Искам да съм с него, но е турчин - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121340)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искам да съм с него, но е турчин
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 4876 пъти
Здравейте,
Знам, че ще ме упрекнете или ще кажете "за теб българите свършиха", но чувствата са си чувства, не мога да ги спра, а толкова много искам. Та историята ми е следната:

Запознах се с него преди месец. Много готин човек, мил, забавен, нормален както всички останали, говори перфектно български, учи все още, с една дума за мен е перфектен. Излизахме с него сами и с компания, по дискотеки, кафета, партита, разходки и супер много си паснахме, обаче аз усетих на къде бият нещата и започнах да го отразвам, да не му пиша, да не му вдигам, когато звъни, само защото той е турчин и моето семейство и приятелите ми никога няма да го приемат и отделно другите, но не ми пука особено за не толкова близките ми приятели.

Та минаха няколко дни и аз усетих, че не мога да спра да мисля за него, искам да се виждаме, но не можех след като толкова пъти го нагрубявах и се опитах да го откажа от мен, защото аз не мога да се откажа от него. Дори излизах с мръсни дрехи и не се гримирах само и само да спре да ме търси и уви момчето се усети, че "не го искам" и спря да ме търси.

Обаче при мен не минава вечер, в която да не го сънувам или да не мисля за него. И му писах, звънях му държи се добре с мен, но само като приятел, което ме наранява много, но знам, че аз съм си виновна. След преравяне на целия интернет с информация за тяхната култура и най-вече как те се държат към българките( турците в България ) разбрах, че не било толкова страшно и грешно да съм с него, но все още не мога. Поговорих си с негов приятел и му казах, че го искам, но не мога, ако баща ми ме разбере и т.нат. не мога просто. Питах го за предишните му връзки с българки( той също е турчин ) и той ми обясни чисто и просто, че няма проблем ние с него да се крием отначало, и ако вече си струва да кажем на семействата си. Обясни ми, че родителите му няма да кажат нищо лошо за мен и т.нат. (един вид те са по-разбрани от моите).

Колкото повече мисля за това, толкова повече се обърквам и правя повече грешки, които едва ли някой българин би изтърпял обиди и лошо държание и след това да е готов да се върне при половинката си( поне тези, които аз познавам ). Знам, че кажа ли му съм с него, но все още не знам кое е правилно и дали да го направя! Какво мислите по въпроса?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: a493183659
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ох зарежи ги всички и бъди с него. Ако те обичат ще го одобрят независимо от това арабин ли, китаец ли и т. н.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 896e31c19f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Една приятелка се забърка с такъв турчин. Полицията доказа колко много и е изневерявал и плюс това има една година забрана да не влиза в Бг. Остави го има толкова много мъже по света.. та той ли е единствения ;)

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: bac84f0409
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Абе спрете се бе хора! Турчин бил! Какво като е турчин, и те са хора, сега много хора ще ме упрекнат че само отначало те омайват за да те имат, но все пак опитай! И моя не е от първата класа българи, но ми е приятно с него и няма да го зарежа заради хорските приказки! А и просто опитай с момчето, става дума за връзка, а не за брак! Не е нужно да казвате на родителите си!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f62b360410
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма значение какъв е. Обичаш го. Т'ва е достатъчно.

miB*

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9c0992b739
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да момиче, определено имаш проблем. Думата "расизъм" да ти е позната?

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ae1ae6c839
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Българско момиче, да бъде с турчин или ром ?! Това е унизително.

Ще ти кажа причините поради които мисля така!

1-во; Техния език, тяхната култура (ако изобщо можем да говорим за някакви наченки на култура в тея същества), техните традиции са КОРЕННО различни от тези на нас българите.

2-ро; Свързвайки живота си с него, ти автоматично свързваш своя род, с неговите рода... демек потурчваш се. И се питам дали ще се чувстваш приятно и в свои води, когато седнеш на една маса с некви чалмосани турци, и като почнат да плещят по техния език и т.н. Дали ще се чувстваш добре ти самата ?!

3-то; Какви деца ще създадеш от него? Смеска между турска и българска кръв ли? (демек мелези) с неясен произход. Ми ти прекъсваш родолосвието си, расовите си гени затриваш по този начин... този факт не е за пренебрегване.

4-то; Препоръчвам ти да изгледаш филма Време Разделно, и да четеш за геноцида над българите който 500 години са прилагали тея турци над нас. Да видиш как са постъпвали с невинните български момичета, как са се гаврели с тях. И да си дадеш сметка тогава редно ли е или не, това което правиш.


Ся вероятно тука ше кажат някои "умни" люде... че кво общо имало робството с днешните турци... И ще кажа че точно това мислене е супер погрешно. Защото, тези турци днешните не са с нищо по добри от тея дето са ни клали. Второ - ми нали те са потомци на ония същите изверги, нали носят техната кръв, тяхната народност. Как да немат нищо общо. Гените са си гени, и те не се сменят дори след 100 години.

Даже в корана им ако прочетеш к'ви шокиращи цитати има срещу другите народи, направо ще се стреснеш. Те са освен всичко друго, и религиозни фундаменталисти за които всички останали хора са "неверници" "грешници" и т.н.

Съветвам те да преосмислиш добре това което правиш. Не те обвинявам за нищо. Просто казвам че е далеч по за предпочитане да създадеш семейство и поколение с човек от ТВОЯТА КРЪВ, от твоят народ... отколкото с някой чужд, крайно различен от теб и твоите обичаи, религия, традиции, самобитност и т.н.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a4bb521aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Лично аз съм доста раздвоена по този въпрос. Най-добрата ми приятелка също е влюбена в турчин, но тяхната разлика е наистина голяма. Той е 2 пъти по-голям от нея. Тя направо беше/е обхваната от зависимост към него. Написах беше/е, защото сега с нея не сме приятелки, поради причината, че аз не бях никак съгласна с връзката им. Честно казано не харесвам турците, но в крайна сметка за любовта граници няма. Ако наистина го обичаш и разликата ви не е прекалено голяма може би ще е най-добре да послушаш сърцето си. Пожелавам ти успех с решениетo. :))))

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 581cb3d469
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Охх майко...Турци харесвали,цигани харесвали утре и араби...Ходи и се потурчвай, роди му момче за да му клъцнат пишката!Иначе съгласен с 6.

Simeon dRenkov

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 27a7ab06c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От авторката:
Благодаря за съветите. Наистина някои от тях ми помогнаха.
№5 - Да позната ми е и да ти кажа аз също ги ненавиждах до преди 2 месеца. Слагах ги всичките под един знаменател, мислих се за "голяма българка" и ето какво стана, те се оказаха по-разбрани и човечни от доста българи. Разбрах, че не е правилно да слагам всички националности под един знаменател, огромна грешка е, а доколкото до тях всеки народ си има и добри и лоши страни и всичките са коренно различни.
№6 - Искрено се надявам да не се стига до брак.
№7 - Само 1 година ни е разликата. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 50e6765afd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти май не знаеш какво искаш, а? И хората са прави. Първите няколко месеца ще се държи мило с теб, ще те уважава. После ще се окажеш затворена в една кутийка, домакиня. А той ще е навън, ще се напива, ще ти изневерява и няма да ти дава и гък да кажеш ;)

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a4bb521aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Отново пише номер 7! Моето гадже, с което съм в момента е голямата ми любов. Той е от смесен брак. Майка му е българка, а баща му е иранец. Но той е с българско име и е християнин. Дори е доста по-набожен от мен. Никога не ме е притеснявало това, защото за мен той си е българин. Но все пак доста харесвам чертите на лицето му които не са типично български. Но не знам защо към турците...

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8ab837cb4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А да ама иначе няма проблем да се сродяваме да речем с германци, американци и т.н, обаче с турци не. №6 .. става въпрос за ВРЪЗКА, а не за брак. Ти го изкара направо глобален проблем това ... Аз донякъде също съм расистка, ама просто не съм съгласна с някои коментари и също така няма лошо момичето да пробва, щом го харесва.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3e831b5c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Към №6: Ти в кой век живееш бе човек?

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: add6939298
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Истината е една дами и господа, щом става въпрос за любов никой никого неможе да спре с кого да бъде!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 6d7200cd6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ти как очакваш да се държи, след като си го отблъснала? И то защо? Защото бил турчин...
И аз съм в твоето положение в момента. Но не правя опити да го отблъсквам, защото просто животът си е мой. Той не е нито на нашите, нито на приятелите ми, нито на някой, който ще ме набеди, че съм родоотстъпница и т. н. Това е твоят живот, момиче! Може би това е човекът за тебе и може би той ще ти донесе много щастие. А може пък и да сбъркаш и да страдаш след това. Може да го отблъснеш и да се обвиняваш, че си си изпуснала късмета, а може да е било за добро... Има толкова много варианти, но решението си е само твое! Трябва да си готова да вземеш сама своето решение, а не защото еди кой си казал нещо си. И трябва да си готова да понесеш последствията от това решение след това.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c5f1ed1d5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аз също съм с турчин и искам да кажа на нашите, но още не му е дошло времето и няма да се откажа! Така и ти не се отказвай

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f953b40037
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   От 2000 години не е важно вече кой какъв е, а кой в какво вярва. От там идва цялата неразбория. Когато преди 4000 години Бог чрез Мойсей каза на хората - "не убиваЙ" - хората спряха ли да се убиват един друг? Дори до днешно време всеки от нас е свидетел на какви ли не изцепки и убийствени актове навсякъде по света. Мохамеданите са езичници, защото издигат мохамед вместо Христос. Ама и българите, които не вършат волята на Бог(Христовите заповеди), проповядвайки омраза към другите, също са езичници, защото те също отхвърлят Христос въпреки че се назовават християни. Т. е. те са лъже християни.
Както има турци които мразят българи, тъй има българи които мразят турци, но има и турци и българи, които живеят в перфектни отношения. Христос ни казва "обичай брата си" и ни даде примера със самарянина, който помогна на иудеина.
Значи, не мрази, обичай, прави това което Христос правеше и ще живееш. Когато човек знае тази истина и поеме по правия път, тогава няма никакво значение кой от каква раса, кръв или род произхожда - това е завета на Христос. И ако всеки се кръсти в негово име и го следва, няма да има никакви проблеми.
А колкото до това, че в миналото турците са избивали българи, далеч не са били всички турци, които са убивали - а само тези, които са мразели Христос. Те например не са убивали българи които приемат исляма, защото това е целта на ислямизацията - да отклони хората от правия път, който е Христос. Аз не защитавам насилието под каквато и да било форма.
Ами в днешно време, българи не убиват ли българи? Да кажем ли, че всички българи са добри и са над останалите? А какво са правили българите преди падането им под турска власт - не са ли и те завладявали и убивали мирни хора? Това е един кръговрат, каквото правиш на другия, ти се връща. Ако правиш добро ще бъдеш възнаграден, ако правиш зло ще бъдеш унищожен - без разлика в цвят, раса, род или език. Но, ако се покаеш, ще ти се прости. Това е казал Бог и ще го направи.
Бог използва всякакви средства, за да ни изпита как спазваме заповедите му и затова ни е заръчал да опазим словото и да бъдем верни докрай.
Ако, това ще помогне на някой който търси помощ, просто разговаряйте помежди си, търсете истината, вместо да се поддавате на масова психоза българи-турци -цигани -всички други.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 36c9c85d98
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

18.   Аз, също ходя с турчин от година и 5 месеца, нашите вторият, третия месец се дърпаха и не искаха да го приемат, но след това всичко се нареди.. толкова много го уважат сега.. а аз съм толкова щастлива с него.. толкова мил, добър, нежен.. няма значение какъв е.. важно е да се обичате и да се борите за бъдещето ви.. никога не бих се отказала от него.. ще премина и мачкам всичко и всеки, който застава на пътя ми.. само да съм с него :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 269a7aa5bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   НОМЕР 6, моля те не чети лекции от какви ли не "националисти", които поставят вярванията, народността и историческите факти над истинската любов. А ти АВТОРЕ, защо искаш да бъдеш с него и да го защитиш пред родителите си, като „искрено се надяваш да не се стига до брак“? Ти не знаеш какво искаш, а вдигаш въстание!!!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 2952372858
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Ако любовта е истинска различията са без никакво значение!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker