Работата... и хората ... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121270)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18548)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Работата... и хората ...
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 1811 пъти
Здравейте, реших да споделя моята история относно хората и работата.. та така..
Аз съм на 16 години. Това лято исках да започна да работя някъде -било то като сервитьорка или просто да мия едни чинии. Майка ми беше против това защото може просто да ми експлотират труда. Таа.. ние имаме бизнес с почистване, пране и т. н. Сестра ми има фирма за почистване на входове и изкарва не малко пари от това. Предложи ми да помагам и на месец ще ми дава около 150 лв. Супер.. ще мога да си купувам всичко от което се нуждая. Добре, но до тук. Работата не е кой знае какво нещо, свиква се. Единственото нещо за което не ми прави особено голям кеф е хората, когато ме виждат или мои наборки излизайки от апартаментите си до като им чистя стелките.. гледат надменно сякаш ся нещо много повече от нас.. други се държат добре.. поздравяват ни.. ах.. има един дядо... дето като ме види и почва да се сваля с мен... "защо не съм се била оженила вече, те циганките се женят на по 15 г. " - казва.. " аз ще кажа на хората от входа, че си търсиш" - държах се да не му извикам в лицето "мен как ме виждаш като циганка ли? "..
Чувствам се адски кофти.. сякаш съм някаква.. блааа.. тъпа селянка и мета входовете ей така.. напротив.. завърших с пълна шестица 9 клас.. /голямо значение/.. уча в професионална гимназия и смятам да следвам медицина..
Благодаря, че отделихте внимание на историята ми. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: dfa89fded1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, мерси че ни сподели историята си, но просто един съвет - take it easy!
Не се притеснявай за глупости и не си въобразявай неща. Повечето хора внимават просто да не ти стъпят в мокрото, което тъкмо сега си почистила или да не ритнат някаква кофа.
Останалите, които те гледали с пренебрежение са елементарни хора.
Но както и да е - благодарение на работата си действително ще научиш много за хората. Отваряй си очите, ушите, измисляй си истории - кой, какво може да работи, какви тайни има и ще ти е много забавно по време на чистене. Ако някой те погледне надменно, усмихнти се и поздрави. Можеш и да си слушаш музика със слушалки, тогава хората няма да те заговарят.
Много готин номер е да си представиш хората голи - с дебелите им шкембета и всичките им недостатаци. Няма начин да не се засмееш тогава и на най-надменния поглед.
Продължавай с ученето. Работи във ваканцията, но по време на училище гледай да си в час.
Иначе, споко - много хора сме минали през ниско квалифицирана работа. Аз също чистих, за да се издържам по време на следването си, приятелят ми е работил по строежи дори, а ето ни сега - успяли, с няколко жилища, коли, обикаляме света, а хората, за които някога работехме само могат да ни гледат със завист. Няма срамна работа, въпросът е, какво ти ще направиш от нея и никога да не забравяш, че само с образование можеш да се измъкнеш от бедността.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3261bdaa27
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Момиче, браво! Много е похвално даже, че искаш да подработиш нещо! Да не те интересува какво някакви пикли си мислят, ти нали се знаеш и въобще да не те притеснява.
Аз също съм работил каквото ми падне когато бях по-млад и това ме научи много. В момента имам много хубава работа и печеля много добри пари, но уважавам всеки труд и всеки човек. Исках да те поздравя, защото си отговорна и сериозна, не като повечето в днешно време. Продължавай така и ще стигнеш далеч.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4e98a7f037
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря ви много за мненията ! :)))

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: a40b7307ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Майка ми беше против това защото може просто да ми експлотират труда
...
Сестра ми има фирма за почистване на входове и изкарва не малко пари от това. Предложи ми да помагам и на месец ще ми дава около 150 лв. Супер..

====
само да те светна, че минималната заплата е 300 лева в държавата и се взима по документи реално се взима доста повече
Та тя ТИ ЕКСПЛАТИРА ТРУДА

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: a40b7307ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Иначе въобще не се притеснявай хората, които те гледат надменно са тъпи хора. Няма срамна работа (с малки изключения, но твоята не влиза в изключенията) и тези, които не го разбират живота ще ги смачка. Ако ти прави впечатление много богатите хора милиардерите обичат да разправят как като малки са чистили или продавали ябълки или разхождали кучета. Та стареца и мишките нещо повече ли са от тези милиардери че да гледат надменно?

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ddad538e0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз също започнах работа на 16... с тази разлика, че работих и по време на уч. ще... като сервитьорка. И на мен много пъти са се правили на интересни, подигравали са се и т. н. Но сега вече съм благодарна, защото оценям малките неща в живота и съм научена, че с труд се постига много. Но наистина... 150лв не са ли малко... би трябвало поне 250 да ти плаща... още повече щом си й сестра

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: d481a4f04d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз всъщност и помагам 3 пъти в седмицата като за 4-5 входа. А през другите дни тя си ги поема, за да имам време да си почивам и да излизам. За това ми дава 150 :) А и не мисля да я натоварвам финансово - има си мъж и разходи..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker