Живот или наказание - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121204)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14360)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Живот или наказание
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 2214 пъти
Аз съм момиче на 15 години, живота ме мачка всеки ден! Като започна от това, че родителите ми са бедни, направо изнемогват.. Теглят кредит след кредит... Нито едно момче не се влюбва в мен, извръщат поглед когато ме видят, приятелките ми са мръсни продажници, казват че съм важна за тях, но това е само когато имат нужда иначе съм смотана, че не пия и не пуша! Преди бях дебела и ме убиждаха, сега отслабнах и гъза ми увисна и пак съм грозна.. Майка ми не спира да плаче, няма кой да ни помогне, живота ме е притиснал и не ми дава дъх! От всички страни ме мачкат без милост... Толкова съм нещастна нямам на кой да се упра в тоя живот! И не издържам вече трябва ли непрекъснато заради беднотията да лъжа и да крия неща, трябва ли приятелките ми да са такива само на думи и трябва ли просто всички момчета да ме гледат като боклук! Искам да не съм жива...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 99a72817c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Учи за да не имаш този живот в бъдеще. Засега стискай палци, като пораснеш и ако имаш добро образование спокойно можеш да си намериш хубава работа и да нямаш този беден живот. Колкото до твоите връстници -те не са ти приятели -зарежи ги. Намери си по-добри приятели, които ще те ценят такава каквато си.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 87f14a4a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Миличка аз съм същата момиче на 17 съм и моите родители ги чака тежък живот майка ми от 1рви септември е без работа и брат ми го съкращават също.. Пак много време ще мине докато мама си намери работа пак ще трябва да и търпя нервите и виканиците, но за съжаление аз почвам работа от другото лято, защото няма за кога просто а и както започва сега учебната година ще ми трябват учебници, нови дрехи, якета, обувки много трудно ще си ги набавя тези неща просто ще ти кажа знам какво чувстваш, защото не изпадаме за 1рви път в такова положение. [hug]

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: af53d5fd60
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Спортувай и ще си оправиш тялото, а колкото до немотията явно няма да се оправят нещата, ами хвани си някой чичко паричко, или се хвани на работа като сервитьорка. А колкото до приятелките ти заеби ги щом са лицемерки и те използват ти също бъди лицемерка и ги използвай!!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: cf02e63d20
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много съжалявам че чета нещо толкова познато и преживяно. аз бях в същото положение родители без работа без пари безсилни писане не версии унижения светлина надежда няма от никъде фалшиви приятелки съученици, нищо не можеше да ме разсее и измъкне от тази депресия която изживявах сама защото нямаше с кого да споделя, за момчетата пак бях невидима и аз не се заглеждах особено покрай тези проблеми човек губи самочувствието си самоувереността си все не бях в настроение за нищо. не можех да се правя на силна и така в продължение на години докато не завърших училище и реших да взема живота в ръцете си започнах работа в нов град нови хора и всичко се нареждаше малко по малко и момчета дойдоха :) и нашите заминаха за чужбина да работят и си изплатиха заемите и така се оправиха нещата с много търпение и жажда за промяна към по добро. не се отчайвай това няма да трае вечно просто като утре ще дойде време да си подредиш живота сама така както искаш. Съжалявам ако не бях полезна но това е моята истина и реалността

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 37d278c39c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ти ми кажи, трябва ли?
Живота те подлъгва да паднеш, обстоятелствата биха ужасили много хора, като цяло не ти е весело, но единствения човек, от когото зависи дали ще паднеш в трапа, си ти самата.

Има една малка уловка, когато сама командваш цялата вина и всичките мръсотии падат върху твоята глава. Имам добри родители, обичам ги, те са всичко за мен, защото са ми семейство. Прекрасни хора са, но никога не са ми помагали и никога не съм падала да плача на тяхното рамо. Падала съм жестоко, била съм окървавена, но не съм плакала пред тях, борех се сама и с физическите и с психическите си травми. Не паднах, защото, знаеш ли, не трябва да търпиш всичко. Не трябва да те обиждат, не трябва да свеждаш глава, не си длъжна да подаваш и другата буза, не е редно да си сама, не бива да лъжеш и не е добре да криеш себе си.

Майка ти преди да ти бъде майка е човек, точно като теб. Постави се на нейно място, но го направи едно към едно. Сякаш си си ти, но обстоятелствата са от нейната гледна точка. Не би било приятно ти да отговаряш за финансите и за детето си, а нито с парите да си добре, нито детето ти да е добре. Говори с нея, подкрепи я морално, защото няма по-хубаво от това да знаеш, че собствената ти плът и кръв е зад теб. Кажи и да спре със заемите. Семейството е най-важно, преди ти да си себе си, ти си дъщеря на майка ти и ти не си богата, приеми го ясно. Парите не са важни, тегли им майната, както се казва. Доста хора са много бедни заобиколено от скъпи вещи, имат само тях и парите си. Стегни се, бъди нещо повече от поредния повърхностен тинейджър. Защото ти си повече от това, не те познавам, но го знам. И когато започнеш да подкрепяш майка ти може да си бедна, може да се случат купища лоши неща, но поне ще си знаеш, че имаш някого до себе си. И съветвай я да спре със заемите, убеди я, че всичко ти е в достатъчно, излъжи я, защото продължи ли да трупа заеми няма да има край, виждала съм до къде се стига, не е приятно.

Другото, което е, човек никога не е грозен! Задника ти е увиснал, йей супер, тогава не разчитай на задника си, а на същността си. Не си ли чувала, хората не сме тела, ние сме души, а имаме тела. Е ти си душа мила, ти си нещо повече от увиснал задник и малтретиран човек. Изправи се най-сетне от земята и направи нещо за живота си, защото ако не спреш да ревеш по форумите и да казваш, че си сама, а майка ти да е в другата стая нищичко няма да се оправи. Разкарай приятелките и си намери нови, започни от някъде, подреди си живота.
И.

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ffd5b13a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Приятелите си ги избираш ТИ! Точка по този въпрос!
Родителите ти.... радвай им се сега, после ще е късно, на тях винаги можеш да се опреш, ами какво ако утре ги няма? ! Недей да мислиш че си сама имаш си тях!
На всеки му се налага да послъгва заради финансовото си положение. Ти си малка за да работиш, но учи... има толкова безплатни програми за какво ли не, избери си някоя, ще срещнеш нови хора, ще си доволна от това че ежедневието ти се разнообразява, ще научиш нови неща!

Момчетата извъртали поглед.... ами като приятелките ти преди това са си изказали "компетентното" мнение как няма да си извъртат момчетата главите.
Знай че за някои някъде си икона за подръжание и би дал всичко за теб! Запомни го добре!!!
А като станеш студентка се обърни на зад и си спомни за този момент и тези приятелки които сега са "върха" тогава ще са барманки с по 1-2-3 деца, разведени и без никакви възмоности ох и.... мъжете ще си извъртат главите от тях!!!
Гледай себе си и стоя път!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 95a39eabdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Съвет от личен опит! Имала съм друг вид проблеми скарах се с доскоро най-добрата ми приятелка! Тя ми говори зад гърбо накарала е другите ми приятели да говорят против мен говорила им е срещу ме н1-2 седмици нямаше с кой да изляза никъде! Просто си казвах че рано или късно всичко ще се оправи! И така и стана най-добрия ми приятел е говорил с нея и вече нещата се пооправиха? Винаги си мисли само и единствено всичко е временно и рано или късно ще се оправи!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 032829c974
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ох милата... И на мен понякога ми е трудно. Просто искам да скоча през терасата, но сърце не ми дава! Не знам как да ти помогна. Но помни едно: „Живота не ни е даден ей така, той е безценен, защо Бог ни го е дал? Не и за да скачаме от блоковете и да го пропиляваме! ” Аз ти предлагам здраво да учиш, да се изучиш, след това можеш да вземеш по престижна работа, следователно и повече пари. А и, не се отчайвай заради фалшивите ти приятелки, всички имаме такива :) УСПЕХ! ДРЪЖ СЕ!!!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4745acccf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Стига, недей да се квалифицираш като умряла. Нищо не се знае в тоя свят - бедняци стават милионери, милионери си пилеят парите за 2 дена. Животът е динамичен и трябва да се нагаждаш с него. Аз също не съм богаташ, връзваме двата края някак си, но няма да се предам - това ми дава сили да тренирам, да се боря, да работя, да уча. И знам, че един ден аз ще успея - и вече май няма значение дали ще газя върху хората. Хуманизмът в мен почна да си отива :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker