Аз и моите приятелки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Аз и моите приятелки
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 2064 пъти
Става дума за мен и моите приятелки. Аз не мога да си позволя много неща за разлика от тях. Или по точно за разлика от една от тях.
Ние сме 3. Аз и едната ми приятелка не сме от най-богатите и може би за това с нея се разбираме най много. Но другата (да я наречем Х) има доста пари! Винаги иска да ходим някъде и когато й кажем, че не искаме, тя не може да разбере, че всъщност нямаме тази възможност! Няколко пъти съм й казвала за моите проблеми, но тя няма как да ме разбере. И ако и откажем нещо се сърди. Например веднъж като щяхме да излизаме тя искаше да отидем на ресторант. Аз не можех да си позволя да харча много, защото тогава събирах да си купя някое друго нещо. Когато й казах че не мога и не искам тя ми каза - "хайде де! Откога не сме сядали 3те на ресторант! Какво толкова ще ти стане! " Няма да забравя тези думи! Когато се прибрах плаках. Добре, че тогава беше другата ми приятелка, че тя беше на моето мнение и се оправихме. Друго нещо е когато седнем дори на някое барче - тя винаги си поръчва от най-скъпите неща. А предполагам знаете колко е гадно когато другия си поръчва например "Секс на плажа" или пък голяма мента с спрайт или фрапе с фреш, а ти си само на кола или на обикновен студен чай.
Ето и една случка наскоро. Не бях излизала с приятелките си няколко дни, поради 3 причини - излизах с гаджето си, нямах пари и помагах на село. После Х м и се сърдеше защо не съм излизала с тях цяла седмица! Аз й обясних, но тя не ме разбра, а ми каза, че си имам село имам си и гадже, да си стоя с тях! Това също много ме натъжи!
Не искам да пишете неща които ще ме обидят - просто искам разбиране! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: d8268cbb72
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, не си съвсем права - тя най-вероятно също ти завижда и действително е самотна, защото има пари, но няма село и приятел. За нея този начин на живот е нормален, тя не може сама да се сети, че за вас не е така. Ако иначе е готин човек, съберете се и ? кажете ТОЧНО как стоят нещата, ТОЧНО колко взимат вашите и с колко пари разполагате. Няма нищо срамно в това. Най-вероятно мисли, че искате да я избягвате, защото ? завиждате за парите, което не е толква без основание.
Тя иска просто да предприемате неща - ами съберете се на пикник и нека всеки донесе нещо, отидете някъде заедно, но и вие трябва да се оттърсите от лицемерито си и завистта си, само така няма да ви присяда нейната храна на пикника например. Тя е сама, а вие се събирате и заговорничите зад гърба ?, само защото тя има пари, а вие не.
Ако знае, какви точно са причините ви, най-вероятно ще се съобрази.
Иначе, много добре знам, че хората не сме равни. Като малка имах много добра приятелка, подобна на вашата, но не съм се сърдила и обиждала. Тя обичаше например да яде пици, а аз не можех да си позволя, но после се сети и почна да ми дава половинките. Винаги избирах краищата, защото знаех, че не ги обича. И днес обожавам да ям хрупкави краища на пица, но не обичам пица. Следваха две чудесни лета с нея - дори се храних у тях, само не спах у тях. Нашите май нямаха против, времената бяха тежки, а у тях имаше от пиле мляко за ядене. Тя имаше всичко - от домашни животни, 200 литра аквариум, през електронни игри и много хубава стая, баба, с която ходихме не по нивите да копаем, а в гората на излет, която ни оставяше на мира да играем и да учим, докато моята искаше да ? помагам в домакинство и в градината.
После аз влезнах в друга гимназия и се разделихме. Аз отидох да уча в чужбина, нея май не са я приели никъде да учи. Родителите ? се разделили и обедняли нещо. Миналата зима бяхме на ски с мъжа ми и кой да видя - тя беше продавачка в магазина до хотела ни, още слеваше нещо задочно. Нямахме какво да си кажем.
И въпреки това - с нея са свързани най-яките ми детски спомени. Просто човек трябва да разбере, че възможностите на родителите ни не зависят от нас. Не е трагично сега да се плюнчите с по една кола в кафетата, но от вас зависи след време, дали ще искате да продължавате така или предпочитате да живеете вие и децата ви по-добре. Не се делете и не злобейте срещу хората с повече средства, но и не се срамувайте от вашите си възможности. Погледнете в душата на човека, какво се крие зад джобните и, ако ви е добра приятелка - не оставяйте парите да ви разделят. Така ще е и в бъдеще - винаги ще има хора с по-големи възможности, не се делете, те могат да ви помогнат много в живота.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 1287641af3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами, разбирам те, че нямаш много парички, но аз и моите приятелки също не сме богати момичета, да не говорим, че сме и пушачки и трите, но случва се, тъй като сме обвързани, задължения и такива неща, да не се виждаме да кажем седмица, смисъл виждаме се, защото учим в един университет, но друго си е кафенце, бар, ресторант.

Случвало се е една от нас да каже : " хайде бе момичета да излезем по женски, например еди кога си, да отидем там и там" и всяка от нас преценява с какви пари ще разполага за деня или вечерта. Извини ме , но едно бяло фрапе варира от 1,60 до 2,50. Студеният чай нести е около 1,50, така че не усещам много разлика. А и много често пием домашно кафе или си организираме женски вечеринки в нас или в някоя от приятелките ми.

Защо вместо да й казваш, че не те разбира, не й кажеш, че понякога имаш финансови затруднения и не можеш да си позволиш нонстоп кафенета и заведения? Ако е свястна и държи на теб ще те разбере и всичко ще бъде ок помежду ви и ще се измисли друг начин да прекарвате време заедно.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2fe54f65bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Според мен щом не е могла да те разбере няма да успее никога. Обясни й какво е положението ти директно и може да се съобрази. Щом има пари тя никога няма да иска да е на средното ниво и да поръчва по-евтини неща. Тя ЩЕ МАЖЕ ДА СЕ ЧУВСТВА ДОБРЕ САМО СРЕД ХОРА НА НЕЙНОТО НИВО И няма да останете приятелки, а щом ти се сърди я остави намери приятелка , която да те разбира

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 610d140de3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Седнете, поговорете си и обяснете положението си. Кратко, ясно и разбрано. :]

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker