пропада в бездна и не може да се съвземе все още....
Разбира се сега съм много по-добре, но знам какво е да си в депресия и да чувстваш, че си вътрешно ограбен. И аз съм се променила и като гледам снимките си от предишните две години и тези сега , чисто визуално има разлика, а какво да кажем за това, което е от вътре?
Но не се притеснявай, всичко ще се оправи! Все някога ще се появи спасение в живота ти, някаква мутивация, нещо, за което ще искаш да живееш, на което ще се радваш и ще се чувстваш жива!
Споко, всичко ще е наред едни ден!

~sad-baby~

 
  ...
преди: 12 години, 10 дни
hash: 8a14360955
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм момче (на 16 съм) и повярвай и при мен се случи същото, но не в резултат че някое момиче ме заряза, а просто живота ме направи такъв. Срещнеш ли истинският човек, който да бъде до теб и да те подкрепя, ще се оправиш. Аз още съм в творческа криза (занимавам се със 3D дизайн), но мисля че намерих момичето, сега дано станат нещата. :)

 
  ...
преди: 12 години, 9 дни
hash: 60b75416cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Същото. Не чувствам нищо. И повярвай ми по-добре ми е така. Не намирам смисъл да влагам чувства някъде, където само ще си играят с тях. Не съм загубила любовта на живота си, защото не съм имала такава. Просто изгубих приятелите си. А досега те бяха всичко за мен. Не мога да свикна. Не мога да живея. Не мога да мисля. Не мога да спа. Но най-лошото е, че не мога да чувствам и ми харесва.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 дни
hash: 89c62a2076
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ставаме двама... добре дошла

М, 19

 
  ...
преди: 12 години, 9 дни
hash: fdb0fe7e2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

5.   Идеално те разбирам! Аз съм същата като теб!

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 дни
hash: 4abf29ba2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Добре дошла в клуба, напълно те разбирам :), но не се отчайваи в живота идват и хубави дни, не се предавай.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 дни
hash: 4abf29ba2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Знаете ли мойта причина да стана безчувствена бе загубата на първата ми любов, толкова го обичам че съм безчувствена за всичко останало, дори факта че застреляха моя нов приятел (полицай) не ме жегна ни най-малко.. хора напълно ви разбирам като казвате че сте станали безчувствени поради една или друга причина, но ви пожелавам както и на себе си да се измъкнем от тази бездънна яма :)

 
  ...
преди: 12 години, 6 дни
hash: b08064f726
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   №7 и останалите: Който иска да направи нещо си намира начин, който не иска - си намира оправдание!

 
  ...
преди: 12 години, 6 дни
hash: 24ff099621
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Радвай се... От чувствата полза няма... Само ти замъгляват съзнанието. Казва ти го човек, който също е безчувствен...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 дни
hash: 4977746dbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Извинявай, че ти пиша в темата, но искам помощ! Има едно момче което харесвам от тази година на фаталната дата петък 13 :DDD бях излезнала с фр и всички бяха на някаде само аз и той останахме. Той ме погледна в очите и аз се обърнах, той отново ме погледна и попита, защо не го гледам в очите. Не се сещтам аз какво измарморих и тръгнах да търся приятелката си. След това се срещнахме още 3/4 пъти случайно. След това разбрах, че го харесвам. Нека мина към въпроса си: Дали и той ме харесва и как да му покажа, че означава нещо за мен! Благодаря ви предварително.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 дни
hash: b68b62d530
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

11.   10, ти ебаваш ли се? Ние случайно да сме ясновидци, които разбират всичко от 5 несвързани реда? И голям праз, че е било петък 13, ден като ден. Като искаш да знаеш, питай го.
Авторке, не се отчайвай. Има такива моменти в живота, но минават.

 
  ...
преди: 12 години, 3 дни
hash: 3695cd93f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм по същият начин, разделих се с голявата ми любов ии оттогава нищо не е същото, сега съм с друго момче той ми беше първия даже незнам защо го направих, не ми пука вече и затова, сега постоянно се караме отново не може да ме засегне с нищо... разбирам те напълно от една страна това е хубаво защото не бива да влагаш много чувства и емоции във всичко, но от друга изпускаш тръпката и радостта от живота.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ea96e67d1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Аз се чувствам по същия начин или поне се чувствах. Родителите ми постоянно се караха, баща ми не веднъж ми е казвал че ме мрази, ''най-добрата'' ми приятелка излезе с момчето което обичах, в училище постоянно ме тормозеха физически и психически. Постоянно бях в депресия и постоянно плачех, докато един ден се събудих и осъзнах че няма смисъл да се тормозя за хора на които изобщо не им пука за мен. За три години никой не успя да ме накара да се разплача, нито да се просълзя. Дори когато разбрах, че един много близък за мен човек е умрял не с разплакал. Опитах се насила да плача, но нищо не стана. После разбрах че е по-добре да нямаш чувства, защото повече никога няма да можеш да бъдеш наранен. Замисли се и ти дали искаш отново да страдаш и да се върнеш в същата депресия?

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3bc34b69d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Ох вече поне знам, че не съм единствения с този проблем, и аз от съвсем скоро станах такъв на никой не се доверявам не излизам и никой не ме интересува ;ж.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: eef0553bfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Здравейте на всички и аз съм така от известно време. Нищо не ме трогва, нищо не ме интересува. Преди бях много емоционален човек, но наистина незнам какво стана. Имам си семейство, имам си детенце, но нищо не ме радва. Искам пак да съм емоционален човек, пак да се радвам на живота и най-близките до мен хора. Чудя се дали е на емоционална или психична основа вече, направо незнаммм...

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1dbedc3c41
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Здравейте,темата е малко старичка ,но реших и аз да напиша нещо по въпроса.Така ,много хора ,които ми бяха приятели се отдръпнаха от мен точно,когато най -много имах нужда(по-затворен човек съм,но въпреки това имах там някакви приятели),бях тормозена психически в училище, детската ми любов ме използваше само,за да го защитавам ,а когато мен ме тормозеха един път не стана да ме защити и си хареса друго момиче и тя ми взе приятелите ,а тогава изпаднах в любовна мъка и в депресия (направих глупави грешки покрай това).Даже са ме разплакали от училище веднъж .Добих параноии , социална фобия и понякога правех много странни неща.
Нещо след време започна да се преобръща в мен,появи се едно ,мълчаливо и донякъде егоистично момиче.Спря да ми пука за хората,спрях да излизам често (не намирах смисъл),охладнях доста към околните ,почти на никой не се доверявам,правя неща , за чиито последствия не ми пука много-много (е ,гледам да показвам от време на време емоция ,все още имам емоции),не мога вече да изпитвам любов към никого ,дори към мама и татко,не ме е грижа за никого ,правя почти всичко с досада и безинтерес,почти не се разплаквам(от време на време ревах за глупости ,но сега не )Имам празнота в душата си ,депресия ,травми и емоционална дупка ,но не ми пука особенно за заобикалящият ме свят.Мама дори ме е водила на психолог заради всичко това .Аз й обясних какво се случва с мен,но тя не ме разбра като хората.
Все пак някой ден ще се появи надеждата и пак ще сме щастливи.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c85956907a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Искам само да кажа, приятелчета, че това, на което казвате "безчувственост" или "загуба на емоций" не е такова. За всичко си има обяснение, аз като един от вас търсих какво точно се случва и започнах да откривам едно по едно решенията. Вие ставате просто кухи.. или по-точно пораствате и виждате какво реално е живот. Придобивате егоизъм и чувствата ви стават по-трудно достижими, трудно доверчиви сте и т. н, за да се справяте с живота, защото тези от типа на "първа любов" или "изгубен приятел" ще ги има много за напред, а за да можеш да понесеш загубата трябва първо да я очакваш.

anxiety 'n' depression.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e57752caeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Добре дошла в клуба!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker