Защо се държи така? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо се държи така?
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 1755 пъти
Момиче съм и съм на 15 години. От малък град съм и тази година ми предстои да бъда 9-ти клас. Миналата година се запознах с едно момиче от новия ми (8) клас с което се сближихме много (искам да вметна, че никога преди не съм имала толкова близка приятелка).

Та въпросното момиче не се справяше добре с учебния материал и затова като нейна приятелка аз й помагах непрестанно. И така времето минаваше и аз неусетно се привързах към нея. По цял ден си бяхме двете и си прекарвахме добре, но откакто започна лятната ваканцията всичко се промени, включително и тя самата...

В началото си беше добре (излизахме, плащах някои разходи, тъй като тя няма много възможности, а и не е от моя град, забавлявахме се), но всичко това се промени от едно парти на което тя беше с едни нейни приятели и се напи. От тогава тя се промени. Започна да се вижда само с нейните приятели, които са от нейния град и почти всеки ден да пие с тях докато се натряска. Но не само това- те й дават да пуши цигари и дори трева. Моето мнение за всичко това е напълно отрицателно и тя го знае, но въпреки това тя продължава да пропада. Не знам дали всичко това е заради лошото й обкръжение или има нещо друго, но тези нейни "приятели" само я дърпат надолу и я карат да върви по този трънлив и порочен път.

Отдръпнали сме се една от друга и тя стана безразлична към приятелството ни. Не знам дали вината е в мен за случващото се, но аз съм загрижена за нея. Винаги съм се стремяла да се чувства добре и защитена в компанията ми. Угаждах й, винаги съм била до нея, пазя тайните й и се опитвам да й решавам проблемите когато някой й създаде такива, но държанието й ме оскърбява. Чувствам се ужасно откакто това се случи, но не вярвам, че плачът и затварянето в себе си ще ми помогнат да разреша проблема. Защо се държи така към мен? Защо изведнъж й станах толкова безразлична? В мен ли е вината и аз ли съм ужасна приятелка? Толкова много въпроси на които не мога да намеря отговори... надявам се да ги открия тук.
Благодаря Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9cf27cbc27
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момиче, аз съм на 13, от столицата съм, сега ще стана 7ми клас, училището ми не е от лошите, дай боже догодина да вляза в гимназията за древни езици. Не съм се сблъсквала с такъв проблем и дай боже да не се сблъсквам. Най-лошата ми приятелка единственият и недостатък е че е двойкаджийка. Моят съвет: Спаси я от онези хулигани!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 3fbe32d5c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спокойно, не си виновна за нищо, освен, че си прекалено свестен човек и добра приятелка!
Ти сама каза, че това момиче е имало проблеми, за които си й помагала - в ученето, парите и т. н. , но сега е лято, на нея не й трябва помощ и си има други приятели, които не й влиаят добре.
Не ми е приятно да ти го кажа, но излиза , че тя малко или много те е използвала... Ако съм на твое място, ще поговоря с нея, ще й обясня, че ми пука за нея и че ми е неприятно да съм само като "последна възможност". Кажи й, че не ти е приятно да гледаш как деградира и се събира с лоша компания, обясни също, че се чувстваш зле от факта, че си направила толкова за нея, а тя те е изоставила заради група хулигани!
Ако тя е човек, ще те послуша, ще се откъсне от тези "приятели" и ще ти бъде благодарна, че винаги й подаваш ръка в лош момент, ако ли пък не, не се занимавай изобщо с нея! Ти не можеш да й налееш мозък в главата, щом иска да движи с "готините" и да се алкохолизира и дрогира, добре, но това не е твой проблем! Щом си има др приятели, да си движи с тях, но ти повече недей да й помагаш, покажи и, че нямаш нужда от използвачи и че щом тя не оценява всичко, което си направила за нея, значи не заслужава приятелството ти!
Ако се окаже такава, знам, кофти е, но по-добре я остави и не се занимавай с нея, дори и да те търси за някаква помощ, покажи й, че ти имаш лично самоуважение и не си банкомат или "банка за услуги", а личност с разум и сърце и няма да помагаш на хора, които не заслужават и се събират с такива боклуци!
И ако те отблъсне, не тъжи за нея! Ще си намериш нови приятели, по-свестни, които ще ти бъдат верни и също ще ти помагат, а не само ти на тях!

~sad-baby~

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker