Послушна или тъпа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Послушна или тъпа?
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 2263 пъти
Здавейте момиче съм на 15 години нито пуша, нито пия.. Дори не лизвам алкохол и се прибирам на време, отличничка съм и мн тиха! Първо излизах с едни момичета мн различни от мен, не пропаднали, а просто си дръпваха по малко цигарки и с повод попийваха, ученето беше на заден план, там ми се подиграваха, че не правя нищо и дори не опитвам от нищо и аз се махнах, намерих си други! Те пият и пушат и ходят по момчета, а аз искам да си имам приятел защото съм вече мн голяма а не съм си имала и 1 гадже, пък да не говорим за целувка..! Искам да имам приятел и т. н но те непрекъснато ме мъчат с това, че нито пуша, нито пия, само мълча и съм добра и се прибирам навреме... Тази година ще сменяв училището и ми се смеят, че съм щяла да бъда Зубара на класа и т. н.. Не издържам на този свят няма място за мен! Ще кажете, че момиче намери си други приятели - Търсих и търся, но просто цялата младеж е такава имам чувството че и да има като мен играят роли и се правят на други аз все още не играя, но явно ще ме принудят! Преди не намислях да пия и да пуша, но мисля да започна за да ме оставят намира.. Ще уча и по- малко пък дано се впиша в цялата картина! Ще кажете не си съсипвай живота така, но какво да направя иначе трябва да живея в подигравки и убиди и аз съм човек и аз имам чувства... Ако това ще ми извоюва някой да ме хареса(момче, защото като съм смотана никой не ме хар) и да имам фр съм готова на вс. Дайте ми някакъв съвет и без убиди моля, достатъчно получавам!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: ca36daea52
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей. Аз бих те посъветвал да бъдеш себе си. Сега всички ще кажат, че говоря твърде банални неща, но така мисля аз. Нека някой те хареса заради самата себе си, отколкото да започваш да играеш някаква роля. Личи си, че ти е тежко от това, че "приятелите" ти казват, че трябва да започнеш да пушиш и да пиеш, за да си готина... Това всичкото го пиша, защото аз не бих направил нещо, за да се харесам на някого. Аз също не пия, не пуша, пълен отличник съм, не излизам много и не ходя по дискотеки и никой не ме харесва, но това не ме интересува. Искам да ме харесва дори и само 1 човек и това ще бъде важно за мен. Когато един човек е важен за теб, неговото мнение е по-важно от това на целия свят!

Пожелавам ти да останеш себе си и да си намериш поне 1 истински приятел, защото истинските приятели се случват много рядко. Ако някой има 2 или 3 такива, той може да се нарече щастливец. Пожелавам ти всичко най-добре. Дано някой те оцени такава - каквото си. Знай, че ти струваш много повече от тези, за които да си готин означава да пиеш, да пушиш, да не учиш много и да се прибираш късно. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 4eec864cde
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съжалявам, тъпа си.
Осъзнаваш ли, че да отидеш в нов клас, е като да започнеш на ново. Никой не те познава, никой няма ясно и дългогодишно мнение за теб, хората може да имат някакво мнение, но то не е доказано. Имаш правото да се разчупиш.
Знаеш ли колко приятелки имам, които са си звездите на училището, не пушат и не пият. За вечерен час... еми, сега, всеки го нарушава понякога. Не мисля, че има тинейджър, който не е получавал гневно обаждане от майка си по въпроса.

Стегни се, не е нужно да пропадаш, не е нужно и да си зубър. Бъди себе си, изказвай мнението си, говори с хората, пребори мълчанието и срама, усмихвай се повече. Не се притеснявай от това, което си. Сигурно ще си 8 клас, но дори да не си, няма значение. Учителите трябва да си направят добро мнение за теб. Затова бъди един човек в клас и друг в междучасието. Нали се сещаш, в час ще си по-тиха, ще внимаваш малко повече, ще се стараеш да си гарантираш високата оценка, а в междучасията- купон. Ако някой тръгне да те бъзика кажи, че родителите ти са по-строги и няма как, не и ако искаш да си живееш. И нека, ако някой ще те харесва, да те харесва заради това, което си. Повярвай харесвали са ме и по двата начина. Заради мен самата и заради това, което те си мислят, че представлявам. Едното не може да стъпи на малкия пръст на другото. Или си обичан, или си мислиш, че си обичан.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a1d25afdde
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Много интересно, какъв повод за пиене можеш да имаш на 15?
Писали са ти шестица на контролното ли хаха

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a1d25afdde
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съветвам те да не пушиш зараси компанията, това е най глупавото нещо. СЛед време ще съжалявате всички че сте пушили. И ще ти дам пример себе си, никога не съм пушила, дори едно дръпване, не съм пила акохол повече от 2 чаши вино и то сега когато съм голяма и се гордея с това. Мъжете се очароват от това

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 23d16c1f9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Бъди инат, обидите ще ги търпиш още 3-4 години, а като научиш цигарите ще ти е за цял живот. Тогава ще трябва да търпиш-жълтите си зъби и ужасният си дъх до смърт. Приятелството е илюзия, не се стреми към една илюзия ще страдаш повече

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 129614ec7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Здравей,
І-во си пооправи правописа и пунктуацията, т. е. познанията по български. Не знам как си отличничка с подобна писмена култура.
ІІ-ро, ако не знаеш, всеки човек е попадал в подобна ситуация. МНОГО по-късно ще осъзнаеш, че да си различен - хем е трудно, хем е приятно и сладко... Не за друго, единаците си вършат работата сами, справят се сами в живота и правят когато и каквото пожелаят, т. е. тълпата не може да им попречи... След време, преуспяват, утвърждават се като личности, а не като мекотели и овце и тълпата тръгва след тях - ръководят... Тълпата се подмазва, възхищава ти се, оплюва те, но всичко е от завист и злоба, а ти "предеш" напред. Това е истината в живота!!!
И аз минах през твоите неволи и тревоги и намерих щастието си в професионален план на 25 г, в личен план - на 28 г. Не е лесно, но ако беше, нямаше да е така сладко...
Нито пуша, нито пия, нито имам ниЗко поведение, нито съм се унижавала и сливала с тълпата, винаги съм била различна... Да, оплюваха ме, но сега същите ми се възхищават. Завърших 3 висши образования. Докато учех, пак се сипеха подигравки... Но сега и съучениците ми, и колегите ми от университетите (повечето) са прости работници, а аз съм на добре платена и уважавана длъжност. Намерих и мъж, който да взима 3 пъти по-голяма заплата от мен, да е с 3 висши образования (като мен), да е компютърен специалист и икономист и да върти цялата къща и аз да не си мърдам пръста... Че дори успях и да се оженя за него, без да съм бременна... Така се прави, Моето момиче!!! - И сега всички ми се възхищават, завиждат ми и т. н. А те, всички до един, се изпожениха бременни - за да вържат мъжете, повечето от тях - богаташи... Пребиваха ги, тормозеха ги и сега са разведени и на улицата. Много от "приятелките" ми упражняват най-старата женска професия, за да се издържат... Ама така ще е като навремето не са били Зубъри като мен... :))
Бъди себе си, винаги!!! - Колкото и трудно да ти изглежда, колкото и да ти се струва, че е загубена кауза... - Не е, дори напротив!!!
Трябва да знаеш, че колелото на историята се върти и няма нищо ново под слънцето... С годините, с възрастта, моралните и духовните ценности на Човека се променят (на всички хора) и в един слънчев ден всичко си идва на мястото... Въпросът е - какво си си постлал преди това, през годините? !
Не бъди нито безкрайно послушна, нито тъпа... Бъди себе си, парви каквото пожелаеш и каквото е добро за теб, по твоя съвест... Ако правиш неморални неща, то поне се постарай, за тях да не разбират нито приятелите, нито познатите, нито родителите, т. е. прави ги с непознати или с хора от нета, но внимавай да не се опариш перкалено много.
Бъди предпазлива! Бъди себе си!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: bd6df3236e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хей! Не се променяй! Ще намериш сродни души, бъди сигурна. Аз също бях в една такава подобна компания, когато бях ученичка и ми се подиграваха заради това, че не искам да пия, че не искам да пуша марихуана и т. н. След като влезнах в университета попаднах на страхотни хора, с които мога да бъда себе си. Приятелите не са тези, които имат еднакво мнение, мислене, цели с теб.

Не се подвеждай по чужди акъли. Тези девойки, които сега яко пият, пушат, сменят нонстоп момчетата, ще ги видиш повечето след време като някакви сервитьорки, ужасно състарени, поне при мен така се получи, всяка от тях в момента няма амбиции, работи като сервитьорка или барманка и изглеждат ужасно състарени, а сме вече на по 24-25. А дори някой от тях продължават да правят това, което правеха преди 7-8 години - едно и също, яко алкохол, наркотици и различни мъже. Абсолютен застой! За сметка на това аз направо си блестя именно заради това, че отказвах да им се вписвам в групичката, защото не го чувствах и реших да отстоявам себе си. Така че да не ти пука, кой какво ти казва, БЪДИ СЕБЕ СИ!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 12b1b21f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Добра дошла в "новия свят". Всичките ти връстници са такива, и бъди сигурна, че няма да се променят! Това е то бъдещо поколение...купчина от комплексари, алкохолици, пушачи, наркомани.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 0271fc92cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Бъди готина по свой си начин без да пушиш и пиеш или да са е*еш. Познавам много момичета които нито пушат, нито пият, но са много готини. Обличат се страхотно държат се мило и готино учат и изкарват добри оценки, но никои не им се подиграва за това. (тези хора не са от БГ ами в друга даржава).

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 14d14ed598
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Милата тя не пуши и не пие на на 15. Аз съм на 19 и не пуша не пия дори кафе не пия. ( не съм нито тъп нито послушен просто не искам да се тровя) Ако искаш скаип ще ти го дам :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 23a45b0d01
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Абе и аз съм на 18, само че момче и нито пуша, е добре пия ама не да се наливам когато ми падне, а само тук таме и не съм умрял. Не ме интересуват другите да правят каквото си искат, ако искат и да се друсат, аз си оставам старомоден тогава. На 15 е още лапешка работа и е нормално да се чувстваш леко отхвърлена. Имай предвид, че до 2-3 години тия лапешки истории полека лека изчезват и се градиш като личност и никой няма да те кара да пушиш или да пиеш. И на мене ми беше леко кофти ама сега изобщо не ми дреме.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker