Харесване на собствената си външност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Харесване на собствената си външност
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 2494 пъти
Привет. Аз съм момиче на 15 години.
Когато някой човек не се харесва, другите му казват, че ако не се приема такъв какъвто е, няма как и другите да го приемат по същия начин. Т.е. ако ти не се харесваш и другите няма. Добре, когато ми ги казваха тези неща, реших да се променя. Отслабнах, промених си косата, както и стила на обличане, грим, ала-бала и започнах да се харесвам. Разбира се самочувствието ми си имаше граници и в никакъв случай то не беше високо, но въпреки това... след време хората започнаха да ми казват, че се изхвърлям твърде много, че не съм нищо особено, че изобщо не трябва да имам самочувствие като те самите преди време ми казваха, че трябваше да го повдигна, за да се харесвам на другите. Е, какво стана? Защо по дяволите хората са толкова злобни същества ? Казваха ми, че ако не се харесвам няма как и другите да ме харесват... Е, аз започнах да се харесвам и те ме намразиха. Какво е това? Защо първо казват едно, а след това друго?

Сигурна съм, че самочувствието ми си е нормално, според мен няма нищо лошо това да се харесвам. Но не знам с какво другите се дразнят от това като те самите ми помогнаха да се променя, казваха ми, че като започна да се харесвам всичко ще е наред и другите ще ме харесват. Е, явно трябва да си остана без никакво самочувствие, защото хората са отвратителни след като изглеждаш по-добре от преди и биха направили всичко възможно, за да ти смачкат самочувствието и станеш пълния тард като преди.
Не искам съвети, просто исках да споделя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: c581c2e909
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мила с времето ще разбереш, че хората са отвратителни и егоистични. Когато видят, че някой е щастлив, в хармония със себе си и се харесва правят всичко възможно да го смачкат, защото просто техния живот не струва. В случая е много добре, че си си възвърнала самочувствието, сега ги накарай да те уважават, ако щеш и да се страхуват от теб. Не гради самочувствието си само на външен вид, учи, чети, образовай се на различни теми и подминавай такива коментари като техните. Няма нищо по - впечатляващо от красива, възпитана и интелигентна уверена дама.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: be9b483964
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Завист се нарича, според мен. Имах една такава "приятелка", която ми казваше "Не се прави на такава каквато не си", а като ме видеше ми казваше "ооо красавицата ми". Завист му се вика явно! Абе, бъди такава каквато искаш, това е моят съвет!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 881668abfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Aко човек сам не си вярва, няма как другите да му повярват. А относно въпроса ти, замисли се дали "приятелите" ти наистина са такива.. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: de4efec478
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да ти кажа ли какъв им е проблема на тези? Завистта! Защото ти си по хубавата, вече почнаха да те хранят нали? Винаги е така, предлагам ти да изхвърлиш тези ''хора'' от живота си и да се водиш с тези който си те харесват и уважават.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7ec5564517
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Може ли все пак да ти обясня? Хората са такива, не може да се харесваш на всекиго, не е честно, защото често средата ни е погрешна и ни съдят заради това, което сме. Но все пак, ако ти се харесваш, това ще е единственото важно нещо, нали така?

Може би си се изхвърлила прекалено на високо, може би си се променила толкова много, че вече не си същия човек. Помисли ли за това? Имам една приятелка, до преди година беше в топ 3 на най-свестните хора, които познавам. Е, да, но започна учебната година и тя тръгна да ходи с хора, които преди не одобряваше. Е, смени си стила, започна да се гримира, темите ни се сведоха до - колко момчета я заглеждат, как и се размазала спиралата, кой какво е казал/направил. Не, естествено нямам проблем, че се гримира, че отслабна и си промени стила. Имам проблем, че вече не е същия човек. Самочувствието и не се промени много, не стана без покритие, но просто се промени коренно и си искам приятелката, но нея вече я няма.

Схващаш ли, какво се опитвам да ти обясня? Последните 3 години и аз се промених доста, разкрих се през света и спрях да гледам земята. Започнах да се харесвам, да се чувствам уверена в кожата си, защото носех неща, които харесвах и правех неща, които ме караха да се чувствам добре. Знам за какво става въпрос, тъкмо да се харесаш и да си помислиш, че си красива и нещо те сваля долу рязко. Имаше един гаден период за мен, на практика имах нужда да се гримирам, за да се чувствам добре и имах нуждата да облека нещо ново, за да може стойката ми да е изправена. Тогава дойде нов ученик и той ме помисли за една от звездите в училището. Ето това ме свали ниско долу и ме накара да разбера, че не е редно да прекалявам толкова. И тогава се харесах без грим и прическа, тогава разбрах, че важното не е да се погледнеш в огледалото със всичките си украшения и да се харесаш, а да се погледнеш гола, без гримове, без прически, без нищичко и да знаеш, че човека, който виждаш е красив и може да се справи с живота си.
И.

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: e43248dd82
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти пък защо се влияеш от хората около себе си? Така и не се научихте, че вие сте си вие. Защо вечно трябва да слушате околните. Много ясно, че когато имаш ниско самочувствие ще те съветват да го повишиш и обратното. Когато е зима човек иска да е лято, когато пък е лято тъгуваш за зимата. Да, не е лесно да вдигнеш глава и да вървиш само напред, но това е целта - да е трудно, за да се приспособиш към живота. Не може всичко да ти идва на готово. Ама хайде, ти си в пубертет, простено ти е!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker